Mina Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bence bunu boyle tartismak tamamiyle sacmalik bana gore uo mmorpglerin babasi gibi bir sey bana gore ama mmorpgler zamanla degisti.Su anki her hangi bir oyunu uoyla karsilastirmak yanlis.Aslinda oyunlari bibirleriyle karsilastirmak tamamiyle sacma.herkezin oyundan aldigi keyif farklidir. Kimi ayni yaratigi 1000 kere kesmekten keyif alir,kimi farkli farkli yaratiklar kesip droparini almaktan hoslanir,kimi ise bu benim, karakterimi bitirip direk pvp yapmaktan hoslanirim ayni daoctaki gibi.Ama baska bir sacmalik ise daha yapim asamasindaki bir oyunun basinda bu oyun tutmaz bu oyun patlar gibi luzumsuz yorumlar getirmek.Piyasadaki hemen her oyunun bir alicisi, oyuncusu var.Buda insanlarin cesitli seylerden hoslandigini gosterir,bence gelin bu tartisma daha fazla sacma boyutlara ermeden burda bitirmek ve topige bagli yorumlar yahut yardimci seyler yazmak :P herkeze sevgiler,saygilar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 ilk oynadigimiz mmorpgler genelde ilk ask gibi oluyor ve ne olursa olsun baskasini gozumuz gormuyor. benim icin bu everquesttir, cogunuz icin uo bazilari icin ise swg vs. sapkamizi onumuze alirsak su anki oyunlarin uo eq ile kiyaslanmamasi gerektiginide anlamis olmamiz lazim. fordun ilk yaptigi arabaya saygimiz sonsuz ama ferrari porsche gibi aletlerinde ustunlugu su goturmez gercek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Benim ilk MMO Ragnarok Online'dı ya :p Baya bi hislenmiştim, gözlerim yaşarmıştı WoW'a girip ortada zıplayıp, gülücük saçan pembe balonları göremeyince :(((((( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 @DarKRideR: birkaç şey demek istiyorum. UO'yu oside oynadında ona göre mi konuşuyorsun? Çünkü bildiğim kadarı ile official olarak bir RP serverı filan yoktu. Bu durumda eğer wow'a da birileri oturup uğraşır emulatör ile RP yapılabilecek bir server yazarsa aynı anlattıkların onun içinde geçerli olur. Haklı olduğun noktalar var ama bir fan emulatör realm serverda oynadığın biroyun ile Official olan bir konsept'i sahip bir oyunu kıyaslıyorsun. Atlantic osi de oynadım uo'yu gayette eğlenceli geliyordu o dönemde ama ince detaylar dışında hiç bir farkı yoktu. Orada da karakteri geliştirmek uğruna bir sürü yaratık kesiyorduk wow'da da kesiyoruz. Fanatik olmanıza gerek yok. Yarın başka bir oyun çıkar o da piyasayı dağıtır ozaman ne wow kalır ne war ne başka bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 milletin zamaninda uo oynamasinin sebebi beles server olmasi ve alternatif olmamasiydi daoc ciktiktan sonra zaten uo oyuncu sayisi epey azaldi, su anda ki mmo sayisini dusunursek uo ya zaman harcamak baya mantiksiz. yeni wow u biraktim, warhammer us beta acc mi bekliyorum gelir gelmez warhammerdayim gerci mythic e pek guvenmiyorum ama warhammerin ismi yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 demirmaske osi'de de oynadım,tabii ama 2 ay civarinda,yani pek oynamak sayılmaz,genel olarak yabancı rp serverlarında oynadım.Türk 2-3 server sadece, En son Sin'in dediğine katılıyorum.Yani ben bu kadar savundum ama yaklaşık 1.5 senedir,sadeec Pati UO'ya bakmak için yüklediğim UO dışında bende oynamadım. UO zaten artık eski heyecanı vermiyor,kaliteli oyuncu kitlesini kaybetti.UO oynanacaksa bu devirde yabancı serverlarda oynanır,çünkü gerçekten eğlenceli oluyor oralarda oynamak.Türk serverlarındaki kafe veletleriyle çekilmeyecek bir oyun UO ... Yani benim UO'yu bu kadar savunmamım nedeni oyunun Bone tarafından sadece tepeden bakılıp chat'ten başka işe yaramaması yorumudur.UO'ya bunu diyipte başka oyunlar hakkında bir savunma yapılmamalı. Neyse konu UO vs. WOW değil :) bırakalım, edit:Ayrıca Nexcat'e cevap olarak,benim oynadığım ilk mmorpg everquest'dir.1 seneden fazla oynadıktan sonra sınıf arkadaşlarım oynuyor diye UO'ya başlamıştım :) İlk aşk olayı hiçbir zaman benim için geçerli olmalı.Bu savunmanın aynısını SWG vs. içinde yapabilirim yani,UO hiçbir zaman benim için tek olmadı,olmayacakta. [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 11:59 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 said: Oyunu oynayanların neredeyse %75'i Çinli ya ? Adamlar istemiyor diye ek pakette Panderanlar koyulmadı oyuna daha ne olsun ! bu %75 i neye dayanarak söyledin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 resmi açıklanmış rakamlar desem,abi %75 benim yazımda abarttığım bir rakam ama Çinlilerin en az %60 diliminin üstünde olduğuna eminim,bildiğim kadarıyla şuan oyunu oynayan 8 milyon üye var. Zaten Çin'de 6-7 milyon üzerinde Wow orjinal kopya sattı Blizzard,TBC'nin de bir o kadar sattığını düşünürsek yani ana pazar Çin :) Gerçi accountu açık olanların sayısı 4.5-5 milyonu geçmez tahminimce,Çin'de en çok oynanan oyun şuan. Blizzard için gelir kaynağı resmen,harika bir pazar.Blizzard akıllılık ederek onları kaybetmemek için elinden geleni yapıyor,harika bir satış politikası uyguluyor,bu konuda resmen ders veriyor Blizzard yetkilileri. Senin elinde böyle bir pazar olsa,büyük bir kitlesini kaybetme riskine karşılık oyuna Panderanları eklermisin ? Ben eklemem şahsen :) Panda'lar Çin'de kutsal hayvan oldukları için bu arada, [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:17 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 o zaman ilk sevistigin diyelim. onu unutmazsin belki :P seninle alakali degildi yazdigim genele olan bir sey, yillardir sure gelen bir olay cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 ya birde o cin ile ilgili anlatimlarin cok sacma geldi bana. adamlar cin istemiyor diye iskeletleri cikardilar sanirim oyundan ama normal batida cikmadi hala takirdiyorlar oyunda. sen simdi cikipda cin icin oyunun guduldugunu dusunuyorsan gercekten yanlis bir yerlerdesin. adamlarin her yoreye gore oyunu degistirme gucleri var ve senin deyiminle inanilmaz basarili pazarlamalari bulunuyorken ne diye diger taraflari kayip etme pahasina bilmemneleri onlar sunlar bunlar istedi diye oyuna eklesinler veya eklemesinler. ayrica bu forumda senin benim gibi adamlarin agzina dusmus palavralarin o ust mevkideki adamlardan cikipda buralara inmesi olasilik harici bir sey. her duydugumuza inanmasak iyi olacak. yakinda dilide cince yaparlar tam olur. bu gibi oldukca itham edici bilgilerin bizler tarafindan agzimizda sakiz yapilmasi kadar sacma sey yok zaten forum dunyasinda. ben calistigim sirkette patronumun neler dusundugunu dedigini ogrenemezken ; yillardir , forumlarda blizzardin pazarlama taktikleri oyun stratejileri hakkinda atip tutmak kadar bos is yok.. zaten forumlarda bunun icin var .. heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 İyi de abi o kadar basit değil işte,zamanında bu forumlarda da bunun üzerinde çok tartışılmıştı zaten. Çin çok büyük bir pazar ve kontrol altına alınması çok güç.Sen böyle bir yerde kendine pazar kurmuşsun,satışını yapıyorsun,gelişimini de onları dikkate alarak yapmak zorundasın.Yani iskelet falan demişsin,o konuda bir bilgim yok ama Panderanların oyuna konulmaması tamamen bunla ilgilidir. Sonuçta oyun için 2 farklı versiyon yapamazsın.Bir versiyonda şu ırklar olsun,şu silahlar olsun,diğerinde şunlar şunlar diye iki farklı versiyon çıkaramazsın. Çin inanışlarına çok bağlı olmasına rağmen Panderanların oyuna eklenecek olması bana kalırsa çokta etkilemezdi oradaki güçlerini diye düşünüyorum.Keşke eklenseydi,ben şuan aralıksız oynuyor olurdum :) Çok seviyorum Panderanları. Ayrıca herşeyi bıraktık,sadece söylentiler ortaya çıktığında Çinlilerin forumlarda yaptıkları protestoları çok gördük. Ha tabii ben yine abarttım yukarıda yazarken,yani sırf Çin'in isteklerine göre yönlendirmiyor tabii oyunu Blizzard,yönlendiremezde.Ama dediğim gibi böyle bir pazarı elde etmek çok zor,bunu elde etmişsen elde tutmak için her tarafı mutlu edecek,her tarafa aynı derece yakın olan şeyler üretmen gerek. Blizzard bunu yaptı,oyuncu sayısını sürekli katlıyor.Bir önceki mesajımda dediğim gibi.Bir şirket nasıl yönetilir adeta ders veriyor yetkilileri.Pazarlama taktikleri vs. en üst düzeyde,helal olsun.Yani SOE'yi vs. de görüyoruz ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 cindeki wow pazarinin olusmunun buyuk bolumunde batida oyunun oynanmasi ve cok tutmasida var. yani ne kadar cok batili o kadar cok satilan power levelling , gold vs. birde burdan bakarsak blizzardin batiyi gozeterekde basarili oldugunu gorebiliriz. ayrica cinde wow 1 sene sonra yayinlandi, ayrica blizzardin server yerlesimlerinden 7-8 dil destegi ile oldugunca kolay bir sekilde oyunu lokale gore degistirebilmesi bana cokda zor gelmiyor. cunku serverler hem birbirinden bagimsiz hemde ulkelerden ve kulturlerden. neyse sonucta warhammer konusu gene wowa kayiyor. kusura bakmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 evet :) Yani sende haklısın sonuçta WOW şuan Batı'da da en çok oynanan oyun ünvanını taşıyor. Yani bence burada WOW'un en büyük başarısı ortada bir köprü vazifesi görüyor olması,oynayanların hepsi şuan herşeyden memnun birşekilde oynamaya devam ediyor.Bu kadar büyük bir kitleyi böyle bağlamak o kadar kolay bir iş değil tabii ki. Ama Panderan olsaydı :( neyse Warhammer'a dönelim :) [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:50 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 2 sayfadır warhammer dışında muabbet döndürüosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 cinlilere agliyanlari warhammerdada gorucez 400 500 kisilik cinli guildleri olur tahminimce eu serverlarinda direk us de baslamak en mantiklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 cinlisiz mmo olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Çin'lilerden o kadar yakınıyor gibi görünsem de aslında mutluyum :) Ne güzel işte başlasınlar kalabalık olur,aksiyon olur sürekli :) Birde tüm sayfaları okumadım ama Dark Elves'da eklenecekmiş Warhammer'a diye okudum bir forumda,ne kadar doğru bilmiyorum.Bilginiz var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 high ve dark elves son eklenecek army'ler, bu hafta leipzig'de tanıtılacak. hatta sanırım fuardan çekilme videoları forumlara düşmeye başladı bile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 bugun yarin iste, 22-23unde, hatta bakalim aciklanmis mi. gerce zaten aciklanmisti high ve dark elfler olucagi sadece siniflari belli degildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 22 sinde demişlerdi tanıtmışlardır herhalde bakalım . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 high elf swordmaster videosu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 http://www.warhammeralliance.com/forums/showthread.php?t=16983 [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 03:59 tarihinde, aquila tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 abi napıyoruz şimdi ben eu ya siteden register bile olamadım. yok login yok nickname yok password geçemedim orayı. özellikle password kısmını sdffds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sughnuk Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 said: abi napıyoruz şimdi ben eu ya siteden register bile olamadım. yok login yok nickname yok password geçemedim orayı. özellikle password kısmını sdffds ya bi git yat asdasadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 beklediğim gibi elf archmage olcaz heralde oynarsak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar