paspatur Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Kuş gribi Güneydoğu Asya'dan sonra dünyada ilk defa Türkiye'de insan ölümüne yol açtı. yuh diyorum başka da bişi diyemiyorum... [spo1=Buyrun,haberin devamı...]Van'a getirilerek tedaviye alınan hastalardan Mehmet Ali Koçyiğit'in kuş gribinden öldüğü kesinleşti. Bakan Akdağ, abla Fatma'nın dışında, bir hastada daha kuş gribi şüphesi olduğunu açıkladı. Türkiye'de kuş gribinden ilk ölüm resmen açıklandı Sağlık Bakanı Akdağ, yapılan testler sonucunda Van'da ölen Mehmet Ali ve şu an tedavi gören ablasında kuş gribi belirlendiğini resmen açıkladı.... Hastalığın çocuklara geçmesi, hasta hayvanın etini yemeleri ile değil kesilmiş hasta hayvanların başlarıyla evde top oynamaları sonucu oldu. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen hastalardan ikisinde kuş gribi olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ sonucu dün akşam düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Aynı aileden iki hastaya ait örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanlığı'nda ve Çapa Tıp Fakültesi üroloji laboratuarında incelendiğini belirten Bakan Akdağ, sonuçların "pozitif'' olarak belirlendiğini kaydetti. İKİSİ KESİN BİRİ ŞÜPHELİ Sağlık Bakanı şöyle konuştu: "Bunlardan birisi hayatını kaybetmiş olan Mehmet Ali Koçyiğit. Zaten pozitif sonuçlar da Mehmet Ali Koçyiğit'in akciğerinden doğrudan alınan örneklerde tespit edilmiştir. Diğeri de Fatma Koçyiğit'tir. Onun da şu anda hastalığı ciddi bir durumdadır ve hastanede yatmaktadır. Üçüncü vakanın bulguları 'şüpheli pozitif' olarak bulunmuştur. Dolayısıyla her iki laboratuarın da pozitif olarak şu anda belirlediği vaka sayısı ikidir.'' Bakanlık kuş gribi şüphesinin ardından yaptığı incelemede Muhammet Ali Koçyiğit'in zatürree nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak şüpheli ölümün ardından devam eden incelemeler sonucu önceki gece zatürree dışında farklı virüs verileri saptandı. Muhammed Ali Koçyiğit'ten alınarak Ankara'ya gönderilen son kan örneklerine ileri düzeyde incelemeler yapıldı ve 'kuş gribi' virüsü bulguları belirlendi. Bunun ardından durumları ağır olan diğer kardeşlerin de kan örnekleri ileri düzeyde incelendi. Abla Fatma Koçyiğit'in de benzer virüs taşıdığı ortaya çıktı. İNGİLTERE YOLCUSU İncelemeler önceki gece 17.30 sıralarında yeniden başladı ve saat 2.30 sıralarına kadar devam etti. Verilerin şüphe göstermesi üzerine teşhisin kesinleşmesi için örneklerin İngiltere'ye gönderilmesine karar verildi. Şüpheli sonuçların ardından dün sabah Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı'ndan iki doktor ve Hacettepe Üniversitesi'nden seçilen beş kişilik bilimsel heyet bölgede incelemeler yapmak üzere Van'a hareket etti. Hastalığın insandan insana bulaşmamasının bu konudaki tehlikenin yayılmasını engellediği belirtildi. Ancak yine de şu an tedavileri devam eden üç kardeşin hastanenin özel bölümünde inceleme altında tutuldukları bildirildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan, 15 yaşındaki Fatma, 11 yaşındaki Hülya ve 6 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit'e, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine genel bağışıklık sistemini destekleyici tedaviler uygulanıyor. Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, kardeşlerden 15 yaşındaki Hülya Koçyiğit'in durumunun kritik olduğunu belirtti. TOP OYNAMIŞLAR Bu arada hastalık virüsünü taşıyan kardeşlerin hasta tavukları yedikleri için değil, evin içinde kestikten sonra kafalarıyla oyun oynadıkları için ölümcül virüsü kaptıkları üzerinde duruluyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tavuk etinin pişirilmesi sırasında kuş gribi mikrobunun yok olduğunu ancak bu oyun sırasında ellerine bulaşan kan yoluyla hastalığın bulaşabileceği olasılığı üzerinde duruyorlar. Bakanlık bölgede olası bir tehlikeye karşın ciddi önlemler almaya hazırlanıyor. Bölgedeki yabani kuşlardan diğer hayvanlara da hastalık bulaşma riski üzerine inceleme yapılacak. Bölgedeki tüm kuşların imhasına karar verildi. Ağrı İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun aldığı kararla da, bu ilin ilçelerinden merkeze kanatlı hayvan girişi ve Ağrı'daki hayvan ve semt pazarlarında kanatlı hayvan satışı yasaklandı. HASTANEDE PANİK Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kuş gribi şüphesiyle tedavileri süren Koçyiğin ailesi hastanede neden olduğu panik sürüyor. Çocuk Servisi'ndeki doktor ve hemşirelerin maske takıp dolaşmaları, bu serviste tedavi altına alınan çocukların aileleri büyük endişe yaşamasına neden oluyor. Kaynak[/spo][signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 yazık olmuş[signature][hline]İnternet'in en oynak sitesi açıldı! Fülfül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 okula giderken milliyette gördüm kuş gribini manşet olarak.. gözüme kestirdim dönüş alcam diye alamadım ama burda okudum. artık tüm kuş ürünlerinden uzak durmak lazım... tavuk, hindi eti, yumurta vs.... virüsün 80 C'de öldüğü kaydediliyor ama nedense ben güvenemiyorum. Çünkü 80 C'de 30dk boyunca pişirilmeli diyor ki bende hiçbir yerde bu kadar uzun süre bu ısıda pişirme yöntemi görmedim... uzak durmanız şiddetle tavsiye edilir[signature][hline]a.k.a. fastreload Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 tavukculuk sektörü gene iyi bi darbe daha yiyecek gibi , tam bitti derken gene başladı kabus.[signature][hline]SéuL Roì Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 ya aklıma bişey geliyo ama olabilirmi bilmiyorum bu çeşitli güçlerin başka güçlerin ekonomisini ve sanayisini güçlendirmek için ortaya çıkarttığı bir virüs olabilir mi ?[signature][hline]Kurt gibi uluyarak vatan sevgisi olmaz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanix Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 aklıma amerika geliyo , yakında panzehir keşfedip satmazlarsa şerefsizim :P[signature][hline][b]"Sevgi düşmanınızı arkadaşınıza çevirebilicek tek güçtür." BOb marley amcamız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 sole haber yapıyolarda biraz insanları bilgilendirselerde tavuk ureticileri zarar gormesi adamlar tavukları resmen fabrika gibi bi yerde dısarıyla alakasız bi yerde en hijyenik ortamlarda uretiyolar..sora bu tavuklar hasta olumus kesip yiyelim diyen biri o kadar buyuk bi pazara darbe vuruyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 hasta hayvanlarımızı ölüp mundar olmadan yetişip alelacele kesip yeriz. yetmez, kesildikten sonra yenmeyen parçalarıyla da oyun oynarız. sonra da güneydoğu asyadan sonra ilk ölüm bizde oldu diye çıkar suçlu ararız.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 7 kişi daha karantinadaymış, toplam 3 ölüm oldu sanırım :([signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede? Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 2 ay önce sağlık bakanı:"kuş gribi tehlikesi atlatılmıştır.." dün haberler:"şüpheli ölüm kuş gribi çıktı.."[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 cthulhu abi o ilk görüldüğü yer için geçerliydi tmm ben de pek hoşlanmıyorum ama herşeyi de hökümetten bilmemek lazım. okulda da bi soğuk tavuk sandviç keyfimiz vardı o da gider şimdi. pfff[signature][hline]Brothers Everywhere, Raise Your Hands Into The Air, We're Warriors, Warriors Of The World! Like Thunder From The Sky, Sworn To Fight And Die, We're Warriors, Warriors Of The World! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 bende sabah Çapa Tıp Fakültesin'den bir doktorun açıklamasını duydum Kanal D'de işte yemekle falan olmaz kuş gribi o aile onlarla yatıp kalktığı için olmuş gibi bişeyler söylemişlerdi şimdi annem bana yumurta bile yedirmiyor :P Ayrica şöle düşünüyorum avrupadaki veya dünyadaki büyük et şirketleri veya ilaç şirketleri bir şekilde bu virüsü Türkiye'ye sokmuş ve uygulamaya başlamış olabilirler.Amaç ise et ürünlerinin tüketimini arttırmak veya ilaç tüketimini arttırmak . ama sanki benimkide hayvani bi kurgu oldu galiba :P[signature][hline]Kurt gibi uluyarak vatan sevgisi olmaz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 said: Eternalus, 05 Ocak 2006 11:14 tarihinde demiş ki: cthulhu abi o ilk görüldüğü yer için geçerliydi tmm ben de pek hoşlanmıyorum ama herşeyi de hökümetten bilmemek lazım. yo hayır iyi hatırlıyorum.. bu tehlike sona ermiştir her türlü aşı vb korunmalar elimizde mevcuttur gibisinden bişeyler demişti..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 cthulhu haklısın, bakanın açıklaması hatalı. doğrusu şöyle olacaktı: "kuş gribi belirtisi kalmadı, ancak milletçe öküz olduğumuz için kuş gribi tehlikesi dahil hiçbir tehlike atlatılamamıştır" bkz: bilgisayar aldım ama öküz olduğum için çalıştıramıyorum (selçuk erdem)[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 @Valeron ölüm kendi hasta tavuklarını yiyerek zehirlenenlerin..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 işin kötü tarafı aksam sağlık bakalıgının acıklamısını dinlediyseniz hastanedeki doktorlar testlerde kesin sonuc bulmadan 4 kardese birden zatüree teshişi konmuslar ve sonuç 2 kardeşin ölümü.. nasıl bir sistemdir ki bu? ben haberin ilk zamanlarını da hatırlıyorum 4 gün önce fln ilk tahmini teşhis zaten kuş gribiydi ama sansasyon yaratmaması için doktorlar bir gün sora dört çocuğa birden zatüree dediler ve 2 gün sonrada 2 ölüm :( cnn de dünledigime göre 14 kisi (7'si çocuk) hastaneye yatırılmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 selam, ben tavukçuluk sektöründe çalışıyorum. açıkcası tavuk ve diğer kanatlı ürünlerinden uzak duralım hezeyanı yanlış. ilk önce yemekler 80°C'nin üstünde pişirilir zaten. hatta yemek suları saf su olmadığı için kaynama noktası daha da yüksektir ve bilmem hiç baktınız mı ama yemek pişerken kaynar. türkiyedeki tavukçuluk teknolojisi uzakdoğu ile kıyas kabul etmeyecek düzeydedir. nedereden biliyorum? çünkü onları kuran kişilerden biriyim. orada tavukçuluk etrafı tellerle çevrili binalarda veya açık alanda yapılır. ama türkiyede tamamen kapalı binalarda gerçekleştirilir. içeriye giren kişiler ise gerçek anlamda ilaçlamadan geçerler. türkiyede ilk patlak verdiğinde dikkat ederseniz tavukta değil de açık alanda beslenen hindilerde meydana geldi. ama basınımız yaygarayı sevdiği için atıp tuttu. aynı antibiyotik ve hormon olayında olduğu gibi. virüs bir hayvandan diğerine ancak dışkı ile bulaşır. gömen kuşlar güzergahlarının üstünde kalan yerleri dışkıyla pisledikleri için de taşıyıcı özellikleri yüksektir ama kapalı binalarda yapılan tavukçulukta risk olmaz. doğuda ölen çocukların katili ise ailesidir. hastalık tavukla iç içe yaşayan kişilerde görülür, bakınız uzakdoğudaki çağdışı yaşam koşulları. ve riski de en çok çocuklar ve yaşlılar taşır. çünkü bünyeleri zayıftır. bu olayda da çocuğa bulaşmış ama aile gereken zamanda önlem almadığı için çocuk ölmüştür. tavuk sadece ölüme giden süreçte dikkat çekici bir taş okadar. etin yenmesiyle gerçekleşen bir etkisi yok. koskoca 1milyarı aşan nüfuslu çinde ölen kişi sayısı 4. kuş gribinden korkanlara kanser, kalp krizi, trafik kazası ve aids'den ölenlerin sayılarına ve etkilenmiş kişi sayılarına bakmalarını öneririm. lüteratürde bulaştığı kişilerin yarısından fazlası ölen salgın türlerine ölümcül denir. şuan için 140 küsür kişiye bulaşmış ve 82 kişi ölmüştür. 2-2,5 sene evvel avrupayı kasıp kavurdu bu hastalık ama basınımız hiç bir haber yapmadı. hatta o senesi uluslararası olan tavukçuluk ve hayvancılık fuarı bile türkiyeye atlamasın diye iptal bile edildi. almanya yaban örneklerine kadar imha etti. ama "dangalak" basınımız bizim başımıza gelince 'avrupa bizden et ithalini kesti' diye haber yaptı. TÜRKİYE TARİHİNDE AVRUPAYA ET GÖNDEREBİLMİŞ DEĞİLDİR. neden uzun uzadıya yazdım? çünkü yanlış haberin ve kulaktan kulağa yayılan haberin gücünü gördüm. bilinçsizce söylentiler atılıyor ortalığa ve 3 gün sonra çıkaran bile inanır oluyor. ben deli gibi tavuk ve yumurta yemeye devam ediyorum. bunu ambalajlı ürün kullanarak yapıyorum. pazarda açık satılanlarla değil. b,r kesimhane şuan sadece ekipman olarak 1,5-2,5 trilyona kuruluyor. 