Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monk (2002) - USA

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

Takip eden var mı bilmiyorum , digiturk sahipleri mutlaka yakalamış olmalılar dizimaxte . Bir kere gecenin bir vakti yakalayıp izledikten sonra hastası oldum gerçekten . İnanılmaz iyi bir detektif var elimizde , Adrian Monk , aşırı derecede obsesif kompülsif kafalar içerisinde , bütün detayların en dibine kadar inerek olayları çözüyor . Adrian Monk 'u oynayan Tony Shalhoub da inanılmaz bir iş çıkarmış gerçekten , adamı alıp okşayası geliyor insanın . Kahkahadan gülüp geçirdiği gibi "aa vay be , hakkaten" dedirtiyor aynı zamanda . Görüp de es geçmiş olanlara , ya da hiç izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum .

"Here's what happened... "
Sosyal ağlarda paylaş

Çok seviyorum, kaçırmadan izlemeye çalışıyorum.

İlginç bir dizi bu Monk. Aynı anda hem bir dedektiflik dizisi, hem de zavallı birisinin komik ve dramatik anlarını gösteren bir dizi. Monk, yani Adrian Monk, bizim dizinin kahramanı. Çok zeki, çok titiz, çok dikkatli, takıntılı. Cinayetleri bu şekilde çözmeyi başarıyor. Ancak bu takıntısı onu toplumdan uzak hale çevirmiştir. Karısı Trudy öldükten sonra, tüm hayatı suçluları yakalamak üzerine endekslenmiştir. Dizide epey ilginç karakterler var, hatta Ted Levine'in oynadığı karakter aralarında en çok hoşuma giden. Sadece polisiye meraklılarının değil, aynı zamanda "bizden biri" diyip arasına alabileceği bir karakterin olduğu dizi izlemek isteyenlerin çok hoşuna gidecektir eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Uzun süredir haberdar olup, birkaç ay önce bir deneyeyim diyip 6 sezon birden izlemiştim. Keşke önceden deneseymişim.

Çok güzel bir dizi, en eğlenceli dizilerden. Hele sezon 2.5 gibi Sherona yerini Natalie'ye bırakınca(oyuncu diziden ayrılıyor) daha da güzel hale geliyor. Bu değişikliği başta yadırgıyorsun ancak alışınca daha iyi olduğuna karar veriyorsun.

Ana karakter Adrian Monk (Tony Shalhoub)tam bir rekor ancak dizinin asıl güzelliği yan karakterlerin (stottlemeyer, randy, natalie) de süper olması. Natalie'nin Monk'u adam etmeye çalışması, Şefin mevki tripleri, Randy'nin kaybolmayan heyecanı vb. Harold'dan tut doktoruna yan karakterin yan karakteri bile iyi.

Kötü bir yanı var. Trudy oynayan oyuncusundan çerçevedeki resimine kadar 316136 kez değişiyor. Dale the Whale bile 3 kez değişti sanırım. Yani kendi içinde tutarlı değil. Özellikle kısa sürede çok bölüm izleyince bu tutarsızlık rahatsız ediyor. Yine de dizinin keyfini kaçırmaktan uzak zira dizi çok eğlenceli.

Konsept kendini tekrarlamak üzerine kurulu olsa da araya serpiştirilen ana hikaye ve her bölümün ilgi çekici olması tekrarların sıkıcı olmamasını sağlıyor.

Kesinlikle izleyin. Henüz izlemediyseniz yaşadınız zaten 6 sezon, izle izle bitmiyor. Peki kim sever? Öncelikle karakterlerin polis / eski polis vb. falan olmasına aldanmayın. Dizi cinayet çözmek üstüne kurulu olsa da polisiye değil hatta çoğu bölümde katili bölümün başında görüyorsunuz. Eğlenceli ama komedi de değil. Bol bol güldürüyor ama amaç komedi değil. Asıl olayı Monk'un cin gibi bir adam olması, kimsenin farkedemediği detayları farketmesi. House seven sever diyeceğim zira yapısı ona benziyor ama oradaki karizmatik karakterleri ve dizinin genel havasını Monk'da aramayın. Monk daha bir eğlencelik aile dizisi, top 5inize girmez ama devamlı izlersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...