Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KKTC tarihinin ders kitaplarindan cikartilmasi


rahatsiz

Öne çıkan mesajlar

AB istemis, para vermis bizim KKTC yonetimi de tarih kitaplarindan Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı. Kıbrıs Barış Harekatı, Rauf Denktas gibi onemsiz ayrintilari cikartmislar. Haber Sabah gazetesinde cikmis dogru olmama ihtimali de var.

Boyle bir tarih ogretimi olur mu? KKTC tarihini hepimiz biliyoruz, bunlar olmadan kendi ulkesini cocuk nasil anlayacak? Bildigim kadariyla bu tip duzeltmeler tarihi gercekleri cikartarak degil, nefret ifadelerini, abartilari cikartarak yapiliyor dunyada. Ancak boyle biribiriyle saglam bir sekilde savasmis iki toplumun ders kitaplarinda nasil ayiklanir o ifadeler bilemem. bir de bunlar birlesseler tek bir ders kitabi olacak, o zaman tam komedi olur i kitap.

Habere gore Rum tarafi bizim kitaplarimizda sadece gercekler var, cikartilacak bir bilgi bulunmuyor demis. Ayar mi ne?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadarı da fazla demek abes.kıbrıslı türklerin türkiyeye ve türk kimliğine bakışı zaten bilinen birşeydir.ülkesel çıkarlar nedeniyle bu hep gözardı edilmiştir ama durum bu..adamlar rumlarla birleşmek için can atıyor,biz niye bunlara bu kadar para ve asker yolluyoruz anlaşılır şey değil.yarın bunlar nasıl olsa rumların himayesine girecek,tek kuruş para yollamaya gerek yok,askeri çekelim ne halleri varsa görsünler...(yumurta kapıya dayanınca mülteci olarak türkiyeye dönmek isteyecekler,adamlar hayal aleminde)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eger bu ulkeyi ben yonetiyor olsaydim askeri zirt diye yarin sabah cekerdim
kalsinlar rumlarla basbasa turk askeri olmadan denktas olmadan ne yapiyorlar bakalim
habire turklerden sikayet eder dururlar zaten senelerdir bunlari subvanse etmekten kendi vatandasimizin anasi agliyor
kibrisin stratejik onemi olmasina dua etsinler
yoksa kirim turkleriyle ayni kaderi paylasicaklardi
harikattan one rumlar turkleri belirli sehirlere sokmuyor 3. sinif ayaktakimi muamelesi yapiyordu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
nüfusunun %46sı devlet memuru olan dandirik ada
neden öyle peki,çünkü tavşan gibi üreyen bu insancıkalra orda yeterli iş kaynağı yok,her yıl zongamilyon türk lirası yardım alıp TC den,,sora lölö yapmasınlar,tek bir aylık ödeme eksiğinde sistemleri çöker,ahanda burdan diyorum,alooo,akıllı .kk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

27 Mart 2007 Haber'i



[spo]YUNANİSTAN VE RUM YÖNETİMİ PARALI
ASKER SİSTEMİYLE ASKER ARTTIRIYOR

Avrupa Birliği, Türkiye'ye KKTC'den asker çekmesi için baskı yaparken Yunanistan ve Rum Kesimi'nin önünü açıyor. AB üyesi Yunanistan ve Rum yönetimi arasında yapılan bir anlaşmayla Ada'ya yeni Yunan askerleri konuşlanıyor. Bunun için bulunan yolsa oldukça dikkat çekici.

Kıbrısla ilgili kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, Güney Kıbrıs Rum yönetimi, ordusunu güçlendirmeye çalışıyor.
Rum yönetiminin bu amaçla, Yunanistandan paralı asker tuttuğu ortaya çıktı. Ankaraya dün ulaşan bilgiye göre, 1000 Yunan askeri geçen Ocak ayında Adaya intikal ederek Rum milli muhafız ordusuna katıldı. Askeri eğitimden geçirilen paralı askerler, Rum ordusunun kıyafetlerini giyerek Kıbrısta görev yapmaya başladı.

Yunanistanın halen Adada 6 bin civarında askeri bulunuyor. Rum yönetiminin, bu sayıda artış yapılmasının tepkiye neden olacağı düşüncesiyle, büyük bir gizlilik içinde paralı asker tutma yoluna gittiği belirtiliyor. Sözkonusu gelişmeden haberdar olan Türkiye ve KKTC ise tepkili. konuşan Türk yetkililer, Kıbrısta bu tip milis güçler kesinlikle bulunmamalı dedi. KKTC, Rum yönetimini Birleşmiş Milletlere şikayet etmeye hazırlanıyor.[/spo]

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 23:02 tarihinde, Nostredamus tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih I
konular
ilk kavimler
antik yunan
islamiyet tarihi

bide kibris tarihi kismi var

Kibris Tarihi
yunanlialr yasiyorken adada osmanli denilen bazi tipler saldirip vendeiklielrden aldi kibrisi
sonra ingiltere osmanlidan aldi
1960 da bagimsizlik kazandik sonra turkler geldi soel oldu bole oldu

kitap bitti

ikinci sene ne okuyacaklar?
yunan tarihi yada amerikan ingilzi tarihi iflan heralde

tarihi olmiyan toplumalr tarih derslerinde ne okuyorlar acep cok merak ediyorum

ermenistan misal

said:
once roma bizi isgal etti dag bayir yasarken sonra bizans kuruldu turkler geldi
sonra rusya isgal etti sovyetelr cekildiginde ise develt olabildik anca
ha bide turkler soygirim yaptialr evet evet
tarihimizdeki en onemli olaydir bu
cunki baska olay yok


lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lise son sınıftayım ve ders konusu olarak en yakın tarih olarak "çok partili sisteme geçme denemeleri"nde kaldık. Kitapta var mı kıbrıs bilmiyorum ama vakit olmasına rağmen işlenmedi. Büyük bir ihtimalle kitapta yok veya işlenmesin diye bir yerden yazı gelmiştir. Hiç olmadı hocamız önemsiz bulmuştur ama kendisini tanıdığımdan sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

himm ben ilkokulda iken, hangi sinif veya hangi ders hatirlamiyorum, dersin katabinin son sayfasinda kenan evren`in uniformali fotografi vardi, konusma yaparken cekilmis. askerlerin devletin gelecegi bizim iyiligimiz icin yonetime el koymalarindan filan bahsederdi yaninda. o zamanlar evren`in cumhurbaskanliginin ilk yillari idi, trt 4-5 saat boyu bunun konusmalarini yayinlardi uyuz olurdum. yani baya guncel bilgiler veriyordu kitap.

sonra milli tarih diye bir ders vardi, kibris baya bi islenmisti orada diye hatirliyorum. ha lise`de tam kanimizin kaynadigi donemde ikinci dunya savasi sonrasini hic ogretmezler, korkudan sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulan suyunuzu bile biz yolluyoruz nankör köpekler. yavru vatan kıbrısmış.. yavruluğu gitmiş hainliği, düşmanlığı kalmış. kendini düşünen parazitlerden başka bir şey ifade etmiyor kıbrıs insanın bir çoğu yaptıklarıyla böyle düşündürüyor. bir gün çok pis bir yaptırım uygulanacak ya göreceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne kendi örfü var ne kendi adeti.. olanlarıda dinler arası diyalog gibi kalıplar altında rumlara kaptıran, benliğini başkalarına yamayan şererefsizlerden ne beklersiniz ki?
Türk türkülerini rum tarafında bayramlarda çalıp söylüyorlar, kültürlerini korumadıkları gibi kendi tabiatlarına, benliklerine saygıları yok.
sabah sabah sinir yaptım, karaktersiz köpekler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyleler. Sırf bu tutumları yüzünden çoğundan tiksiniyorum.
Hele bi arkadaşımız vardı, Kıbrıslı. Çok gaza gelmiş heralde, babam Rum tarafından ama Türk falan diyodu. Durmadan Türkiye'ye laf atmalar, vs. Sonra Amerika'ya falan gitti geldi, iyice sapıttı. Türkler salak, fakir, ezik; Amerikanlar çok aptal; İngilizler kro tarzı şeyler söylemeye başladı.
Cimrilik ve kendini beğenmişlik hep vardı zaten de; sonraları bi yüzsüzlük ve Türk düşmanlığı başladı. Bu tarz huylar ne kadar Kıbrıslı tanıdıysam hepsinde var. Bunları anlamıyorum işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bide sole bisi var tabi

zamaninda biz bu adamlari garantorluk hakkimizla ayirdik ustune bdie ambargo yediler

bugun bakiyoruz rum kesimi turkiyeden cok cok daha iyi bir durumda
para var AB ye uye hizmetler guzel

buna kiyasla turk tarafi harap ve bitap dusmus durumda
turkiyeden gelen parayla yasiyorlar

bide ustune toprak cok diyip burdaki butun hirt hisir elemanlari oraya yolladik adamlarda suc orani patlamasi oldu

kendi ulkemizi nasil yoentiyorsak orayida ohale getirdik

haliyle genc olanalri bakiyor
yesil hattin otesidne refah var para var eglence var
turk tarafi ise bitmis gitmis

haliyle bizi sucluyorlar
ben ayni durumda olsam bende suclardim empati yaparsak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bahsettiğim adam İstanbul'da yaşıyo tüm ailesiyle birlikte. Annesi Makedonya, babası Kıbrıs doğumlu. Kıbrıslıyım diye takılıyo. Hocalara yalakalık edip aldığı fazladan puanlara güvenip öss'de az puan yaptı da, ailesi hiç çekinmeden özel üniversiteye gönderdi. Ablası evleniyo, kendisi Amerika'dan Çin'e, Meksika'ya bi sürü ülke gezmiş. Üstelik maddi durumları ortalamayı katlar geçer diyim. Hiçbi sorunları yok kısacası; hayat şartları çok çok iyi.
O yüzden mallığına veriyorum adamın bu elit ayaklarını. Sen gel burda para içinde yüz, her gün bu ülkenin ekmeğini ye, evinde envai çeşit lüks eşya olsun, sonra alakasız alakasız Türkiye'ye laf et.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 15:52 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...