40-42 tane izin belgesi almanız gerekiyor. biyolojik arıtma şart koşuluyor. bunca yatırımı yapan kuruluş hiç ismini ve işini riske atarak 3 tane hastalıklı tavuğu yedirmeye kalkar mı? bunu anadoluda paslı techizatla kesim yapıp pazarda satan kişilerden bekleyebilirisiniz sadece. her türlü sorunuza cevap vermekten mutlu olurum. yeter ki bilinçli bir şekilde konu hakkında bilgi sahibi olun. basın? magazin haberlerinde bire bir, gerisi yalan. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel [Bu mesaj paramecium tarafından 05 Ocak 2006 11:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 selam, unutmadan; bu virüs 10 sene evvel de vardı :) ileride de var olacak. hatta avrupa bizden önce buna maruz kaldı yukarıda da belirttiğim gibi. yurdum insanı aidsli hayat kadınıyla cinsel ilişkiye girerken "bana bişi olmaz" diyerek prezervatif takmaz ama tavuk etinde risk olmamasına rağmen panik halinde yemekten kaçınır. bunu alkollü araç kullanımı, emnyet kemeri takmamak, sigara tüketimi ile de türetebiliriz. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 elleri bol sabun ve suyla yıkamak gerekirmiş[signature][hline]www.otostopcu.org My flavour is you babe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 paramecium, kafamın takıldığı bir nokta var.. 80°C da 30dk pişirilmes gerekiyor diye biliyorum. ama kızartma olsun başka bişey olsun 30dk boyunca pişirilmiyor.[signature][hline]a.k.a. fastreload Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 said: Sufi, 05 Ocak 2006 11:05 tarihinde demiş ki: hasta hayvanlarımızı ölüp mundar olmadan yetişip alelacele kesip yeriz. yetmez, kesildikten sonra yenmeyen parçalarıyla da oyun oynarız. sonra da güneydoğu asyadan sonra ilk ölüm bizde oldu diye çıkar suçlu ararız. +1 ve allasen ölü tavuk kafasıyla oyun oynanır mı ya¿¿[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 05 Ocak 2006 12:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 işin ilginç yanı bu meret elle de bulaşıyormuş.[signature][hline]Kaçmak lazım bu şehirden Kavga gürültü var heryerde Trafik başka havası başka Bitirdiniz beni bu yaşta Karar verdim kaçmaya Vericem kendimi börtüe böçee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 selam, o virüsün ölmesi için min 80°C'de 30 dakika pişirilmeli. sen pişirme işlemini 100°C'de daha kısa sürede de yapabilirsin. bildiğiniz gibi zaten kızartma ve ızgara sorunlu pişirme yöntemleridir. sadece bu virüs değil, diğer tüm virüs ve bakterilerde kesin öldürmeme sorunu olabiliyor. o sebeple kızartma yerine ızgara tavsiye edilir. en azından ateşten daha uzakta daha uzun süre ısıya maruz bırakılabilir. ayrıca ızgara sonrasında etin (kırmızı/beyaz fark etmez) içersinde yarı pişmiş alan kalmamalıdır. ve şunu da eklemek istiyorum; ambalajlı ürünler bu riskleri taşımazlar. her aşamada kontrolden geçerler. büyük firmaların kesimhanelerinde avrupa onayı vardır. tavuk kesimhanelerinde tavuğa el bile değmeden parçalanır, kan il et teması min düzeydedir. lakin beyazı bırakıp kırmızı ete yüklendiği ülkemizde mezbahaların durumu ortada. ayrıca öğrendiğim kadarıyla hasta tavukları evin içine alıp sağlıklarını düzeltmeye çalışmış oradaki insanlar. [spo1=örnek kümes][/spo] balıktan bile daha sağlıklı bir et. neden? çünkü balığın yaşadığı ortamın temizliği bilinemez ama tavukta bu bile kontrol edilebiliyor. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 selam, said: MrLevie, 05 Ocak 2006 12:26 tarihinde demiş ki: işin ilginç yanı bu meret elle de bulaşıyormuş. elle bulaşmaz. sindirim sistemi ile bulaşır. gidip hayvanın pisliği ile oynarsan veya kurumuş olan pislik toz olup havaya karışırsa bulaşır. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 selam, paramecium'un "quattro" title'ının "teh ekspert of küçük-baş hayvans" olarak değiştirilmesini talep ediyorum. hazır title olayına el atmışken bana da "abandonware sitelerden blood'ı kolayca indiren ama winxp'de çalıştıramayan, bu nedenle kümesteki hastalıklı tavuğun kafasını koparıp ablasıyla çift kale futbol maçı oynayaraktan blood hadisesini real time canlandırmak isteyen velet" yazabilirsiniz. öptüm, saygılar.[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever... Guild Wars Türkiye | MZ: Brotherhood of the Ball Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar