Sam Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 valla sokaktaki vatandaş olarak umrumda olmadığından müzik eleştirmenleri hepsine metal demiş ki o türlerin belirlenmesinin prosedürü bu, abimin de umrunda olmadığından hepsine rpg demişler ve hiçbirini oynamaz adam. :) hatta fallout yüklemiştim "diablo benzeri bu galiba" demişti 3-5 sn bakıp ehe ekleme: said: An action role-playing game or Action RPG is a type of computer and console role-playing game which requires quick action or reflexes from the player. böyle bir tanım verilmiş mesela. [ Mesaj 28 Mayıs 2007, Pazartesi - 16:18 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 yo sokaktaki vatandaşa da saplicam bi gün. sokaktaki vatandaşı niye ilgilendirsin lan rpg. beni ilgilendiriyo o. abuk subuk oyunlara maruz kalmak istemiyorum üzerinde rpg yazıyo diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 ehe işte rpg yazanı al, action rpg yazanı alma. o kadar detayı veriyor her eleştiri sitesi. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Horas masquarade dediğin bloodlines galiba halflife2 motorunu kullanan. Charm atıyo adam sana bi yerde, üç seçeneğin de yes i will oluyo falan :) Evet lineerliğin dibine vurmuş bi oyun ama onda da atmosfer var be kardeşim. O oyunu da bence rpg yapan dialoglarla çok rahat camarilla yalakası, anarşiz, freelancer vs. olabilmek. Ben mesela Prensi tahtından indirdim Tremere abiyle. Bi başkası Kueijinlerle ortak olmuş, bi diğeri Nines abiyle takılmış. Ama 1den 5e kadar seçeneğin var, seç oyun sonunu değil. Oyun boyunca kafanda nası bi karakter şekillendiyse öyle bitirebiliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 yok be baltazarım. mecburi yapıyosun herşeyi, anca oyunun sonunda hangi amvyi seçeceğini belirliyosun o kadar. tek istisnası nosferatular, oynanış bakımından çok farklı olması sebebiyle. o da sadece ırksal bi olay. yine de leziz. ama evet atmosferi süper. konu bayaa daaldı ama, diabloya rpg dedirtmem arkadaş. o da müzik bu da müzik der gibi. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: diablo rpg ise street fighter da rpg arkadaş. kendinden başka bi karakterle oynuyosun, adam dövüyosun bu mudur yani :) değildir. karakter oynuyacaksın, yaratık öldüreceksin, xp alacaksın ve level atlıyacaksın. diabloda bu var, street fighter'da yok. said: Değildir. Çok zorlarsan skill verme, stat arttırma olduğu için rpg öğeleri içeren hack&slash falan diyebilirsin diabloya. Ama god of war, ne biliyim devil may cry ne kadar rpg ise diablo da o kadar rpgdir god of war, ecstatica, devil may cry, onimusha action-adventure'dır, action'dır, platform'dur. diablo, darkstone, sacred, nox hack&slash'tır, action rpg'dir, rpg'dir. hadi ben yanlış biliyorum diyelim, wikipedia ve gamespot da mı yanlış? http://en.wikipedia.org/wiki/Diablo_(computer_game) -Hack and slash http://en.wikipedia.org/wiki/God_of_War_(video_game) -Action adventure http://www.gamespot.com/pc/rpg/diablo/ -Action RPG http://www.gamespot.com/ps2/action/godofwar/ -Fantasy Action adventure Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 vampirein bence guzel bi oyun yapan muzikleriydi ben sikilmis yunun sonunda save edip butun sonuclanmalari gormustum sonuda son verdigin karar vbagi olarak deilsiyodu hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: "Rol yapma" kısmı nasıl bu kadar kolay atlanılıyor onu çözemedim. Bir karakterin rolüne soyunmak yok. Aldım baltayı, vurdum kafasına, ver xp mi, hooop level up!. işte "rol yapma" kısmı az olanlara hack and slash, çok olanlara "true" rpg deniyor. ama ikisi de rpg kategorisi altında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 malkavian dialogları yeter. başka birşeye gerek yok, sadece onu koysalarmış gene süper oyun olurmuş. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: iyide anamadigin su samcim level upla gameplayle rpg olmaz sana 0 inci level commaner oynu oynatirim dnd de klin saasar omrun boyunca 0 level kalirsin masaüstü rpg'de öyle bonepart. yani söz konusu pnp olduğunda haklısın. ama crpg'ler öyle işlemiyor. 0 lvl serüven'e crpg değil adventure diyorlar. planescape'le monkey island'ı ayıran özellik combat, xp ve level up. yoksa ikisinde de hikaye var, ikisinde de dialog var, ikisinde de puzzle var vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: oblivionda icewinddaleda bence cok asiri hack and slash oblivion oynuyorum su gunnerde her questte olay ayni mmet abiyi ustoblivion gatete dovuyolarmis hurra kapatalim oblivion gateyi said: elder scrollsları, nisbeten daha kötü rpg yapan şey, bol questler ve yapacak iş, ayrıca süper detaylı bi ortam mevcut olmasına rağmen, çok lineer olması. kotor bile daha iyiydi bu konuda. hatta morrowinddeki en keyif verici şey, assasin's guild idi. oblivionda da varmış öyle bi yer, o da oyunun en güzel bölümüymüş. ben oynayamadım o kadar. hatta vampire : masquarade feciydi o konuda. diyaloglar var, ebeeskerim, yapmıyom filan diyebiliyosun, sonra seve seve geri geliyosun, adam senle dalga geçiyo, sen de oyun takılıyo seçmezsem diyip yine aynı şeyi yapıyosun :) yine de, elder scrolls rpgdir. masquarade... bilemiyorum :) halflifeın sadece motorunu almamış gibi :) işte, rpg tanımını fallout'tan ibaret gibi gördüğünüz için böyle. tamam, fallout çok güzel bir oyun, ona lafım yok. fallout'un güzel olmasının nedeni, diğer rpg'lerden çok daha fazla şey sunması. yoksa her rpg illa fallout olacak değil ki. bakınız ultima 1-2-3, eye of the beholder 1-2-3, elder scrolls 1-2-3, icewind dale 1-2, dark queen of krynn, pool of radience, menzoberranzan, might and magic 1-2-3-4-5-6-7-8-9 vs vs vs... bunların hepsi rpg diye geçiyor. tamam, oblivion size göre kötü olabilir, lineer olabilir. ama -dediğim gibi- her rpg'nin de fallout olması şartı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Oblivion rpg diye geçse de değildir çünkü role playinge dair hiçbir olay yok. Bir karekter yönetiyoruz o da bi role playing derseniz Max Payne de role playing , Half Life da. Rpg yi rpg yapan adam gibi ögeler yok oblivionda. Oblivion action oyunudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 :) ya ben kotora bile güzel rpg demişim, fallouta benziyor mu hiç fallouttan önce de rpg oynadık yani. bi itirazım yok. benim temel itiraz noktam diablo idi zaten. yoksa dark queen of krynndan beridir oynuyoz, itirazsız creep kesiyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: Oblivion rpg diye geçse de değildir çünkü role playinge dair hiçbir olay yok. Bir karekter yönetiyoruz o da bi role playing derseniz Max Payne de role playing , Half Life da. Rpg yi rpg yapan adam gibi ögeler yok oblivionda. Oblivion action oyunudur. abi bak anlatamıyorum herhalde. bir oyunun rpg olması için bir takım şartlar gereklidir. 1- bir karakteri yöneteceksin. 2- oyunda combat olacak yaratık kesiceksin. 3- xp alıp level up yapıcaksın bu üçü kotor'da var mı, var. diablo'da var mı, var. fallout'ta var mı, var. sacred'da var mı, var. final fantasy'de var mı, var. nox'da var mı, var. planescape: torment'te var mı, var. half-life'da var mı, yok. max payne'de var mı, yok. "rpg'yi rpg yapan adam gibi öğeler yok oblivionda" nasıl bir cümledir yav. bir oyuna rpg denilmesi için herşey var işte oyunda. ha, dediğim gibi, illa oyunun fallout gibi farklı seçeneklere, farklı sonlara, farklı karakter ünvanlarına felan izin vermesini istiyorsan, o ayrı. fallout'un fallout olmasına neden olan olay o dediklerin zaten. o yüzden de "true" rpg diye bir kavram çıktı. bu aynen manowar'ın, "diğer gruplar metal yapmıyor, bir tek biz metal yapıyoruz, yaşasın true metal" demesi gibi bir durum. oblivion da rpg, fallout da rpg. ama fallout'taki olaylar o oyunda olmadığında rpg demiyoruz. manowar'laşıyoruz mütemadiyen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: :) ya ben kotora bile güzel rpg demişim, fallouta benziyor mu hiç fallouttan önce de rpg oynadık yani. bi itirazım yok. benim temel itiraz noktam diablo idi zaten. yoksa dark queen of krynndan beridir oynuyoz, itirazsız creep kesiyoruz :) creep kesmek iyidir. bol bol creep, bol bol altın demektir. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 en sevdiğim lot akrep kuyruğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 ehahe aklima broken hillsdeki akrep geldi. ufacik akrepten benim elemenandan daha buyuk kuyruk cikmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 bonecim rpg tecrubeniz fallouttn ibaret demisinde sen portakalada vitaminken ben masaustu oynuyodum boneC piyasaya cikmis butun crpgleri oynayip bitirdim saolasin ve buna rgmen ne icewind dale ne oblivion ne fable ne might and magic ne de diablo rpgdir diyorum rpg dedigin planescape the tormenttir fallouttur baldurs gatetir hatta cok abartalim darksun serisi rpg dir diyorum menzobarazzan deildir ama diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 hadi o yine iyi bişi. mesela tekme tokat dalan zombiden büyülü balta çıkması nası bişi ben onu hep merak etmişimdir :) ayrıca, bi adam bana gauss rifle ile ateş ediyosa, onda gauss rifle vardır arkadaş. isterim lootta. bethesda yazsın bunu kenara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 aynen horacan katiliyorum eger gauss rile kirildiysa broken gauss rifle dussun loot olarak 200 repair skilli kasip repair ederim ben onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: bonecim rpg tecrubeniz fallouttn ibaret demisinde sen portakalada vitaminken ben masaustu oynuyodum boneC rpg tecrübeniz fallouttan ibaret demedim. crpg anlayışınız fallouttan ibaret dedim. ayrıca sıkma, aynı yaştayız lan. ben portakalda vitaminken sen de portakalda vitamindin. hem ben 6 yaşımdan beri pc oynuyorum lan (klişe cevap) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 masautunden sozediyorum bonec cim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 crpg anlayışım fallouttan ibaret değil. evet güzel oyun ama. ben derdimi anlatmak istiyorum tekrar. final fantasy serisini biliyosunuzdur muhtemelen. lineerin önde gidenidir. yaratık kesersiniz, bilmece çözersiniz xp alırsınız, para alırsınız silah alırsınız ve burada bile varyant yoktur yani. ne skill tree ne bişi. dümdüz. üstelik karakter de seçilmez, tek kahraman vardır, onla oynanır. işte benim rpg adını verebileceğim minimum oyun budur, zira karakter gelişimi vardır. karakterle bütünleşilir, yan karakterler zengindir, dialoglar, ortamlar nefistir, o role kendini kaptırabilirsin. zell'i seviyorum, rinoa'ya tilt oluyorum filan diyebilirsin. bu eksik olunca diablo olur. skill progression ile rpg olmaz, character progression ile rpg olur diyerek beylik bi laf ediyor, ve bitiriyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: 1- bir karakteri yöneteceksin. 2- oyunda combat olacak yaratık kesiceksin. 3- xp alıp level up yapıcaksın abi ; role playing game rpg yi rpg yapan oynattığın karakterin içine tam olarak girmek , onu oynamak , oymuş gibi davranmaktır. bu yönde de bir insanın gerçek hayatta yapabileceği bir çok şeyi yapman gerekir ve bir oyunda bunlar yoksa bu oyunda bir karakterin yerini tam olarak almış sayılmazsın ve bu role playing game olmaz. rpgyi karakter yönetme, combata girme ve xp almadan ibaret görmen beni çok üzdü bone. bunca yıllık oyun birikimi olan adamsın bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: işte benim rpg adını verebileceğim minimum oyun budur, zira karakter gelişimi vardır. karakterle bütünleşilir, yan karakterler zengindir, dialoglar, ortamlar nefistir, o role kendini kaptırabilirsin. zell'i seviyorum, rinoa'ya tilt oluyorum filan diyebilirsin. horas meğerse bir üstümde benzer konuşmuş , duygularımı dile getirmiş. bahsettiğim bu işte. oyunu yaşaman gerek rpg olması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar