Bone Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Bizim üniversitede bakıyorum, iranlıların, zencilerin elinde felan vista'lı laptoplar var. özendim baya görünce. benim HP'yi Teknosa'dan almıştım. "bir sorun olduğunda bize getirebilirsiniz" gibi birşeyler demişti satan adam. eve gittim, açtım bilgisayarı, Laptop, windows kurulumunun son aşamalarına ayarlanmış. Herhalde fabrikadan çıkarken bu hale getiriliyor. İşte bana Kullanıcı adını felan sordu, bir takım işlemler yaptı, sonra windows kurulumu bitti, kullanmaya başladım laptopu. Laptopla birlikte HP Quickplay, Sonic Digital Media, Powerpoint viewer, HP Yazılım güncelleme vs vs gibi bir sürü program kurulmuş. HP'nin kendi programları olması lazım. Geçenlerde Ankara'dayken bir Teknosacıya gittim sordum. "İşte böyle böyle, Teknosa'dan aldığım laptopla birlikte özel hp programları dahili geldi, acep HP'nin Vista'ya geçmek için bir olayı felan var mı" dedim. Adam "hayır, vista'yı sizin alıp kurmanız lazım" dedi, şaşırdım. Hadi Toplama PC almış olsam tamam. Toplama olarak aldığım masaüstü bilgisayarımın tüm parçalarının cd'si (hatta promosyon oyunlar ve ekstra kablolar dahil), bilgisayarı aldığım gün yanında verildi. Format atmam gerektiği zaman çıkartıyorum Windows cd'sini, windowsu kurduktan sonra da driverları kuruyorum, oh mis gibi kullanıyorum. Ancak elimdeki Laptop'a ben nasıl Vista yükleyeceğim ki? Adamlar bilgisayarın yanında tek bir driver cd'si bile vermediler. Paket program halinde windows kurulu halde aldım laptopu. Peki HP'nin Vista upgrade gibi özelliği yoksa, ben nasıl hallediceğim ki bu işi? Vista kurulduğunda otomatik olarak HP Quick Play kurulu vaziyette gelmiyecek ki. Daha da ilginci, gördüğüm kadarıyla şu an Türkiye'de Vista'yla satılan herhangi bir laptop bulunmamakta. Hadi bu hp'yi versem yenisini alsam diyeceğim, o da olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 gidip şikayet edeceksin..başları ağrımazlarsa uğraşmazlar sende.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 vista driverları otomatik tanıyo zaten.Ancak software problemi yasarsın ve iş laptop olunca biraz karısık gibi.En iyisi driver cd konusunda üstele şikayet edicem falan de ki senin başın agrımasın bonec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 vistayı bırak xp home dan xp proya upgrade etmiyorlar. vistayla satılan olmayabilir ama "vistaya upgrade edilebilir" şeklinde satıyorlar son zamanlarda laptopları yani gidip upgrade edebiliyorsun. bunun yanında xp kullan derim zaten salla vistayı. en az 1 sene daha kullanırım ben xpyi vistayı yüklemeden, sonra duruma göre geçerim belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 media center'lar 32 bit vistaya ücretsiz çevriliyo diye biliyorum. Microsoft'un siteyi araştır derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 bende windows vista capable logosu taşıyan toshiba bi laptop almıştım. ondada driver cdsi fln yoktu bende aradım ne yapacağız hiçbir cdsi yok en azından windows cd si olması gerekmez mi dedim. adamlarda hazır kurulu olarak veriyoruz ama isterseniz back up dan alabilirsiniz gibi bişeyler söylediler. donanım olayı içinse gene kurtarma disketi gibi bir olay varmış yeniden windows kurulumu için gerekli olan tüm yazılımları yedekliyormuş. olaylar beni aştığı için vistayı unuttum xp'ninde çökmemesi için dua ediyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
10ur Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 bildiğim kadarıyla artık yeni pc lerde hiçbir dirver cd si ve benzeri olmuyo laptopların tamamen içinde hepsi...diye biliyorum ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 http://upgradeweb.moduslink.com/vista Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 said: bildiğim kadarıyla artık yeni pc lerde hiçbir dirver cd si ve benzeri olmuyo laptopların tamamen içinde hepsi...diye biliyorum ben... bildiğim kadarıyla eskiden beri var bu olay. sırf yeni pc'lerde değil, markalı pc'lerde oluyor. yani bir sorun çıkarsa paşa paşa gidip adamlara para ödüyerek çözdürceksin sorunu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 toplama aldım şu ana kadar hep ve hep de içinde vardı..son bilkgisayar alışım 2005 şubattaydı o zaman da verdiler driverları..2senede böyle saçma bir şey gelmişse bile yıkarım o dükkanı gene alırım cdleri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 abi toplama pc'de verdiler diyorsun, ben de zaten toplama pc'lerde veriyorlar diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 15 Marta kadar aldıysan vistaya upgrade var. Ben de yeni aldım vatandan HP vista upgrade diye googledan aratıp buldum moduslink olması lazım. oradaki formu dolduruyorsun senden 16 euro para alıyorlar sana mail gonderiyorlar sen o maile faturalarını scan ettiriyor ingilizce cevap ile ekliyorsun ya da fax numarası var oraya faxlıyorsun sana cevap veriyorlar bir iki hafta içinde Göndericez bekle diyorlar Ben aynen öyle yaptım. Ya da en kolayı HP' yi ara ordan vista upgrade hakkım varmış bedava olarak nereyi arıcam de seni yönlendiriyorlar bir kaç yere en sonunda microsoftun numarasını veriyorlar orayı arıyorsun. Belki onlara da başvurabiliyorsundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 15 marta kadar dediğin, 15 mart öncesi mi? yaz sonu almıştım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Dün bi arkadaşın HP Pres... 5... gibisinden bi adı olan(kor duo , GiForş 7400) bilgisayarını yurtta topluca vistaladık. Ses sürücüleri hariç her şeyin vista driverını HP sitesinden bulup indirdik ve çalıştılar ; ses içinse XP sürücüsünü yüklemeyi denedik , oda çalıştı. Wireless'ı kendiliğinden tanıdı zaten.(wireless xp'den daha iyi çalıştı.)(Aslında ekran kartını da tanımıştı ama yinede driver yükledik , biraz hızlandı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar