fede Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Samsun konusunda bahsi geçti bunun. benim şahsi kanaatim bi şehir medeniyetten nasibini almak istiyosa belli bi yaşam standartı olmalıdır o şehirde. bu yaşam standardının yakalanması için de; -Öğrenci başına okul sayısı -İnsan başına hastane sayısı -Şehir için güvenlik -Şehir içi ulaşım -Şehirin genel görüntüsü ( Park, bahçe, cafe vs) bu maddelere siz de düşündüklerinizi eklerseniz güzel, yaşanabilir, medeni bi şehir nasıl olmalıdır belki cevabını bulabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 pardon şehirmiş ülke bazında ele almıştım ben. [ Mesaj 24 February 2007, Saturday - 23:22 tarihinde, Cintonik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Aslında ziyniyet de bitiyo abi iş o oldumu gerİsi inşaat edilerek olur yani.. Tabi senin saydıklarını da gözardı etmemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 tabii ki zihniyet önemli en çok o zaman da ülke bazında ele almak lazım olayı ki çoook uzun şeyler yazmak gerekir. dedim hani şehir bazında alırsak daha kolay olur mu diye ama şimdi farkettim ben de ülkenin başından başlıcak önce olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 iletişim kişi başına düşen gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 sosyal gelişmişlik insanların hayata bakışı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 medeniyet konusunda parayı ölçü olarak kullanmak çok yanlış bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 eğitim şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TREMO Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Biz ~her zaman~ medeniyetsizsiz. Çünkü hakımız kısıtlı imkanlarıya fakirlere dağıtmak amacıyla kurban kesince medeniyetsiz olur, gazetelerde "Avrupaya Rezil Olduk" diye yazar. Ama Ispanyada yapılan boğa güreşlerinde hayvanlar can çekerek ölürken bu bir spordur, onların bilmem kaç yıllık kültürünün, geleneğinin, medeniyetinin bir parçasıdır. Kendimize başlalarının bize öğrettiği şekilde baktığımız sürece medeniyetsisiz... Yanlışlarımızı (yada bize batılının yanlış olduğunu söylediği şeyleri) kendimiz için değil, başka milletlerin gözünde yücelmek için düzetmek istediğimiz sürece medeniyetsiziz. Ülkemiz bir başarı elde ettiğinde "Holleeeyyy Adımız Duyuldu" dediğimiz sürece medeniyetsisiz. Daha çok örnek varda şu an sinirlerim gergin, zaten demek istediğim anlaşılmıştır... Ama inancım tam, bakış açımızı değiştireceğiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Kendimize başkalarının bize öğrettiği şekilde baktığımız sürece medeniyetsisiz... çok güzel söylemişsin. Gerçekten durum bu şekilde. Batılılar dediğimiz kişilerin yargılarına göre biz medeniyetli veya medeniyetsiz oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 kadınlara nasıl baktığımız ve nasıl davrandığımız da büyük bir ölçüdür bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Boğa güreşlerine karşıyım onu belirteyim,onun dışında kurban kesim olayında sokak ortasında yapılmasına karşıydım neticede ibadetde kabahatte gizlidir.Kesimhaneler çoğaldı,sokaklarda kesimler azaldı,gayetde güzel oldu(olmadımı ? ).Boğa güreşlerine karşı kampanya vardı avrupa'da da vardı bu olay ama ispanya'da yaşayan insanların eğlence anlayışının değişmesi lazım eylem yapılmadımı yapıldı ama ispanya'nın eğlence anlayışı değişmedi.Örneklerin sakat biraz onun dışında evet Yanlışlarımızı (yada bize batılının yanlış olduğunu söylediği şeyleri) kendimiz için değil, başka milletlerin gözünde yücelmek için düzeltmek istediğimiz sürece medeniyetsiziz bu doğru bir söz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TREMO Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paparnoz söylediklerine tamamen katılıyorum. Bende tabiki yolun ortasında kurban kesmeyi vs vs mantıklı yada kabul edilebilir görmüyorum... Ama buna tepki gösterirken kendimizi bu kadar aşağılamayı da mantıklı görmüyorum. Neticede temiz mezbahalar açıldıkça halkımız gereken özeni (medeniyetide diyebilirsiniz) göstermeye başladı. Yani olay medeniyetsizlikten ziyade kaynak yetersizliğinden kaynaklanıyor... ama gazeteleri açtığın zaman "yok şöyle reziliz yok böyleyiz" diye atıp tutan 23428lerce yazı... Kimse olumlu yönlerinden bakmaya çalışıp evine bayram sayesinde et gelip mutlu olan bir ailenin ufak bir fotosunu bile koymuyor, kimse kendi halkını savunmaya çalışmıyor, her kez ezikliğini kabullenmiş. Lakin Ispanyollara baktığımızda adamlar kimseye faydası olmayan bir şey için (spor demeye dilim varmıyor) her yıl hayvanlara resmen işkence ediyor ve alkış topluyorlar... Üstelik eleştirel ses çıkaranlarada gayet güzel kendilerini savunuyorlar. Evet, bizim ülkemizden bakınca sanki Avrupa onlarada çok tepkili gibi gözüküyor ama inan çok çok az bir tepki var. Benzer şekilde Türkiyeden baktığımızda sanki tüm ABD Bush'a karşı gibi gözüküyordu, ama adam tekrar başkan seçildi, hemde öyle bir farka gidiyorduki rakibi kendiliğinden çekildi... Ben bundan rahatsızım işte... Her şeyi onların bize öğrettiği şekilde kabul ediyoruz.. üzücü olan bu. Yoksa kurbanmış bilmemneymiş umrumda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 yola tüküren insanların tükürmeyenlere oranı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Karşındakinin fikirlerine katılmasan da saygı duyarsan medenisindir benim gözümde. Önyargılardan kurtulmak lazım. Empati yapabilmek lazım. [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 11:10 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Türkiye'de yeterli sayıda mezbaha var, en azından büyük şehirlerde, ancak kullanan yok. Sokak ortasında kurban kesmek de bence evet rezilliktir. Boğa güreşleri arenalarda yapılır ve çok kan çıkmaz, sokak ortasında kan gölleri görmezsiniz. Medeniyet vahşiliği de temiz bir şekilde yapmaktır. Ayrıca çok kınadığım bazı durumlar var basında. İsviçre-Türkiye maçından sonra falan da "Bu mu medeniyet!", "Biz daha medeniyiz, böyle şeyler yapmayız" gibi birçok laf vardı. Adamlar bir konuda medeniyetsizlik yaptılar, Türkiye'de olanlara bakarak futbolda holiganlık yapan bir ülkeye - ki bizde allahı var o holiganlığın - siz medeni değilsiniz biz medeniyiz lafını inanarak söyleyebilen bir kişinin medeniyet anlayışından şüphe ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Geçmişten gelen bir takım adetleri günün şartlarıyla yoğurup halka empoze etmek, halkı bilgilendirmek ve uygulamaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 yukardakilere ek olarak bir de adetlerini yadırgamadığı zaman medeni olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 toplumun rahatsız olacağı davranışlardan kaçınmak,yani kısaca nerde yaşıosan o toplum ahlakına riayet etmek. her görüşe saygı duyabilmek,günümüzün değer yargılarına göre ve bu çağa göre bir şeyler yorumlanacaksa ona göre yorumlamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 said: Sufi § 25 February 2007, Sunday - 10:18 yola tüküren insanların tükürmeyenlere oranı O zaman almanya pek medeniyetsiz bir yer. bu arada medeniyet dediginiz tek disi kalmis canavar diyorum ve ekliyorum birseyler; medeniyet bence insanlarin özgür yasayabilmesidir, istedigi gibi davranabilmesidir, istedigi baskani kendine secebilmesidir, istedigi gibi dinini yasayabilmesidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Medeniyetin göstergesi insanların birbirine saygı seviyeleridir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 bir şehirdeki kaldırım yüksekliği ile ilgili bişey vardı bu konuda vardı dimi böyle bişy? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Türkiye hiç bir zaman medeni olamayacaktır. Taklitten öteye gitmeyen devletlere medeniyet denemez. Üretici olmalıdır. Öncü olmalıdır. Demokratik olmalıdır ki tamam bu türkiye'de vardır. Özgürlük olmalıdır, ifade özgürlüğü olmalıdır ki bu Türkiye'de yoktur. Eğitim şarttır, önümüzdeki 20 30 yıl Türkiye'de eğitim düzeyi iyi seviyelere gelmicek. daha doğrusu çok mucizevi bi lider çıkmadığı sürece hiç bi zaman gelmicek. Türkiye üretemicek çünkü Türkiye'de yaşam standartları hiç bi zaman ingiltere almanya amerika gibi ülkelere yetişemicek ve beyin göçü kaçınılmaz olucak. sokağa tükürmekmiş bilmemneymiş bunların hepsi eğitimle öğretimle görmekle geçirmekle insanlıkla olucak şeyler. Arkadan korna çaldı diye birbirini bıçaklayanların olduğu bi ülkede ne medeniyetiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 kadının geldiği yere medeniyet gelir diye bi laf var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 osmanlı bu yüzden zaten duraklama ve gerileme dönemlerine doğru kadınları bırakmaya başladı yönetimde di mi,ama pek medenileşmedi sanırım. tabi medeniyeti senin düşündüğün gibi tanımlarsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar