Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

da vinci nin son yemek resminin şifresi çözüldü!

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

İspanyol yazar Javier Sierra, çok satan kitabı Gizli Yemek'te Da Vinci'nin yasaklanan Kathar mezhebinden olduğunu ve İsa'ya ihanet edenin aslında Yehuda olmadığını öne sürüyor.

Da Vinci'nin gizli mezhebi
Avrupa, İspanyol yazar Javier Sierra'nın şimdiden 500 bin satan "Gizli Yemek" kitabını konuşuyor. Sierra kitabında Da Vinci'nin ünlü tablosu 'Son Yemek'in şifrelerini de okuyuculara ulaştırıyor... Yazara göre Leonardo Da Vinci Katolik Kilisesi tarafından tamamen yasaklanmış, Fransa'da engizisyon tarafından cezalandırılan Kathar mezhebine mensuptu. Hatta 1497'te Vatikan, şifre uzmanı Leyre'den Da Vinci'nin eserlerini incelemesini istedi.

İhanet eden Aziz Peter mi?
Katharlar'a göre İsa'ya ihanet eden de Yehuda değil Aziz Peter'di (Simon). Zaten Da Vinci de 'Son Yemek' tablosunda Yehuda'nın yerine kendi görüntüsünü resmetti. Aziz Peter'in de eline bir kama vererek İsa'ya ihanet edenin o olduğunu belirtti. Oysa ki Kilise'yi kuran kişi Aziz Peter. İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Ortaçağ Teolojisi Profesörü Gillian Evans, "Katharlar Da Vinci'den 200 yıl önce ortadan kalkmıştı" dedi.

kaynak; sabah

[ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 21:56 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

darkrider, arka fon diye bi kullanım olmaz, çünkü zaten fon görüntünün arkası demek oluyo. yani "biliyom ben bunu bunu ve bunu" edasında söylediğimi sanma, yalnızca benden başka bi şey olmaz diye hayatımın geri kalanını "-de" ekinin kullanımını, noktalama işaretlerini ve anlatım bozukluklarını düzeltmeye adadım. öyke.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de Leonardonun elinden last supper bu, gercekte olanin aynisini resmetmis degil adam, ki olayi gormedigini hepimiz biliyoruz. artistik isler bunlar adamin icinden ne geciyosa oyle ciziyo. ayrica adamin memleketi Vinci, zaten o yuzden adi Leonardo Da Vinci (Vincili Leonardo (Kasgarli Mahmut gibin).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...