dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Le Parkour nedir? Le Parkour David Belle ve Sebastian Foucan tarafından bulduğu bir oyundur. Hepimizin çocukken oynadığı yakalamacanın bir üst versiyonudur. "Oyna ama oynayacaksan ciddi oyna" Bruce Lee David Belle ve tayfası bu oyunu farklı bir seviyeye taşıyıp, bir spor haline getirmişler. Yani ciddi oynamışlar :) Parkour bir neyi sporların kırılma alanı olmuş. Atletizm, jimnastik, dövüş sanatları, kaykay ve benzeri sporların karışımı. İçerisine olaya tat katan felsefede eklenmiş. "Aslında Le Parkour her zaman vardı. Biz buna sadece bir isim verdik.Bizim yarattığımız bir şey değil. Biz sadece onun varlığını bulduk.Taş devrinden beri Le Parkour vardı. Avlanmak kaçmak veya kovalamak için insanlar koşturuyorlardı..." Sebastian Foucan Le Parkour'da felsefe önemli bir yer tutuyor.(Çünkü aptalca riskler alarak, salakça şeyler denerseniz bir tarafınızı kırabilirsiniz) Felsefe konusuna daha sonra oldukça ayrıntılı değineceğim. Ama şu nokta oldukça önemli Le Parkour hava atmak için yapılan bir spor değildir. İkinci olarak (buna bağlı olarak) Le Parkour (Freeflow) akışa (flow) bağlı bir spor. "Ne kadar esnak olduğunuzu, ne güzel takla attığınızı göstermek istiyorsanız Jimnastik salonuna gidin Le parkour güzel harekete değil hareketlerinizin devamlılığına sürekliliğine bakar" David Belle Gerçektende devamlılık ve hız Parkour un önemli bir parçasıdır. Daha sonraki postlarımda ilgilenenlere videolar vereceğim ve bu videolarda bazı gençlerin (Nedense genelde Amerikalılar) tek hareket yapıp durduğunu diğer hareket için hazırlandığını vs. göreksiniz. Bu parkour değil olsa olsa Cheer-leader Seçme Sınavı olur :D Neden atlıyorsun?? Parkoura ilk başladığımda karşılaştığım tek şey bu soru oldu. Neden bi şilerin üstünden atlıyorsun, neden oraya tırmanıyorsun... vs vs. Sanırım rutini kırma isteği. Önceden sokakta yürüken diğer yayalar ve arabalar çarpamam gereken vektörler iken şimdi yol üzerindeki her şeye aşılabilecek bir engel gözüyle bakıyorum. Neler yapabileceğimi bilmek büyük bir güven veriyor. Üstüne basa basa söylemek lazım; ben oldukça şanssız bir adamım. Her türlü aksaklığı yaşadım. Ancak Parkour la birlikte bu şanssızlıklara günlük sorunlara aşabileceğim engeller olarak bakmaya başladım. Hani Uzakdoğu sporları ile ilgili insanı dinginleştirir yorumu yapılır ya, işte bu da öyle bir şey. Devam Edicez... Sınav haftası sebebiyle aralıklı olarak yazacağım. Bu kısımdan bana sorularınızı ulaştırabileceksiniz. Bir de Antrenman (ısınmalar, kas açmalar ve temel hareketler) içeren ayrı bir sayfa daha açacağım. Orada kare kare bütün hareketleri açıklamalarıyla anlatacağım. Dediğim gibi sorunuzu ve yorumlarınızı buraya yazın. Elimden geldiği kadar kısa süre içerisinde cevaplıyayım. :D UYARI Antrenmanları vs vermeden sakın başlamayın.Spor esnasında başınıza gelebilecek yaralanma ve ölümlerden dasaaa veya paticik.com sorumlu değildir. Yaptığınız sporun riski kendinize aittir.Vereceğim teknikler kişisel ve yoruma açıktır. Patiler antrenmanlarını ve basic hareketleri mümkünse bir süpervizor eşilğinde yapmalıdırlar.Vereceğim bilgileri yeterli seviyeye gelmeden, tam olarak kavramadan, yeterli idmanı yapmadan uygulamayınız. Size saçma gelebilir ancak tehlikelere karşı uyarmak lazım :D Antrenman yapmak isteyen olursa Kadıköy'deyim. Şu an bir sakatlık geçiriyorum. Aktif olarak katılamasam bile mentorluk yapabilirim... Extreme caimasına hayırlı olsun :D[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız [Bu mesaj dasaaa tarafından 08 Temmuz 2005 22:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 [spo1=Bir iki foto:] vault Seb Foucan Cat-leap e yapıor. Yukarıdaki şapkalı da Bam Tic tac dash vault Seb Foucan Millennium Stadının çatısından atlarken :) Sticky lakabının hakkını veriyor Wallflip Presicionjump David Belle'nin çoçukluğunun geçtiği bloklar :) [/spo][signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız[Bu mesaj dasaaa tarafından 08 Temmuz 2005 23:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Ben bakirköydeyim ve bu spora kesinlikle baslamak istiyorum tam bana gore valla ..[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör. BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki: aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi... las ketchup dök dök yi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 aha tam benlik. kariyerimde okul 1 katından bayrak diregine atlama gibi seyler var.:))[signature][hline]icq ¶ msn ¶ GvZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wook Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 hmm güzelmis yahu ama vücudum o kadar esnek mi acaba :p[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki: neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 aah... bu harika bir şey... çünkü gerektiği zman bir yerlere gitmek, kaçmak için yaptığım hareketler beni bana hayran bırakıyor. Hiç beklemediğim şeyler yapıyorum falan...Tam benlik... Keşfetmeliyim kendimi...Gaa[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 güzel ama bir kaç kemik kırmadan öğenilmez[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 evt harbi çok iyi oldu bende bunla ilgili discovery channel da bi şey izlemiştim. hayran olunası yani harbiden. bundan sonra bende bi free runner olmaya karar verdim, ciğerlerimin yettiği kadar :) yok ama bırakcam sigarayı mutlaka :)[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane See the jungle when it's wet with rains Just remember till your home again You belong to me Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Siteden ana hareketlere baktim cokda zor degil su an yapamiycagim 1-2 tane var onlarda bikac denemeden sonra yapabilcegim seyler.[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör. BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki: aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi... las ketchup dök dök yi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Yamakasi filminde bu tarz bir şeyler yapıyordu adamlar. Öyle bir şey mi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Evet, öyle bir şey :) ancak biraz daha aşmışı mı diyelim, nasıl diyelim? :)[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane See the jungle when it's wet with rains Just remember till your home again You belong to me Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Ferrero dün akşam ben buna sarcam diodu.. ehue.[signature][hline]Madcat....--->Metket...* sevmesen de beni.. özledim sesini.. git desem de yine gitmesen.. yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? haram mısın bana bir bilsem.. bebeğim benim.. hayalet sevgilim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Yamakasi bir pakour grubu... Sonra dağıldılar. Luc Besson iyi bir noktaya el attı. Önce Taxi ile sonra Yamakasi ile sporu gündeme gertirdi. Daha sonra Discovery Jump Lodon'ı çekti ve spor Britanyayı etkisi altına aldı. Bunun üzerine sadece 1 sene sonra Jump Britain çekildi. Bu sefer Seb Foucan ile ingiliz Traceur(parkur yapanlar) lar koştular. Bazalt kayalıklardan Millennium stadının çatısına varınca her yere girip çıktılar. Antrenmanlarını seyretme imkanımız oldu bu belgeselle. :D Ben antrenmanları yazıcam en kısa zamanda. Sabredin biraz :) Perşembeye kadar karayolu proje yetiştirmem lazım! Hem de ELLE çizcekmişim. Öyle buyurdu padişahım!!! Prş Cuma sınavım var. Hafta sonu yazmaya başlar yollarım. Training videolarını da upload etmeyi bitiririm aynı dönemde herhal... Antrenmanlarınıza mentor olma teklifim hala geçerli. Ancak önce temel hareketleri gösterelim Sonra PatiParkourCamp'a başlarız :D (tabi ben de müsait olduğum an) Bu kadar ilgi görmesi beni çok sevindirdi açıkçası. Videolardan, Fotolara, makalelere, ayakkabı tercihlerine kadar envayi çeşit içerikle elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışacağım.. Az kaldı...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız [Bu mesaj dasaaa tarafından 11 Temmuz 2005 19:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Lol dün Yamakasi 2 yi izledim baya guzeldi nasıl yapıo adamlar yaw :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Yamakasi gençliği diye bi film vardı bunla ilgili...seyredin, bilgilenin...hatta piyano+rock yaoan bi adamın klibindede vardı...[signature][hline]dinler halkların afyonudur... yanılgılarımız olduysa bile burjuva rejimlerinin yanılgılarıyla karşılaştırılınca çok insancaydı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 İzlememiş olanlar için Discovery Channel'da Jump London var şu an...[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Çok hoş bir spor olsa gerek, Capoera Tekniğini Geliştirmek içinde güzel bir olay =)[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Evet ben de capoeiraya başlıyorum ztn esneklik istiyorum tamamen yaa[signature][hline]Bokun üstüne krep olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Ben bu olaya çok meraklıyım ama kesin kafamı gözümü kırarım ki zaten küçükken böyle biriydim herşeyin üzerinden atlar boruların tepesine çıkardım koltuktan koltuğa atlarken düştüm sol kolumu kırdım rahatladım:D[signature][hline]guns don't kill people, bullets do. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanix Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 doğduğumdan beri ciddi bir yara hiç almadım, kemiklerimde de en küçük bi çatlama bile olmadı.En fazla 1 hafta yürümeme engel olan bi burkulma geçirdim o kadar. Ama bu kaderim değişecek ! .. şey sanırım yani :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Var mı yapan, yapmış olan, merak eden? Yine bi le parkour videosu izledim gaza geldim. Yapacağımdan değil, olağanüstü bir spor ama hiç bana göre değil. Up'layalım. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 dasaaa buralardaysa (bilmiyorum :p) şu antremanları yazsa da 2 yıllık sözünü tutsa. yapayım onları bari ehah asd edit: buralardaymış hadi dasaaa :D [ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 22:54 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 aileniz kızmıyomu olm size ne bu hareketler başımıza iş açmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Up... hehe Ben de yavaş yavaş bu spora ilgi duymaya başladım... Youtube'de bir sürü videosu mevcut, ama en çok sevdiğim video http://www.youtube.com/watch?v=WEeqHj3Nj2c Bu sporun en sevdiğim tarafı hiç bir ekipmana gerek duymadan istediğiniz yerde uygulayabilmeniz... Sizi limitleyen tek şey vücudunuz ve beyniniz... Eğer "bu yükseklikten atlayamam" derseniz büyük ihtimalle atladığınız anda yaralanabilirsiniz... Ama kendinizi bir şey olmayacağına iknâ ederseniz büyük ihtimalle bir şey olmaz. Sanki özgüvenle birlikte refleksler de güçleniyor gibi... antrenmansız da olmuyor tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 beyler istanbulda yapmak isteyen olursa ben de gelirim böyle dere tepe atlarız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar