Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sorunsuzluk batıyor olmalı

ivy

Öne çıkan mesajlar

herkes depresyonda
bi oflama puflama hali millette
kimi liseden yakınıyor üniversite istiyor
üniversitedeki sınavından ödevinden yakınıyor
zaten öss tiksintisi almış başını gidiyor

'yağmur yağmıyor' diyorlar 'susuz kalıcaz'
sıkıntı üzüntü
sonra yağmur yağıyor
milletten 'ıyy ne yağmuru şimdi ya dersaneye nasıl gidicez' lafları

babama bakıyorum
bilen bilir rahatsızdı 9 ay geçti üstünden 2 ameliyatı kemoterapisi ilaçları herbişeyi bitti
haydaa sıkıntı bastı onu da bi sinir bi stres

aşık olmayan aşksızlıktan yakınıyor
aşık olan aşkından

sorunsuzluk batıyor insanlara
küçük şeylerden mutlu olan kimse kalmamış gerçekten
kızılay desen depresyon asi gençlerle dolu
depresyon moda olmuş
herkes intihara teşebbüs etmiş bunu anlatıp tartışır akıl verir olmuş

bi bana mı garip geliyor bütün bunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

insan her zaman daha fazlasını istiyor, bu bir gerçek. ama her zaman daha fazlasını istemezsek, her zaman daha iyisine ulaşma amacımız olmazsa, niye yaşıyoruz ki ? heh, herşeyin en iyisine, en güzeline sahip olsak, neye yarar, ne değişir , nereye kadar sürer tabi o da ayrı bir başlık konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

sen en süperini iste buna bi lafım yok herkes istesin ben de istiyorum
ama sen en süperine ulaşana kadar mutlu olamıcaksın ozaman.
süpere ulaştığında daha süperi daha süperi derken hayat bitcek
nerde mutlu olcan ozaman?

polyana ve onun türk versiyonu haklı mı ne?
hayat sevincee güzel
sevincee tatlı günler
bir kuşu kelebeğii
bir taşı sevin yeter

dsdaasd böyle bişeydi sanırım =)
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan majoşist bir varlıktır. Nasıl aşk acısı geçse bile zorla kafasında sürdürüp bu sebepten dolayı hayattan kopup acı çekmeyi bir şekilde bilinçaltında kutsal sayıyorsa aynı şekilde pesimist ruh hali ve "keyifsizim, hevesimi kaybettim, ipleri saldım, akıntıya bıraktım kendimi" havaları da yine ayrı bi zevk verir, karizmatik göründüğünü falan sanar. Ondan da böyle şeyler oluyor işte...

Aslında Ersin Karabulut çok güzel anlatıyo bu psikolojiyi ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ivy daha fazlasını istemenin sonu olmadığı gibi , mutlu olmanın ya da daha fazla mutlu olmanın da sonu yok. hayat böyle maalesef, sonsuzluk içinde sonsuzluk ... çok derin bir mevzu bu uzaaaar gider, çok fazla düşünmemek lazım üzerinde bence, akışına bırakmak lazım, çünkü düşündükçe daha da derinleşiyor, daha da içinden çıkılmaz hale geliyor. carpe diem :P
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü insanların yapacak bişileri yok arkadas. bir ugrası yoksa insanın, günlük yaşamın üstünde olusturdugu baskıyı , hepimizin her daim tecrübe ettiği gerginliği atmanın bi yolunu bulamıyorsa bu sıkıntı olarak geri dönüyor. Napmalı peki bence insan ? Bir okuma alışkanlıgı olsun ve bunla da kalmasn herkesin yazar olmasına gerek yok ama kafasına takılan şeyleri insanlar karalasın bi parça kagıda arada. Yazmak insanın aklını kurcalayan düşünceleri bir düzene sokar.
Olabiliyorsa bir müzik aleti çalınsın resim yapılsın kişi tarafından. Bu tür aktivitelerle bilinçaltında kalan bazı mevzular fazla rahatsızlık verip huzur kacırmadan hakkın rahmetine kavusur.
Ben cok çektim bu sıkıntılı hallerden ondan biliyorum.

Gençliğin ( ki ben de bu gencligin bi parcasıyım) bu depresif hallerinin asıl nedeni bence cevrelerinde güvenilir insanlar bulamamaları. Bakıyorum her gecen gün insanlar dürüstlükten uzaklasıolr , yalan dolan entrika dedikodu günlk yasamımızın bir parcası oluyor. Etrafındaki insanlara güvenmeyen gencler de bu şekilde depresyona sürükleniyor.

Kendi tecrübelerimi kendi yasadıgım zorluklrı baz aldm tabi bunalrı yazarken. bilmem ne akdarı dogrudur
Sosyal ağlarda paylaş

Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır.(Bernand Shaw)

Mesela emekli olan günlerini boş boş geçiren biri,neden bir içki masasında
-yihuuu günlerimi ne güzel boş boş geçiriyorum
demezde
-ben 30umda şöyleydim,35imde şu işleri başardım şeklinde birşeyler anlatır?

çünkü adam iyi kötü birşeyler başarmıştır..
insan yaratılış olarak zaten tatminsiz bir varlık,bir de buna boş vakit geçirmeyi eklersek depresif düşünceye davetiye çıkartırız..o boş vakti sizi eğlendiren şeylerle değerlendirebilirsiniz..dünyada yapmadığınız 100lerce değişik şey vardır,deneyin biraz,elbet sizi tatmin edicek birşeyler bulacaksınız,daha az kendinizle başbaşa kalıcaksınız,daha çok mutlu olacaksınız
Sosyal ağlarda paylaş

Kaygı insanı bi yere kadar başarının atmasını sağlayan bi faktör.Ancak belli bi noktadan sonra olay depresifliğe,bozuntuya,üzüntüye dönüşüyor.Benim x seye kaygım var ki çalışıyorum yoksa o xi elde edemicem.Ha aşk meşk olaylarına gelelim.Kendi bilecekleri şey.Aşksızlıktan yakınılmak lüzumsuz zira illa birini bulursun dünyada.Aşkından yakınan varsa kendi bileceği iştir,kendi çözer,halleder vs.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben sürekli mutlu yada sürekli mutsuz oluncağına inanmıyorum..etrafınıza baktığınızda işt yok o emolar yok yada başka türlüleri yok yada intihar edenler hepsi bir arayışın yada topluma ait olamama sonucunda böle olmaya karar verdiler ki onlarda bazı insanlar hakkında aha nekadar mutlular yada değiller diyebilir ama ben yargılama konusunda biraz daha yumuşak olucam....
açıcaksı ben depresiflin moda olmasını sevmedim yeni bişiler bulmak lazım insanlara sunmak için hemen sindirirler eve ama yazılarımda mutlu olmayı tercih etmiyorum çok nadir belki çünkü bir sorun oldunda yoğunlaşıp çözme kısmı sizi bir çok şeye itiyor ve sonucu olsun yada olmasın sizi değiştiren şeyler oluyor...
öle yada böyle bişekilde bir şeyleri devam ettirebiliosal baksanıza başarılısınız
toplumun öğretileri altında ezilmeden çıkmak da iyi yani ne çok çekin kendiniz ne çok içine girin
bişeyler bulun.....istedğiniz yapınnn yarını kim biliyor
Sosyal ağlarda paylaş

@aquila: farkettiysen ben dertli sorunu olan insanlar hakkında yazı yazmadım. kimseye sen dertsizsin de demiyorum derdi sorunu küçümseme gibi tek bi cümlem de yok orda.

hadi mutlu olalım el ele dolaşalım yuhii heyoo hayat süper dostum modunda da değilim

benim bahsettiğim kısım derdi olmadığı halde kendi kendine sorun bulmaya kasan bunu marifet zanneden depresyon modasına uymuş kişiler

lisede okuyorum ve çevremdeki kişiler ergen kimseler (aynı ben gibi)
çoğu ailesinden nefret ediyor.lanet olsun böyle hayata
ölmek istiyorum intaar ettim modunda kimseler
gelecek beklentileri yok mesela
gereksiz sorun gereksiz mutsuzluk yani
(gerçekten derdi olanlardan bahsetmiyorum tekrarlıyorum)

bak orda babamdan örnek vermişim
2önemli ameliyat geçirdi radyoterapi+kemoterapi gördü
ama şimdi tedavisi bitti bilmemkaç ayda bir kontrole gitcek sadece
ve bi bakıyoruz surat asıyor mutsuzluk hali sarmış onu
neden?
tedaviyi mi çok sevdi acaba?
işte benim eleştirdiğim şey bu
evet şuanda sorunsuz (bikaç ay önce yaşadıklarına göre)
ve bence kafasına takıcak derdi kalmadı ya ona mutsuz şimdi
yani sorunsuzluk battı
her ne kadar 'sorunsuzluk battı' demek sana saçma gelse de!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila 03 March 2007, Saturday - 00:20 tarihinde demiş ki:

herkesin kendine gore sorunu var, senin dert ettigini baskasi etmez, baskasinin dert ettigini sen etmezsin. disardan bakip sorunsuzluk batiyo demek cok sacma.

şükrü iyi tamam güzel konuşuyorsunda, ivy'nin demek istediği sanırım şöyle bişey hemen örnek veriyorum dikkat edersen;
mesela hazılıkta okuyan x kişisi hep yakınsın ya bölüme geçsem neler vermezdim vs vs diye ağlasın dursun, sonra geçsin bölüme ama bu seferde bölümden yakınsın " her gün ödev, böyle bölüm olmaz olsun lan!11" desin
Sosyal ağlarda paylaş

insanoğlu nankördür bu tarihte her zaman bilinen bişeydir.

kimse yaşadığı hayattan memnun olmaz.kış gelir hava ısınsın diye yakınırsın, yaz gelince bu ne sıcak dersin isyan edersin. işin olur çalışırsın ondan şikayetçisindir, çalışmak istemem dersin, işi bırakınca evde sıkılır, iş bulmalıyım dersin.

örnekler çoğaltılabilir. çünkü insanoğlu doyumsuzdur. yaşadığımız hiç bir şeyden tatmin olmasını bilmiyoruz ki yaşadığımız aşkı ya da mutlulukları görebilelim. ne mümkün?

sonuç olarak insanlar olarak öyle büyük boşluğun içindeyiz ki yapacak bir şey bulamamaktan nasıl davranacağımızı kestiremiyor herşeyden sıkılıyoruz. önce yaşadığın duruma genel bakış açını belirlersin. ne yapmak istediğine karar verirsin ki mutlu olabilesin. yoksa daldan dala konan bir insanın hayatta gerçek anlamda istediğini yapan birinden daha fazla mutlu olma şansı yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...