Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para mı Beyin mi?

Horrible

Öne çıkan mesajlar

toggie şimdi unutmamak lazım bu bir münazara :) ne düşünürse düşünsün kendisine sunulan şeyi savunacak :)

normalde tabi ki para ve beyin bir arada olsa en iyisi.

ben bir de para mı beyin mi denince uç noktaları düşünüyorum. aşırı zengin olmak mı aşırı zeki olmak mı? normal düzeyde para kazanmak için normal düzeyde zeka yeter zaten. ancak aşırı zengin olmak aşırı zekayla pek mümkün değil bence. daha çok doğru zamanda doğru yerde olmak ve şans. ve günümüzde başkalarından faydalanmak..
Sosyal ağlarda paylaş

Her zengin insan için kötü düşünmeyin ya üzülüyorum hakkımda kötü düşünüyorsunuz diye hihihih.
Mesela bu yazıları falan hep 2 universiteli genç tuttum onlar yazıyor ben sadece onay veriyorum bi yandan jakuzimde metresimle şampanyamı yudumlarken. Al sana yeni bi topic; Güzellik mi Beyin mi? Güzellik oldu mu jakuzidesin beyin oldumu masabaşı :P Kafamız güzel olsun gerisi hikaye mesela :)

[ Mesaj 26 March 2007, Monday - 19:13 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aşırı teorik düşünerek paranında beyin ürünü olduğu, yıllar boyunca insanların para olmaksızın, sadece beyinleriyle hayatta kaldıkları söylenebilir.

Ancak pratikte ve günümüzde, paran yoksa beyin bi boka yaramaz görüşü yaygın olsada, soğuk füzyonu bulacak kadar iyisen veya ışınlanmayı çözecek kadar zekiysen para içinde yüzersin.

Beyin sana para kazandırır mı? Evet kazandırır.

Para seni dahi yapar mı? Hayır yapmaz.

[ Mesaj 26 March 2007, Monday - 19:13 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya beyin fikrini çürütmek zor.
çünkü kime göre beyin neye göre beyin? afaki biraz.
ama para kesin. varsa harcarsın yoksa harcayamassın.
o yüzden yorumlar da kitlenir bi yerden sonra.

herkes kendine göre akıllıdır ama herkes kendine göre zengin değildir.

zenginlik kantitatif olarak ispatlanabilirken, zeka konusunda net ispat yapılamaz. buda insanın kendine göre akıllı olabilme ihtimilani doğurur.

gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi herkes farklı yönden bakmış olaya. sanırım herkes şunu anlamış. önümüze iki seçenek sunuyorlar birisi beyin. çok akıllı olacaksın, zeki olacaksın vs. diğer de çok paran olacak.

eğer şu anda böyle bir seçenek sunsalar önüme tabiki kendi aklıma güvenerek parayı tercih ederim. ama sıfırdan düşünecek olursak eğer akıllı olmak mı zengin olmak mı diye deseler akıllı olmayı tercih ederim.

herkes para sahibi insanın akıllıyı satın alabileceğini yazmış ama alamaz işte. alabiliyorsa akılsız birini almış demektir akıllıyı değil. ayrıca o para gökten inmiyo ki. ya çalışarak kazanacaksın ya da piyongo çekecen de tutacak. hadi diyelim tutturdum ama çok salaksın. o parayı değerlendirebilecek misin?

doruk demiş mesela adam parayı bulur dedesinden sonra gider magaza satın alır başına akıllı birini koyar falan diye. bunları düşünebilmesi için bile akıllı olması lazım insanın.

parası olan insanın da akıllı olması gerek. akıl sahibi olmayıp da para sahibi olan ben tanımıyorum pek şahsen. odtü örnekleri de acaip saçma geldi. akıl sahibi olmak iyi bir üniversitede okumak demek değildir. hayvan gibi ders çalışıp en iyi okula girmek, orayı başarıyla bitirmek insanı akıllı yapmaz. eğer biraz akıllıysa odtüyü kazanan adam kendini geliştirmek için çalışır. paranın nasıl kazanılacagını arastırır ögrenir ve kazanır. kafasını kullanan aç kalmaz merak etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi olayıun geleceği de önemli yani hayatınız boyunca super zeki ama ortadirek mi olmak istersiniz yoksa normal zeka ama dolar milyarderi mi?
Yani çok zeikiyim para yaparım veya param var mühendis tutarım geyiği yok diye düşünün. Neyseniz o kalacaksınız. Kısacası şu anki beyninizle (ortalama bi beyin) sınırsız para mı yoksa şu anki maddi durumunuz (ortalama bir gelir) ile super zeka mı bir ömür boyu. Ki %90ınımızın bu kriterlerde olduğunu unutmayalım hali hazırda :) buyrun hodri meydan :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben kıçıma don giyemeyecek durumda olsam bile süper zeka olmak istemem. ben akıllı insan derken normal zekaya sahip insandan bahsettim zaten. eğitim almış az çok görmüş yaşamış insanlar yeterince akıllıdır. şu an burada bu olayı tartışan insanlar da bahsettiğim dereceye dahil. süper zeka olmak çok ayrı bişey zaten, hiç istemem onlar gibi yaşamayı, tadını çıkaramadıktan sonra hayatın süper zeka olsam neye yarar.

benim demek istediğim normalin altında zekaya/akla sahip olan kişilerin paralarının olmasının bir anlam taşımayacağı idi. zaten öyle biri de yok. büyük paraların arkasında hep akıllı insanlar vardır. iyi yönde de kullansa aklını kötü yönde de kullansa sonuçta akıllıdır.

bu arada aklıma da bir söz geldi. nerden dudum hatırlamıyorum ama çok dogru bence.
akılları satışa çıkarmışlar, herkes gitmiş kendi aklını satın almış.
Sosyal ağlarda paylaş

E iyi de biri tam olucak diğeri 0 olucak diye bişey söylenmemiş.
Yani Minimum IQ lu uber zengin adam vs. Max. IQ lu tinerci genç kavgası değil bu=)

Yani zengin adamın neyin ne olduğunu kavrıycak kadar zekası var, zeki kişinin de geçim sağlıycak kadar parası var diye kabul etsek daha düzgün olur=)

Benim fikrimi sorarsan eğer: Para.

Çünkü paran varsa başkalarını emrin altında çalıştırabilirsin ama beyinle bunu yapamazsın(şahsın telepati kasıp millete domination çakmadığını farzediyoruz tabii ki)

Yani parayla eksiklerini giderebilirsin, senin yerine çalışacak başkalarını bulursun ve işlerini ilerletebilirsin ama sırf beyinle kendini geliştiremezsin. Bir projen varsa gerçekleştirmek için materyal lazım, para lazım, büyük bir projeyse ekip lazım, ama kimse tutup ta "aaa bu çocuk çok zekiymiş evlat al bu 1 milyon doları bi iş kur kendine", "olm bu adam çok zeki hadi yanında çalışalım" demez. Ama parası bol olan para verip kendisine her türlü şeyi sağlayabilir

Hem paran bolsa çalışmana da gerek kalmaz, senin yerine başkaları çalışır

Kapitalizm rlz:P
Sosyal ağlarda paylaş

Fazla geniş olmuş bu münazara konusu. Parayla akıl arasında nasıl bir ilişki kurmak lazım ki şimdi burda? Aklı olanda para, parası olanda akıl olmaz diye tartışma konusu mu olur?

"Aklım da var param da kardeşim, size ne?" diyerek birisi Cem Yılmazlık yapsa arka köşeden, münazara edecek konu kalmaz ortada ama "münazaranın amacı fikirlerimizi en kısa sürede, belirli bir taslak çerçevesinde... vs. vs. vs." diyerek bir diğeri çıkış yapsa, benim iyi bir münazaracı olmadığım anlamı mı çıkar? Asla.

Ben çok saçma bulmuşumdur bu münazara işini; ancak yukardaki paragraftan anladığınız üzere bunu benle münazara etmek istemezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe her zamanki gibi kisiden kisiye degisir.
Daha cok insanin neye onem verdigine bakar. Sahsen beyni tercih ederim.
Param var beyin alirim, beynim var para kazanirimdan cok hangisiyle daha mutlu olursun diye dusunursen bence daha rahat ilerlersin.

Eger para sizin amacinizsa, tabi ki parayi tercih edersiniz. Ancak parayi arac olarak goruyorsaniz, eger beyniniz yoksa zaten ortada araci kullanmaya gerek yoktur. Bu nedenle beyin olmadan para bir anlam kazanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

para seçince illa 0 IQ olmak zorunda değiliz,
beyin seçince de illa 0 para olmak zorunda değiliz.

para için örnek olarak vehbi koç, sabancı diyebiliriz.
bunlar parayı seçmek konusunda verilebilecek örnekler.
elbette 0 IQ ile parayı idare edemessin. Koç ve sabancı da aptal değiller zaten. ama dahi de değiller.
Yani çok paralılar ama normal zekalılar. Paralarını idare edebilecek kadar beyine sahipler.

gene karşı olay için, beyni olan, yüksek IQ'lü insanların veya filozofların fakir olduğunu söyleyemeyiz. Zaten beynin düzgün çalışabilmesi için karnın doyması lazım. Yani en azından kendilerine yetecek kadar parası olmasın lazım.

"para mı beyin mi" konusunda yapılan seçim,
"beyinsizlik mi fakirlik mi" değil,
"zenginlik mi dahilik mi" olacak.
bu konuya dikkat edelim :)
Sosyal ağlarda paylaş

cogu yerde para kazanmayla zeki olmanın bire bir alaksı yoktur. hele ki tr'de hemen hemen hiç yok. büyük makamlarda büyük amcaların olacak. vasıfsız iki kelimeyi bir araya geitirip de konusamayan insanlar parayı vuruyor bu memlekette genelde.

istisnalar her zaman mevcuttur tabi ki, ama genel olarak durum böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

zeki olan parayı kazanır demişsin canım toggie ciğimde tayyip zekimi şimdi(aslında zeki,zeki değilde çok uyanık tilki gibi bi adam)? O_oneyse şaka bi yana konu hakkındaki düşüncemi söyliyim.dünyada para kazanmamızı sağlayan,ticareti başlatan insandır beyindir.paranın kendisinide icat eden beyindir.beyinsiz olan zengin parayı kullanamaz.ama zeki olan fakir parayı kolayca kazanır.günümüz türkiyesinde bilmemne zekiler parannın kölesi iş yok güç yok demişinizde o kadarda abartılmaz yani zekiler her zaman iş bulur türkiyede bile.zeki dediğiniz birinin iş bulamaması onun salaklığıdır yine bana kalırsa.

[ Mesaj 27 March 2007, Tuesday - 23:22 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Beyin :

- Kendini geliştirmek için gerekli
- Rakiplerinden sıyrılman için gerekli
- Fırsatları değerlendirmen için gerekli

Para :

- İş kurmak için gerekli tabii ki, sermaye
- Kurduğun işte, yeterli olmadığın noktalarda o işi görecek kişileri işe almak için gerekli
- Yatırım için gerekli

Biraz fazla yüzeysel olsa da, ilk aklıma gelenler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...