Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 3 - çıkış öncesi


axedice

Öne çıkan mesajlar

Eski başlıklar baya eskide kalmış, burdan devam edelim.

Bildiğiniz gibi Interplay'in batmasından sonra Van Buren kod adlı izometrik Fallout 3 oyunu iptal edilmiş ve Fallout adı uzun bi süre telaffuz edilmemişti. Daha sonra iply borçlarını çevirebilmek için Fallout3 ün haklarını satışa çıkardı. Eski Fallout yapımcılarının kurduğu Obsidian ve Troika (ki Vampire : Bloodlines isimli bugları ve eksiklikleri olmasa şaheser olacak bi oyun yaptılar ama ne yazık ki battılar) ile beraber Elder Scrolls'un yapımcısı Bethesda haklara talip oldu, sonunda mali durumu iyi olan Bethesda hakları satın aldı.

Sözleşmeye göre Bethesda Fallout 3'ü ve ondan sonra eğer isterse ek para ödeyerek 4 ve 5 i de yapabilecek. Ayrıca SPECIAL'ı yani Fallout'ta kullanılan oyun mekaniklerini de satın aldılar. FOOL, yani Fallout Online hakları yine iply'de kalmıştı. Yakın zamanda bu hakları satışa çıkardılar ama bildiğim kadarıyla hala bi talip çıkmadı.

Bethesda F3'ün haklarını 2004te almasına rağmen bugüne kadar oyunla ilgili net bir açıklama yapmadı. Yakın zamanda yapılan bir röportajda bu sene içinde net bişeyler göreceğimizi söylediler, E3'ü bekliyoruz artık.

Oyunla ilgili bildiğimiz üç şey var. Projenin başında Looking Glass Studios'dan (Thief ve System Shock) bi eleman var ve Oblivion'ın motoru olan Gamebyro'yu kullanıyorlar. Oyunun fps olacağı kesin değil gamebyro çok geniş kapsamlı bi motor, misal Civilization 4te de kullanılmıştı. Aynı zamanda combatın real time olacağı da kesin değil, hatta forumlarda bu iki olasılığı yalanlıyorlar (PC Gamerdan yapımcılarla görüşen bi eleman yalanlıyor gerçi, hala resmi açıklama yok). Görüş açısı için büyük ihtimalle birden fazla seçeneğimiz olacak ama turn based combat konusunda pek umutlu değilim.
Üçüncü olarak oyun bu defa amerikanın batı değil doğu yakasında geçicek. Eh biraz değişiklik fena olmaz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Herhangi bir haber, resim vs. ortaya çıkarsa paylaşır ağzımızın sularını akıtırız :) Son olarak Fallout haberlerini takip etmek için 2 tane güzel site var :

http://nma-fallout.com/
http://www.duckandcover.cx/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimiz biliyoruz ki bu Fallout III diğerleri gibi olmayacak. Belki güzel bir oyun olacak evet ama Fallout I-II gibi olmayacak.

Zirvedeki oyunların sorunu bu, fazla akılda kalıcı olmaları. Üniversite bilmem kaçıncı sınıftayız; Fevzi ve ben deli gibi Fallout II kasıyoruz. Kasıyoruz dediğim şu: o da ben de dangoz adamlarız. Yaptık bir tane 0 zeka, 0 kabiliyet ölüm makinası önümüze geleni öldürüyoruz. Oyun zar zor bitti. Hayatımız "combat" oldu. Bi' load bi save bitti.

Sonra bir arkadaşla tanıştık gene okuldan. Adamla fallout konusu açılınca adamın söyledikleri karşısında Fevzi bana ben Fevziye mal gibi baka kaldık.

Yeni tanıştığımız arkadaşın o sözleri: " Abi verdim kama sutraya seksapele önüme gelenle yattım."

Nasıl olsun şimdi Fallout II gibi Fallout III 8D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında o konuda karamsar değilim ben. Her ne kadar oblivion 12 yaş xbox kitlesi için hazırlanmış makyajlı bi aksyon oyunu olsa da Fallout'un M rating olabileceği konuşuluyor. Hehe şimdi baktım da ne yazdıysam şöyle olabilir, böyle demişler diye yazmışım ama napalım hiç bilgi yok elde :) Neyse konuya döneyim, Bethesda belki Oblivionla beraber oyuncuya seçenek sunma konusunda Morrowindden bi adım geriye gitti ama hep dedikleri bişey var. Fallout'un Elder scrolls olmadığını, farklı bi marka olduğunu biliyoruz. Yönetim vs. değişse de Daggerfall dan gelen bi miras var adamlarda.

Benim asıl endişem beceremedikleri şey yani dialoglar. Bi rp oyununda en önemli şeydir dialoglar, en azından bizim gibi BI oyunlarıyla büyümüş olanlar için öyle :) Ne Morrowind ne de Oblivion ufak bi zeka kırıntısı bile göstermiyordu bu konuda. Ha keza ben yapacağım seçimlerin "ya thief guild ya fighter guild" gibi kısıtlı olmamasını, misal bi şehrin, krallığın, hiç olmadı çorak arazideki goblin kabilesinin (deathclaw yuvası olsun) kaderini etkileyecek kadar söz sahibi olmayı ve bu kararları oynadığım karakterin kişiliğine göre vermeyi isterim. Bunun için kadro lazım tabi, en önemlisi emek lazım. Ama xbox kitlesi de bu emeği takdir edicek müşterilerden oluşmuyor ne yazık ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
ya o diilde oblivion'in esrb rating mature, atilan boku dogru duzgun yere atin bari, bir kontrol edin ne ne degil... mesela konsola uyacak diye boku cikarilmis kontrollere, carkifelek diplomacy'e falan kizin ki elle tutulacak bir elestiri olsun

ha illa uyku kaybediyorsaniz Fallout 3, Mature olacak bunu zaten acikladilar o ayri. Ha simdi Oblivion'in M oldugunu ogrendiniz ya yetmez o ayri, AO olsun Fallout 3...

dert edilecek bir nokta varsa, Bethesda'nin onemli eksigi dialog, hikaye, kurgu gibi elementlerdir. Bunlar da fallout'un temel taslari zaten, sicacaksa oyun bu noktada kallavi sicacak. 2-3 konu uzerinde kabiliyetli adam tuttuklarini ummaktan fazla yapacak bisi yok malesef...

teknik acidan infinity engine benzeri bisiler bekleyenler, derinlerde bir yerde yeni cikacak text adventurelari da merakla bekliyorlardir sanirim

ertugrul ozkok'den hallice fanboy editoriallari bir kenara birakip beklemekten ve EA yada Blizzard'a falan gitmedigine lisansin dua etmek lazim (boyle franchise'a o parayi verebilecek cok firma yok)... arada kufur edilecekse Van Buren yapiminin ortasinda Black Isle'i kapayan Interplay'e edilebilir. "Konsol kitlesi, agzi emziklilere calisiyor" denilen Bethesda'dan once Interplay'in buyuk marifeti Brotherhood of Steel (Tactics diil ki o da ayri bir konu) denen Fallout ismine Fallout 3'un olabileceginden daha buyuk hakaret olarak gorulen olan oyunu da hatirlatirim.

2.sinden 9 sene sonra bu franchise kimin elinde kalsa zaten ilk kitlesinin kafasinda olusturulmus devam oyunu yapilamayacak. Black Isle bugun "takimi topluyoruz" diye gelip ayni adamlar cat cat Fallout 3'u yapsaydi bile insanlar oyunu eline alinca icinden "olmamis su boyle olmaliymis, bunu ters yapmislar" falan diyecekti (ki zaten sanirim bunu arcane'de diger konuda belirtmisti).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...