Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

-33% stability cost

papalık hedesinin yanındaki etkisi.

Evet gördüm onu ^^ Ama papalık hedesi ne işe yarayacak diye merak etmiştim :)

bu badboy olayı çok fenaymış bu arada^^

http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Managing_Reputation

Kendi coremuz olmayan ama dinimizden olan yerleri alırken dikkatli olucaz anladığım ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Eu complete kurup ustune throne hedesını kurup 2 kere osmanlı denedım. İlkinda badboy olayının ne işe yaradığını bilmediğimden ipin ucu kaçtı, ikincisinde kendi dinimden olanlardan daha çok badboy aldığımı bilmediğim için çok uzun süre sınırın altına düşmesi için beklemesi beni yordu :)

Avrupada aldığım her yeri müslüman yapmıştım oysa ne güzel ^^

Osmanlıyla güzel bir AAR varsa link verin pls :))

Müslüman yapmak istiyorum tüm avrupayı
Sosyal ağlarda paylaş

Osmali taktigi anlatiyim biraz :)

1. 1650 yilina kadar musluman devletlerle ugrasmayin !!!! paso avrupaya dalin. ugrascaginiz varsada 4 providenceden kucuk olanlarla ugrasin ki vassal edip annexliyebliseniz digerleri ile devamli alience yapmaya ozen gosterin

Vassallari annexlemek icin 1. ayni dinde olmaniz lazim 2. royal marriage 3. 190 ustu iliski boyle olunca very unlikely cikiyor 10 yil sonra. buda %1 -2 sans felana denk geliyor

neyse kesin annex icin 30 yil vassal 200 iliski dusuk badboy gerekiyor ben boyle maybe opsiyonunu gordum :)

PS: ozellikle 3-4 providence olan vassallarinizi kesinlikle aneexlemeyin heleki gold, veya maden uretimi yapan providenceler degilse savaslarda cok isinize yariyorlar :)

PS2: ara sira subjigation cb si cikiyor onu kullanin ozellikle mamluklulere karsi.

2. mumkunse ilk once etrafinizdaki ortodoxlari providencelari alin oyunun basinda ortodoxlar cok ezikler sonradan rusya gelisirse atraksyona girebiliyorlar.

3. venedik, papal state i alicengiz oyunu yapip vassal yapin sonrada vedendikle trade leage olayinagirin :) cot yapicaksaniz cikar girersiniz. sizin merchantlara helalinden +30 compete sans geliyor ekonomi tavan yapiyor

4. Stabilite osmanlilarda cok sorun ozellikle empire westernize felan yaparken -5 yiyorsunuz :) bunun icin fine art acedemy kurmayi bekleyin ozeelikle westernize icin daha sonra zaten goverment degistirmek icinde gerekicek.

5. 1600 lerden once italyayi isgal etmeye calisin

6. ozellikle sagda solda sakin kucuk devlet birakmayin hemen isgal edin sonra serefsizle hemen spy yollamaya basliyo isyandan isyana kosmak zorunda kaliyorsunuz

7. sakin protestan bolgeleri muslumanlastirmayin

8. size savas acilinca ozellikle buyuk devletlerse birakin 5-6 providence isgal etsinler bu sirada toplayin orduyu mesela 10k lik dusmana 20k ile dalin ve yok edene kadar kovalayin. Burda vassallariniz ordulari ile geliyorlar dusmanin providencelari isgal ediyorlar teker teker.

9. teknolojide onceliginiz production land ve goverment seklinde olmasi lazim

10 Domestic policies kisminda
centralisationi fulleyin Aristokrosiyi fulleyin Free subjecti fulleyin

westernize olduktan sonra narrowminded olayini fulleyin innovate inilmaz kotu

Mercantilism vs free trade size kalmis

offensive fulleyin (her yeri isgal edicez :))
land fulleyin
quality fulleyin yalniz bunu regimental camp ciktiktan sonra yapmakta fayda var
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

eldar eyvallah sağolasın fakat hayati bi sorum daha var.
Karamanları annexlemem gerekiyo mission geldi çünkü.
Karamanlar benim vassalım,royal marriage var,ilişki puanı 190 ın üzerinde ve vassallığın üzerinden 10 yıl geçti.Fakat annexleyemiyorum?????NErede hata yapıyorum bulamadım.Allianceları filan iptal edip dalayım dedim o şekilde annexleyeyim dedim ama o da olmuyo ya

Diplo-annex'in garantisi yok, denemeye devam edersen olucaktır. Başarı şansını artıran faktörler; vassal olmasının üstünden geçen süre, yani ne kadar beklersen o kadar şansın artar (30 yıla kadar, 30 yıl sonra max oluyo), hükümdarın diplomasi seviyesi bir diğer önemli unsur, badboyuna da dikkat et. Aynı zamanda ülkenin vasala oranla büyük olması da şansını artırır. Bunun tam kombinasyonunu bilmiyorum ama province sayısının yanı sıra ordunun büyüklüğü ve muhtemelen ekonomi ile prestij de etkili olabilir. Dediğim gibi bunlara çok emin değilim ama büyük ülke olmanın avantajı var.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
7. sakin protestan bolgeleri muslumanlastirmayin

Saol bilgiler icin ama sunu anlamadim ?

Müslüman olunca aldığımız yerler daha çok bonus gelmiyor muydu ?

Birde kötü olan ilişkileri para hediyesi dışında hala iyileştirmenin yolu yok mu ? (Embassy kurma da çok masraflı bence) Bu sayede müslüman ülkeler ile güçlü ally kurmak istiyorum ama ilişkiler çok zayıflıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

proclaim guranty/ aliance/ royal mariage ile artiyor birde millitary acsese verirsen artiyor

normalde 100 e kadar badboyun dusukse ve etrafindakilerde baris icindeysen artiyor.

-protestan ve reformed olan bolgeler digerlerine gore cok daha fazla bonus sagliyor

PS: tabi herseyin yaninda basindaki padisah herseye bonus sagliyorda onu hesaba katmiyorum hic cunku republic olana kadar basindaki adami secemiyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

karşıdakinin stability sini hangi spy mission ile düşürüyoruz? adamlarda revolt risk %0 ve tek region luk bir ülke (haasa). Görev karşılığında 1000 ducat artı 10 reput veriyor da reput önemli değil zaten, 1000 ducat ı görünce gözümde dolâr işaretleri dönmeye başladı :P . En olmadı savaş açıp düşüreceğim artık...
Sosyal ağlarda paylaş

1650 ye kadar holy var acabiliyorsun

spy ile fabricate claim var

random eventlerle cikancbler var border friction felan

1650 den sonra kendi nationuna ait yerlere nationalism cbsi elde ediyorsun

birde claim throne var

karsiyi savasa zorlama yollarida var

send warning (buyuk ulkelere koyucan bunu) / issue ambargo kucuk ulkere koyucan ozellikle trade yapan ulkeler hollanda/hansa/ venedik

onlar sana saldiriyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...