nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Nasıl kullanılıyor torrentler? Mesela az önce şu southpark sitesinden ilk sezon ilk dört bölüm torrent indir dedim. Çat diye geldi. Tabi izlenmiyo da izlemek için özel bir program lazım heralde, nasıl .torrent'den .avi'ye çevrilir?? Yoksa torrent sitesi yerine ille bit-torrent falan mı kullanmalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 torrent nereden indireceğinin bilgisi sadece.. yoksa filmler 5kb olmaz :) bittorrent tarzı programlar o .torrent dosyasındanki bilgilerle indirecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Bit torrent mesela bi kazaa gibi kendi içinde arama motoru kullanmaz mı? Sen mi koyuyosun torrent'i bulup? O da indiriyo kendi kendine?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Torrent dosyası, ilgili arşivle ilgili bilgiye sahip; arşiv boyutu, dosya içeriği, arşivin bulunduu sunucu adresi, vs. Bilgisayarına indirdiin bi torrent dosyasını, uTorrent, BitTornado gibi yazılımlarla açtıında; o torrent'in bulunduu hosta(tracker) bağlanırsın. Trackerlarda kullanıcılar seeder ve leecher diye iki gruba ayrılır. Seederlar, torrent dosyasının ilişkilendirildii asıl arşivin tamamına sahiplerdir(bu şart mı bilmiyom gerçi) ve sadece upload yaparlar. Leecherlar da hem download hem de upload yaparlar. Her iki grup da beklemededir. Seederlar upload için bekler, leecherlar da leecher ve seederlardan download yapmak için. İki kullanıcı arasındaki bağlantı kurulduunda aktarım başlar. Kısacası, bi torrent programı kullanmak zorundasın. uTorrent çok gelişmiş bi program, maksimum upload hızını kendin belirleyebiliyosun falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Upload ne işe yarar ki? Ben sadece indirmek istiyorum. Bi de bi sunucudan indirdiğini diğerine uploadlayanlar mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gdspll Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaşım dedigimiz şey uploaddownload olarak çift taraflıdır. Upload yapmadan download yapamazsınız torrentte cunku bu bir ratioya baglıdır, tabiki birileri upload (seed,yani göndermese) sende download yapamazsın.. Yani demek istedigim odur ki torrent kisiler arasında paylasım programı sunucuyla bir alakası yok bu yuzden uploadseed etmek sart paylasımın devamlılıgı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 upluyorum bu ratio muz nasıl tespit ediliyor mesela bi siteye üye oldum, ordan benim torrentte yaptığım dl/up hepsi yazıyor nasıl anlıyorlar bunu mesela torrent linkini üye olmadığım başka yerden bulsam nasıl olcak, seed yapan olduktan sonra sömürebilir miyim veya başka birinin indirdiğini torrent dosyasıni kullanınca çalışma mantığı nasıldır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 torrentte uploadı kıstıkça downloadın azalır. ama azureus için leecher modlar var. ul yapıyormuşsun gibi gösterir ama yapmaz aslında seni de kısıtlamaz. şahsen ben kullanmıyorum kullananı da döveriz!!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 nasıl azalıyor, rationa göre program otomatik mi kısıyor bi de bazı downloadlar başlamıyor bu nedenle mi alakalı yoksa seed eden mi yoktur [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 17:21 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 öyle değilde çoğu site %100 upload/download oranı ister. tutturmazsan ipne banı koyarlar. benim gibi kablo isen açıkta kalırsın , adsl isen bi res atarsın devam edersin. ama genellikle öyle bir oran istenmiyor.. en azından ben %20 yi geçmedim çoğu torrentte. (kasıtlı değil valla download bittikten sonra açmayı denedim ama seed etme gibi bir opsiyon yok :P) ABC torrent client kullanımı basit rahat birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 utorrent varken başkası kullanılmaz en iyisi :) evet kısıyor dw yi. isohunt tan indiriyorum ben üyelik falan da yok gayet rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Ahanda bir hayalet konum daha ortaya çıktı :) Hatırlamıyorum ben bunları açtığımı yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 ya birisi nedeniyle cevap verebilir mi sonuç istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 10 tane soru sormuşun ne istiyorsun forgiver. nedeniyle cevap vermek ne, sonuç istememek ne. seeder yoksa başlamaz downloadun. üyelik isteniyorsa , ipn kayıtlı değilse başlamaz downloadun. üyelik isteyen torrenti üyelik istemeyen bir siteden bulman bir fark yaratmaz. ul/dl oranınıda ipn den yapılan uploada downloada göre bakıyorlar sonuç tracker topluyor bu bilgileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 ok, tşkler nedeni dediğim nasıl yapıldığı gibi bir bilgi; bilgilerin program tarafından kaydedilip gönderilmesi gibi bişeydi mesela tmm kolay akla gelen bişey ama sitede ne yaptığım aynen görülmesi biraz şaşırttı yine kafama takılan bişey; adsl var, ip değişiyor, üyelik isteyen bir link için, siteye login olmadan dl ye devam edemez miyim mesela burda program yine bu kullanıcıdır diye bilgi gödermez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 passkey die bişi var torrent cektigin zaman o ufak dosyada sana ait bir passkey oluyor boyle 10 basamakli bir sayi. bazi sitelerde mesela ipin degisince torrent dosyasını tekrar cekmen gerekir. o passkey uzerinden sana ait download upload bilgilerini kayit ediyor. mesela uye oldugun siteden bir torrent dosyasi cek arkadasina yolla o download etsin senin rationda degişim gozlenir. reset passkey die secenek vardir mesela her sitede , birisinin senin kullanıcı adini kullandigini dusunursen reset passkey dersin o ana kadar cekilmiş torrentler işe yaramaz boylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Merhaba.Torrent le ilgili benim de bir sorum var. İnternete genellikle üniiversitemin kampüsünde hizmet veren kablosuz internet ağından giriyorum. Sanırım bu ağda torrent yada onun gibi programların erişimini kısıtlayıcı bir güvenlikk duvarı var(ya da ben olduğunu sanıyorum) Bunun üstesinden nasıl gelebilirim?Yardımcı olursanız memnun olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 port degistirerek bir dene ama admin eninde sonunda bulur, uyuz biri ise ugrasir. bizim arkadas mesala cok egleniyor, oyun yapmis, port kapmaca adini takmis birde. ha adam ugrasmak istemiyorsa ve akilli ise hic bir sekilde cikamazsin. bir sekilde ciksan bile network trafiginden yakaliyorlar. dc+ vardi, bir senedir bakmiyorum, hala calisiyor mu bilmiyorum. yurtlarda baya yaygindi. en guzel cozum admin ile arkadas olmaktir bu durumlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 cevvap için teşekkür ederim.Yanlız ben port değiştirmeyide bilmiyorum portu nasıl değiştirebilirim?değiştirmmek iistediğim portun yerine hangi portu atayacağım? ayrıca o dc+ bir program mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 İki kere üst üste atııyorum kusura bakmayın ama düzenleyemedimm mesajı. Kullandığım Utorrent programında, programın portunu değiştirmeyi buldum.Portu rastgele seç deyip uyguladığımda program cok kısa bir süre için(5-10 saniye) download ve upload yapmaya başşllıyor.Fakat sonra kesiliyor. yukarıda ki resimde utorrentin speed sekmesinin ekranı gözüküyor.Ben ard arda rastgele port seçip uyguladığğımda program biraz inddirmmeye başşlıyoor sonra yine duruyor.Bunu nasıl aşabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bu dc+ denen şey portu otomatik olarak değiştiren bir program mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 dc++ dosya paylaşım programıdır. Ağ gibi çalışır. Başkalarının paylaştıkları klasörlere girip dosya çekersin ya da ben öyle hatırlıyorum büyük yerel ağlarda popülerdir ama türkiyedeki upload oranlarıyla netten pek kullanışlı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 dc+ kazaa gibi birşey sanırsam hiç kullanmadım emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Anladım teşekkürler. Torrent, emule vve bu dc programınıı yükleyip denedim. 3 programda da hiç bir dosya cekemedim.Annlaşılan bunu yapmanın yolu yok,admin izin vermediği müddetçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 rapidshare ya d türevlerine üye olmaktan başka çaren yok. şu var birde : www.usenext.com eski yurdumda kullanıyordum , torrent kadar çok dosya olmasada kazaa , limewire falan yanında önemsiz kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 gmail hesap paylasimi vardi, simdi ismini unuttum. bir de sadece isyerinden baglanabildigim siralarda kullandigim ucretli easynews vardi, ki bu usenet olayi. paylasim aglarindan once burda cikar filmler, diziler filan, sonra torrent`a duser sonra emule. bu easynews basit, port olarak 80`ni kullanirisin, yani http uzerinden download manager ile indirirsin. baglanti inanilmaz hizlidir, limitli kullan, insafli ol yoksa butun yurt cikislarini somurursun, sorumlu adam uyuz olmasa bile uyuz olmak zorunda kalir. hizina bir ornek: http://img57.imageshack.us/img57/815/ohazs2.jpg [ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 13:18 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar