Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Van Rektörü, Cezaevi, YÖK, Erdoğan

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Sizin ateş olmadan yerden duman çıkmaz mantığınıza göre , bütün yayın organlarının , muhalefetin , askeriyenin , cumhurbaşkanın vs. dile getirdiği yargı , tübitak , her kurumda akp nin kadrolaşma iddialarını göz önünde bulundurmalıyız . Yargıya elbetteki güvenmek zorundayız ama bazı oyunlar dönüyorsa üniversite rektörleride gider Van'a , başkalarıda gider o rektöre destek olurlar . Ayırca bu konu hakkında hiç bir fikrim olmasa bile bir tarafa üniversite rektörlerini diğer tarafada akp'yi koyunca açıkcası üniversite rektörlerine güvenirim.
Gerçi siz olayın akp ile ilgisi olmadığını savunuyorsunuz hala bide o var .

[Bu mesaj elm tarafından 24 Ekim 2005 15:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sen medyanın düzgün olduğunu dü$ünüyorsan lafım yok.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
her ba$arili tikky'nin arkasinda oha falan olan zengin bi baba vardir...
Sosyal ağlarda paylaş

"bütün yayın organlarının , muhalefetin , askeriyenin , cumhurbaşkanın vs." demişim sende medyanın lafına güveniyorsan demişsin.Gene aynı şeyi yapıyorsunuz o kadar şey içinden işinize geleni seçin , yazın .
Nasıl olsa ortak bi noktada buluşamıyacağız başka bişi yazmıcam artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün yayın organları diyince benim aklıma ba$ka bi$i gelmiyo.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal

Sosyal ağlarda paylaş

Unutulmadı,
Buzi'ye sor anlatsın. Herkese tek tek anlatamam kusura bakma.![signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal

Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki:
Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda.

sadece 5 mi?
hiç de yeterli deil.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

@ Rahatsiz ; Yandan yediririm sana.!

said:
Viktor, 24 Ekim 2005 15:11 tarihinde demiş ki:
bız yök olmadanda unıverstelerın halını bılıyoduk
sımdıkınden ıyı degıldı sabah ogrencıler helallık aldıktan sonra unıye gıderdı hatta eheh

YÖK ile ne alakası var?
Güldürme be :)[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal

Sosyal ağlarda paylaş

bazıları iktidarı savunmak için komik durumlara düşmüş.yazıalrın hepsini okudum baya güldüm.adam yargılandığı için suçlu olmuş,kaçakcıyla aynı sitede oturduğu için suçlu olmuş adam ne yapsa suçlu olmuş.tabii unutmadan söyleyeyim ateş olmayan yerden duman çıkmaz :D .burda zaten tepki rektörün yargılanmasında değil tutuklanmasında bunu bazıalrı ya anlamıyo ya anlamamazlıktan geliyor.böyle durumlarda tutuklama ya delil karartabilecekelre olur ya da kaçacaklara.operasyon olduğunda adam yurtdışındaydı hemen ülkeye döndü kaçacak olsa niye ülkeye dönsün?saolsun rektör bazılarının kadrolaşma olaylarına çomak soktu rahatsız oldu kadrolaşanlar.şimdi bi de tutturmuşlar bağımsız yargıya müdahele var diye.bundan bi kaç ay önce dokunulmazlıklar kaldırılsın dendiğinde siz değilmiydiniz yargı bağımsız değildir diye?şimdi yargı yargı diye bağıranalr ortaya çıkmadı mı yargıya güvenimiz yok dokunulmazlıklar kalkmasın diye?işlerine gelince yargı bağımısz gelmeyince değil.bi ülkenin bakanı vekili yargı bağımsız değildir derse herkes ne der?imam osurursa cemaat ...!hala savunmaya da devam ederseniz iktidarı bu arkadaş gibi komik duruma düşlersiniz.hee ayrıca yargı bağımsızdır diye inat eden varsa hala su linke bi bakıversin ne kadar bağımsızmış yargı görelim.

http://www.nethaber.com/?h=33534[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

Bir rektör tutuklanamaz, gözaltına alınamaz, sorgulanamaz. Onun ayrıcalığı, dokunulmazlığı, diğer kamu görevlilerinden farkı vardır.

Bir rektör çıkıp, bu ülkenin seçimle gelmiş meşru Başbakan'ını "edepsizlikle" suçlayabilir, onu "zurnacı"ya, "halayık"a benzetebilir. Bu sözler "kovuşturma nedeni" olmaz. Çünkü birinci dereceden rektörlerden sorumlu olması gereken YÖK, bu kurumun başkanlığını yapan zatın da belirtmiş olduğu gibi, "üniversitelerin içişlerine karışmamaktadır."

Bir rektör çıkıp, "Bizim asıl amacımız eğitim değil, kamu düzenini korumaktır" diyebilir ve memleketin polisi, savcısı, güvenlik birimleri bu sözleri geniş bir hoşgörüyle izler.

Rektördür.

Kafasına eseni yapar, aklına geleni konuşur.

Mesela çıkıp Yunanistan'a savaş ilan edebilir. Bir süre önce "Türk-Yunan Barış Ödülü"nü almıştır ama bunun bir ehemmiyeti bulunmamaktadır. Geceleri okulunda rap rap yürüyüşler, Cumhuriyet fenerleri düzenler, bu etkinliğe katılmayan öğretim üyelerini kara listeye yazar. Kimse de ona, "Bu yaptığının eğitimle, akademik çalışmayla ne alakası var?" diye sormaz.

Rektör "bilimsel kurullara" karşı da bağımsızdır. Daha doğrusu sorumsuzdur. Bir başkasının eserini alıp kendi eseriymiş gibi sunar. Yaptığı "intihal" (hırsızlık) belgelendiği halde YÖK bu suçu müeyyidesiz bırakır. Çünkü rektörün dokunulmazlığı vardır. Çünkü o sıradan bir kamu görevlisi değildir. Çünkü o "Cumhuriyet'in muhafızlığını" yapmaktadır. Bu nedenle, başkasında suç olan şey, özel konumu nedeniyle onda suç teşkil etmemektedir.

Bir rektör çıkıp, bu ülkenin seçimle gelmiş meşru Başbakanına, "Sonu, 'kara cüppeliler' diyen Menderes gibi olur" diye gözdağı verebilir, parlamentoyu darbeyle korkutabilir.

Bir rektör "Ordu göreve" diye pankart açabilir.

Normal demokrasilerde "ağır suç" sayılan ve TCK'nın ünlü 146. maddesini ilgilendiren bu eylem takipsiz kalır.

Bir rektör çıkıp, kendisi gibi düşünmeyenleri "vatan haini", "satılmış", "alçak" ilan edebilir.

Hiç kimse oralı olmaz.

Bir rektör tüm siyasileri sorumsuzlukla ve beceriksizlikle suçlayabilir; TBMM'yi takmadığını beyan edebilir. Hiçbir siyasi tepki göstermez. Gösteremez.

Bir rektör çıkıp, okulundaki öğrencileri "indirimli otobüs seferleri"yle Rauf Denktaş'lı, Sinan Aygün'lü Kıbrıs mitingine taşır ve YÖK bu indirimli seferlerin hangi parayla, hangi kaynakla sağlandığını sormaz.

Bir rektör çıkıp, yine bu ülkenin seçimle gelmiş meşru Başbakanı'nı "baş bayi" diye sarakaya alabilir, bir Allah'ın kulu çıkıp da "Bunlar, sizin 28 Şubat'ta karşılarında el pençe divan durduğunuz paşalar gibi kapalı darbe yaparak iktidara gelmediler, seçim kazandılar; sen kimsin, ne hakla böyle konuşabiliyorsun?" diye sormaz.

Bir rektör "senato kararı" alıp "Cumhuriyetimizin temel niteliklerini korumak ve kollamak sorumluluğunu taşıyan tüm kişi ve kuruluşları", yani orduyu "sorumluluğun gereğini yerine getirmeye", yani hükümetin tasarruflarına karşı darbe yapmaya çağırabilir, ama kafasını "devlet iktidarı-parlamento iktidarı" gibi, bir eğitimcinin ilgilenmemesi gereken konulara takmış bulunan YÖK Başkanı bu açık darbe çağrısını takibatsız bırakır.

Dahası var.

Ama bu kadarı yeterlidir sanırım.

Bir üniversite sistemi düşünün ki, lügatında hukuk, demokrasi, bilim, özgür düşünce yer almıyor; ama "statüko" adına ne varsa sahipleniyor.

Bir üniversite sistemi düşünün ki, rektörleri hem siyasete, hem hukuka, hem de ahlak ve moral değerlere karşı sınırsız bir "dokunulmazlık hakkına" sahip...

ahmet kekeç in bugünkü yazısı
[signature][hline]be the vanquisher, to forgive

[Bu mesaj forgiver tarafından 24 Ekim 2005 19:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bir ülkenin bakanları yargıya güvenmedikelrini yargının bağımsız olmadığını söyleyip iki ay sonra tam tersini söyleyip kıvırabilir.
bir ülkenin milletvekili bir rektörün ermeni olduğunu söyleyip halkı din dil ırk ve mezhep ayrılığını kullanarak kışkırtabilir.
bir ülkenin milletvekilleri makam arabalarının içinden sağa sola ateş açabilir.hiç bir şey olmaz çünkü milletvkilidirler.
bir ülkenin başbakanı rakibi olan bir siyasi partinin kökünün bereketsiz olduğunu söyleyebilir.(o partinin kökünün Atatürk olması bir şey değiştirmez)
bir ülkenin turizm bakanı en fazla turist gelen ülkelerden birinin vatandaşları hakkında ileri geri konuşup turizme zarar verebilir.
aynı bakan toplantılarda horul horul uyuyabilir
bir ülkenin maliye bakanı genel ahlak kurallarından habersizce lanlı lunlu konuşabilir.
bir ülkenin milletvekilelrinin ellerindeki kimin nereye tayin olacağını anlatan kağıtlar kameralarca görüntülenebilir.buna rağmen milletvekillkeri bir özür bile dilemez.

şu kısacık sürede hemen aklıma gelenler bunlar.olayı başka yönlere çekmek istersek biz de çekebiliriz.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 24 Ekim 2005 12:11 tarihinde demiş ki:
said:
GEd, 24 Ekim 2005 11:45 tarihinde demiş ki:
hangi nickin hangi goruste oldugunu bilir olduk.

ahaha laflara bak . fisleyecek misin ?

cidden yazik .

birazdan birisi de cikip dinli-dinsiz ayrimina getirir tamam olur o zaman senlik .

fisledim bile ne diyorsun. cok ciddiye almamak lazim herseyi.
Sosyal ağlarda paylaş

asıl komık olan dokunulmazlıkalrı yuzunden hakkında yuzlerce dava olan mılelt vekıllerının yargılanamaması

yıyosa kaldırsınalr dokunulmazlıkalra ne oluyor bakalım mısırakıtan efendıye en başta[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

ya forgiver burda yazılan şeyler yücel aşkın'ın tutklanmasını haklı çıkarmıyor ki..
Dün televizyonda Türkiye'nin en iyi hukukçularından GSÜ rektörü prof. dr. Duygun Yersuvat vardı,tutuklanmaya niye karşı çıktıklarını bir bir anlattı teknik detaylarıyla.
Bir kere öğretim üyeleri hakkında soruşturmayı Yök yapıyor kanunlara göre ancak ağır suç söz konusuysa yargı devreye giriyor,tabi yoktan var edilen bir çete kurma suçlamasıyla bu engel aşılıyor.
Tutuklama ise ancak adi suçlular için veyahut zanlının yurt dışına kaçma ya da delilleri karartma ihtimali olduğunda uygulanıyor tabi rektör Yücel Aşkın'ın durumunda bu gibi "detaylar" göz ardı ediliyor iddianame dahi oluşturulmadan rektör tutuklanıyor.Tutuklama da ne tutuklama 60 küsür yaşındaki Yücel Aşkın sabah evinden alınıyor önce savcının karşına çıkarılıp sonra da yargıcın karşısına çıkarılıp 10 saat boyunca ayakta tutuluyor ki bu durum, Avrupa insan hakları sözleşmesine göre işkence sayılıyor.
Söz konusu ihale eski rektör zamanında yapılmış ve Duygun Yersuvat, bahsi geçen suçun 2005'de yürülüğe giren ceza kanuna göre suç sayıldığını ve bu olayın kanunun yürürlüğe girmesinden önce meydana geldiğini dolayısıyla bu suçtan yargılamanın imkansız olduğunu ve savcının görevini kötüye kullanmasının söz konusu olduğunu söylüyor, zaten bu savcının davayı açtıktan sonra başsavcılığa terfi olması bazı şeyleri açıklar nitelikte.

[Bu mesaj eldar tarafından 24 Ekim 2005 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

forgiverın açtığı konuyuda okurum bu konuyuda biraz inceledim öncellikle koca paticikte forgiverı anlayabilen bir insan evladı çıkmamış çok yazık...
olay nedir arkadaşlar bir rektör çeşili sebeplerden gözaltına alınıyor sonuç daha belli değil suçlu olup olmadığını zaman gösterir
asıl olay şudur yargı bağımsızlığı zorunludur rektörlerin yada hükümetin yargıya müdahelesi yargılanmakta olan bir kişinin davası üzerine yorumlarda bulunması , kamoyunu etkileyecek açıklarda bulunması kesinlikle etik değildir.
siz kimsinizde yargının bağımsız olmadığını hüketin emriyle birşeyler yaptığını söylemeye cüret ediyorsunuz o yargı o hüketin çıkardığı yasaları kaç kere iptal etti? geri postaladı? bu ne cürettir ya nasıl gençsiniz nasıl bilgili kişilersiniz? bunca zamandır yargı üzerine yapılan spekülasyonları eleştiriyoruz burda yapılan nedir? rektörlerin yaptığı nedir? bir arkadaşlarına manevi destek verilebilir ama yargı üzerine açıklama yapmak ne demektir ? kendinize gelin adam yargı bağızsızlığından bahsediyor millet adamı akli yapıyor çoğu başlıkta sadece dalga geçiyor espri yapıyorken siz o yazdıklarını ciddiye alıp ona çeşitli sıfatlar yakıştırıyorsunuz ... çok ayıp.
yargıyı suçluyorsanız bu ülkede nasıl yaşıyorsunuz neye güveniyorsunuzda yaşamınıza devam ediyorsunuz yargıdan başka elinizde ne var?????
sizleri izlerken başta gülüyor sonrada kızıyorum olaylara objektif bakamıyorsunuz siyasi gözlüğünüzü çıkarın ve öyle bakın o zaman bu ülkedeki herkesin eşit olduğunu ve herkesin yargılanabileceğini görürsünüz rektör diye millet vekili diye ayrım yapılamaz ortada bir suç varmı yok mu araştırılır ona göre gerekirse ceza verlilir.yargılama sürerken mahkemeye müdaheleye kalkmak bu ülkenin kurucularına yapılan en büyük saygısızlıktır bizim ayakta durmamızı sağlayan bu değerler bir kaç siyasi yüzünden o değerlere saldırmayın...[signature][hline]HisarOyun,Blog,Nysera
Sosyal ağlarda paylaş

yargılanamsı suren bırıne suclu zaten bu muamelesı yapmayı gectım

allah askına dokunulmazlıkları oldugu ıcın Bagımsız yargı mıleltvekıllerını yargılıyamıyorsa sorarım sıze o yargı ne kadar bagımsızdır?

bıde acık acık akp rulz rte rulz dıyen bır adamın neyını anlıycam

camıler kıslası mıneraler sungusu takılan bır adam acı kacık laık ım dıyıp gecınıcem o zamana akdar sızde oyle yapın dıye belgelerle ıspatlarla kasetlerı olan bır adamın bır gun cıkıp ben degıstım laık ım artık demesını nasıl yutmassam bunuda yutmam

bakıs ve gorus meselesı degıl tamemen 3-5 kemık ıcın efendıye yapılan atlayıp zıplamalardır bunnar[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım anlamakta zorluk mu çekiyorsunuz ben mi anlatamıyorum.biz zaten rektörün yargılanamsına karşı değiliz.rektör neden tutuklandı onu soruyoruz.yukarda analtılmış tutuklanmasının hukuka aykırı olduğu.ayrıca yargı bağımsızdır diyosan yukarda bi link vermiştim tıklamamışsın bi daha veriim www.nethaber.com/?h=33534 al bak bağımsızmıymış.bundan iki ay önce akpli vekiller bakanlar kendileri demedi mi yargı bağımsız değildir dokunulmazlıklar kalkmasın dieye?şimdi noldu da yargıya güvenmeye başladılar?imam osurursa cemat s....!vekiller bakanalr yargıya güvenmediklerini açıkca belirtecek 2 ay sonra yargıya güvenin diyecekler.neden güveneyim?açık konusayım ben yargıya pek fazla güvenmiyorum.bana sen kimsin de yargıya güvenmiosun dersen bi ülkenin bakanı yargıya güvenmiosa ben hiç güvenmem.zaten yapılanın kanuna pek uymadığı yukarda anlatılmış.biz daha ne diyelim?[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...