Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15.-18. yy arası savaş taktiklerini anlatacak bir kitap?


Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Turklerin deniz savas taktikleri uzerine dunden bugune denizciligimiz isimli bir kitap var ama yazarını hatırlamıyorum buyuk ihtimalle dz.k.k. karargah basımevi yayınlamıstır.

Bu tur de kitapları askeri akademiler de aramanı tavsiye ederim mutlaka istedigin ya da istedigine yakın bir seyler bulursun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ok aldım bile
okumaya başlamadım sırada 4 kitap var ama ossun :-p[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
HellHound, 03 September 2003 17:58 tarihinde demiş ki:
bende yeni bir Gandalf vs. Raistlin tarzi bir topic zannettim "Oha nasil yani?" diye bir cevap hazirliodum. Hatta oyleki yanitla kismina hic bisi okumadan "open in new window" diyerek bastim.

Simdi isin gerceginin "hangi kitap serisini okiim?" oldugunu ogrenince bosuna open in new window yapmamis olmak icin bu mesaji yaziorum. Evet gereksiz bir insanim! Bohuhuhuhuhu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15.-18. yüzyıl arasını değil de insalık tarihi boyunca çeşitli yönlerden inceleyen john keegan'ın "savaş sanatı tarihi" isimli bir kitabı vardı, o da ilgini çekebilir belki..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten onu okumayan buraya mesaj atmasın.. :-p[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Clausewitz'in Savaş Üzerine'si vardır. Ama o napolyon savaşları üzerine odaklanmış, teoriyi onun üstüne kurmuştur. Top Tüfek ve Süngü denildiği gibi en yeterli kitaplardan biri[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten 1. dunya savasinda manasizca olen milyonlarca genc askerin sorumlusunun clausewitz oldugu soylenir. 19. yy kafasiyla yazdigi teorileri savastaki moruk generallerin kafalarini bulandirip gunun sartlarina uyamadiklari icin.

cinliler uygulamistir be uygulamaz mi herif yazmis onca zaman once konficyusun dediklerini bile uygulamislar onu mu uygulamiycaklar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eh, clausewitz zamanında etkili bir süvarı vardı. Bir de dehşet ateş gücüne sahip makineli tüfek denen şey henüz yeterince gelişmemişti.

Clausewitz'in öğretileri, savşataki insancıl öğeyi de ortaya çıkarır. Çoğu generalin yada stratejistin unuttuğu, lojistik sorunlarına, moral davalarına el atar ve detaylarıyla eleştirir.[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iste oyle vidi vidi etmis, yok savas olunca bebelere kadar herkesi topyekun trenlerle cepheye surmeli demis, neticede sonra gunde 200 bin adam olmus. zuppe zibidi iste. oyle royal royal 19.yy sonunun hasmetli uniformalariyla takilip balolardan leydi indiren zuppe bi asker zumresinin eninde sonunda toplumu vardiracagi yer oydu.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

unity'nin bakış açısı tabii matrix'in çekim tekniklerini ilk gördüğümdeki gibi beynimi bulandırıyor halen arasıra :) ama zaten clausewitz 1780-1831 arasında yaşamış, yani sürekli gelişim içinde olan bir alanda ölümünden (kitaplarını da öldüğü yıl yazmamış hani) 83 yıl sonra onun dediklerini birebir uygulamaya kalkan birileri olduysa bu onun değil de icraat sahiplerinin hatası olmalıdır..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e o zaman clausewitz'e neden çattığını anlayamadım, adam 19. yüzyılın ilk yarsına yönelik bir kitap yazmış sonuçta ve burada da 15.-18. yüzyıl arası savaş taktiklerine yönelik kaynaklar sorulmuş..

zaten unity'nin gözüyle bakarsak bütün askeri taktisyenleri çöpe atalım insan ölümüne neden oldukları için az veya çok.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

clausewitze ileri gorusu vizyonu olmadigi icin camur siviyoruz. 19.yy nin 2. yarisinda halihazirda makinelesme ve sanayii gumbur gumbur giderken gecmise bakan bir insanin ileride neler cikabilecegini tahmin etmesi gerekirdi. tabi eger eski `onurlu sanli sohretli karizmali uniformali zuppe balo askeri` gelenegi gozlerini bulandirmayanlarin. toplar onden doldurulurken kuyruktan dolma toplar cikmis, hizlari kat be kat artmis, gemiler zirhlanmis, seri atimli tufekler icad olmus iken ancak bir mal bunlarin boyle oldugu gibi kalabilecegi gorusune gore kurar tahminlerini.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da bugün acaba kaç asker bundan 30-40 yıl sonra hangi silahların ve hangi taktiklerin kullanılmaya başlayacağını kestirebilir? clausewitz 1831'de ölmüş diyorum, tüfekler dk'de 3 kurşun atıyor, revolver 2-3 kişinin hayallerinde ancak, toplar artillery değil halen ağızdan dolma cannon, tahta gemiler var her tarafta. senin bütün o saydıkların clausewitz öldükten 30-40 yıl sonra ilk defa görülmeye başlandı, onun dahil olduğu napolyon savaşlarıyla bir amerikan iç savaşı teknolojisinin bile alakası yok ki arada 50 yıl var. hani keşfedilmiş şeyleri değerlendirmediğini söylersen haklısın da keşfedilmeyi bırak hayalde olmayan silah ve ekipmanı nasıl hesaba katsın, katsa nasıl ve niye anlatsın? nostradamus mu ki bu arkadaş "100 yıl sonra böyle yapılmalı savaş" diyecek?

dargörüşlü asker örneği dersen mesela gatling silahını almayan ordonat dairesi başkanı var çok mermi yakıyor diye, onları göstermek gerekir en önce..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayir hayiiir, 19.yynin ilk yarisinda cogu avrupa ulkesinde kuyruktan dolma toplar denendi, hatta ayni donemde daginik seyrek donanma gemilerinde kullanilmaya baslandi. fakat tabii ki kucuk cap ve menzile sahipti. cogu yenilik aslinda 1860 a kadar olan surecte bagimsiz olarak kesfedildi, fakat ilk kez bu tarihlerden sonra hepsi bir yerde uygulanarak toplam bir degisim yaratti. ornegin ilk ciddi zirhli gemi olan hms warriordaki teknolojilerden hicbiri yeni degildi. ancak ilk kez hepsi bir arada kullanildigi icin cok buyuk etkisi oldu. bunun gibi yani.

kim 30-40 yil sonrasini vizyone edebilir, buyrunuz ataturk. 30 lu yillarin basinda daha dunya hala havaciligin onemini havada yapilan misket savasi gibi gorurken hakimiyet goklerdedir diyebilmis bir adam. demek ki denebiliyor.

ustelik 1770 lerden 1830 a surekli gelen hizli degisim sureci artik gunumuzde yok, o devirde yasayan insanlar ise artik teknolojik gelisimi bir turistik mevzu, eglence haline getirmis ailecek teknoloji fuarlarini gezerken o donemde yasayan bir insanin surekli degisimin cok farkli sonuclar getirecegini hesaba katamamasi icin ask ve sarap icerisinde yuzuyor olmasi lazim. bu sefahat nereye kadar sorarim size efendiler !? mosyo clausewitzi buradan duelloya davet ediyorum...

netekim gercekten de o zamanin bol, hayatin yavas ve gelisen medeniyet sayesinde kolay oldugu devirde devletin kesesinden maas yiyen bir adamin oturup etraflica degerlendirme yapamamis olmasini ben buyuk cogunlukla kohnelesmis bir askeri gelenege askla bagli olmasina bagliyorum. zaten getirdigi buyuk etkisi olan temel kavramlar yeni degil pek ? topyekun seferberlik zaten fransiz devrimi sirasinda ilk kez fransada kullanilmadi mi ? zorunlu askere alma da ? clausewitzin 1. dunya savasina degin etkisi olan ve milletleri birbirine topyekun kirdiran fikri bu topyekunluktur zaten.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh unity müsaadenle atatürk gibi insanlar da 20 yılda bir çıkmasın, bu denli ilerigörüşlü olmasa zaten insanlar sürekli hatasını bulur eleştirirlerdi bu denli önem verildiğinden. clausewitz yaşadığı günü yazmış, ne denli geleceğe yönelik bilgi vermeyi amaçlamıştır bir kenara zaten henüz oturmamış kavramlar üzerine ne kadar bir yorum yapabilirdi o da ayrı mesele.

hani clausewitz'i öyle çok iyi bilmem ama bana biraz abartıyorsun gibi geldi abartıları dengelemek uğruna, gerçi kimse de abartmamış ya senin mesajına kadar, ben dengeledim sanırım bu sefer.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe hayir bu topice biraz geyiksel eglenceli tarih muhabbeti olsun diye girdim. abartilari dengelemek istesem simdiye kaynak gostermis, clausewitzin iliskisi olan kadinlari ortaya dokmus olurdum...[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...