Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şınav çekmek

Bone

Öne çıkan mesajlar

geçen gün otururken düşünüyorum "bir kaç aydır spora da gittiğim yok, en azından evde cimnastik hareketleri yapayım, şınav felan çekeyim" dedim.
oturdum 4 kere 6'şar şınav çektim.

fakat 3 gündür vücudum çok kötü ağrıyor, üstümden kamyon geçmiş gibi.
koltuk altımdan kaburgalara doğru bir ağrı.
özellikle kolumu yukarı kaldırdığımda ağrı artıyor.
bir de karnımda daha az bir ağrı.

20 küsür tane şınav çekmek bu kadar ağrıya sebep olur mu yav?

hadi daha önce de egzersiz sonrası (kas aletleri) kas ağrıları olmuştu, ama en fazla 2 günde geçmişti.

bir iki ayda çok mu hamlaşmışım diye düşündürttü bana.

yoksa ben mi şınav çekerken ters bir şekilde yaptım bu hareketi.

ağrılar dinlenmekle de geçmiyorsa ne yapmak lazımdır :)
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bu beynimizn bize bir oyunu
şınav poziyonuna geçen beyin, sex/spor arasında bir ayrıma gitmek zorunda kalırken bocalamış gibi gözüküyor
penis civarına pomplanan kan aniden beyne geri dönüyor, sonra tekra iniyor filan
en sonunda başka biriyle etkileşim halinde olmadığını anlayan beyin, sinirleri eskiden kazandığı refkleksler yüzünden otomatik olarak kol üzerinden ele doğru yönlendiriken
hamlanmış vucut daha fazla bu strese dayanamıyor ve yeter artık bu kadar şeyi aynı yapamam deyip ağrıyı başlatıp beyni durduryyor bence olay bu
-----

şınavı düzgün çekmek için kendini fazla zorlamaktan olabilir.

[ Mesaj 27 March 2007, Tuesday - 21:30 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Forma girince şınav çekersin demişsin de Arcane, şınav çekmeden nasıl forma girecek? Paradoks oldu. :)

Laktik asit üretmiş vücudun. Bildiğin hamlık işte.

Şınav süper bir harakettir. Vücudunun pekçok yerini çalıştırır. Zaten ağrısı ile farketmişsin sende. Merak etme aletli çalışma yapmadığın için sakatlanma şansın düşük. Kolların kesildiği için yere yapışıp burnunu kırmak bence maharet ister.

Ağrısının geçmesini falan bekleme. Üzerine git. Nefesini kontrollü alıp ver. Vücudun ısındığı zaman o ağrılar geçecek. Yok ağrıların dinmesini beklersen her tekrarının ertesi günü bu ağrılarla uğraşıp durursun.

Kendini bir sisteme oturt. Tek sette 6 şınav çok az. Yaşın 60-65 arası olsa idi kabul edilir bir değer olurdu 6. Yavaş yavaş arttır sayını. Zor değil, bence yapabilirsin.

Burada yaş ve cinsiyete göre tekrar sayıları var. Hiç değilse tek sette yaşına uygun averaj değeri yakala. Zaten sonrasında üstüne çıkmayı sen isteyeceksin.

Son olarak, sayıyı arttır dedim ama, çok yapacağım diye yalap şalap şınav da çekme tabi. Nizami olmasına gayret et. Set arası dinlenme süreni de geniş tutma. Faydasını göreceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

pasif ısınma hareketleriyle ısınırsın.

yarım mekikle başlarsın,sonra şınav,sonra tam mekik diye gidersin.

bence dumblelarda(bilmiyorum böyle mi yazılıyor :P)
kollar için gayet iyi.

ya da her yerde satılan ağırlık takmalarda güzel edevatlar.

ha çok iyi konuşuyorum,100 kiloyum,ayrı konu.
Sosyal ağlarda paylaş

kollarım güçsüzdür bence.şişmanım ayrıca.

5-6 tane zor yapıyorum,sonra down.

askerde halledicez inşallah =P

itiş kakışmalarda vücut kullanıyorum,zaten adamın üstüne oturdum mu kalkamıyor.

şişman adam hafif ağırlık kaldıracak,koşacak,ekmek ve hamurlu pek yemiyecek.vucudu için en güzeli bu sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Anam tam benlik konu.

Bir derdim var onu yazayım belki bilen çıkar.

Bileklerim -muhtemelen klavye mouse ile uzun süre günde 10+ saat çalışmaktan- harap haldeler ... Yumruk şeklinde bir yere bastırırken sorun yok yalnız elim açık şekilde üstüne yüklenemiyorum. Yüklenirsem epeyce bir süre düzgün şekilde kullanamayacak kadar acı çekiyorum. Ağrı değil direk acı. Hani böyle birşeyler batar gibi olur ya.

Vücuduma göre ince değil bileklerim ama güç/dayanıklılık olarak oldukça zayıflar. Herhangi bir bildiği, önerisi olan var mı acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

Zopik, Carpal Tunnel Sendromu belirtileri senin söylediklerin. Aman diyeyim ameliyata kadar yolu var o rahatsızlığın. Ellerini sıkça dinlendir, iyi klavye seç. Yumrukla aşağı, düz olarak yukarı antremanını sıkça yap.

Bilek güçlendirmek için ön kollarını düz bir platforma yaslıyorsun, ellerin ve bileğin boşa gelecek şekilde. Daha sonra dumbbell'i bir set el ayan havaya bakacak şekilde kavrayıp, bir set de el ayan aşağıya bakacak şekilde kavrayıp sırf bileğini kullanarak ağırlığı aşağı yukarı yapıyorsun. Tekrar sayısı sana kalmış.

Yalnız Carpal Tunnel Sendromu tehlikeli bir rahatsızlık bir doktora danışmadan bilek egzersizini tavsiye etmiyorum. Bir de demin imzandan farkettim Tim daha güzel bir nick, niye Zopik'i kullandın burada yaf.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...