Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Konsol ?...

Eternal

Öne çıkan mesajlar

said:
Eraq, 03 February 2004 00:00 tarihinde demiş ki:
Oyun oynarken Windows'a göçme (Windows'un hatası gerçi), CD'nin okunmaması, sırt ağrıtan sandalye, düşük FPS, saçma sapan donanım hataları, bozuk CD.

bu saydıklarının hepsi sana bağlı şeyler dostum.Gidip kopya cd almazsan, donanımına yeterli bakımı yaparsan, cd-romunu kopya cd kullanıp bozmazsan bunların hiçbiri başına gelmez.
[hline]
said:

"Hul, I miss you!", "Kakalukia", Yuna'nın muhteşem güzelliği, Klasik oyunlar, ağlatan oyunlar, mükemml oyunlar, Jikkyo, Gamepad, rahat bir koltuk, Dante, Aragorn ve Drizzt (Baldur's Gate: Dark Allience'da :). 2.'si çıktı mı, alan var mı?)

ayrıca iki tane kaliteli oyun için gidip konsol alıyorsan ne diyeyim yani. Tamam konsol da da kaliteli oyunlar var ona bi diyeceğim yok ama gidip bilgisayar oyunlarına bakasan çok daha kaliteli oyunlar görebilirsin.[signature][hline]Denize açıldım sevmeye sevilmeye
Anladım sevmek gibisi yok
Yağmura soyundum yavaş yavaş yağar diye
Damlalarda yüzmek gibisi yok

The person you have seen is going to suicide.Please remember him...
Sosyal ağlarda paylaş

walla konsol um olduktan sonra adam akilli oyun oynadiktan sonra
bilgisayarda oyun oynamak kotu geliyor sonucta konsol daha avantajli bence ps 2 ile ps3 arasinda kac sene fark olacak gorucez
ama sen bilgisayarini o sure zarfinda kac kere update edeceksin ve ne kadar para harciyacaksin cok farki
takbiki bilgisayar onemli ama net muzik veya basla sey icin daha iyi oluyor
ultima icin alirim bilgisayari :p[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

Doğru saydıklarımın hepsi giderilebilir hatalar. Biraz pahalı da olsa.
Ama kim uğraşır? Benim bilgisayarda oynamak isteyeceğim oyunlar Baldur's Gate serisi, M&M7, Diablo2 olunca çok da önemli değil bu sorunlar.

Ama PS2 oyunları beni kendine çok daha fazla bağladı. Bilgisayar oyunlarında da atmosfer var ama daha farklı.
(Bir oyun rüyanıza girince:
a) Oyunun içindeyseniz, oyunun konusundan,
b) Oyunu oynuyorsanız, oyunun oynanışından etkilenmişsinizdir. Denenmiştir :))
Bana PS2'de (a), PC'de (b) oldu genellikle.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Ps3 böyle giderse 2006 den önce çıkmaz.Official tarih falan verildiyse bilemem.PS'yi hiç bir zaman takip etmem.PS3 2006 yılında çıktı diyelim.Her PS gibi tahtı maximum 2 sene yerinde kalacaktır.düşünün şimdi.şimdi alacağınız bir bilgisayar kaç sene gider?FX 5600 aldığınızı düşünün (Radeonun kartları daha iyi ama ekran kartı modellerini çok iyi bilmem).Ve bunun yanına da işte FX 5600 e uyacak bir sistem.Hangi yıldayız? 2004. Fx5600 çıkalı ne kadar oldu bilmiyorum ama bir ekran kartı şirketi en az 2 senede bir yeni modelini çıkartıyor (GF 3-4 arası örneğin).Bu da demektir ki PS3 çıktıktan sonra en az 2 sene sonra PS3'ten daha iyi bir ekran kartı çıkacaktır.Peki 2008 yılı ne zaman? Şu anda yenialdığınız sistemiminizi yenileme vakti. Gidip PS3 alacağınız fiyata bilgisayarınızı upgrade edebilirsiniz.[hline]
Oyun konusuna gelince de. Eğer PS oynamayı çok seviyorsanız (1'de 2'de olsun) azcık sabredin. Zaten her oyun neredeyse PS2'den PC ye çevriliyor.Alın elinize bir converter takın gamepadinize bilgisayara alın oynayın. Dikkatli bakın PC'de herkese hitap edecek bir şey bulursunuz.[signature][hline]I will soothe you if you fall
I'll be right there if you call
You're my greatest love of all

[i]My Website,My playlist,And My Love...

[Bu mesaj LevieMaxilack tarafından 08 February 2004 21:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
said:
Ardeth, 04 Şubat 2004 10:05 tarihinde demiş ki:
Abi hakkaten neden konsol ya sinir oluyorum adamlar fallout 3ü bile konsolda çıkarcak

*!etrafa bakar*

Yanlış yere yazdım galba bunu neyse ben gidiyim :p

yok yok yanlış yazmadın. Burda gelenekçi Fallout hayranları da var :) Evet konsola fallout çıktı, evet konusu, ortamı ve grafikleri yüzünden alıp oynayacam da... Ama yine de Fallout'un "turn based rpg" olmayışı yüreğimi sızlatacak.[signature][hline]Kenderleme, 14 February 2004 16:22 tarihinde demiş ki:
Elizabeth'in de sevgililer gününü kutladım!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
wallahi bir taraftan pc den anlamıyorum, bir taraftanda ragnarokonline (RPG) gibi çok oyunculu oyunları istiyorum...
2 side bende mevcut değil şu anda. Ama ps2 gerek minimum sorun çıkarması gerekse zırt pırt yenilik gerektirmemesi nedeniyle daha cazip geliyor.
-yani; ps2 de RPG yok sorun yok
pc de RPG var sorunu çok

Ne YApmalı Acaba?[signature][hline]---İstedim Vermediler RPG cisin Dediler---
---senin benimle evlenmene karar verdim---
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayardan kopamazsın belki. Bilgisayarla oyun oynamak güzeldir. Zaten bu forumlara yazan neredeyse herkesin bilgisayarı vardır. Ama bir konsol da oyun severler için başka bir lükstür... Lüks çünkü çok sade bir iş :) Hiç bir külfiyeti yok.

Daha önce de yazmış olmam lazım yine yazıyorum:
Genişçe ekranı olan bir televizyon karşısında yatıp, elimde bir controller ile oyun oynuyorum... Daha ne isteyebilirim ki? Oyunlarım error vermez, çalışmamazlık etmez... Sadece bilgisayar oyunlarına göre biraz daha pahalıdır o kadar. Kaldı ki ps2 oyunları o kadar pahalı değil, artık her yerde ucuza satılıyo.

Uzun lafın kısası: Eğer bütçenden ayırabileceğin bir miktar para varsa bir ps2 edinmeni tavsiye ederim[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

konsol arabirimleri ve donanımı pc'deki bazı türlerin konsolda bulunmasını engelliyor. aynı donanım ve arabirim eklenirse konsola bu sefer de fiyat yükselecek, sadelik azalacak. arabirim pc'deki türleri de kısıtlayan bir olgu; dövüş, spor, platform ve yatış gibi türler konsollara egemenken strateji, amerikan rpg'leri, fps gibi türler de pc'de egemen. konsol yapısı gereği oynanışı derin ve detaylı oyunlara sahip olamıyor, ben en çok böyle oyunları beğendiğimden konsollar cazip gelmeyecek ne kadar ucuz olurlarsa olsunlar. küçükken daha basit oyunlar ilgimi daha fazla çekerdi, sanıyorum nes almayı bir ara istemiştim geçen binyılda.. :)

konsolların kullanım rahatlığı, ucuzluğu ve oyunlarının kolay öğrenilip kolay oynanması nedeniyle elbette geniş bir kitleye cazip gelmeye devam edecek. ancak insanlar internet ve başka nedenlerle daha çok pc'lerle haşır neşir oldukça kullanım kolaylığı faktörünün önemi de azalıyor görüşündeyim. tam anlamıyla plug&play olmaları çok hoş ama insan da zaman içerisinde yeni türler görmek, yeni şeyler denemek istiyor. mario party 5 filan ilgimi çekemez artık bu vakitten sonra. 10 yıllık geçmişi olan klasik rts'ler bile cezbetmez oldu, yeni şeyler denemek lazım ki bu esnekliğe de pc elveriyor bence. zaman zaman devrimci ve akılda iz bırakıcı oyunlar görebiliyorum halen..

ha ne var ki pc'ye bir gamepad takarak konsol tarzı oyunlar oynamak mümkün ama tersi mümkün değil mesela..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Oyunlarda istediğim şeyi değiştirebildiğim için PC.
Oyunları daha Profesyonel olduğu için PC.
Wining Eleven için PC.
Daha iyi grafikler için PC.
Multimedya seçenekleri için PC.

Konsol oyunları bana hep basit gelmiştir. Derinliği olmayan Shoot'm Up'lar ile doldurulmuş oyun cihazları. Konsola çıkan popüler oyunlar zaten PC'ye çevriliyor (Bi Grand Tourismo kaldı)
Ayrıca Mouse+Klavye olayı çok daha çekicidir bana göre, istersem 15 milyona GamePad'te alınabilir rahatlıkla.

Şimdi diceksiniz "Konsol daha ucuz ve PS2'ye Hard disk'te alabilirsin, klavyede alabilirsin, mouse'da alabilrsin, modem alıp online oyunda oynayabilirsin.

E şimdi bunları aldıktan sonra zaten PC oluverdi. Harcanan parada PC kadar oldu neredeyse.

Aslında PS2 ile PC bir tutulmaması gereken birşey bana göre. PC biraz daha proffesionel bir olay bana göre (ve çoğu otoriteye göre) Konsol oyunları ise Gamboy gibi aletlerde oynanabilecek oyunlar. O yüzden PSP'yi bekliyorum :).[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

bütün mesajları okumamıştım... Sam demek istediğim anlatmış zaten.

Küçükken dövüş oyunları, yok shoot'm up'lar falan eğlenceli gelirdi. Ama daha derin bir oyuncu olduğum zaman onlar zevk vermiyor kesinlikle. O yüzden daha derin ve karmaşık oyunları tercih ediyor, o oyunlarda PC'ye yapılabiliyor ancak.

Ve tabi oyun modifikasyonu gibi bir olayı var PC'nin. Müzikleri değiştir, grafikleri değiştir, texture'ları değiştir... bir sürü şey yapılabiliyor oyunlara.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

neden derin oyunlar sadece PC ye yapılsın? Çok eskiden kaldı o olay. Sen konsollar için sadece zıplamalı mario bros mu yapılıyor sanıyorsun? Ayrıca bir oyunun derinliği ile platformunun ne alakası var.

Splintercell
Morrowind
Kotor
Silnet Hill
Metal Gear Solid
Beyond Good&Evil
vs vs.

işte sana deriiinnn oyunlar.
ha dersinki bunlar zaten PC'de de var. O zaman tartışmanın konusu "derin oyun" olamaz.

PC ile konsol arasında konfor, grafik, kontroller olarak fark olabilir her ikisinin de artı ve eksileri var ama oyun kalitesi olarak kesinlikle konsollarr PC lerden geri değil.

Ayrıca ben grafik olarakta o kadar fark oldugunu dusunmuyorum. Evet Doom 3 PC versiyonu ile Xbox versiyonu arasında bir fark mutlaka olacaktır. Ama mesela Prince of Persia Xbox versiyonu kesinlikle PC'den farksızdı.

Bence PC yi iyi biliyorsunuz ama konsollar hakkında kulaktan dolma bilgiler ile konusuyorsunuz.

[Bu mesaj Althar tarafından 03 Haziran 2004 11:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Grafik farkı çok rahat görülebilir. PS2'de Texture'lar son derece kalitesizdir. Zaten çözünürlük 640x480 falan.

Oyun derinliği açısından ise PC oyunlarında genel olarak daha çok derinlik var. Daha çok imkan var. O saydıkların zaten PC'de de var. Ama birçok +'sı olan oyun konsol'da yok.

Sonuçta PC ile konsol'ların hitap ettiği kitle farklı. PC = Daha profesyonel.

Edit: Yani şöyle dşüüyorum, konsol oyunları öyle başına oturulup saatlerce oynanacak kadar çekici gelmiyor bana. O yüzden gereksiz buluyorum konsolları. O oyunları ben sadece seyahatte ve ya bilgisayarımdan uzak bir yerde Sony PSP'm ile oynarım. Çünkü o tarz oyunlar.. Öylesine oynamalık. Tabi bunlar benim PC manyaklığımdan çıkmış sert yazılar :). Ama zaten PC'lerin hepsi benim gibidir :).[signature][hline]LathspeLL

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 03 Haziran 2004 13:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL ? pc daha profesyonel? acaba sorarim sana bir ffx'i faqs okumadan %100 bitirebilirmisin? yada bi gta'yi? profesyonellik sadece morpg vede intnernet uzerinden oynanan oyunlarda olur cunki baska bi beyne karsi oynarsin arti o beyin yapay deildir. ben sole ozetlemeyi daha dogru buluorum.
PC, kafa calistiran oyunlar ister
PS, yetenek isteyen oyunlar ister.

sebebi ise teki cok action a yonelik ornek : platform,karsilikli dovus (combolar vs.. ) konsollar bunlara agirliklidir.
ama PC ise daha cok strateji vede fps agirlikldir olay bundan ibarettir derinlik demisken sunuda edemedn gecemiyicem o kadar cok ekran karti war o kadar cok teknoloji war ama maglesef bunlari destekleyen o kadar az oyun warki pcde buda beni uzuor bkz: adamlar ps2de yapior bi sistem yapior vede bunu zorluor ama pcde 40 yılda bi doom 3,hl2 gibi oyunlar gorunuor uzatmaya gerek yok pc' action dalda ps2 ile yarisamaz ps2de strateji vede fpsde yarismaz bende aralarinda coook fark war ayrica farkli kesimlere hitap ediorlar ayrıca cok baglamayan oyunlar war demissin Fatal frame yada resisdent evil ffx bi tomar adini bilmedigim coook uzun suren adv oyunlarda mevcut ps2de :) neyse oof cok konustum :)[signature][hline].:Ragnarok Online:.Gorlog:[i]:57/42 [i]Swordman

[Bu mesaj BlacKDagger tarafından 08 Haziran 2004 21:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eklemek istedigim bisi daha zaten insanlar artik deneyip ogrenmior hiçbirseyi alior açıklamasini bir dergi yada internet sitesinden bakior sonra "aaa bak ben herseyi buldum süperim ehhe %100 hatasiz bitirdim" gibi konusuorlar esas kendin cozup o zevki yasamak warken neden faqs? he sole olur ona bisi denmez adam takılır bi yerde cıldırlır gecmek icin kafa yorar orasina bakar? buna eyyw ama neden bole herbişiiye hadi oku bakim sirada ne war aa bak buradan simdi dusman cıkıcak ole yazior.... gibi bakip oynamak bana ters vede oyun oynama anlayisimada ters gelior neyse.. üzücü :([signature][hline].:Ragnarok Online:.Gorlog:[i]:57/42 [i]Swordman
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...