Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Bende baya gec kalsamda steamdaki indirimden kaptım Europa Universalis III Complete ve Heir to the Throne u.

Sam said:

var, ledger'daki economy sayfalarına bak. enflasyona karşı önlemler var ama onlara gelene kadar minting (yani treasury slider 0'da olacak) yapmayacaksın. national bank idea ve mintmaster mıdır o advisor en erken çözümler. sonra ileride çeşitli binalar da geliyor. o binalar geldikçe treasury slider arttırılabiliyor artış ve düşüş miktarı birbirini götürecek şekilde.

EPIC THREAD (paint rage)
http://brian.carnell.com/wp-content/uploads/2009/06/lmao-t-shirt.jpg

Topic bombaymış bildigin haykırarak güldüm :D
ilk birkac sayfasına baktım su bombaydi:

Sosyal ağlarda paylaş

onlar tabi çok sonra yapılacak şeyler neyse infamy zaten oldu 80 direkt scum diye hitap ediyorlar ahaha.Ama almanyaya kadar girdiydim milanı kutsal germen imparatorluğunun başkentini falan aldım tam anlaşmaları imzaladım.CARTTTT avusturya&poland&genoa 6koldan saldırı oldu herifler 1ay içinde bütün limanlarımı ablukaya aldılar avusturya zaten hayvan gibi ordusu var poland da aynen öyle bakalım ne olacak.Bendeki bu şansla ingilterede savaşa dahil olur ondan sonra orgy.Ama 1100ducat var avrupayı işgal etmek hayvan gibi para getiriyormuş onu öğrendim :D
Sosyal ağlarda paylaş

o sadece infamy düşürüyo. çok daha mantıklı diplomacy veren.

Annual diplomats: 0.3/level
Max War Exhaustion (value): -0.11/level
Spy efficiency: / +1%/level | / +5%/level
Reputation limit: +1/level

lv1 bi Ambassador ve diplomatı karşılaştıralım.
ambassador 0.05 infamy loss, diplomat 0.05 infamy loss. aman tanrım? eksiği yok fazlası var!

lv6 bi Ambassador ve diplomatı karşılaştıralım.
diplomat 0.3 infamy loss,
ambassador 0.3 infamy loss,yılllık diplomat: 0.9 Max War Exhaustion -0.33 Spy efficiency: +3% badboy limit: +3

not: ben "başkalarıyla ilişkim çok kötü" dendiği için demiştim sırf infamy için değil ama bu da yararlı bi post oldu kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

80'lere vurdurduysan zaten o infamy bitmez, ya resign ya da onunla yaşayacaksın. 80 infamy = +%80 stab cost. bana göre gg ama oynayana kalmış. iyi bir monarch ve advisor + embassy ile bile 70-80 yıl sürer.

infamy kazanmamak ana olay, düşürmek ancak limit filan geçmediyse anlamlı.

lethe, o dip skor veren advisor sadece diplomatik anlaşmalara bonus verir. infamy düşürmeye etki etmez o bonus. cheese yapamıyorsun yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ne oynadıysan onla oyna iyice biliyosundur etrafını gene onla oyna ama bu sefer casus bellileri iyice kavra infamy fln olmaz.

core bölgelerine reconquest/conquest le fln gir core veren eventleri kaçırma. kolonilerde altın madeni yoksa aldığına değmiyor bence bide uğraşıyosu nediyosun hep gelip alıyolar.

az once oyunda osmanlıyla ally fln değilim ama ardarda 5 kere savaşa çağırdı, gitmedim tabi prestij fln dibe vurdu garip valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun zaman sonunda bütün ekleri fln indirdim, tekrar Osmanlı atayım dedim ama herkesle savaş halindeki Osmanlı gitmiş; 19k ordu ile, BB almadan tüm komşularına bir mazeret ile saldırabilen über bir Osmanlı gelimiş?

6 yılda İstanbul + Tüm Anadolu benim oldu?

Birde Lucky Nations'u kapatıyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

casus belli sahibi olmak evet eskisinden daha kolay ama core edinemiyorsun fabricate claims ile artık. makul olmuş. timurların horde (ortam maymunu) yapılması kolaylaştırıyor bayağı.

lucky nations historical diyorum yoksa civilization gibi fantastik durumlar çıkıyor devamlı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...