Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War of the Worlds

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

filme gittim en sonunda ve diyebilirmki eski film daha iyiydi. Yani en azından o daha mantıklıydı. Onda uzaylılar dünyaya uzay gemilerinin içinde geliyorlardı. Uzay gemilerinin koruyucu bir kapsülü vardı ve meteor gibi çakılıyorlardı. Sora onun içinden çıkıyorlardı. Bunda sanki marslılar bunlar ilerde başımısa dert açacak önceden önlem alalımn der gibi gemileri önceden gömüyolar. Ayrıca filmden çıkarken kafamdada bir sürü soru vardı. Yinede film genel olarak o kadar kötü değildi. Mesela bundaki marslılar diğer filmdekilerden dah iyiydi. Bu arada marslıların makineleri half life 2 deeki araçlara çok benziodu. Film ne çok güsel bi film nede berbat ve büyük ihtimalle o harcanan 100 milyon doların 50lisi tom cruise steven spilberg arasında dağıtılmıştır...[signature][hline]May the force be with you, always
Sosyal ağlarda paylaş

Alttaki alıntı King Kong konusunda Diablo'nun yazısıdır ve kendisine sonuna kadar katılmakla birlikte okumanızı istiyorum.

said:
Diablo, 03 Temmuz 2005 02:11 tarihinde demiş ki:
benim anlamadıgım kimse film begenmiyor kardeşim deli oluyorum
t-rex var komik olacak
king kongla t-rex olurmu falan.war of worlds i bile begenmedgini kötü dediniz.ki bence cok harika filmdi
sırf hata aramak için giderseniz begenmessiniz.zevk almaya vakit geçirmeye bakmıosunuz cok ciddi bakıosunuz olaylara.sadece film ya

Resmen kimse hiçbirşey beğenmez oldu. Siz artık kendinizi açık aramaya falan adamışsınız. Filmden keyif alma isteği falan kalmamış. Ulan filmin basit bir amacı var: 2 saat boyunca eğlendirmek. Harika bir Uzaylı istilası filmi var karşınızda siz gelmiş yok "niye kalkanları var?" yok "neden yerin altındalar". Yani inanılmaz yorumlar.

Bi tatile çıkın gelin, dinlenin ya.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 04 Temmuz 2005 00:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya neden bahsediyosunuz film gercekten süper bi filmdi ayrica makinalar bozuluyodu yani tripodlar cünkü onlar yari organikti yani bi düsünün sonucta adamlar saldiriyi planladi okey tamam ama bakterileri nerden bilsinler o akdar bakteriyi ayrica bilseler bile Bakterilerin evrim gecirdigini nerden bilsinler kalkanlarin gitmesi zaten tripodlarin organik parcalarinin bozulmasiyla ilgili büyük ihtimal yani eh evet cidden filmi izlerken sorun aramayin zevk almaya calisin Ayrica neden gemileri 100yıllar evel koymuslar diyosunuz Amerikada su an diyer ülkelere aynı oalyi yapiyor yani bu bi işgal taktigidir ama bence zuzaylilarin bakteriden vs virüstenvs vs vs den ölmeleri gercekten mantikli zaten yakında bizim onlara saldirdigimiz bi film cekerler orda aynıs bizimde basimiza gelir merak etmeyin :-)
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=tripod]tripodlar organik degil bence, kullanan alien bakterilerden kaptigi enfeksion yuzunden rahatsizlandigi icin o dengesiz hareketleri yapiyor, zaten son dusen tripoddan once olu gordugumuz tripod icin asker ile ray in konusmasinda bunu anliyoruz "sallanmaya basladi sonra dustu kendiliginden oldu" gibi bir cumle vardi.[/spo]
polyanacilik oynayamiyorum maalesef o yuzden dusuncelerim bole.
edit: kalkan olayi goradaki "guc kalkanlarin devredemi" esprisi gibi olmus :p

[Bu mesaj Patos tarafından 04 Temmuz 2005 02:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kac sene once kitabini okumustum simdi cok az hatirliyorum ve cok da sevmistim bu filmle de ilgili cok iyi dusuncelerim vardi ama bekledigim kadar iyi olmamis. Keske kitaptakinin aynisini yapsalarmis.
O dev robotlarin yari organik olmasi cok sacma olmus, Tom cruise'in bir turlu olmemesi de beni ayrica gicik etti. Adam son samurayda da en son savasta olmeyip beni gicik etmisti.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabın konusu ve filmin yansıttıklarına da biraz değinmek istiyorum:
H.G. Wells kitabı yazdığı zaman( yanılmıyorsam 19. yy. sonu),
insanlığın tabiri caizse iyice bir tarafları kalkmıştı;aşmış teknik gücü,doğaya hükmetme kapasitesi insaları sanki uygarlığımızın dokunulmaz olduğu gibi bir yanılsamaya düşürüyordu.İşte Wells böyle bir ortamda insanoğlunun kurduğu bütün düzenin aslında ne kadar kırılgan olduğunu göstermek istemiştir, çok geçmeden patlak verecek I. Dünya Savaşı da onu haklı çıkarıcaktır.
Filmde de aynı tema bence başarıyla işlenmiştir,bir tarafta bütün teknik olanaklarına rağmen çaresiz kalan insanlar,panik havasıyla bir anda çatırdayan uygarlık;öbür yanda onların yardımına koşan avucumuza aldığımızı sandığımız doğa ana.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar müzmin eleştirmenimiz varmış paticikte yaw.

Filmin en güzel yeri Tim Robins ile olan yerlerdi.
Göz ve diğerleri ile saklambaç oynama sırasında full dolu sinemada kimseden çıt çıkmadı. Atmosfere uyduk. Süper gerilimdi. Her ne kadar göremesekde Tim Robins vs Tom Cruise olayı da güzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Manyetik alan vs kamera]Anlamadığım bir nokta var filmin başında. Şimşekler çaktı manyetik fırtınadan falan bütün elektirikli aletler bozuldu vs vs tamam bu olabilecek birşey. Fakat ilk yaratığın yerden çıkma anında bir abimizin elinde video kamera görüyoruz ve bu adi daha sonra ölüyor kamerada yerden kayıt etmeye devam falan ediyor. Bu kamera neden etkilenmiyor manyetik alandan?[/spo][signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Sosyal ağlarda paylaş

film bekledigim gibi diildi ama
yinede karakterler cok gzl oynamıs rollarını cok gzl yapmışlar ama
bence filmi lotr gibi 3-4 filme yaysalr daha gzl olurdu sanki bi ozet işliomus gibi oldu tam konuya girdi film bitti[signature][hline]Wolf
İşlem İptal Edildi!!!!!
:rock:beynin durana kadar kafa salla:rock:

Chemical, 05 Aralık 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
koltuktan zıplarken kolumu kırdım
Kenderleme, 10 Aralık 2003 15:31 tarihinde demiş ki:
peki biz sizi ararız
Sosyal ağlarda paylaş

bende beyendim aam işte konuyu kısa tutmuşlar
özet gibi geldi bana
yoksa bende beyendim[signature][hline]Wolf
İşlem İptal Edildi!!!!!
:rock:beynin durana kadar kafa salla:rock:

Chemical, 05 Aralık 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
koltuktan zıplarken kolumu kırdım
Kenderleme, 10 Aralık 2003 15:31 tarihinde demiş ki:
peki biz sizi ararız
Sosyal ağlarda paylaş

Bence gayet güzel filmdi.
[spo1=?] Ama takıldığım konu uzaylılar bu kadar hızlı yok olmasıydı. Yani daha ne olduğunu anlayaman biz uzaylılar öldü. Ve yıldırımla gemiye adam yollayan teknoloji sadece tripodla neden saldırıyor yani hiç mi hava gücü, piyade gücü yok bu adamların?[/spo][signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Sosyal ağlarda paylaş

holivud sinemasına alışkın seyirciler için iyi bir filmdi tabi.
efektler ve sesler çok güzeldi.
modellemeler ne kadar olsa da bize lingleri hatırlatsa da (starcraft) iyi gösterilmişti.

ama gel gelelim , konu bütünlüğü ve anlama baktığımızda
bu kadar odun bir film görmedim.

sırf para harcadığı için adama oskar vericekler bir de , yanıyorum buna.[signature][hline]valandil ownz j0o!
and i exhale , causing the oceans` endless waves.
WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Patos, 03 Temmuz 2005 23:20 tarihinde demiş ki:
ben bu kitabi okuyanlarin buyulendigi kanaatine varmaya basladim hehe, yoksa ben mi anlatamiyorum.
ben filme sacma diyorum, kitabi okumayan biri olarak... kitabi okusamda bu fikrim degismez zaten.
kitaba sacma felan dedigim yok, kitabin ismine de sacma demiyorum.
sacma olan filmde islenenler, dunyalar savasi isminde bir filmin, SAVAS ile ilgisi olmak zorundadir. bu filmde de SAVAS denen birsey yok, bu yuzden bu sacma ve ayriyetten para kazanma amacli bir kandiramaca.
eger kitapta ayni sekilde ise kitabin ismini yanlis secmis yazan kisi.
ayrica baskasini bilmem ama ben kitabi okuyanlar gibi "kit" goruslu olmadigimi dusunuyorum, yani bir orta yol bulmaya calisiyorum ama kitabi okuyan(kitabi okumayanda olabilir,karsi goruslu diyim) onlyreal gibi arkadaslar solediklerime bir cevap vermiyor, hakli miyim haksiz miyim anlayamiyorum.

1.kitaba saçma demiyorum ama filmin içeriğine saçma diyorum ne demek?yazdım ya işte filmde kitapda esas oğlanın kaçış hikayesini anlatıyor diye?kitabın ismi dünyalar savaşı, e filmde hikayeyi baz aldığına göre doğal olarak dünyalar savaşı olacak.bunun altında "yok bu adamlar bizi kandırdı para kazanmak için" diye başka nedenler aramak saçma bile değil, komik.bilmem kaçyüz milyon dolarla çekilen, yönetmenliğini spielbergün yaptığı ve tom cruiseın oynadığı bir filmi yapanlar kesinlikle "hadi dünyalar savaşı isimli ama savaş içermeyen dandirik bi film yapalım patosu kandıralımda gelsin filmi izlesin parasıda cebimize girsin hahauha" diye düşünmez için rahat olsun.
2.evet çok kıt görüşlüyüm.o kadar kıt görüşlüyümki herkesin ayıla bayıla izlediği saklambaç sahnesini bir bilimkurgu rezaleti olarak bi ben eleştirdim.o kadar kıt görüşlüyümki film iyi olmasına rağmen yinede spielbergün filmi harcadığını düşünüyorum (nedeninide daha önceki mesajlarımda açıkladım ama onlarıda takacağını sanmam, dedin ya işte kıt görüşlüyüm orta yolu bi sen bulursun niye okuyasınki?).hatta o kadar kıt görüşlüyümki sayfalardır filmi komik eleştirlerle ve "kandırmaca yaptılar paramı çaldılar" diye yerden yere vurmak ve filmi savunanlarla atışmak dışında hiçbirşey söylemeyen sana meram anlatmaya çalışıyorum.ha yine dinlemeyeceksin biliyorum, bi kere gazı almışsın sen yine lafı evirip çevirip kendini haklı çıkaracaksın.bi kere koşullanmışsın ya "film kötüydü kandirdilar paramı çaldı spielberg böhü" diye, tutabilene aşk olsun...ha bu arada, "kitabın ismini yanlış seçmiş adam" demişsin ya beni benden aldın.düşünsene koskoca H. G. Wells kitabı yazdıktan sonra "şimdi ben bu kitabın ismini dünyalar savaşı koydumda, bundan bi 130 yıl sonra spielberg diye bi adam bunun resimlerin arka arkaya dizlmesiyle oluşan hareketli film diye bişeyini yaparsa, patos diye acayip isimli biri gelip filmi izleyince bu ne biçim isim lan bu filmde savaş yok deyip kitabıda filmide yerden yere vurursa ne yaparım ben?mezarımda ters takla attırır bana valla en iyisi ismini three legged freaks yapayımda olsun bitsin" desin?evet kesinlikle haklısın filminde kitabında ismi çok yanlış, sırf para kırmak için özellikle değiştirmişler.yaa yaa... ( kusura bakmayın normalde kesinlikle böyle agresif değilim bilen bilir, ama bu kadar yapıcılıktan uzak,yıkıcı yokedici eleştiriyi görünce dayanamadım patladım)[signature][hline]"The wounds with pain are normal and natural.The pain is the warning of the nature.However, the wounds without the pain are the worst and the most dangerous ones.When you see a soldier with a severed leg who's not screaming, you know that something is wrong."Burakus Üşütükus,a Famous Roman General (evet, bu lafı uydurdum.Rome:TW oynarken düşmandan kaçan hafif piyadelerim tek tek atlıların altında ezilirken hem de.fazla kaptırmışım belli ki...)

Sosyal ağlarda paylaş

olayi bu kadar kisisellestirmeni anlayamadim.
kit goruslu dememin sebebi de yine soledigin bu seyler. benim solediklerime karsi birsey solememissin sende diger arkadaslar gibi farkli konularla tezini ispatlamaya calisiyorsun. kendi tarzini benim tarzimmis gibi yansitmanda cabasi(insanlari asagilamak)
bense kimseyi asagilamadim, senin yaptigin gibi kimseyle dalga gecmedim, filmle de gecmedim, isminle de kitaplada, yazariyla da, yonetmeniylede, oyuncusuylada.
benim soledigim film kotu, neden?
dunyalar savasi isimli bir filmin savas ile ilgisi olmasi gerekir diyorum, bunun dogru olmadigini dusunuyorsan, filmden(kitapdan degil) yola cikarak bunun yanlis oldugunu bana goster.
savas ile ilgili olmasa bile icerdigi konuda reklam yapilmasi gerektigini dusunuyorum, bole yapmadiklari icin insanlari kandirdiklarini ve daha cok para kazanmak icin bunu yaptiklarini dusunuyorum, reklamin dogru yapildigini soluyorsan bunu bana goster.
ayrica hic bir msgimda parami caldilar, param bosuna gibi birsey yazmadim baskasi ile karistiriyorsun sanirim. ve asla da bole dusunmedim, elestirdigim yonleri olabilir ama bana bisiler de kazandirdi bu film, para kazanmak icin yanlis reklam yapmalarini dusunmem ile baglantili birsey de degil bu.
benim sorularima direk yanit vericeksen bu tartisma devam etsin yine baska seylerle cevap vericeksen bende sIkIldim ayni seyleri tekrarlamaktan. ve bole asagilamaya devam ediceksen de yazma.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...