Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Dünyada türkiye ile denk milli hasılası olan ve turkiye kadar kalitesiz alt yapisi olan bi millet daha varmidir acaba? Yollar desen saka gibi, egim, cukur, engebe olmadan ilerleyebilecegin sehir ici yol kesinlikle olduguna inanmıyorum. Elektrik alt yapısı desen heryerde acik kablolu direkler, eskimis yirtilmis izolasyonlar, kalitesiz malzemeler Su ve kanalizasyon desen zaten hergun medyada, rogar kapaklari, su tasmalari, su kesintileri.. Gercekten cok zor bi is mi ki bukadar kalitesiz yapiyorlar? Hic sanmiyorum. Ihaleye fesat deseniz tabiki öle, arkadas kayirma aile kayirma deseniz tabiki ole ama bu torpilli ihale alanlar icin bile bukadar zor mu azicik bile olsa ise yarar biseyler ortaya koymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Avrupa'yı görseniz içiniz burkulur valla :) Mesela İngiltere'ye gitmiştim. Exeter, London, Sidmouth (özellikle burası müthişti) gezmiştim. Sonra Ankara'ya gelince içim burkulmuştu. Sağolsun o zamandan beri İ. Melih Gökçek daha güzel etti içine :) İstanbul yine de kısmen iyi. İstiklal Caddesi mesela mükemmel bir yer. Ama oraya denk olabilecek Ankara'da bir tek Tunalı Caddesi var. Orası eskiden gezilecek güzel bir yerdi. Ama Ankara'nın heryeri olduğu gibi, Tunalı Caddesini de her geçen sene daha da iğrençleştiriyorlar. İstanbul'da mesela Topkapı Sarayı'nın ordaki parkı (adını hatırlamıyorum, hisar arasında bir park, Topkapı Parkı olabilir mi adı) gördüğümde adamlar çok güzel restore etmişlerdi. Gene buna karşın Ankara'da parklar bırakın restore olmayı, tersine çöplük niyetine kullanılıyor. Yani altyapı konusunda İstanbul sürekli şikayet etse de, Ankara'nın durumu daha feci. İçim acıyarak izliyorum her geçen sene daha kötüye gitmesine. Tabii Türkiye'nin her yeri böyle kötü değil. Tamam belki bir Exeter, bir Sidmouth gibi müthiş ortamlar yapamıyoruz belki ama, Antalya'ya bu yazın gittiğimde ağzım açık kaldı diyebilirim. Adamlar Avrupa standartlarıyla yarışmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Boş kalan her yere park yerleştirmişler. Tramvay ile şehirde yolculuk yapabiliyorsunuz. Deniz kenarında sürekli parklar bulabiliyorsunuz, oturup manzarayı seyredebiliyorsunuz. Taksiler klasik Tofaş değil, tersine daha kaliteli arabalar kullanıyorlar. Hele Konyaaltı desen müthiş bir yer. Ne biliyim benim çok hoşuma gitti Antalya'daki gelişmeler. Yemin ediyorum Antalya sıcak olmasa, Ankara'yı bırakıp Antalya'ya yerleşiceğim. Ankara'da adamlar Türkiye'den ümidimi kestiriyor, Antalya'da ise Avrupa'yı bile geçebileceğimiz umudumu içime işletiyor. Yani benim konuyla ilgili yorumum böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 türkiyede sadece alt yapıda değil, her alanda kalitesiz malzeme var maalesef. dışardan kaliteli mal almaya kalksak çok pahalıya geliyo. içeride kaliteli mal üretmeye kalksak, elektrik, gaz hedehödö derken o da çok pahalıya geliyo. bu durumda mecburen kalitesiz mala kalıyoruz=( gsyih yüksek ama heyhat 81 dene il, 70 milyın da nüfus var. (lan harbi bayaa kalabalığız ha bende şimdi farkettim) Boneninde antalya konusundaki görüşlerine katılıorum, mis gibi yerler yapıolar kısıtlı imkanlarıyla. her yerde minik basit parklar falan var. lakin buraların içine edilio ben ona üzülüyorum. antalyada konyaaltı caddesinin oraya mis gibi bi Atatürk Parkı yaptılar. içinde çok güzel mekanlar var ben pek bi sevdim. ama içimizdeki bazı irlandalılar hemen leş etmişler ortamı, etrafta bira şişeleri, yeni mermerlere isimler kazınmış hemen falan. üzüldüm=( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 ben daha ziyade taşıt yollarından yakınıyorum, yaya olarak en olmadı gene yurursun etrafından yanından ama arabayla otobusle vs. imkanı yok slalom yapsan bile o rezalet yollarda rahatsız olmadan gitmenin, parkları altyapı muhabbetine dahil etmemiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 taşıt yolları da aynı hikaye abicim. kanalizasyon, çukur, tamirat, kaldırım yolları yıllardır ülkemin "şehir"lerinin en büyük sorunu. ancak bu "çarpık kentleşme"ye bir türlü çözüm bulunamadı. diyorum ki sana, ingiltere'de şehirler bu konuda oldukça iyiydi. avrupa'da genel olarak altyapı oldukça sağlam yapılıyormuş gözlemlediğim kadarıyla. ancak dediğim gibi, ankara, istanbul gibi kentlerde durum fazla iyi olmasa da, bence antalya ve izmir kendisini çok iyi geliştiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Amaclar farkli. Eger asfaltin cokmemesini istiyosan altina izolasyon malzemesi de koyarsin; 2 sene sonra tekrar asfalt dokmek istiyosan simdiki gibi micirin yerlesmesini beklemeden asfalt dokersin, hava sartlarindan asfalt coker. Ama amac burda cokmeyen yol yapmak degil, bu cok kolay olurdu. Amac her 2 senede bir tekrar asfalt alimi yapmak. Ha bi de zift uzeri micir var; bu da zift ve micir alimini sabit kiliyo. bkz. yeniden kaldirim yapmak bkz. secimlerin yaklasmasi bkz. bilimum devlet dairelerini hortumlamak Saygilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 türkiyede alt yapı yok doğru ama olaya biraz geniş bakarsak afrikada insanların yiyecek yemeği yok. Hatta ve hatta biraz daha geniş düşünürsek bu gün biz sıcacık evimizde internete girebiliyorsak bunu biraz da afrikada aç olan insanlara borçluyuz, onların payından yiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 afrikalı insanların imkanı olmadığından yemeği yok, bizde imkan olduğu halde düzgün altyapı yapılmıyor sorun burda. ha biri derse "altyapılar bozuk çünkü onların parasıyla afrikalı insanlara yardım ediyoruz" o zaman ağzımı açmam :P bizde her seçimde yeniden yol yapıldığı için kaliteli yapılamıyor malesef. durmadan yenileniyor ama kalitesiz biçimde. istense daha kaliteli, uzun vadeli yapabilirler ama sanırım bunada kimsenin cesareti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Onlarin payindan yemek ne alaka. Senin afrikayla isin ne zaman oldu, o emperyalist ulkelerin isi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 asıl bazıları bizden yiyor..yedirmese başımızdaki yediriciler sen o internete belki de x10 daha hızlı gireceksin.. konuya gelirsek, alt yapı değil de üst yapı sorununu çözmemiz lazım önce.. [ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 11:46 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Bone Istiklal caddesi diyorsunda yilbasindan beri 2 kez taslari degistirdiler ilk once cin graniti sonra begenmediler bilmemne graniti en son iste turk graniti yaptilar.Niye ? maksat para kaldirmak. Antalya diyorsunda antalya nin bu kadar duzenli olmasina sebep Oteller. Cunku Turizm kanuna gore Otel cevresinde herhangi bir altyapi eksikligi bozuklugu varsa Belediye nin buna oncelik verip yapmak zorunlulugu var. Antalya da da heryer otel dolu oldugu icin pek problem yok. Istanbulda da ornegin. Besiktas ta Bogaz cevresinde beyoglunda sultanahmet te kolay kolay goremezsiniz bozukluk ama diger yerler.hep berbat Ozellikle istanbulda araba kullaniyorsaniz adami delirtir bu altyapi eksikleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 izmirdeki doğalgaz çalışmaları yüzünden bi çukurun birinde arkadaşım ayağını kırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 OLayin afrikali insanlarla ne alakasi var onuda cozemedim. Ee onlar ac diye bizde internete girmeyelim icki icmeyelim boyle sacma seymi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 altyapıda kayseri mesela örnek alınabilinecek bir şehir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 antalya şehir içi aştı kendini. alt geçitler falan, cumhuriyet meydanı kapandı yeni artisnik bişi yapacaklar, kaldırımlar bal dök yala, yagmur drenaj, kanalizasyon, yer altından elektrik vs. güzel oluyor.4 mevsim yeşil zaten agaçlar çiçekler falan, yaşanılası bir şehir. ama türkiye genel olarak bakarsak, harcanılan para ile coğu şehir paris olurdu, ama işin başında bilgisiz, yyiyici falan insanlar olunca değirmen dönüyor ama bugday öğütülmüyor. dötü boklu tayland bile bizden 10 sene ilerde altyapı konusunda.adamların 3 katlı otoyolları şehri çapraz geçiyor sky trainler falan çalışıyor bangkokta.vay didim be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 İşte Fistan antalya da otel bolluğundan meydana geliyor bu. Turizm yerleri hep güzel. Mesela Ankarada da eski havalimanı yolu gecekonduların içinden geçiyormuş şimdi geçtiği yoldan gecekonduları hep kaldırmışlar. İstanbul dan da Havalimanından çık Beşiktaş a kadar bağlayan sahil yolunda bir çarpıklık görmezsin Yeşilköy e falan çıktığında sanırsın ki İstanbul hep böyle. Ama biraz ilerden gir bakırköye zeytinburnuna pelt olmuş bütün yollar Bizim evin önünde köprü vardı tren geçiyordu.Altı tünel şeklinde yağmurda bir araba boyu su oluyordu.Tee anasının nikahından dolaşıp eve geliyorduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Çoğu ihale bitirildiğinde iyi durumda oluyor veya olduruluyor fakat daha sonra bakımsızlık veya hor kullanımdan dolayı kötü duruma geliyor. Kendi yaptığımız bir sürü işi şu an görüyorum ve yanından geçerken içim cızz ediyor resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Benim fikrim şöyle belki biraz saçma gelecek ama Bence sorunun kökeni meclise ilkokul bile okumamış insanların alınabilmesinden kaynaklanıyor. Baksanıza İbrahim Tatlıses bile millet vekili olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 İbonun o kürsüye çıkıp yemin etme anını görmek dahi istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 abi iyi olur bence be en azından başımızdaki tiplerden birini tanımış oluruz. Kim biliyor mesela oturduğu il in milletvekilini ? Şahsen ben tanımıyorum =) Hoş tanımaya çalışsamda fazla bi bilgi edinebileceğimi sanmıyorum. İstanbuldan zibil gibi milletvekili var mecliste. hiç olmazsa ibo biraz daha tanıdık kim ne halt yiyor anlamış oluruz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 tmmda işe yaramaz sorun orda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 size kısaca sunu soyle ozetliyim fransızlar bize asfalt yol yapmasını ogretmis biz adamlara asfalt yola yama yapmasını ogretmisiz varmı otesi ne alt yapısı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 izmir'e iyi, ankara istanbul'a kötü demişsiniz, öyleyse oraların durumunu çok merak ettim şimdi :) asfalt gelmedi mi daha oralara? geldiyse pek de farklı değildir durumumuz... 89 yıldır bi viyadük yapçaklar alsancak'a, 105 kere iptal oldu artık yapmıyorlar, *edik: ha iyi ki yapmadılar o ayrı, ama piriştina'dan öncekiler yine para döktü buna bol bol... demirel babuşun hortumcu bir arkadaşı metroyu yapçaktı, parası azalınca çekti gitti, şehrimin en mahrem yerlerinde koca delikler öylece kaldı, arada çocuğunu eğlendirmek isteyen işçiler vinçleri salıncak olarak kullanabiliyor başka da bir işe yaramıyor.. bizim evin karşısında izmir emniyet müdürlüğü yapılacaktı yine ben doğduğumda, temelin çukuru açıldı ve bir güzel yağmur sularıyla dolduruldu, artık ev fiyatları arttı burada gece mehtap manzaralı bir sürü ev oldu (ciddiyim çukur çok büyük) her sene o suyu hortumla boşalttırmak için bir sürü şirkete su yedirdiler onun dışında gubik bir çevreyolu açıldı eminim sadece reklamının maliyeti yapımından daha fazladır.. (rte işi) ha derseniz alsancak güzel, konak güzel, efendim güzelyalı güzel, bostanlı güzel, karşıyaka güzel vs vs güzel yer çok ama alsancakta her allahın günü akşam 6dan sonra eve yürüyerek gitsem daha çabuk giderim, sabah 15 dakikada gidiyorum.. eminim o yolların üstüne ranzalı yol bile yaparlardı yedirilen paralarla.. *edik2: piriştina -allah rahmet eylesin- bir 5 yıl daha kalsaydı o zaman özfaturanın falan yaptıklarını düzeltebilip de gerçekten çağdaş bir şehir yapabilecekti.. sözüm ona değil.. o adam da gitti izmir eski günlerine geri dönecek :(( edik3: bu arada antalya gerçekten süper bir şehirdi bu yaz gittiğimde.. hani hava sıcaklığı ortalaması yıllık bir 10 derece az olsa asla beklemem, üniversiteyi de orada okurum hep de orada yaşarım hayatım boyunca.. [ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 21:58 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: altyapıda kayseri mesela örnek alınabilinecek bir şehir. kayseri her bakımdan acaip bir şehir sadece yeni yollar iyi olmamış.. onun da iç yüzü başka tabi.. ama anlatması ciddi uzun sürer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 evimin önündeki sokak lambasına geri geri giderken bir yük kamyonu bindirmişti tam 15 sene önce ve o direk yamulmuştu.. pek cok kere haber verilmişti muhtarlıktan devlete ben orta okulu bitirdim liseyi bitirdim üniversiteye girdim ama o direk hala yamuk.. o rogar kapaklarınada böle bişi olmuştur işte , ihmalkarlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar