kanix Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Duman avcılarıyız biiiiiz İÇMEYİZ; İÇİRTMEYİZ duman avcılaaaarııııı[signature][hline]me=> KhanX / KahnX <=me Im BaCK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 daha önce kimse dedi mi bilmiyorum da bi de ben diyim. sigara sağlığa zararlıdır kampanyaları kimseyi biyere götürmüyo. herkes biliyo zaten bunun zararlı bi meret olduğunu. Siyah paketin üstüne iskelet falan basmak suretiyle satmayı denediler sigaranın zararını anlatmak için ama tahmin edebileceğiniz gibi ters tepti ve epey satıldı o ambalajla sigara. insanlar tehlikeli şeyleri yapıp statülerini arttırdıklarını falan düşünürken bu yöntem pek işe yaramıyo. benim önerimse sigara içenlere direk 2. sınıf insan muamelesi yapmak. etrafınızda içiyolarsa rahatsız olduğunuzu açıkça belli edip kendilerini kötü hissetmelerini sağlamak ve bu gibi yıldırıcı teknikler. restoranlarda falan sigara içilmeyen salon değil de sigara içilen el içi kadar bi alan ayırmak vs. vs... biraz kaba görünebilir ama bu bi savaş ve savaşta herşey mübahtır =)[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 sigrayı bırakanı tw yapıcaz veya madalya,title vericez deseniz anında çoğu ki$i bırakır hele "sırf bak ben içiyorum" demek için içenler lol.[signature][hline]death øwnz lìfe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Sanmam =)[signature][hline]Tomoe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Stykx, 09 Aralık 2005 17:32 tarihinde demiş ki: hmm ingiltere ve kanadadakaki sigara paketlerinin ustunde sigaranin yol actigi hastaliklarin resimleri var. Bu resimler okadar igrencki birak sigara dusunmeyi yemek bile yiyemiyorsun. bu resimler paketlere konulsa bakalim kim devam ediyor icmeye. yalnız memleketimin insanını bu tür yöntemler pek etkilemez. cam oda da pek sökmez. sigara için kmlerce yürüyen insanlar da gördüm çünkü, yemeyip tüttürenler de gördüm, sağanak yağmurun altında sıçan olma pahasına iki nefes çekmeye çalışan insanlar da. öyle bi durum ki inat olmuş durumda. ondan inadı tetiklemeden bi şekilde çaktırmadan bak sigara kötüdür iki merdiven çıkamıyorsun bak bok gibi de koktun yani değer mi şimdi vb vb şeklinde propogandasal bi yöntem lazım. SİGARA KÖTÜ BAK ÖCÜÜÜÜÜ işe yaramyıror çünkü. tersine evet içiyorum ciğer benim değil mi aaaaa bi rahat verin be oluyor.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 sigara icenin pipisini keserim...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 sigara içen bayan olursa ne yaparsın peki sevgili şükrü :p[signature][hline]RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki: bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 bir gün temiz ciğerlerle bu yazıları okumak ümidiyle.[signature][hline] smiling in the midst of the moor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 vay be sigara içmeyenler tüm faşist duygularını içenler üzerinde tatmin ediyolarmış da haberimiz yok. "bir insanı bir şeye zorlamak" yanlıştır, sizce doğru bir amacı olsa bile. yardım etmek istiyorsanız sigarayı bırakmanın yolunu gösterirsiniz. bi de oturmuş nası zorlayacaklarını planlıyorlar cam odaymış da ikinci sınıf insanmış da.. minyatür faşistler sizi..[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 evet zaten yol gösterenler çıkar, bilimsel bir takım araştırmalar sonucu uygulanan yöntemlerden bahsedilir sanmıştık ama henüz o noktaya gelebilmiş değiliz malesef said: Grudge, 09 Aralık 2005 23:34 tarihinde demiş ki: daha önce kimse dedi mi bilmiyorum da bi de ben diyim. sigara sağlığa zararlıdır kampanyaları kimseyi biyere götürmüyo. herkes biliyo zaten bunun zararlı bi meret olduğunu.... olsun bakın sadece ve sadece Nefr ve kız arkadaşı sigarayı bırakmış olsa bu da bir başarıdır, yazılanların hiçbirini okumayanların çok sayıda olduğuna eminim mesela, zaten koyarken de böyle olacağını düşünerek koyduk buraya, ama sonuçta "ulan bu sefer bıraksam mı" yı bile insanların aklına getirmek ve bunların küçük bir yüzdesinde de "sigarayı bırakalı 8 sene oluyor, bigün bizim salak forumlarda gezinirken bi yazı görmüştüm sonra...." gibi bir başarı sağlamak da kurtarılan bir deniz yıldızıdır kanaatimce ;)[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 içmeyin!![signature][hline]My Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 İÇENİN çocuğu olmuyormuş zaten. birgün bara gidiyorsunuz en iyi arkadaşınızla. Arkadaşınız 2 senedir evli sizde öylesiniz. Arkadaşınız 2 senelik evliliğin meyvesi sağlıklı doğan çocuğu için kadeh kaldırıyor.Herkes arkadaşınızı kutluyor sizde öyle. ve içiniz burkuluyor. Çünkü siz sigara içiyorsunuz ve sigaranın zararlarından biride kısırlık. Siz çocuğunuz olmadığı için üzülürken. Sigara içmeyen arkadaşınız hayatı çocuğu ve çok sevdiği karısıyla paylşarak daha mutlu kılıcak... Sigara içmeyelim içtirmeyelim...[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 sadece captain black...[signature][hline]Bu memleket tarihinde Türk'tü, o halde Türk'tür ve ilelebet Türk olarak kalacaktır... M. Kemal ATATÜRK 66. madde: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 lanet olsun bana sigara demeyin:'([signature][hline]viva la vuotaggine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Black teşekkürler, harika bir yazı bu. Gelen tepkilerdende çok memnun oldum. Eskiye nazaran Türkiye'de giderek artan şekilde bir sigara bilinci oluştuğunu ve sigara içme yaşının düşmesinin yanısıra insanların sigaradan kurtulma çabalarının başlama yaşının da düştüğünü düşünüyorum. En azından topluma örnek olan, kültür seviyesi yüksek kesim artık sigaraya karşı ve başlamıyor / bırakmak için çaba gösteriyor. Bu bilincin zamanla daha farklı sosyokültürel kesimlerede yayılacağını umuyorum. Sigaranın sağlığa olan zararları üzerine artık söylenecek birşey kalmadı. Herkes bunların gayet farkında ve ilk yazıda güzel özetlenmiş. Ben bağımlı olmadığını düşünen arkadaşlar için bir çift şey söylemek istiyorum. Öncelikle hocalarımızın bize söylediği bir söz vardır. Bağımlılık bir maddeyi çılgınca içmek yada bırakacağını düşünebilmek ile anlaşılmaz. Bağımlı insan, bir dönem bıraktığı maddeyi bir kez içtikten sonra buna dur diyemeden, kontrolsüzce devam eden insandır. 6 ay yada 3 hafta sigarayı birakmış olmanız herşeyin bittiğini göstermiyor. O sigaradan bir adet içtikten sonra ertesi gün tekrar, sonra tekrar tekrar içmeye başlamanız bunun yegane göstergesidir (Her sigara içen bunu denemiştir, henüz denemediyseniz yakında denersiniz). Hocalarımızın tecrubeleri bir yana, objektif yaklaşım için okumaya devam... Bütün dünyadaki psikiyatristlerin baş ucunda DSM diye bir rehber durur. Bu belli yıllarda yenilenir ve bir psikiyatristin koyabileceği tanıları içeren, nasıl konacağını belirleyen bir rehberdir. DSM birşey söylüyorsa, o psikiyatrinin temel taşı gibidir ve bütün araştırmalar onun ışığında yapılır. En son çıkanı DMS IV. Aşağıda DSM IV'ün bağımlılık kriterlerini göreceksiniz. Objektif bir şekilde burdan kendinize gereken dersi çıkaracağınızı umuyorum. V. I. Madde Bağımlılığı Tanı Ölçütleri (DSM IV) (12 aylık bir dönem içinde ortaya çıkan aşağıdaki belirtilerden en az üçünün olması ve klinik olarak bozulmaya yol açması) - Tolerans (içtiğiniz miktar artış gösterdiyse) - Yoksunluk (içmediğinizde arıyorsanız) - Amaçlanandan daha çok veya uzun süre madde kullanma (1 tane içerim bidaha içmicem, yada günde 3 kalsın didikten sonra 4 içiyor olmak) - Başarısız bırakma/ azaltma çabaları - Madde bulmak, kullanmak, etkilerinden kurtulmak için çok zaman harcama (ders çalışırken sadece sigara içmek için kalkıp bir yerlerde vakit harcıyorsanız -ki benzer durumlar herkeste mutlaka vadır) - Toplumsal, mesleki, sosyal eylemlerde azalma - Psikolojik ve fiziksel sorunlara rağmen madde kullanma Ben bu maddelerden en az üçünü karşılaştığım her içicide gördüm. Artık kendinizi değerlendirin. Eğer sorularınız olursa seve seve cevaplarım.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Ben Pati içinde modların/alan yetkililerinin/ genel yöneticilerin sigara bırakmasını özellikle istiyorum... Site 2 haftada cillop gibi olur, Garbage'ın köküne kibrit suyu dökülür valla :) Gerçi o sinirden biz de payımızı alırız ama , olsun varsın :-Pq[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FroSTorM Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 sigara içen biri olarak söylediklerim 'hadi ordan lan dinime küfreden müslüman olsa' şeklinde karşılanabilir ama yinede içmeyin şu mereti zaten iyi bişey olsa ben içmezdim[signature][hline]Rakı şarap içiyorsam sanane Yoksa sana bi zararım içerim İkimiz gelsek kıldan köprüye Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim..! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2005 Hep söylemişimdir içenleri Philip Moris(American tobacco)in oğlu gibi görürüm oğlu gibi para yetiştirirler içmeyin derim çookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk............................. zararlı...[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea... -Dede fake misin? [Bu mesaj BlackRose tarafından 11 Aralık 2005 12:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 said: musicformasses, 07 Aralık 2005 13:37 tarihinde demiş ki: Babamı kaybettim sigara yüzünden sizde sizleri sevenleri üzmemek için sigarayı bırakın geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bungala Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Sigarayı ayıracağınız parayla neler yapmıştınız...Yapamam mı diyorsunuz bir deneyin,olmadı ben değerlendiremiyorum derseniz parayı biriktirin ben sizin yerinize değerlendiririm...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... "Sonbahar-kış arası, Patide depresif havası Benim gibi eski motorları Felaket yaktı..." Dipnot:LF1Hatun for kalp badge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 bence içenler ucuzunu içmeli, en azından para boşa gitmemeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Ucuzunu içip sonra ciğerleri çıkana kadar öksürmeli di mi ?[signature][hline]Tomoe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RedallHoor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Ucuzmu içmek lazım.. :) 57 içelim iran sigarası ufacık sigara hiç zararı yok diye birisi çıkar şimdi uçarım ben bu bünyeyle...[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 said: Ucuzunu içip sonra ciğerleri çıkana kadar öksürmeli di mi ? pahalısını içince farklı bişey mi oluyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2005 Evet, kalitelisi öksürtmüyor.[signature][hline]Tomoe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar