Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Gün Fazla Oruç Tutacağız.

AthleT

Öne çıkan mesajlar

said:
AthleT, 24 Ekim 2005 17:04 tarihinde demiş ki:
Bi$i olmaz arkada$lar.
Ben tabii ki ezan'a göre açtım. Fakat yine de garanti olsun diye tutarım.

bi dakka ya aşırı saçma, ezana göre açmışsın, ne garanti olcak?[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın

Storm UO - Seer Sorrowful
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne demek önemli olan niyet, iyi o zaman benim kalbim temiz diye hiç bi ibadet yapmaya gerek yok. bi ibadeti yapacaksan tam olarak şartlarını yerine getireceksin, yanlışlıkla bile olsa erken açtıysan bir daha tutmak zorundasın. kuralı neyse odur. kafamızdan müslümanlık uydurmayalım, gelenekler, hadisler neye göreyse ona göre yapın. tam yapın.[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zarek, 24 Ekim 2005 19:28 tarihinde demiş ki:
ya ne demek önemli olan niyet, iyi o zaman benim kalbim temiz diye hiç bi ibadet yapmaya gerek yok. bi ibadeti yapacaksan tam olarak şartlarını yerine getireceksin, yanlışlıkla bile olsa erken açtıysan bir daha tutmak zorundasın. kuralı neyse odur. kafamızdan müslümanlık uydurmayalım, gelenekler, hadisler neye göreyse ona göre yapın. tam yapın.

Anneciiiiiiiiiiiiiim!!!! Ben geçen gün camiye baktım ışık sönmüştü ama diğer camiler ezanı okuyordu. TVye baktım daha okunmamıştı. Bende su içtim!!!!!! Bunu bikaç kere yaptım sanırım. Çünkü cami erken ışıklarını söndürüyordu ama ışıkları söndü diye benim yeniden tutmam mı gerekiyor o günleri!! :-? :([signature][hline]DynamicK, 27 Haziran 2005 21:47 tarihinde demiş ki:
elalem kişisel e yazacak bişiler cıksın diye özel hayatına şekil veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kabataslak, 24 Ekim 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
Anneciiiiiiiiiiiiiim!!!! Ben geçen gün camiye baktım ışık sönmüştü ama diğer camiler ezanı okuyordu. TVye baktım daha okunmamıştı. Bende su içtim!!!!!! Bunu bikaç kere yaptım sanırım. Çünkü cami erken ışıklarını söndürüyordu ama ışıkları söndü diye benim yeniden tutmam mı gerekiyor o günleri!! :-? :(

ezan erken okunmuşsa, erken okuyan gelip duyurmak zorunda. sanmıyorum yani niye yeniden tutmak zorunda olasın ki. gerek yok bence.[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Muhammed'in zamanında kum saati sayesinde herkez orucunu saniyesi saniyesine tutarmış o sebepten bugünde dakika şaşmamalı, kaza orucu bir gün değil bir hafta olmalı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

hakkaten eskiden saat yokken napıyolarmıs merak ettim :)
bu arada istanbulda sahur yaptın bursaya giittin brsanın iftar satine göremi yoksa istanbulun iftar saatine göremi acılcak benim bildigim nerde tutuyosan orta oranın saatine göre aaccan ama millet yok diyo[signature][hline]:))) !!!
........................
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne kadar şaçma bir şey tutmayın kardeşim.

Din din din bu kadarda olmaz.Olamaz mı yanı ? 5 dk 'nin kime ne zararı var.Gün boyunca tutuluyor 1 dk erken açıldı kaza orucu...

Dedem sevap diye hep 5 dk önceden açardı.Acıktığından değil nedense hep öyle açardı :)[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün değerli bi abime sordum.
" Bo$ver irfan o oruçlar imama çoktan girdi " dedi. :)
Abi topu erken patlatmı$lar dedim
" iyi ya içinde patlar oruçlar tutmaya gerek yok " dedi

Bizde tutmamaya karar verdik :)
:P:p:P[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
her ba$arili tikky'nin arkasinda oha falan olan zengin bi baba vardir...
Sosyal ağlarda paylaş

sonuçta kimse müftü yada herkimse öyle diyo diye oruç tutmuyo, kendi tercihi ve istediği için tutuyor. Başkasının yaptığı hatanın kazasını tutmak nereden islamiyetin gereği oluyormuş. Ama istersen tut, bi anlayışa göre ne kadar oruç o kadar sevap. Fazlasının da zararı yok yani.[signature][hline]Türkiye'nin en büyük arşivi değil belki ama..
Anime listem
Sosyal ağlarda paylaş

içimde bu duayı paylaşmak geldi.

oruç tut bizi

Tutulan ilk orucun safligina, samimiyetine eristir. Geri sayimin çocuksu coskusunu hatirlat. Nerede o eski ramazanlar hayiflanmasindan kurtar bizi. O vakte ulastir. 'Karnina tas baglayip gezen' ile bulustur. 'Çok' iken 'bir' olmayi nasip et. Zenginle fakiri esitledigin gibi esitle oruçlarimizi. Iftar sofralarimizi gösteris ve iftihar vesilesi olmaktan koru. Israftan uzak tut. Karnimizi degil ruhumuzu doyurmayi ögret, gönlümüzü genislet. Bizi iyilik ile terbiye et.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...