nedanko Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 768 adimda nasil ikinci vatandaslik alirsiniz? Bu konuda cok uzun arastirmalarim var. Bu know how'i (turkcesini bilmiyorum) kimse gostermez hadi bu da kiyagim olsun.. Ikinci vatandaslik ne ise yarar? Ikinci vatandaslik askerlik yapmayanlar icin bir cikis kapisidir. Parayi kiranlar icin off shore hesap acma yoludur. Ya da Dunya'nin farkli yerlerini visasiz gezmenin anahtaridir. Burada aklima gelenleri toplayacagim. Adminlik hakkimi kullanarak aklima geldikce zamanla guncelleyebilirim :P Onemli Not: Buradaki bilgiler sadece bilgi amaclidir. Ben uygulayacagim diye birsey yok veya uygulanabilir olmasi tartisilir. Avustralya: Malum su an yasadigim ulke. Bu ulkede vatandaslik almanin bir kac yolu var. En legal yolu : Burada 2 senelik bir egitim aldiktan sonra permanent residency'e (kalici oturma izni) basvurabiliyorsunuz ve kabul ediliyor. 4 sene bu visa ile kaldiktan sonra vatandas oluyorsunuz. Tabii Turkiye'de lisans egitimi aldiysaniz bu 2 senelik egitim gecerli, almadi iseniz burada universite okumaniz gerekiyor. Bu 2 senelik egitimde dil okulu ve turevi olmamali. Ya master programi ya da TAFE denilen, bizim iki yillik okul ayarinda olmali. Bu yol size 30 bin dolara mal olur okul masrafi olarak. Tabii burada calisabildiginiz icin, en azindan gecinirsiniz, kafaniz calisiyosa okul paranizi bile cikarirsiniz. Bir diger yol sponsorship visa ile temporary residency(gecici oturma izni) almak. Bunun icin alaninizda iyi olmaniz ve size sponsor olacak bi sirket bulmaniz gerekiyor. Referanslariniz bu noktada cok onemli. Bu visayi aldiktan 2 sene sonra permanent visa'ya gecis yapabiliyorsunuz. Ayni sekilde bir 4 sene sonra vatandasi oluyorsunuz. Bir diger yolu evlilik yapiyorsunuz. Ya kafaniza gore birini bulacaksiniz ya da artik yeter illallah ettim diyosaniz anlasmali evlilik yapacaksiniz (10 k dolar civari). Bu evlilikten 4 sene sonra yine vatandasi oluyorsunuz. Tabii ayrildiginiz vakit ulkeye postaliyolar sizi. Bir diger yolu yine bir avustralya'li ile sevgili olacaksiniz. Sevgili olursanizda evlilik ile ayni prosedur gecerli fakat bu sefer bir farklilik var. O da hukumetten adamlarin aniden eve baskin yapmasi. Ayni evde yasiyo musunuz. Sevgili misiniz diye bakiyor ve test ediyor. Test kismi bi hayli komik, cunku ikinizide ayri ayri soruyolar. Mesela sevgilinin kicinda ben var mi? En sevdiginiz pozisyon gibi ozel sorular soruyorlar. Bir diger yolu, eger oyle boyle iseniz, gay evliligi yapacaksiniz. Biz ulkemizde cok baski goruyoruz diceksiniz, buraya kactik diceksiniz yine 4 sene sonra vatandasisiniz. Tabii bununda bi proseduru var. Her diyeni almiyolar.. Bir baska yolu, ulkemde azinligim, veya farkli dusunuyorum diceksiniz. Baski altindayim diceksiniz. Kendinizi bir kac azinlik dernegine yazdirip belge alip basvuracaksiniz. Ya da 1.5 milyon dolar yatirim yapacaksiniz, sanirim bu bizim komuniteden kimseyi ilgilendirmez :) Amerika: Bir sirketle ve avukatla anlasma yapacaksiniz, sirket bir eleman icin surekli ilan verecek, her geleni gonderecek, bir sure sonra disardan adam getirme hakkina sahip oluyor. Getirdigi adamda green card aliyor. Ya da sponsor veyahut baska bir sekilde aldiginiz permanent visa'dan 5 yil sonra sonra vatandasi oluyorsunuz. Ya da 1.5 milyon dolar " " " " " Kanada: Egitim kismi Avustralya ile ayni.. Ya da 100-150 bin dolar dolarlik bir yatirim yapacaksiniz. Bu yatirim yapilabilinecek sirketler hukumet tarafindan belirleniyor. Gelecegi olan ve nakite ihtiyaci olan sirketler arasindan seciliyor. 8 ay sonra falan permanent visa aliyorsunuz. 3 yil sonra vatandasisiniz. Ingiltere: Sponsor veyahut baska bir sekilde aldiginiz permanent visa'dan 5 yil sonra sonra vatandasi oluyorsunuz. Ya da 750 bin sterlin yatirim yapiyorsunuz " " " " " " Panama: 40 bin dolar ulkeye veriyorsunuz ve oturma izni aliyorsunuz. 5 yil oturdukdan sonra vatandasi oluyorsunuz. Ya da 165 000 dolar bankaya yatiriyorsunuz ve size 5 senelik bir pasaport veriyor, bu pasaport 5 sene sonra tekrar alinabiliniyor. Paranizi 5 yil sonunda ayni sekilde faizsiz geri aliyorsunuz. Tabii bu size vatandaslik vermiyor. Israil: Eger yahudi iseniz sizi direkt aliyor, ya da yahudi bi hatun bulup evleniyorsunuz ve sizin dininizi degistiriyor. Yahudilikte erkek kadinin dinini degistiremedigi icin sadece erkeklere acik bir opsiyon bu. St. Kitts ve Nevis : Bu ulkede 350 bin dolarlik bir ev alirsaniz ya da 200 bin dolar bir yardim kurulusuna bagislarsaniz size vatandaslik veriyor. Dominik: 75.000 dolar devlete verirseniz size bir kac ayda vatandaslik veriyor. Dominik Cumhuriyeti: Merenge'nin ciktigi yer. Eger 50 bin dolar verirseniz bir kac ayda vatandaslik aliyorsunuz. Simdilik aklima gelenler bunlar. Geldikce eklerim.. Peki diceksiniz bu kadar param varsa niye dandik ulkelerden aliyim. Bir avantaji pasaport'u Turkiye pasaport'undan daha iyi. Yunanistan Fransa Ingiltere falan gibi bir cok ulkeye vizesiz giris imkani sagliyor. Bunun yanisira o ulkelerde oturma izni gibi seyleri almanizida kolaylastiriyor. Boylece 3. ve daha iyi bir ulkenin vatandasligini alma sansiniz oluyor. Tabii 3 vatandaslik yasak, ya gizlersin, ya da birini iptal edip digerini almis olursun. Bunlarin yani sira bir cok avantaji var. Ilgilenmeyene bir sey ifade etmez, ama ilgilenen icin guzel bilgilerdir.. Hadi kalin saglicakla, Sorulariniza cevap verilecektir..
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 bizim için nasil seyler var acaba merak ettim:D
nedanko Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 cok guzel kizlar var :) tabii vatandaslik kolay degil ama butun arastirmalarim en kolayinin avustralya oldugunu soyluyor. Zaten bi vatandaslik aldin mi Amerika ve Kanada da gecici vize alman cok kolay. Yani git 2 sene amerikada 3 sene kanada da calis, hem para kazan hem gez hem kultur ogren.. Isterseniz yaparsiniz, gec olur guc olur ama olur ne insanlar gordum ben, icinde elbise yoktu, ne elbiseler gordum levis'di.. ya ya bu da boyle bi animdi iste.. 10 milyar para biriktirip gelip okuyup vatandaslik alan adamlar var yani.. Eh bedavaya meme bile vermezler (yani sut memesi) geriside size kalmis..
huun Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 En kolayı bir yunan adasına çıkıp pkk'yı öven 3-5 slogan atmak. Hop AB pasaportunu kaparsınız, benim bildiğim en kolay yol bu. Sevgili yunan kardeşlerimiz bu konuda beni yanıltmayacaktır. Tabii olayın ortaya çıkması durumunda burdaki vatandaşlık güme gidebilir güvence veremem.
Kimster Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Avusturalya da yaz stajları parasızmış diye duydum,yani staj yaptığın firma sana para vermiyomuş,Doğrumudur bu? bi de work and travel tarzı bi uygulama avusturalya için de mevcut mu?yazın 3-4 ay çalışmak fln fln..
nedanko Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Turkiye'den hemen bi sirket ayarlayip oylede gelmek mumkun ama dedigin gibi para vermiyorlar, ustune birde 3-4 bin AU dolari basvuru ucreti veriyosun. Yurtdisinda referans icin iyi bi cozum.. WAT icin baska bi topicde yazmistim.. said: Avustralya'nin da benzer bir programi var Working Holiday adinda.. Turkiye'ye gecen sene bu program acildi ve oldukca populer bir program. Yalniz iyi takip etmeniz gerekiyo cunku gecen sene ilk olmasina ragmen hizli dolmus oyle duydum. Neyse efenim, backpacker'larinda oldukca ilgi gosterdigi bir program. Dunya'yi gezerkene geliyolar burada bi sure calisip iyi bi parayla yollarina devam ediyorlar. Nerelerde calisabildiginize gelince, her yerde calisabilirsiniz (car wash, garsonluk, etc.) En buyuk avantaji ise tarlalarda calisabilmeniz. Peki Allah'in dagi ne isime yaricak diyor iseniz, 2 haftada kafadan 2000 dolar kazanmaniz mumkun bu tarlalarda. Zaten insanlar 2 hafta calisio biraz geziyo yiyo, sonra yine 2 hafta calisio 5-6 ay hatta 1 yil kaliyolar. Bir guzelligi daha ise tarlada calisirsaniz 2 seneye kadar uzatabiliyorsunuz bi visayi. Peki Avustralya'da kendimi kasmadan ayda ne kadar harcarim derseniz 1000 dolar yetecekdir derim. Ha sigaraniz eglenmeleriniz onu bunu lukslerinizi koyun haftada 300 dolari geccegini sanmiyorum. Yani bu nedemek oluyor potansiyel olarak ayda 4000 dolar kazanip 3000 i kenara atmak oluyor.
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 said: Bir diger yolu, eger oyle boyle iseniz, gay evliligi yapacaksiniz. Biz ulkemizde cok baski goruyoruz diceksiniz, buraya kactik diceksiniz yine 4 sene sonra vatandasisiniz. Tabii bununda bi proseduru var. Her diyeni almiyolar.. Bir an düşündüm muameleyi, korktum. - Ben Gay'im, baskı altındayım, vatandaşlık istiyorum. + Hmmm... *Fermuarı indirir* Gel bakayım şöyle arka odaya... - *Gaçhayım* [ Mesaj 16 March 2007, Friday - 23:56 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ]
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 bi vatandaslik alicaz diye dotten olmayalim sakin
nedanko Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Prosedur derken neyden bahsettim saniyosunuz. :P [ Mesaj 17 March 2007, Saturday - 04:23 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 nedanko teşekkür ederim bu tutorial için ama asıl benim kişisel olarak istedigim avustralyada universite okumak hakkında kapsamlı bi tutorial.Boş bi vaktinde içerigi zengin olarak anlatabilirsen çok sevinirim.Kolay gelsin.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Avustralya gece alemi hakkindada tuto isterik lakin ben bu yaz gidebilirim lazim olucak bu tuto$
Fistan Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Lichteinstein ülkede 15 gün ikamet edip, bu belgeyle vatandaşlık başvurusu yapıyorsunuz ve kabul eidliyor.
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 kibarca oha! Lichteinstein'a gidelim o zaman:p o değil de,singapurda oturma izni,çalışma izni hakkında bilgisi olan var mı?
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 hatun olsa din dil irk ten ayrimi yapmicaz
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 isvicre hakkinda bilgisi olan varmidir?
acgur Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Lichteinstein işinin doğruluğundan kuşkuluyum doğrusu. Öyle olduğu bir duyulursa nüfusu önümüzdeki bir yıl içinde 70 milyon kadar artabilir.
Daesu Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Lichteinstein denilen yer kadıköy kadar zaten (abartı?) halı saha maçlarında top kacınca hep sınır dışına cıkıyormuş alamıyorlarmış neyse avustralya 5-10 sene içinde baya adam alıp vatandaş yapcak diyorlardı.canada gibi göçmenimiz cok olsun,kültürlü okumuş olsun ama 2-3 sene it gibi calıştıralım amele edelim, amelemiz bile kültürlü olsun gibi bi tavır alabilirler. üniversite btince deneyecegim yerlerden biri.saol nedanko [ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 04:38 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
xaty Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 said: Bir diger yolu, eger oyle boyle iseniz, gay evliligi yapacaksiniz. Biz ulkemizde cok baski goruyoruz diceksiniz, buraya kactik diceksiniz yine 4 sene sonra vatandasisiniz. Tabii bununda bi proseduru var. Her diyeni almiyolar.. proseduru ilginç olsa gerek...
acgur Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Ondan sonra insanda her yol olur zaten...
Öne çıkan mesajlar