Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'nin ordu ve askeri gücü

Bone

Öne çıkan mesajlar

Türkiye konum ve tarih itibariyle belirli bir miktarda askeri harcama yapmak zorunda. İşin felaket kısmı bu harcamalar astronomik boyutlarda, herhalde yer yüzünde en pahalı şeydir askeri araçlar ve teknoloji. Teknolojiyi kendi geliştiren ve arkasında güçlü ekonomisi olan ülkelerle karşılaştırmak doğru olmaz. Bir yerden tutacaksak çuval hadisesinden tutalım zira o bize yakışmayan bir hadise oldu, bence eksikliğimiz orada.
Sosyal ağlarda paylaş

Askeri harcamalar - Fikir vermesi açısından

Türkiye :GDP'nin %5.3'ü.(2005) GDP: $627.2 milyar (2006)
A.B.D :GDP'nin %4.06'sı(2005) GDP: $12.98 trilyon 2006)
İngiltere:GDP'nin %2.4'ü(2005) GDP: $1.903 trilyon (2006)
Çin :GDP'nin %4.3'ü (2006) GDP:$10 trilyon (2006)
Fransa :GDP'nin %2.6'sı (2005) GDP: $1.871 trilyon (2006)
Yunannistan: %4.3 (2005) GDP: $251.7 milyar (2006)
Almanya : %1.5 (2005) GDP: $2.585 trilyon (2006)

GDP: Gayrisafi Yurtiçi Hasıla. (Türkçesi: Bir yılda harcanan para veya gsyih= tüketim + yatırım +ihracat-ithalat + stok değişimleri)
p.s: değerler yaklaşıktır.
kaynak: www.cia.gov

Aynı sitede Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında şöyle diyor:

in the early 1990s, the Turkish Land Force was a large but badly equipped infantry force; there were 14 infantry divisions, but only one was mechanized, and out of 16 infantry brigades, only six were mechanized; a subsequent overhaul has produced highly mobile forces with greatly enhanced firepower in accordance with NATO's new strategic concept (2005)

[ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 21:16 tarihinde, jamesjersey tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Artık dünyada sıcak savaş yapılmaz, bence Amerika denedi başaramadı, soğuk savaş olur bu noktadan sonra.Hem neden Türkiyeyi işgal etmek istesinlerki düşünün; Bir tane arkadaşınız var izbandud gibi bişey, sizde fena değilsiniz ama kavga etseniz siz sopa filan kullanmadan alamazsınız oda uğraştırır baya, hem çocuk size ihtiyacınız olduğundada para veriyor kısacası çocuk sizden fiziksel olarak güçlü ama kullanıyorsunuz çocuğu siz olsanız dalar mısınız?

edik:noktalama(saol Aragorn)

[ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 22:14 tarihinde, Mille tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ambargo var üstümüzde ondan bunlar hep.adam bize diyo şunu üretme bunu yeme köpeği gibi adamların iyi diyoruz.he karşı çıkalım.2 bombalık işimiz var.teknoloji yok sömürülüyoruz.ayrıca o var bomba var şu var diye de çini küçümsemeyin amerikanın ödü patlıyo çinden.çin nüfusu kadar ordun olucak hepsi aynı anda son sesiyle bağırsa ne bomba kalır ne uçak yıkar geçersin.hatta bide mikrofon vericen
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mühimatı görünce sen de direk verdin kararı demek "tamam gördüm USA yazıyor demek ki Türkiye USA damgalı mühimat olmadan uçaklarını uçuramaz"
eheh
Ha ayrıca Türkiye mühimatları dışarıdan alıyor evet ama "satın" alıyor.

euheu hee aynen verdim kararı öyle (:

löl
Sosyal ağlarda paylaş

leopard 2 a tankları var bizde. Amerka köpeği discovery channel bile bu tankı birinci, Amerkan ve ingiliz tanklarını 2. ve 3. yaptığına göre iyidir bu tank. 50 adet daha alındı diye bilyiorum yakın zamanlarda.

Uçak mevzusuna gelince, en az uçağın yeteneği kadar önemli olan kullandığı silahın yeteneğidir. Son teknoloji ürünü her kitlediğini vuran füzeler kullanmak var, pilotun camı açıp dışarı salladığı sigara izmaritiyle bile yanılıp izmariti takip eden salak füzeleri kullanmak var..
Sosyal ağlarda paylaş

ordu hangi görevi yerine getirecekse, hangi strateji ve savaş doktrinlerine göre hareket edecekse ona göre yapılandırılır. tsknın amacı türkiyenin kıta sahanlığını en etkili şekilde korumak ve gerektiğinde kısa süreli-kısa menzilli sınırdışı operasyonlar yapabilecek konumda olmaktır. bu bakımdan gayet iyi durumdayız bence. tsk asla süper güçlerin ordularının sahip olduğu imkanlara sahip olmayacak (eğer türkiye gelecekte kendisi bir süper güç haline gelirse orası başka tabii) , ama buna ihtiyacı yok ki.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
söylendi mi bilmiyorum ama "adamlarda swat var" demişsin.

SWAT açılımı Special Weapons and tactics olan orduya değil polise bağlı bir birimdir. Irakta swatlar kullanılmıyor

Hahah komik olmuş SWAT denmesi gerçekten :)
Özel tim polisi gidip biber gazı ve hafif silahlarla falan mı müdahele edecekler Irak'a

[ Mesaj 30 March 2007, Friday - 01:14 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

en güçlü ordu farklı bir şey...
Türk ordusu ne yazık ki lojistik olarak yeterli değil, ancak sınır ötesi operasyon düzenleyebilir; ekonomimiz de savaş finansmanını sağlayamaz...

(amerika gibi hem savaşıp hem büyüyemez)

ordu gücünü belirleyen şey deniz ötesi hareket gücüdür... (okyanus ötesi de olabilir tabii)

yunanistan'ın filosu ne yazık ki Türk filosunun 10 katı büyüklüğünde...

Türk ordusunun en güçlü olduğu nokta savunma gücüdür...
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim akdarı ile ve askerlikta duyduğum balonlara göre bizim kara kuvvetlerimiz çok iyi durumda imiş işte ırak savaşında amerika bu yüzden bizi kullanmak istedi ama deniz kuvvetleri bi ülkenin dört tarafı denizle kaplı olmasına nazarançok zayıf durumda imiş bi denizçı assubayının ağzından duydum bunun gibi bir tartışma yaparken söyledi kendisi, hava kuvvetleri hakkında hiç bir şey bilşmiyorum ama ege denizi üstünde türk subayları it dalaşında hep galip geldiklerini işitiyorum en azından bir izmirli olarakama bu kadar gerçektir yada buna dayanarak ne elde ederiz bilemem
Sosyal ağlarda paylaş

Hep gelip gelmiyoruz malesef Ege'de, en son Yunan mirage2000'i çok pis kitlediydi bizim f16'ya hatta çarpışmışlardı sonra..

Deniz Kuvveetlerine gelince Kardak krizinde Yunan deniz kuvvetlerine çok pis kitlemiştik biz de. Hatta bizim denizaltılar bütün yunan limanlarını kaptmış falan duyduğuma göre, zaten olaydan sonra Yunan Deniz kuvvet komutanı görevden alındı falan.

[ Mesaj 31 Mart 2007, Cumartesi - 16:31 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...