Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cnn'in karikatür anketi

Pessimist

Öne çıkan mesajlar

yani önemli tabii ki ama 3-4 post önce dediğim gibi yıllarca aynı şeyler Müslüman veya Yahudiler tarafından Isa'ya da yapıldı Hristiyanlar tarafından Yahudılere de.

Din savaşları Orta Çağ gibi olmasa da teknoloji ile devam ediyor gördüğünüz gibi ve büyütülecek bir olay değil.

Önemli olan dinine bağlı olmak.Kulak asmayacaksın cevap vereceksen sende gazetene bir karikatür çizeceksin karşılık vereceksin ya da.

Bu şekilde uzaması beni sinir ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten soz konusu din oldumu ozgur dusunebilen adam bulmak zor.
Bir kere siz kendi dininizle niye baskalarinin davranislarini kontrol edebileceginizi dusunuyorsunuz ki?
Birde saldirganlasiyorlar.Bak basladi hayvanlar sokaklarda ulumaya , konsolosluklari atese vermeye. Iyi bilirler fikirlerine katlanamadiklarini yakmayi din adina.Daha unutmadik bizim ulkemizde olanlari.
Butun dunya onlarin carpik fikirleriyle uyumlu yasamak zorunda oylemi? Birde boyle saga sola saldirip korkutarak istediklerini yaptiracaklar.Gercekten hakli olan bunlara ihtiyac duymaz.Islam adina surekli kan dokmek isteyen bazi ruh hastalari var ve koyun gibi pesinden giden suruler.
Korkutamayacaklar iste bunu herkes yazsin kafasina.Sadece ekonomik boykot ve elestiriler varken bende karsiydim
bu sekilde karikaturlerin yarardan cok zarar getirdigini dusunuyordum ama herzamanda isteyen istedigini cizebilir diye dusundum.Simdi ise iyi yapmislar diyorum.Hemde cok iyi yapmislar.Kudursun yobazlar.Muslumanlara bu rezilliklerle yuzyillardir uyutup kanlarini emdikleri yetmiyor birde butun dunyaya neyapacaklarini soyleyecekler oylemi!!!
Bakin bir islam ulkelerinin haline , insan haklarinin ve insan hayatinin bir kiymetinin olmadigi fakirlikten kirilan az gelismis yobaz ulkeler cogu.En iyilerden biri guya bizim ulke haline bak.Guya aklibasinda gencler koyun gibi sacmaliklarin pesinde ne hedef gosterilirlerse oraya saldiriyor.
Iyice anladimki birkez daha omrunde ona ezberletilmis olandan baska bir fikri olmamis adamlara iyilikle laf anlatilmiyor. Oyuzden elestirmekten vazgeciyorum o karikaturlerin sahiplerini hatta cani gonulden destekliyorum artik.Kudursun yobazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yazdına bi cevap değil, hatta okumadım bile sadece şeyi merak ediyorum, bu dinde özgür düşünceli insanlar illa deistler yada atesitler mi oluyo arkadaşım, neden, bende deistim ama islamiyet lehine konuşunca niye özgürlükten yoksun oluyorum mesela?

senin yaptığın özgürlük yorumlarını burdaki herkesin kafası basıyo, işin kötüsü o zaten herkesin onları düşünmesi, o kadar temel inançsız bakış açısını herkes yapabilir lütfen üzülmeyin.

yobazlık genel olarak negatif bir durum olduğu için önüne yobazlığı siper edip boşboş konuşan insanlarda çok fazla var, onun için o son yaptığın yorum anlamsız bence
bide en son edit olarak, yine genel olarak konuşuyorum, böle tek düze saplanmış iyi veya kötü yönde farketmez demogoji yaparak bişiler ispatlamaya çalışanlarla çok fazla tartışma ortamına girilmez kanaatimce, ki forumda böle ciddi konuları konuşmakta ne kadar anlamlı oda belli değil, neyse iyi geceler

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 04:46 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir]

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 04:53 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Din yapisi geregi kati sorgulanmaz kurallar icerir cogunlukla ve dinde emredilenlerle celisen durumlar oldugunda dusunup bir sonuca cikmaz insanlar genelde , neyse emredilen onu dogru olarak alirlar.Oyuzden sorunun cevabi evet dogmatik dinlere olan baglilik azaldikca ozgur dusuncelilik artar.Ama ateistler demiyorum.Tanri fikrinden cok insan uretimi dinler dusunce korlugune yol acan.

Baska sorun varsa once oku oyle konusuruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hz. İsa'yı yayımlamadı

İRFAN KURTULMUŞ
Hz. Muhammed karikatürleri yayımlayarak İslam dünyası ile Batı'yı karşı karşıya getiren sürtüşmenin fitilini ateşleyen Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinin, daha önce Hz. İsa'nın karikatürünü "Hıristiyanları rahatsız edeceği" gerekçesiyle yayımlamadığı ortaya çıktı. Politiken gazetesi, 2003'te Christoffer Zieler adlı Danimarkalı karikatüristin çizerek Jyllands-Posten'e gönderdiği "Hz. İsa'nın göğe yükselişi" temalı karikatürün, gazetenin pazar sayısının editörü Jens Kaisers tarafından 'Gürültü koparacağı' gerekçesiyle geri çevrildiğini yazdı.

Olayı hatırlamıyorum
Jyllands-Posten'in Genel Yayın Yönetmeni Carsten Juste de Politiken gazetesinin "karikatürün neden geri çevrildiği" yönündeki sorusuna "olayı hatırlamadım" yanıtını verdi. Politiken'in, "Hıristiyanları rahatsız edecek İsa karikatürleri basar mısınız?" sorusuna Juste, "Zannediyorum yapardık. Tam hatırlamıyorum" yanıtını verdi. Politiken ile Juste arasındaki diyaloğun devamı şöyle:
- "Hz. İsa'nın kafasında bir bombayla çizilmiş karikatürünü yayımlayarak, Hıristiyanları rahatsız etmekte bir sorun görmüyor musunuz?"
- İsa'nın kafasına niye bir bomba konulsun ki?
- Niçin Muhammed'in kafasına bir bomba konuyor? O bir şey yapmadı ki.
- Hayır, şimdi semboller hakkında konuşuyoruz. Çizer türbana bir bomba koymuştu, çünkü radikal dinciler İslamı referans gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin her şeyi çizmeye, yazmaya, yayınlamaya hakkı vardır (hukuksal bağlamda sürmekte olan bir davayı ilgilendiren yada belli sebeplerden dolayı kısıtlandıırlmış bir konu olmadığı sürece). Biz bu özgürlüğe "basın özgürlüğü" diyoruz. İnsanların bir kısmı dininize saygı gösterip, sesini çıkarmadığı gibi, bir kısmı da hukuksal özgürlükleri dahilinde istediği gibi sizi eleştirebilir, yerebilir, bunu geçerli bir sebep veya argüman göstermeden de yapabilir, kimseye de vermek zorunda olduğu bir hesap yoktur.
Eğer yayınlayan gazetenin okurlarının çoğunluğu hristiyansa kâr gözetme amaçlı yada başka amaçlarla İsa'nın karikatürlerini yayınlamamış olabilirler, illaha Muhammed'in karikatürü çıktı İsa'yı da yapalım diye bir saçmalığı gündeme getirmek gerizekalıca zaten.
Etrafınızda olan biteni "x vs y" formatında görüp taraftar olma çabası içine girmek yapılabilecek en basit şeydir, daha büyük, daha geniş düşünüp, sağ-sol, siyah-beyaz, ileri-geri gibi kısıtlayıcı kavramlardan kurtulup her şeyi olduğu gibi, tüm griliğiyle kabul etmek lazım. Bunu yapamayan insan kukla olmaya mahkûmdur.
Sosyal ağlarda paylaş

söyleyebileceklerimin hepsini aethewulf yazmış. uğraşamam daha fazla.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=hz+muhammed+in+karikaturunun+cizilmesi/@aethewulf

"10 tane boktan çizimle böyle galeyana geliyorsanız, bi top a4 le nükleer savaş çıkartırlar yauu" demiştim kendi kendime.. bak şu işe birileri tam da iran'ın nükleer silahlanma hakkını yok görüyorkene.

o gazete zokayı attı siz de afiyetle yuttunuz. artık abd ve olası yalakları başta avrupa olmak üzere dünya kamu oyunda kendini müthiş bir rahatlık kazandı.

aslında uygulamalı göstermek lazım, hele biraz bekleyin finallerim bitsin. bu forumda budistlerin, yezidilerin, şamanistlerin, brahmanistlerin, mecusilerin, satanistlerin, ateistlerin, agnostiklerin inançlarına çok hakaret edildi bundan sonra yakaladığımın canına okuyacam, özel mesaj kutusunu basacam, pati sözlük sayfasını yakacam.

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 08:24 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

herkez bı serbest dusunce ayagına yatmıs bu karıkaturlerı savunuyor nedense

burdakı olayın buyuk olma nedenı hz muhammedın yuzunun cızılmesı degıl karısılıklı saygıdır

kaldıkı peygamberı gercekten anlıyan varsa bugun yasasaydı bu yuz cızme geyıgıne karsı olucagınıda bılırlerdı

peygamberın yuzu sırf ona tapılmasın dıye cızılmez dusunsenıze bzıde resım olsa ve hrıstıyanalr gıbı peygamberı resım etsek turbe kapıalrına bıle yuz suren yatırların duvarı open halkın bunu suıstımalı nasıl olurdu
peygamberın ıstedıgı tek sey kendısınden cok gorevının tartısılmasıydı

bugun musluman ulkeler ust uste her yerde bu sekılde saygısızlıklar yapsalar dırek tepelerıne bınılırdı

ulkeler bırbırlerıne ve ozellıkle dınelrıne karsılıklı saygı gostermelıdırler ozgurluklerınız dıger kısının ozgurluklerının basladıgı yerde bıter

ayn ısekılde bu karıkaturıst komunıst bır sey yayınlasaydı veya nazı yanlısı bır sey yayınlasaydı sızce gene basın ozgurlugumu olucaktı

nazılık yasadısı avrupada pekı bu ınsanalrın hıcmı dusunce ozgurlugu yok bugun damımarkada bır gurup cıkıp nazı partısı kurucaz dese yada aprtıyı gectım bız nazı gazete cıkarıcaz dese o zamanda basın ozgurlugumu olucak bu

turkıyede kavgam kıtabı sattıgı ıcın bıle kıllanan bu herıfler boyle olayalrda ozgurlugun arkasına sıgınrısa bunlara nası lsamımı denebılır herseye bır ozgurluk ıbaresı gecırıp hodrı meydan dıyolar

soyle bır ornek verıyım pek cogunuzun oynadıgı world of warcraft da expansıon da Panderanlar gelıcektı cok tartısıldı bu ve kesındı yanı Panderan gelmesı
pekı nıyı bu son anda ıptal oldu blızzard ı ne durdurdu

cevap basıt çinliler
çinde pandalar kutsaldır
panderanalr oldugu zamankı anımasyon ve panderanalra karsı olası oyun ıcı geyıkler çinlilere saygısızlık olabılıcegınden blızzard egrı adım attı ve panderan projesını ıptal ettıkı çinin problemı ıle muslumanalrınkı aynı degıl

yanlız tanıtım yzuunden dunyadakı butun ıyı muslumanalrın dahıl terorıst sanılamsı ve barış dını ıslam ın sankı teror dını ılan edılmesı olayı varken ve dunyanın en buyuk ıkıncı dınıne mensup bu kadar ınsan bu olayda amgdur duruma duserken bıde sen cıkıp ıslamın peygamberını terorıst oalrak lansedersen bu eşşeklıktır

nazık konularda bır sey yapılmadan once ıkı kere dusunmek gerekır
Sosyal ağlarda paylaş

nie anlamk istemiosunuz ki .. burda kimse .. orayı burayı yakan insanları savunmuoo ..
tıpkı o karikaturun savunulmaması gerektiği gbi .
dinlere inanan insan özgür düşünemez demek ayrı bi saçmalık zaten .. özgür düşünce diosun kendinle çelişiosun dinlere inanan özgür düşünemez diyince senin yaptığında yobazlık olmuyormu ..
ben dinine baglı bi insanımdır .. ama yasak kılınan alkolu içebiliorum .. hemde inana bana içmeden gecirdiğim tek hafta yoktu belkide .. bak yasaklarla çelişebiliomuş insanlar ..
bu karikatur de karsı oldugumuz sey Hz.muhammed'in resmedilmesinden cok .. onun gosteriliş şeklidir .. tamam benim dini yasağım resmedilmesi uygulanamas .. ama kimsenin islamiyet aleminde terorist gruplar var die benim peygamberimi o şekilde göstermeye hakkı yoktur ..
PKK die bi terör örgütü var die bütün kürt leri terorist olarak yargılayalım o zaman biz .. veya kimse sizi yargılamadı dieceksin .. ben cıkıp bi yazı yazıyım bütün kürtler teröristtir söle boledir .. die Bu ne kadar dogrudur .. ? bana dini butun herseyi bırakıp bunun cevabını verin .. buna dogru diebiliosanız .. zaten daha diecek hiç bişeyim yok .
Sosyal ağlarda paylaş

Human Rights Act 1998'den alıntıdır.
said:
ARTICLE 10
FREEDOM OF EXPRESSION
1. Everyone has the right to freedom of expression. This right shall include freedom to hold opinions and to receive and impart information and ideas without interference by public authority and regardless of frontiers. This Article shall not prevent States from requiring the licensing of broadcasting, television or cinema enterprises.

2. The exercise of these freedoms, since it carries with it duties and responsibilities, may be subject to such formalities, conditions, restrictions or penalties as are prescribed by law and are necessary in a democratic society, in the interests of national security, territorial integrity or public safety, for the prevention of disorder or crime, for the protection of health or morals, for the protection of the reputation or rights of others, for preventing the disclosure of information received in confidence, or for maintaining the authority and impartiality of the judiciary.

CHARTER OF FUNDAMENTAL RIGHTS
OF THE EUROPEAN UNION
(2000/C 364/01)

said:
Article 11
Freedom of expression and information
1. Everyone has the right to freedom of expression. This right shall include freedom to hold opinions
and to receive and impart information and ideas without interference by public authority and regardless
of frontiers.
2. The freedom and pluralism of the media shall be respected.

Gelelim işin özüne. Konu ile ilgili Avusturya'ya karşı Otto Preminger davası incelenebilir. Davanın özünde daha doğrusu AİHM'nin verdiği kararın özünde :
said:
Hıristiyanlığa ve İsa'ya hakaret içeren film fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Avusturya yasaklamakta haklıdır.
vardır. Konu ile ilgili davalar AİHM web sitesinin davalar bölümü arşivinden bulunabilir.

Kaynak: ABHaber, European Court of Human Rights, The Charter of Fundamental Rights of the European Union, Human Rights Act
edit: kaynakları ekledim

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 12:42 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

senelerce pkk li denen serefsizleri bunyesinde besleyip kol kanat germedi mi bu adilere iskandinav ulkeleri ?

biraz olsun gerisini hatirlayan birisi medeni! insanlarin dusunce ozgurlugunden ne anladigini bilir .

konuyla ilgili konusulup hatirlanmasi gereken cok nokta var ama nedense bazilari direkt adamlarin amacina hizmet eder sekilde hareket ediyor .

devoç var mesela .
Sosyal ağlarda paylaş

Abi insanlar rahatsız oluyormu bundan?
evet
ben rahatsız oluyormuyum?
evet
biter abi ozaman.Yok o ozgurlugu yok bu ozgurlugu,
bu gidişle anamızın çıplak resimlerini de çizer bunlar.

Hayır ne yani adamın ne zoru vardı ki bunu çizmekte?
populer olmaya calısan bı zibidi.Suç insanlarda ki bunun ustune gıttıler.

Yapılması gereken,Hristiyan camiasının bu adamı kınamasıydı. Sonra bizimkiler de teşekkur edicekti olay biterdi bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konu burda kalmaz.kawga sawas ne olur bılmem ama bu kadar ağır seyler yapıp damara basan onlardı.dusunce özgurluğu basın özgurlüğü dıye zırvalayanalr özgurluğun gercek tanımını bılıorlar mı caba?özgurluk dığerının özgurluğunu zarar werneyen sınırdadır....
@huun katılıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Birileri gene zokayı attı, binlerce göya dinsever bayrakları yakmaya, orayı burayı ateşe vermeye başladı. Kınama yapacaksan kına, et ama kudurmuş it gibi her tarafa saldırmanın ne mantığı var. Hele Türkiye sınırı içinde bayrak yakanlar ya provakasyona düşen koyun ya da "şerefsiz" provakatörlerdir. Bu vatan savaştığı ülkenin bayrağını yerde bırakmaz. Bilinçsiz arap ülkesi değiliz burada.
İnsanlar çok alıştı ülkelere ait yerlere simgelere saldırmaya. Bir karikatür savaş çıkarmaya getirdi durumu. Zaten olan olacak ve sadece şaşkınlıkla izlemekle yetinecez.
Zokalar atılıyor ve hep yeme atlayan çıkıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

yahu burada mevzu islamın peygamberi olan kişinin karikatürleri değil mi ?

bazıları ne diye bu mevzuya zorla Atatürk'ü sokuyorlar ?
onunla kıyaslamalar,
Atatür'e hakarete varacak imalı ifadeler

bi gidin ya!

ne kadar saygısız insanlar var!

sonra kendi arzularına göre saygı istiyorlar !
ben çok memnun oldum danimarka'nın bu yaptıgından. ankete de gereken oyu verdim. sen kimseye saygı gösterme sonra herkesten saygı bekle!
Sosyal ağlarda paylaş

@ Redeagle

karükatür dediiin şey bildiiiin insanların inancına hakaret..

@armra

atatürke laf sokan imalı bi söz yok ortada...sdece denilmeye çalışan sizin çok saygı duyduğunuz birine böyle bi hakaret olsa sizde kıyameti koparırdınız..
geliosunuz sırf inanmadııınız için saygısızlık olmadııını öne sürüosnz..bzde sizin farklı bi açıdan bakmanızı sağlicak fikirler öne sürüyorz...atatürke yapsalar böle bşi ne derdiniz die..şmdi diceksn hç bşi demeyiz doal olarak..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya babama hakaret etse adama tepki çıkarım. Adamın bayrağını konsolosluğunu yakmam!? Diyelim devleti sahip çıktı karikatürlere, devletine tepki olsun diye Avrupa birliği bürosu mu basılır? Bayrak yakmak ne demektir hem? Nasıl bir ifade biçimidir. İğrenç.
Edit: Ayrıca gayet planlı bir provakasyon ve zoka ikilisi dönüyor ortada. İmam çıksın tvye sonra bayrak yaksınlar falan. Tabii enayi var burda galeyana gelicez. Tepki dediğin düzgün verilir. Adamlar bizim haklı olduğumuzu görsün saygı duyup kaldırsınlar karikatürleri. Eşek arısı sürüsü gibi şuursuz hareketlerimizi yatıştırmak için değil.

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 21:54 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@terbiyesize
terbiyeli yazacaksın önce !
saygı istiyorsan da göstermesini bileceksin. yoksa böyle avcunu yalarsın!
muhatabım değilsiniz!

@terbiyeliye
Atatürk'ü kıyaslamayalım sevgili arkadaşım!

yani ben bu yüzden hayali senaryolar üzerinden konuşmak istemiyorum.

bu kıyas bahanesiyle Atatürk'e hakaret edildiğini de gayet net görüyorum. sen etmedin , öteki etmedi ama birisi ediyor işte. onun için din zaten bu! o bakımdan saygın ve alakasız birini konuya katmayalım! daha şık olur!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...