Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"bir film izledim ve hayatım değişti"...diğebileceğiniz filmler var mı?

amon

Öne çıkan mesajlar

sinema salonundan çıktığımda mutasyon geçirmiştim, özellikle fight club, herkesin içinde olan ama kimsenin tam olarak farkedemediği bişeyi ortaya çıkarıyodu: hayatımızın boşa geçtiğini..gerçekten insanı harekete geçiren bi filmdi.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii ki..
Star Wars[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık.
Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki:
Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi?
Sosyal ağlarda paylaş

fight club bir çok şeyi açığa çıkarttı, hayata bakış açımı ciddi ciddi değiştirdi benim, kesinlikle inkar edemem

requiem for a dream biraz daha farklıydı, ondan da bir şeyler kaptım; ama fight club kesinlikle hayatımın gidişatını değiştirdi.[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
CusTodeM 3 Eylül 2005'te Rock'n Coke'da demiş ki:
Karı istiyorum yaa
Sosyal ağlarda paylaş

donnie darko

- why are you wearing the stupid bunny suit?
- why are you wearing the stupid man suit?

bu yeterli zaten:)

www.donniedarko.com

forrest gump

anlatım bakımından daha fazla etkileyen bi film izlemedim daha önce.gerçekten forrest gump diye bi karakter varmış gibi hissettiriyo mesela.sonra hüzünlendiriyo.güldürüyo.bu kadar çok duyguyu yoğun biçimde yaşatan nadir filmlerden bence.[signature][hline]Batarken güneş ardında tepelerin,geldi veda zamanı teletubbielerin.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu star wars falan nasıl bi hayat görüşü çıkartıyorsunuz anlamıyorum ?

-Fight Club
-La vita e bella
-Der untergang (downfall)
-The Godfather[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

star wars diyorum bende.
haliyle hayatımı değiştirdiği falan yok fanı olmam dışında ama bir çok şeyi kurcalama ma harbi lan yoda haklı dememe vs neden olmuştur.[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s imkanın varsa 4-5-6 filimlerini seyret seyrettiysen biraz daha dikkatli seyretmeye çalış. anlarsın sonra...[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo seyrettim bende bir starwars hayranıyım ama hayatı kurgulamaktan öteye geçmedi bende.

Hayatıma pek birşey katmadı pek bir ders çıkarmadım.
Çıkarılacak bir ortamda göremedim.
tabi herkesin yaşımına her film farklı yansır.tartışmak anlamsız[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Star Wars ve Fight Club.

Bu iki film bu güne kadar nasıl desem hayatları değiştiren filmler.Özellikle SW.Çıktığı dönemlerde olsun konusu olsun yanı gerçekten bir daha böyle yapım gelmez Dünya'ya

Fight Club ahh yoruma gerek var mı :)[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

izleme sıramla
forrest gump
filmde basit bir adamın (iq su da ortalamanın altında) başardığı şeyler sanki gerçekten olmuş gibi geliyor. aslıdna imkansız şeyleri başarmıyor ama insanın hayata bakış açısını değiştiriyor.
matrix (sadece 1. film)
filmden çıktığımda bir kaç saat kendime gelememiştim resmen. tek kelimeyle yapılmış en iyi bilimkurgu.
fight club
bu filmi izledikten sonra insanlar hakkındaki düşücelerim kesinleşti. sistemin bizi nasıl birer kuklaya çevirdiğini ve insanların sistemde daha iyi yer edinebilmek için insanlıklarından vazgeçebildiğini fark ettim. matrix de teorik oalrak aynı şeyden bahsediyordu ama bunu bir fight club daki gibi açık açık anlatmıyordu.
bir kaç yerde okduğuma göre 1999 yılında vizyona giren 3 film (matrix,fight club ve american beauty) amerikan hükümeti tarafından destklenmiş sistem karşıtı filmlermiş (miş miş de miş miş...) aslıdna biraz mantıklı geliyor bu 3 film de birden hemen hemen ortak konuları fakrlı bir dille anlatıyorlar. american beauty de güzel filmdi kabul ediyorum ama diğer 2 film kadar beni etkilememişti.

daha sonraki arasında requem for a dream ve donnie darko hoşlar güzeller orası doğru ama yukarda belirttiğim filmler kadar beni etkilemediler.

en son beğendiğim film ise "old boy" dur. ben hayatımda böle tokat gibi çarpan bir film göremedim. hiç bir çekik gözlüden öle bir film beklenemez. ama bu film hayatımı pek değiştrimedi sadece her tanıdğıma (filmi kaldırabilecek olanlara) izlemesini tavsiye ediyorum.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

hayatı değiştirecek film?? Hmm Zor be o!! :D

O yok ama şunlar var:

Star Wars
babamla seyretmiştik (babam seyrediyordu ben de oradaydım "bak bu çok güzel bi film" gibisinden bişiler demişti galiba. Çok küçüktüm ben yaw:lol: Chewbacca dan korkmuştum. Babam bak o iyilerden diyince sakinlemiştim.. Babam uzun boyludur, O zaman D. Vader'ı oynayan amca * pek bi heybetliydi falan..Darth Vader'ı kötü olmasına rağmen babamla özdeşleştirmiştim. Cep telefonumda babam arayınca Imperial March çalar :))
Hmm parantez içindeki ailevi etkisinden başka bilim kurgu filmlerini sevmemde etkendir bu eser..

the maltese Falcon ve Lynch Filmleri vs...
Efendim bir şekilde Film Noir olayına bulaşmama sebep olmuşlardır.. İmkan buldukça türü takip eder, ilgiyle izlerim

Maltese Falcon (evet yine)+ Casablanca= Humphrey Bogart
Ne biliim işte.. Bu adamı yakın bulurum kendime -veya olmak istediğim kişiye- Halktan bir tiptir. Sinema tarihinin ilk "cool"larındandır. Zamanın duygusal filmlerinde oynamıştır. Ama buna rağmen ruhsuz bir duruşu vardır. Hep önemli bir işi var gibi gözükür falan.. Derin derin bakar..

Yok hayatımı fazla etkilemiyor bunlar ama küçük detaylar, ayrıntılar işte hayat ile ilgili.. Pardon, hayatım ile ilgili... Şu ana kadar hayatımın en önemli parçalarından olan eğlenme ihtiyacını gideren bütün filmlere de teşekkür eder, selam veririm..[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...