Apache Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 din konusunda ben nihal atsız'a katılıyorum. güzel düşünceleri var o konuda.arap kültürü egemen olduğundan beri bu halk ilerleme kat edemiyor diyor doğru da söylüyor. forumlarda biraz araştırırsanız desteklerle kanıtlamış arap kültürünün geriletici bir unsur olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 hangi forumlarda? nihalatsız forumlarını diyorsan onlar gayet de dindarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 hazir yeri gelmisken belirtiyim turban dedigimiz olay arap kokenli diildir araplar turbani ilk bizansta gorduelr ordan ogrendiler bizans ise antik yunandan tarihiteki en guzel ironielrden biridir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 said: hangi forumlarda? nihalatsız forumlarını diyorsan onlar gayet de dindarlar. hangi konu veya hangi yazılı dökümandan edindin bu bilgiyi paylaşırmısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 paylaştım işte nihalatsız.org forumu dedimya, bildiğimiz ülkücü işte adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 yoo nihalatsiz ulukucu degildir ende onun takipcileri tamtersi ulkuculerle aralaridna dusmanlik avrdir nerden cikardin boyle bir fikri? her milliyetciye ulkucu denmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Nasıl düşmanlık var, niye ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 hmmm konuda bilgin yok tam kaynak tavsiye edemiycem ama turkculuk akiminin tarihine deginen butun kitapalrda avrdir bu ulkucu hariektin dogusunda atsizin kitapalrininda rolu vardir ancaaak ulkuculer turk-islam sentezi derken atsiz islam i reddeder turklerin samanist oldugunu ve islam kulturunun turk kulturune buyuk zararalr evrdigini savunur oysa ulkuculer turkluk le islami birlestirirler ulkuculer in islam saplantisi ise tamamiyla soguk savas yilalrinda komunsitlerle savassinalr diye onlari destekliyen CIA nin magrifetidir ulkucu hariketi asiri sag a cekip hem halktan uzakalstirmak hemde komunistlere karsi dayanikli bir blok kurmaktir amac o yuzden atsiz in atlilari ile ulkuculer anlasamazlar arada din kavgasi vardir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Atsızcılar islama karşı mı yani? Ben bir ara atsız forumlarındakilerin muhammedle dalga geçiyorlar diye ekşisözlüğe çattığını hatırlıyorum sanki ama başka forumla karıştırıyor olabilirim belki de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 ha bu ulekde kahrolsun fasizm diyen ve kendini ulkucu olarak tanimliyan adam var dedigim gibi kendini ulkucu oalrak tanimliyan insanalrin buyuk bir orani cahil lise tarihinden aldigi gazla ulkucuyum ben diyor atsiz in dusuncelerini okumadiysalar sasmam hicbisey okuamdan yorum yapmak ustune uzmandir cunki bu gurup zaten cahilden degil yari cahilden korkucan cahil hicbisey bilmez zavallidir oysa yaricahil kem kum bildigi seyelri mutlak dogru zanneder ve laf anlatamazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Atsız taraftarları Türkçüdür, ülkücü değil. Ülkücüler milliyet ve dini sentezleyip birbirlerinin parçalanmaz bütünü olarak görürken Türkçüler birliği ırk temeline dayandırırlar. Türkeş'in "Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur." sözü milliyetçi harekete yön veren sözdür. Oysaki Türkçüler İslamiyete herhangi bir dine oldukları kadar yakındırlar. Çünkü Türkçülük felsefesine göre ana temel din değil ırktır. Hatta Atsız, İslamiyet'e, Türk birliğinin kurulmasının önünde büyük bir engel olduğu için ve Türk kültürünü unutturup Türklere Arap kültürünü benimsettiği için karşı çıkmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Şamanizm FTW :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Gerçek bir Türk milliyetçisi'nin (ırkçılık anlamında, atatürk milliyetçiliği, liberal milliyetçilik vs. değil) müslüman olması kadar saçma sapan bir şey olmadığını açık açık söyleme cesaretini gösteren ve uygulayan nadir kişilerdendir. Benim zamanında ocaklar ile kısa süreli olan bağımı kopartmama yol açan olayın da kökeni zaten budur. İslam dini ümmetçilik üzerine kuruludur. Hem milliyetçi hem ümmetçi olunmayacağına mukabil şimdiki ülkü ocaklarındaki arkadaşlar milliyetçilik oyunu oynamaktadırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Kuran'da bi yerde "ey müslümanlar, aynı devletin çatısı altında birleşmezseniz cennete gidemezsiniz" diye birşey mi yazıyor? Yoksa İslam nasıl ümmetçi bir din oluyor? İslam dünyasında zaman zaman ümmetçilik etrafında birleşmekten bahsedenler çıkmış ortaya ama İslam'ın kendinde bir ümmetçilik görmedim duymadım. Aksine milliyet ve önemine atıfta bulunan ayetler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 turbanda kuranda acik olarak yok ama VAARDIIR diye direten cok kafa meselesi bu kaldiki butun hristiyanlik muslumanlik gibi buyuk dinler milliyetcilige karsidir kitlelerin afyonu dedigimiz din il kcagdan beri insanalri birlestirmek duzeni ve otoriteyi saglamak icin kullanilmis bir seydir ummet mantigi hristiyanlardada vardir milliyetcililik akimlarinindogdugu fransiz ihtilalinde ise hedef dindir cunki monarchlar egemenligin kaynagini tanri olarak gosterir teee ilkcagdan beri ve tanri adina toplumu yonetirler misirda firavun ayni zamanda tanrialrdan biridir romada cumhuriyet sonra monarsi oturduktan sonra sezarlar jupiterin adina imparator oluyorlardi sonraki donemde ise hristiyanligin yukselmesi ile papa kontrolu altina girmislerdir kaldiki katolik ulkelerin krallarinin taclarini bile papa takiyordu ve begenmedigi birinin kralligina itiraz ediyordu ortodoks larda durum boyle olmasada gene egemenligin kaynagi tanriydi islam dunyasinda ise peygamberin olumunden sonra develt baskani olsun diye secilen halifeler etkili olmustur ve tum muslumanalri tek devlet altinda birlestirme prensibini edinmislerdir keza yavuz sultan selim in halifeligi ustune alma takintisininda sebebi budur cunki hilafet makamian sahip olursa kendini tum islam dunyasinin yoneticisi ilan edebilicek ve osmanli catisi altinda bunlari birlestirebilicektir ancak osmanli ailesinin halifeligini sunni turkler disinda hickimse tanimaz kaldiki 1. dunya savasinin basidna yapilan cihat cagirisini iplememeyi gectim aksine osmanliya akrsi savasmislardir fransiz ihtilali umemt felsefesi altinda toplumu yoneten ve yetkilerini dogsutan tanrini nsecimiyle aldiklarini iddea eden soylulara ve krallara akrsi yapilmisitr ihtilal dine karsi yapilmistirda diyebiliriz hatta ihtilalciler gregorien takvimin degsitirmekten dini arkaplani olan herseyi yasakliyip yoketmeye akdar goturmuslerdir isi toplumu baglayan etken olan din ortadan kalkinca ona karsi milliyetcilik ortaya cikmistir milliyetcilik din kavramini reddedip dini kisiye birakarak millet kavrami ustune yogunlasir ve genelde dinin aksine mileltin egemenligini savunur egemenligin kaynagi soyut bir kavram olan tanri degil dis etkilere kapali ve elle tutulabilir olan millettir ulkuculerin su anda amacsiz bir arac olmalarinin sebebi ise budur ideolojik olarak neyi savunduklarinin farkina varamamislar adini koyamamislardir cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
druenler Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 http://www.nihalatsiz.com/atsiz3.swf nasil bir fasist lider (hitler, mussolini vs..) ozentisi oldugunu su resim onayliyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 http://www.btasahnesi.net/yazilar/kisi/orcn/orcun.htm adam garip bir adam. hele ki oğluna bıraktığı vasiyeti okusanız tüyleriniz diken diken olur. korkunç gerçekten. bir insan nasıl olur da bunları oturup düşünür ya. dehşetegiz gözlerle okuyorum söylemiş olduğu her şeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Futbol dışında söylediği hiç birşeye katılmıyorum d: manyak lan bu adam, çok zararlı valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 1934 Trakya olaylarinin da tertipcisidir bu zat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 2-6-9-13-20-21. maddeler guzel maddeler arkasındayım gerisi biraz saçmalanmış. said: Kitlelerin afyonu dedigimiz din... Ne dediğinin farkında mısın?Ne kadar saçma bir tabir bu boyle? Bir yorum yazarken biraz daha dusunup yazmanı tavsiye ediyorum.En azından fikrini doğru düzgün ifade edene kadar yazma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 pekı ne demek sence "kitlerin afyonu dındır" kitleler soruşturmayı araayı care bulmayın din'in sunduğu sebeplerle bırakmazmı? bilgi edinmektense inanarak soru sormayı kesmezlermı? Din kitlelerin afyonu değilmidir bu acıdan bakıldğında? lütfen yazılanlara "böle şey sölenirmi ayıp ayıp" diye değil, fikir sunarak cevap verelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 nihal atsiz bazi fikirleri okunup incelenmesi gereken bi sahistir ozellikle yazdigi kitaplardan bazilari gayet basarili ve turk tarihini orenmeye heves ettircek kitaplar ama kendisi asiri kafaascidir komik derecede yorucu fikirlere sahiptir o ayri ama turk nasyonelizmi ve irkciligi dendigi zaman turkiyede bir numara sahistir cogu ulkucunun nefretinide bu sayede kazanmistir sulandirilmis bir ummetcilik matalitesi yerine turk milliyetciligini savunur en onemli noktada asiri ataturkcudur ha bu kafatasciligini irkciligini goz ardi etmemize iyi bi insan ve dusunur oldugunu gosterir mi asla sadece irkci o diye her dusuncesini kenara atmadan okumak gerekmektedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 @Fortuna, O soz Karl Marx'ın sozudur. Wikiden alıntı: said: Religious suffering is, at one and the same time, the expression of real suffering and a protest against real suffering. Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, and the soul of soulless conditions. It is the opium of the people. — (Contribution to the Critique of Hegel's Philosophy of Right) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 İster Karl söylesin,ister babam fark etmez. Ateist olmak baska bir şey,hakaret etmek baska bir şey. Edit:Ben kimseye karısmıyorum,inanıp inanmama meselesi zaten karışılacak birşey değil.Sadece adam gibi soylesin.Ben inanıyorum ve afyon oldugunu dusunmuyorum,afyon bir uyusturucudur.Dinin uyuşturmak gibi bir özelliği yok.Afyon kötü,oysa din insanı Allah'a ulaştırmayı amaçlar.(Tabii burda hangi din olduğu önemli Kızılderili dinlerinden vb. bahsetmiyorum.)Neyse sonuç olarak inanmassanız inanmayın ama inanlar için keş demeyin. [ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 15:19 tarihinde, Fortuna tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Fortuna ne yazik ki biraz gec kaldin cunku Karl Marx denen amca komunism denince akla gelen ilk isim bu sozde en onemli sozudur. Realigion is the opium of masses miydi ne idi. Orda anlamadigin sey din afyondur esrardir demir, din topluluklarin uyusturucusudur yok edicisidir sakinlestirici ducsunceden uzaklastiricisidir diyor. cok unlu bi laftir ve cok yerde gecer bu arada sozu nihal atsizin sanan arkadaslara selamimi iltir forumda bisi tartismadan 2 kelam kitap okulaiarini oneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar