Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Oyun oynarken rp yapmayı çok severim. Sürekli orc öldürmektense gidip handa onla bunla sohbet etmek zevkli olur. Ancak bazılarının rp anlayışını görünce şaşırıyorum. Çok fazla "hardcore" rp yapmayı seviyorlar anladığım kadarıyla. Mesela konuşuyorsun adamla, "paladin oynatmak zordur, her oyuncuyu paladin oynatmam. Şu şu olunca mutlaka bunu yapacak. Tercihi şu yönde olacak. Eğer bunları yapmassa ben o oyuncuyu gruptan atarım". İnsanlar çeşit çeşittir. Biri mısır yemeyi severken diğeri sevmiyebilir. Oyun içinde de bu geçerli olmalıdır bence. Oysa paladin anlayışı bir "kalıp" olarak kullanılıyor. Mesela paladinler et yemez salata yer. Kötü yerlerde yatmaz illa sarayı tercih eder. Kimseye yalan söylemez bu yüzden herkes nefret eder. Kimseden para almaz bu yüzden aç susuz yaşar. Adım atarken önce sağ adımını atar. Karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmaz. Tuvalete mutlaka zırhlarıyla girer... vs vs bunun gibi tek bir kalıp paladin üzerinde oynanması şartından bahsediyorlar. Bence yeri geldiğinde oyuncu istediği gibi davranabilmeli. Tamam, ırkların ve sınıfların belli bir yönü olması gerekli, bir paladin her zaman iyilik için mücadele edebilmeli. Ama iyi kalpli, onurlu, yardımsever birisi için de gereken yerde gereken şekilde davranabilmeli. Gerekirse yalan söyleyebilmeli. Sonuçta "beyaz yalan" diye birşey var. Bir ailenin yaşamına bedel olmasına rağmen "hayır paladinler yalan söylemez, yoksa seni gruptan atarım" gibi bir müdahele benim canımı sıkar. Bir paladin longsword kullanmayı tercih eder, bir başkası bastard sword kullanır. Bir paladin gider adam öldürür, diğeri para verir, bir başkası yalan söyler. Hepsinin doğrultusu aynı yönde olsa da, yöntemleri farklı olabilir. Olmalıdır da. RP yapmanın güzelliği burdadır bence. Ya da mesela combat sırasında arkadaşıma ok saplanıyor. Ben de 20. level fighter olmama rağmen 30 yıldır "combat medic" olarak çalışmış, birçok kişiyi eğitmiş birisiyim. Hemen gereken müdaheleyi yapıyorum. Belki de böyle birisi için refleks olmuş bir durum, hiç bir sakınca görmüyorum. Aniden adam çıkıyor "Oku sağ elinle mi tutuyorsun, sol elinle mi? Oku çıkartıyor musun, kırıyor musun? Kan akarken kanı durdurmak için yaraya birşey mi sokuyorsun yoksa yara birşey mi bastırıyorsun? Aha steril birşey kullanmadın, ertesi gün arkadaşın öldü". Yani oyundaki herşeyi oyuncunun üstüne yüklüyor. Karakterin özellikleri önemli değil, bunu oyuncunun da yapabilmesi, düşünebilmesi gerekli. E ben 20 yaşındayım. adam 30 yıldır combat mediclik yapıyor, kendimi kassam bile o adamın bildiği herşeyi bilemem. Kılıç dövüşlerinde ayağa kalkıp DM'le birlikte kavga mı ediyoruz? Ya da büyü yaparken gerçekten büyüyü yapabileceğimi test mi ediyoruz? Ya da bir uçurumdan atlarken gerçekten o uçurumu bulup tepesinden mi atlıyoruz? Yoo. bunlar karakterin yeteneklerine göre belirleniyor, benim yeteneklerime göre değil. E o zaman karakterin bazı bir takım skillerini kullanırken neden benim "düşünüp düşünemiyeceğimi" sorguluyorsun da, karaktere göre hesaplama yapmıyorsun? Benzeri bir şekilde "senin intelligence gerçekten 18 değilse karakterinin de intelligence'i 18 olmamalı" yargısı vardır. E benim str 18 değil, dex 18 değil, con 18 değil. karakterin de bu özellikleri 18 olamaz öyleyse? yok, int 18 gibi düşünebilmenin oyunda çok önemi var, kaldıramıyorsan int 18 olmanın gereği yok. deniyor. Elf rp'si de benzer şekilde. Elf nedir? Elf'in belirli özellikleri vardır. Kibir, aşşağılama, bencillik gibi özellikleri ilk bakışta göze çarpan yanları. Daha detaya girilince daha ilginç yanları da göze çarpar. Kibirli konuşabilecek ve daha "sihirli" bir havada takılabilecek herkes Elf oynatabilir. Ama Elf'i bir "ırk" olarak değil de, "elit npc" gibi birşey görüyorlar anladığım kadarıyla. Tabii ki dwarf ile elf'i oynatması aynı olmuycak. bir gangrel ile toreador'u da oynatması farklı. Ama vtm oyunlarında hiç bir zaman "toreador oynatamassın sen, illa şu şu olman gerekli" gibi bir yargıyla karşılaşmadım. Mesela bard oynatıcaksan mutlaka her konuştuğun şey bir dörtlük olmalı, uyağa ve ahenge dikkat etmelisin. Ranger olursan chaotic neutral olmak zorundasın, chaotic neutrallar delidir, şimdi grubun düzenini bozarız sen boşver rangerı. Mage olursan int 18 olması lazım, mutlaka büyülerini aklında tutabilmen lazım, sen onu da boşver. Paladin dersen hiç beceremessin. Ben sadece fighter oynatırım sana, anca onun rpsini yapabilirsin. Gibi anlayışta kişilere uyuz oluyorum. Bilmem acaba ben mi rp'yi yanlış düşünüyorum. İlla bir kalıp olarak "hardcore" oynamak mı lazım? Peki bunun sacred gibi bir oyundan ne farkı kalıyor ki?[signature][hline]Beş Hececiler -I didn't expect a spanish inquisition. -Nobody expects the spanish inquisition! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Bence haklısın. Biz 4 kişi bi grupla (dm dahil) oynuyorduk. Sonra yeniden başlama kararı alındı. Dm ve arkadaş kavga etti. Dm değişti. Ben de karakterimi kötü yapmak istiyorum. Bizim gruptaki 3 kişi de Dragonlance hastası. Aslında kırmızı olcam ama beyaz cüppe giyip grubu kandırıcam. Onlara ihanet edicem diyorum. Olmaz diyor. Neymiş cüppe değişmezmiş. Benim karakterim böyle. Rp bu. Undercover dark mage olmak istiyorum diyorum olmaz diyo. Bununla beraber ben yarıelfim. Ama kuraltanımaz kötüyüm. Diyorum ki ben orman falan sevmem, duruma göre işime gelirse orman yakarım. Adam hemen cevap veriyo: "OLMAZ! İçindeki elf buna izin vermez." Yahu yetiştirilme türüm değişik. İçimde saf bi kötülük var. İşte böyle roleplaying düşmanı ve bir dünyaya saplantıyla bağlanıp en ufak bi esneklik göstermeyen dmlerden bıktım. Doğru düzgün bir dm olsa da oynasak adam gibi FRP mizi.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Amaçsızca yürümek de bir amaçtır. Hiçbir şey amaçsız değildir ve her şey amaçsızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Bu konu daha önce konuşulmadı mı ya niye bidaha topic açıyosunuzki ?[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 sana ne? (illa uzun cevap istiyorsan) http://forum.paticik.com/view.php?id=2001&page=0 şöyle bir topic vardı vakti zamanında, doğru. buna benzer bazı topicler de çıkar ararsak, o da doğru. ordaki konular "nasıl rp yapılır" üzerine dönüyordu. ben ise farklı bir olay açısından fikrinizi almak istedim. nasıl rp yapılır değil, böyle rp caiz midir gibi tartışmak istedim.[signature][hline]Beş Hececiler -I didn't expect a spanish inquisition. -Nobody expects the spanish inquisition! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxen Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 şimdi evimdeyken okumak uzun geldi kusura bakma.. ama işe gidince ilk işim okumak ve cevaplamak yada tartışmak olacak bende bu konuya ilgiliyim baya[signature][hline]I was lost in the pages Of a book full of death Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Şimdi bi kere şu tavrına bi çeki düzen ver lütfen, kabalaşacaksak bende en kallavisinden saydırabilirim merak etme lakin her "aynı konu canım niye topic açıyosunuz ki" içerikli mesajda senin adını gördüğüm için daha önce açılmış ve üzerine baya tartışılmış bir konunun ki gideceği yer yine aynı olan bir konu ile tekrar gündeme gelmesi garip neyse sen nasıl olsa bir cevap bulursun forum kültürünle onun için son mesajım olsun orjinal topic`inide baltalamıyım.[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Linu Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 ne yazıkki çoğu frp oyuncusunda bu kalıplaşmış düşünceler mevcut.Yeni başlayan oyuncu yapar tamamda kırk yıllık oyuncularda var rpyi karakteri oynatmayı anlayamamış.Ben bile bazen karakterimi oynatırken kalıplaşmış itici bir şekilde mi oynuyorum diye düşünüyorum sonradan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 bana çeki düzen ver demişsin ama önce sen kabalaşmışsın. ha zaten benim yazdıklarım daha önceden cevaplanmış şeylerse, ilgili topiğin linkini verirsin ona göre konuşuruz biz de. ama sonraki açıklamanda "sen herkese yapıyorsun, ben de sana laf sokuyum onların öcünü alayım" gibi bir yaklaşım gördüm. üzüldüm açıkçası. şurda bir konuda fikrinizi almak istedim ama direk saldırıya geçmişsin.[signature][hline]Beş Hececiler -I didn't expect a spanish inquisition. -Nobody expects the spanish inquisition! [Bu mesaj Bone tarafından 18 Eylül 2005 20:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 said: Linu, 18 Eylül 2005 19:52 tarihinde demiş ki: Ben bile bazen karakterimi oynatırken kalıplaşmış itici bir şekilde mi oynuyorum diye düşünüyorum sonradan... hmm evet o da önemli bir sorun. ama aslında maksat kalıplaşmış veya kalıpdışı bir karakter oynamak değil de, kendi kafana uygun farklı karakterler oynayabilmek. örneğin bir barbar yaratırsın, Conan gibi böyle astığım astık kestiğim kestik bir savaşçı olur. ejderhaya kafasının üstüne atlıyıp kılıcı saplamak zevkli olurdu. bir başka barbar yaratırsın, bu sefer daha "civilized" ve kültürlü biri olur. belki soyluların kullandığı büyü sanatlarına da meraklı olur. Bu sefer de "civilized" biri olmana rağmen herkes önyargıyla sana "kültürsüz angut" diye yaklaşır, bunlarla uğraşmak zorunda kalırsın felan. alternatif karakterler yaratmak işin zevkidir aslında :) ama şunu demiyorum: "herkes drizzt olsun, kendi ırkının tam zıttı şeyler yapsın" felan...[signature][hline]Beş Hececiler -I didn't expect a spanish inquisition. -Nobody expects the spanish inquisition! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkblade Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Bone söylediklerine aynen katılıyorum..nedense bu rp olayını bile bi çeşit kural dizisi sanan bi sürü insan var.. Bu yazdığım parça hatırlamadığım bir yerden alıntıdır..bakın ne güzel söylemiş.. Kuralcı İyilik: Biz yalan söylemez miymişiz? Neden? Doğruluğun ve ışığın yandaşları olarak karanlık tarafı belki de hepinizden daha iyi tanıyoruz. Vazifemiz -ya da hayatımız diyelim isterseniz- boyunca onunla en sık karşılaşan, kötülüğün kaypak yüzünü en iyi tanıyan bizleriz. Ne yani, düşman tarafından esir edilip sorgulanırken de mi yanlış bilgi vermeyecek mişiz? Elbette dürüstlük en büyük erdemlerden biridir ve kanun ve tanrı da bunu buyurur. Ancak iyiliği saflıkla, hatta ahmaklıkla karıştıranlar eğer varsa ne ala. Onların böyle bilmesi de bizim için onlara karşı gerektiğinde başvurabileceğimiz bir silahtır. Yalnızca bir silah ustası olabilirim. Ancak bilginin değerini ve zekanın önemini de iyi bildiğim için halen hayattayım. Bizden bilge ve sağduyulu olmamız beklenir. Bizim yalanlarımız da vardır elbet. Keşke bunların tümü merhametten ve iyi niyetten doğan yalanlar diyebilseydim. Elbette aramızda olup da ışığın yolunda yürümeyen hainler vardır ve olacaktır. Ancak tek kurnaz olan karanlığın orduları değildir. Öyle olsaydı -Kanun'a şükür ki değil- şu anda hiçbirimiz hayatta olmazdık belki de. Kitabın kalkanı pek çok masumu korumuştur ve korumaktadır. Işığın izniyle bu böyle gidecek ve biz belki de O'nun takipçileri olarak dürüstlük erdeminin gerçekten o seviyeye geleceği günü göreceğiz. Lord Sobryn Daethan Camorhellun, Condor -Kanun-'un takipçisi, Garnd Kalesi Lordu, Paladin.[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zopiks Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Bir defasında bir arkadaş bana şöyle bir durum hakkındaki görüşümü sormuştu. "Sen bir paladinsin, bir tür tehlikeyle karşı karşıya olan bir köy dolusu insan var. Senin onları kurtarmak için yapabileceğin hiçbirşey yok. Bir demon gelip sana köydeki herkesi kurtarabileceğini, bunun sonucunda hiçbir şekilde kötü bir yan etki veya olayla karşılaşmayacaklarını, ama buna karşılık senin ona ruhunu vermeni gerektiğini söylüyor bu durumda ne yaparsın?" Ben o durumda bir paladinin hayattaki tek amacının ihtiyacı olan kişilere yardım etmek olduğunu, bunun sonucunda ruhunu kaybetse veya fallen paladin olsa bile yine de köyü kurtarması gerektiğini söyledim. O ise bana kesinlikle hiçbir koşul altında bir demonla anlaşma yapmayı kabul etmeyeceğini, köyü kaderine terketmemi ve böylece belki ileriki zamanlarda daha büyük iyilikler yapabileceğimi söyledi. Buradan da anlaşılabileceği gibi bence roleplay tamamen sübjektif birşey. Herşey sizin ve karşınızdakinin nasıl algıladığına bağlı. Arkadaşıma göre paladin kötüyle asla anlaşma yapmaz. Bana göre ise gerekirse fallen olmayı göze alarak, gerekirse kendini, gerekirse ruhunu bile feda ederek iyilik yapmalı diye düşünüyorum. Arkadaşımın düşüncesine göre davranırsam ise her koşulda kaçmak için bir sebebim olabilirmiş gibi geliyor. "şimdi kaçıp yaşıyayım ileride daha büyük iyilik yaparım" , "şu adamı kurtarmak için kendimi tehlikeye atmayayım ileride daha çok kişi kurtarırım". Bu şekilde her durumdan sıyrılmak için bir bahane bulunurmuş gibi geliyor. O yüzden bence bir oyuna başlamadan önce oyuncuların ve DMin oturup ırkları ve classları nasıl algıladıkları ya da nasıl davranmalarını beklediğine karar vermeli diye düşünüyorum. Özellikle oynanması zor olan ırk/classlarda bu daha ön plana çıkıyor.[signature][hline]I'm trapped in this world Lonely and fading, Heartbroke and waiting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 öncelikle belirlemeye gerek yok. sonuçta karşına çıkacak sorunlarda tekrar oturup kafa kafaya verip baştan mı düşünmek gerekicek? rp'nin ve senaryo'nun çeşitliliği sınırsızdır. her durumu enine boyuna düşünmek neredeyse imkansızdır. DM'in bence yapması gereken tek bir rotada düşünmesi ama farklı yönlere döndürebilmesi. bu durumda verdiğin örnekte bile "iyilik için yapıyor" veya "kötülükten uzak duruyor" gene aynı kapıya çıkar. ama farklı yöntemlerdir.[signature][hline]Beş Hececiler -I didn't expect a spanish inquisition. -Nobody expects the spanish inquisition! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 zorlamayla olmuyo ya bi oyunda bi gun rp yapılır bayık bayık diğer gun powerplay olur başka bi gun harbi hakkını veririsn masaüstünün rp nin dibine vurusun. böel zorlamayla "hardcore rp ciyim ben dağıtırım" demekle hiç bişey olmuyo, rahat bırakıcaksın oyuncuyu[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Herşey bunun bir hayat biçimi ya da stili değil herkesin farklı şekilde eğlenebileceği ve kesin kurallar gibi saçma şeyler üzerinde polemik yaratmaya değmeyecek bir hobi olduğunu anlamasından geçiyor hehe. Mesela benim de bir tanıdıdğım wod oynatanlara dm diyenler frp bilmez onlara st denir gibi saçma bir polemiğe girmişti. İşte böyle olmamak lazım hehe Diyeceğim şudurki, rahat olun arkadaşlar kasmayın, kasılmayın zevkini çıkarmaya bakın. İsteyen kenderle hill giant güreştirir, isteyen diablo masaüstü yapar, zevk alıyorsa ne ala. [signature][hline]Beş Hececiler Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır) [Bu mesaj Ardeth tarafından 19 Eylül 2005 01:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 said: Ardeth, 19 Eylül 2005 01:01 tarihinde demiş ki: Mesela benim de bir tanıdıdğım wod oynatanlara dm diyenler frp bilmez onlara st denir gibi saçma bir polemiğe girmişti. İşte böyle olmamak lazım hehe hmm evet bahsettiğim konuya iyi bir örnek aslında bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Simdi frp konusunda aslında Bone un da belırttıgı gıbı bır ozgurluk cercevesı oyuncuyu daha motıve edebılıyor.Lakin şöyle bir durum var.. Paladus yada Paladın her ne sınıf ta olursa olsun kirlenmemişliğin belkide o çağın en kahraman yiğit yüzünü yansıtan ender sınıflardan birtanesı.. Eğerki oyuncuya bunu ıstedıgın gıbı kullan dersek bız dıyarın oznellıgını bozmus bır Davıd Eddıngs Pandıon u oynatır halde bulabılırız kendımızı... Ama yeterı kadar ozgurluk tanırım oyunlarımda zaten oynadıgında sende goruceksın Bone ;) Dort gozle beklıyoruz ...[signature][hline]Sırlar aldatır. AA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Aslında bu konuda sadece Dm'leri eleştirmek de doğru değil bir çok oyuncuyu oynattım ve aralarında neler vardı bir bilseniz.Rogue olmayı sadece rapier kullanmak sananlar mı istersiniz , dual wield için ranger oynayanlar mı ?? yoksa her oyunda mutlaka çamurdan çıkmış ak kaşık geçmişiyle oynamaya çalışanlar mı?? Ya da herkes canla başla oynamaya çalışırken ben sıkıldım yaa pıfff diyenler mi?? .Oyunun ortasında eski oyunlarla ilgili anılarını anlatanlar mı dersiniz... Bence çoğu oyuncu ve Dm kalıplaşmış durumda çünkü okudukları kitapların etkisinde kalıyorlar ve orada hoşalrına giden yanların oynadıkları oyunlarda mutlaka olmasını istiyorlar.Hatta Paladin örneğinde olduğu gibi gruptaki bir paladin yalan söylediği yanlış bilgi verdiği zaman ona " niye yalan söylüyorsun sen bir paladin değil misin ?" diye soran roguelar bile cıkabilir.Bunalrı oyunun çapağı olarak görüp alttan almamız ve arkadaşlarımızın yanlışlarını kafalarına vurmadan düzeltmemiz gerekiyor bence . Bone Dreagloth sarılın koklaşın ya niye geriliyorsunuz ki allalaala.Hiç olmamış buraya kusura bakmayın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2005 bone buyuksun be babasin yani yorum yok kesinlikle katileyrum[signature][hline]Nukem_Verite, 09 Eylül 2005 13:45 tarihinde demiş ki: ya 1 kişiye salak denir 2 kişiye salak denirde 30.000 kişiye salak demek nasıl bi salaklıktır ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ollymnor Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 derdinizi anlıyorum ama DM ile bu konu önceden görüşülmeli. iyi ki bizim DM bu tarz şeylere takılmıyor , çok ters düşmedikçe hayat görüşünle. kişinin gidişi klasikten farklı olabilir. zaten her hayat görüşünün kesin kalıpları olsaydı kimse karakter yönetemezdi. programlı gibi. çok kötü... ama şöyle bir şey uygulanabilir: oyuna yeni başlayan bir kişiye role play'i zor olmayacak bir karakter verilmeli , fighter gibi. yani diğer oyuncuların sıkılmaması için. tamam fighter de kastırılırsa çok iyi bir role playing ortaya çıkarabilir ama bir bard veya bir paladin başlangıç için çok ağır olur. wizard da aynı şekilde ; o kadar büyüyü anla nerde ne kullanacağını öğren falan bunlar diğer oyuncuları sıkar. fighter daha çabuk öğrenebilinecek ve savaşta da aktif olduğu için sıkmayan bişr karakter. pek çok insanın düşündüğünün aksine barbar karakteri de role play gerektiren bir classtır. zeka düşüklüğü ve içgüdüler oyunu zevkli hale getirir. rogue partinin can damarı olabilir. bu nedenle bu karakterin de biraz deneyimli bir oyuncu tarafından canlandırılması faydalı olacaktır. ben hala bir paladin oynatmaya cesaret edemiyorum. role playi gerçekten beni korkutuyor , hakkıyla oynayamamak tabii ki. özellikle de kötü ya da nötr karakterler oynatmayı sevdiğimden saf iyilik zor benim için ; bir de o gurur...[signature][hline]"I smell magic in the air!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Linu Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 biraz karakter üzerinde düşündükçe kendini hazırlayınca,denedikçe,deneyim sahibi oldukça hiçbir karakter oynanmaz değidir bence..korkuncca dahada batırıyosun önce bu bi oyun olduğu için tek gereken şey o anda tam anlamıyla role bürünebilmek,hissetmek o zaman doğaçlama zaten ortaya çıkar,kalıplar bir kenara atılır..yani karakterini öncelikle "tanımak"en önemli şey-ha oynadıka geliştirdikçe tanırsın ayrı-ama bir kere görürsen oynattığın şeyin gerçekte ne olduğunu terddüt ortadan kalkar ve role play başlar.. ben herkes kassın demiyorum,ama bilinçli karakter oynatmaya başlayınca roleplayden alınan zevk artar mutlaka onun için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 oynadığımız şeylerdeki F harfini unutmayın. o yüzden o kadar kurallarla sınırlanmış karakter aslında işi amacından saptırmak oluyor. yaratıcılıkla oynadıımız bir oyun yani. örnek paladin verilmiş. paladin var paladin var. yobaz ve biraz kıt bir paladinin kural saplantısı olması, rogueun her yaptığına uyuz olması, taktiksel avantaja rağmen arkadan saldırmaması, tuzak kurmak yerine kafa göz dümdüz kapışması olağan şeylerdir. ama kafası çalışan bir paladin(en azından kural bükebilen bir paladin) kaçar, saklanır, tuzak kurar, yalan söyler, hiç acımaz:) falan filan. bir fighterın diğerinden farkı olması lazım yani özetlersek. ama gidip 8 intli ork barbarla mühendislik problemleri çözmeyin:D[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Ah. Bizim oyunlar aklima geldi. (Magic, Golge, Silthanas, Arcane vb) Bi sürü abuk karakteri bi araya toplamayı başarırdık. - Bedenini şeytani bir ruhla paylaşan bir paladin - 16 yaşında yarı deli bir cleric - Tamamen deli bir bard (faciaydı bu) - Altında sadece deriden bir donla etrafta dolaşan, saçı sakalı birbirine karışmış, kalenin lorduna "senin kızını becericem!" diye bağıran bir wild mage. (evet tüm karakterlerimiz deli ve evet bu karakteri ben oynattım) - Devamlı saçı sakalı uzayan (günde 4 kere kesse ancak kurtarıyor) bir tiefling. - Şizofren bir thief. (arada kendini paladin zannedior. Sıkıntılı bi durum) Daha çook karakter var da aklıma gelmiyor. Şayet bizim olayımız devamlı bi oyuna başlayıp yarıda bırakmaktır :D Ama en çok keyif aldığım oyun, hepimizin level 0 başladığı, bişeyler olmaya çalıştığı oyundu. Paladin olmak için yola çıkıp şerefsiz bi paralı asker olup çıkmıştım. Not: Magic'in devamlı barbar karakterler oynatması, arcane'in de hiç şaşmadan evil mage oynatması konu dışıdır[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 kurallara oldum olası kılımdır aynı şekilde kuralları ölümüne uygulaaya çalışan yobazlarada :P dedikleriniz çok doğru oyunda serbestlik olmalı kurallar sadeceaşırılığı gidermek için olmalı bir paladin elbette iyi olmalı iyi işler yapmalı yalan söylememeli ama gidipte savaştığı kişiye yalan söyleyemez gibi olmaz gerektiğinde düşmanını kandırmak için elbette yalan söyler numara çeker tuzak kurar bunları beceremiyorsa ben onun paladinliğini sorgularım ama şöyle bir durum var paladin gelip kendi çıkarları için bencil düşüncelerle fln yalanlar söyler yada benzeri işler yaparsa elbette onun alig. ti değişir oyuncu katliamda yapabilir paladin oynatırken fakat her yaptığının bir yansıması olur dm ye düşen görev bu yansımaları oyuna dökmektir oyuncu abartırsa sen artık paladin değilsin gücünü kaybettin diyebilmedir dm bunu söylemelidir oyuncuyu engellememelidir(tabi konu çerçevisinde bunlar daha önce planlanmalı yoksa oyuncuya bir yılırım düşebilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hamatula Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paladinleri şeref manyağı şovelyelerle karıştırmamak gerekiyor bence..Bir aralar Sturm'un paladin olduğunu düşünen çok insan vardı...Paladin kötüleri öldürüyorsa onlara neden yalan söylemesin? Adamın amacı iyilik yapmak kötülüğü durdurmak ve böyle bir amaç için iyilerin canını yakmayan yalanlar söylemesi normaldir..Tabii paladinden paladine değişir.Hiç yalan söylememeyi dustur edinmiş bir paladin de oynatabilirsiniz.Ama genel paladin imajında yalan söylememek gibi bir kural yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 ama ben rangerken psikopata bağlayıp ormanı yakarken dm "yakamazsın" derse ben o dmin alnını karışlarım böyle olmayalım oldurmayalım[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar