Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ermeni Konferansına Yargı Darbesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1-Almanya 1952'de yahudi soykirimini kabul etti ve ozur diledi. O tarihten beri her sene Israil'e 500 milyon dolar veriyor. Ve daha uzun yillar vermeye devam edecek. 1999 yilinda parlamentosundan 'yeni odenekler' cikartilmamasi yonunde kanun cikardilar.

Ozur dilediler ve bu is bitti mi? Her sene en az iki uc buyuk film yapiliyor, yahudi soykirmini anlatan, dunyaya rezil olup duruyorlar.

Ustelik Almanya gercekten soykirim yapti.

Turkiye ise soykirim yapmadi. Yapmadigimiz bir soykirimi da bu millet niye kabul etsin? Kabul ederse ne olacagini zannediyorsunuz? Ozur dilemeyle olmuyo bu isler catir catir odeme yapman gerekiyor. Bosuna adamlar her gecen gun olu sayilarini arttirmiyor (400binden basladi, bu gun 1,8 milyon diyorlar)

O Nazilerdi, biz modern almanlariz diye bir sey hic kimse kabul etmedi. O Osmanliydi biz TC'yiz desen de kabul edilmeyecek. Bu isten oyle ozur dilemeyle falan kurtulamazsiniz.

2- Boyle bir konferans duzenliyorsan, dunyanin hangi ulkesinde olursa olsun, uyman gereken kanunlar var. Belgelerini eksiksiz getireceksin. Hic bir ulkede oyle elini kolunu sallayan 'ben yapiyom lan konferans' diye yapamaz. Bu 'bilim' adamlari o belgeleri eksiksiz tamamlamis mi? Mesela ben saglik raporum olmadan ehliyet alabiliyormuyum?

3- Nicin karsi gorusteki bilim adamlarinin katilim istekleri red edilmis bu konferansta?

4-Helsinki Temel Haklar orgutu gibi bir adi olan ve bu gibi etkinlikleri surekli ulkemizde duzenleyen orgutun, genel merkezinin Helsinki'de degil de, Ermenistan'in baskenti Erivan'da olmasi ve butun kadrolarinin ermeni olmasi bir rastlanti mi?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Eylül 2005 17:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
sebebi ne ? neye dayanarak durdurulmuş ? yasalara göre böyle bir şey yasaksa yasayauyulması gerek... Bunun dışında gelipte "bu konferans olacak!" şeklinde yasayı hiçe sayan açıklamaları yapanları konumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum.
AB de umurumda değil sebep arıyolar zaten fransızların tv deki iğrençliklerini ülkemizi gösteren haritada yaptıklarını gördükten sonra hepsinin.... nota çekmeyen hükümetin... programa destek veren hükümetin bakanının..
Bir konfrans düzenlenmeli ama daha üstüruplu bir şekilde yapılmalı bu topluma bunlar ermeni soykırımını legalleştirmeye çalışan bir konferans düzenliyolar gibi mesajlar verirseniz toplumu korumakla yükümlü kurumlar bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için çalışır.
Ermenileri tam sıkıştırdığımız bir dönemde bu tarz sorunlar yaşanması çok üzücü..ama burası Türkiye :)

[Bu mesaj Milamber tarafından 23 Eylül 2005 17:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
demirbilek2:

1. şık: konu burada soykırımın kabul edilip edilmemesi değil. bu konferanstan çıkan karar "Türkiye soykırımı kabul etti" gibi bir karar olmayacak. hatta karar çıkması da şart değil.bu sadece bir konferans, tartışmalar olacak, belgeler olacak, konuşmalar olacak, bilgi alış verişi olacak. orda gizli bi örgüt kurulup haydi yallah saldırın denmeyecek.

2. şık için, bu konferans usulsüzlük yüzünden değil, içeriğinin bazı çevrelerce "sakıncalı" bulunduğundan iptal edildi/ertelendi. çok yanlış bir karar ve ilerde başımızı ağrıtacak bir karar bu. daha söz hakkı bile vermiyoruz kendi adamlarımıza, kendi lafımızı nasıl dinletebiliriz yurtdışında?

halil berktay'a sorulduğunda "resmi tezi ezbere biliyoruz zaten" demiş 3. şık için.

4. şık ise konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum. boğaziçi üniverstesi ve sabancı üniverstesi bu konferans bünyesinde yer alanlardan sorumludur bence.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Mesaj tarihi:
said:
sir, 23 Eylül 2005 17:17 tarihinde demiş ki:
demirbilek2:

1. şık: konu burada soykırımın kabul edilip edilmemesi değil. bu konferanstan çıkan karar "Türkiye soykırımı kabul etti" gibi bir karar olmayacak. hatta karar çıkması da şart değil.bu sadece bir konferans, tartışmalar olacak, belgeler olacak, konuşmalar olacak, bilgi alış verişi olacak. orda gizli bi örgüt kurulup haydi yallah saldırın denmeyecek.

Yukarda bir arkadas 'kabul edelim kurtulalim gibisinden naif bir yorum yapmis ona cevaben kabul edince olacaklari yazdim.

Ha bu konferans dedigin gibi saglikli bir tartisma ortami ise niye farkli dusunen tarihcilerin katilim basvurulari kabul edilmedi? Bu mu demokratik konferans?

said:
2. şık için, bu konferans usulsüzlük yüzünden değil, içeriğinin bazı çevrelerce "sakıncalı" bulunduğundan iptal edildi/ertelendi. çok yanlış bir karar ve ilerde başımızı ağrıtacak bir karar bu. daha söz hakkı bile vermiyoruz kendi adamlarımıza, kendi lafımızı nasıl dinletebiliriz yurtdışında?

Yok dikkatli okursaniz gerekceleri tamamen usulsuzluk uzerine iptal edilmis. Simdi de 'bazi cevrelerin' baskisi ile baska bir universite'de duzenleyecekler bu konferans'i. Bu oyun eninde sonunda sahnelenecek merak etmeyin.

said:
halil berktay'a sorulduğunda "resmi tezi ezbere biliyoruz zaten" demiş 3. şık için.

Resmi tez diye damgaliyorlar ama bagimsiz tarihcilerin/ arastirmacilarin katilmasina niye izin verilmiyor bu konferansta? Niye Ilber Ortayli yok, niye Nihat Genc geri cevrildi mesela? Bu mu demokrasi anlayisiniz?

said:
4. şık ise konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum. boğaziçi üniverstesi ve sabancı üniverstesi bu konferans bünyesinde yer alanlardan sorumludur bence.

Onlar sponsor ediyorsa alakasi var demektir. Bu kaynaklari aciklamaktan niye cekiniyorlar ki? madem o kadar demokratlar.
Mesaj tarihi:
nihat genç demokrat olsa onca küfürü etmezdi adamlara, haklı olduğu noktalar olabilir, ama üslup abartılıydı, ben de olsam kabul etmem. neyse ben düzenlemiyorum konferansı zaten, sadece bildiklerimi paylaşıyorum, ve bence bu konferans düzenlenmeli, adamlar bişey söylesin ki resmi tezi savunanlar da cevap verebilsin. onlar belgelerini sunsunlar, resmi tezi savunanlar da sunsunlar. yasaklamakla bi yere varamayız tekrar söylüyorum, üstelik uluslararası platformda ezik ve kompleksli durumuna düşeriz.

sen yurtdışındakilere inandırabilir misin "yoo biz izin veriyoruz aslında ermeni konferansına sadece usulsüzlükten ertelendi" cümlesini?

resmi tez yıllardır biliniyo ve tartışılacak bir yanı yok, soykırım yoktur diyen resmi tez, değiştirilemeyeceğine göre? değiştirilirse zaten alternatif tez oluyo, onu destekleyen herkes de çağrılıyo.

bu adamlar bilimadamı, heralde ki ilk kez konferans düzenlemiyolardır, gerekli prosedürlerin farkındadırlar bence. ama zorluk çıkarmak istedikten sonra, çıkarırsın tabi ayrı mesele.

sponsorları açıklamaktan çekiniyolarsa sen nerden öğrendin?

ayrıca demokrasi demokrasi diyosun, madem amaç demokrasi, izin verin de yapsınlar şu konferansı![signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Mesaj tarihi:
Sürpriz gelişme... Konferans yarın Bilgi Üniversitesi'nde yapılıyor

Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelen Ermeni Konferansı'nda sürpriz gelişme...
Mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulan Ermeni konferansı yarın Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak. Bilgi Üniversitesi, tartışılan konferansın yarın yapılacağını kamuoyuna duyurdu.
Ermeni konferansı hazırlık komitesinden Doç.Dr. Halil Berktay'ın 'salonlarınızı açın' çağrısına Bilgi Üniversitesi'nden olumlu yanıt geldi.
Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aydın Uğur, tartışmalı Ermeni konferansının 24 - 25 eylül tarihlerinde Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde yapılacağını açıkladı.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek bugün yaptığı açıklamada "Mahkemenin kararı Boğaziçi ve Sabancı üniversitelerini bağlar, konferans başka üniversitede yapılabilir" diyerek konferansın yapılmasına yeşil ışık yakmıştı.

Katılımcıların bazıları Türkiye'den ayrıldı

Konferansa katılmak üzere ABD, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerden Türkiye'ye gelen konuşmacıların bir kısmı dün konferansın durdurulmasının ardından ülkeden ayrıldı.
• Erteleme AB'den sert tepki geldi

HAZIRLIK KOMİTESİNDEN TEPKİ!

"İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" başlıklı konferansın hazırlık komitesinden Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Berktay, "Bu konferansın her türlü engellemeye karşın en kısa zamanda yapılmasında, ülkemiz demokrasisi, bilimsel özgürlük ve üniversite özerkliği açılarından artık ihmal edilemez bir aciliyet görüyoruz" dedi.
Doç. Dr. Berktay, Sabancı Üniversitesi’nin Karaköy’deki İletişim Merkezi’nde, Hazırlık Komitesi’nin bütün üyeleri, Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Belge, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selim Deringil, Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cemil Koçak ve Yardımcı Doç. Dr. Akşin Somel ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Berktay, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararı sonucunda konferansın planlandığı gün ve yerde yapılamadığını hatırlattı.
Konferans düzenleyicilerinin "söz konusu mahkemenin yetkisinin dışına çıkarak bilim alanına ağır bir şekilde müdahale ettiği" inancında olduklarını kaydeden Berktay, şunları söyledi:
"Bir akademik konferansa katılımcı olarak kimlerin davet edileceği ve bu kişilerin bilimsel ve mesleki ehliyetlerinin tespiti, yargının yetki kapsamında değildir. Bu karar, akademik özerkliğin ötesinde ifade özgürlüğünün evrensel kurallarını ve Anayasamızın bu ilkelerini düzenleyen maddelerini çiğner niteliktedir.
Bu konferansın her türlü engellemeye karşın en kısa zamanda yapılmasında, ülkemiz demokrasisi, bilimsel özerklik ve üniversite özerkliği açısından artık ihmal edilemeyecek bir aciliyet görüyoruz.
Bu nedenle düzenleyiciler olarak, İstanbul Bilgi Üniversitesi yönetimine, mekanlarından yararlanmak için girişimde bulunduk. Aynı zamanda diğer olanakları da araştırıyoruz." Prof. Dr. Berktay, konferansın Bilgi Üniversitesi’nde yarın yapılması için çalıştıklarını da bildirdi.

ÇİÇEK: BAŞKA YERDE YAPILABİLİR

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, mahkeme kararıyla durdurulan "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" başlıklı konferansın bir başka yerde düzenlenmesi girişimini, "Bilgi Üniversitesi açısından bir problem olmaz. Çünkü mahkeme kararı, sadece toplantıyı tertip eden iki üniversite aleyhine verilmiş bir karardır. Orada veya başka bir yerde yapılabilir. Hukuk açısından baktığımızda buna bir engel gözükmüyor" diye değerlendirmişti.
Cemil Çiçek, Ermeni konferansının düzenleyicilerinden Halil Berktay’ın mahkeme kararına eleştirilerinin olduğu ve Bilgi Üniversitesi’nde konferansın yapılması için araştırma yaptıkları yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine, şunları söylemişti:
"Bilgi Üniversitesi açısından bir problem olmaz. Çünkü mahkeme kararı sadece toplantıyı tertip eden iki üniversite aleyhine verilmiş bir karardır. Orada veya başka bir yerde yapılabilir. Hukuk açısından baktığımızda buna bir engel gözükmüyor ya da en azından ben öyle anlıyorum.
Ancak, bu türlü bir toplantının yapılıp yapılmaması bilimsel özerklik adına değerlendirilecekse, buna karşılık yine pek çok sayıda, bugünkü düzenleyiciler kadar sayısı olan bir başka üniversiteli grup da (böyle bir toplantının yapılması bilimsel özerkliğe aykırıdır)
dedi. Siz hangisini tercih edeceksiniz, ona göre tercih edeceksiniz.
Profesörse onlar da profesör, bilim adamıysa onlar da bilim adamı, öyle ifade ediyorlar kendilerini. Onlar da bunun bilimsel bir toplantı olmadığını, olmayacağını söylüyor. Tabii bu konu tartışmaya açık bir konudur."

Konferans nasıl iptal edildi?

İstanbul Dördüncü İdare Mahkemesi, Ermeni konferansını durdurma konusundaki ara kararı dün oy çokluğuyla almıştı.
Ermeni konferansının durdurulması kararında başvuru sahibi olan Hukukçular Bi
Mesaj tarihi:
said:
sir, 23 Eylül 2005 17:48 tarihinde demiş ki:
nihat genç demokrat olsa onca küfürü etmezdi adamlara, haklı olduğu noktalar olabilir, ama üslup abartılıydı, ben de olsam kabul etmem. neyse ben düzenlemiyorum konferansı zaten, sadece bildiklerimi paylaşıyorum, ve bence bu konferans düzenlenmeli, adamlar bişey söylesin ki resmi tezi savunanlar da cevap verebilsin. onlar belgelerini sunsunlar, resmi tezi savunanlar da sunsunlar. yasaklamakla bi yere varamayız tekrar söylüyorum, üstelik uluslararası platformda ezik ve kompleksli durumuna düşeriz.

sen yurtdışındakilere inandırabilir misin "yoo biz izin veriyoruz aslında ermeni konferansına sadece usulsüzlükten ertelendi" cümlesini?

resmi tez yıllardır biliniyo ve tartışılacak bir yanı yok, soykırım yoktur diyen resmi tez, değiştirilemeyeceğine göre? değiştirilirse zaten alternatif tez oluyo, onu destekleyen herkes de çağrılıyo.

bu adamlar bilimadamı, heralde ki ilk kez konferans düzenlemiyolardır, gerekli prosedürlerin farkındadırlar bence. ama zorluk çıkarmak istedikten sonra, çıkarırsın tabi ayrı mesele.

sponsorları açıklamaktan çekiniyolarsa sen nerden öğrendin?

ayrıca demokrasi demokrasi diyosun, madem amaç demokrasi, izin verin de yapsınlar şu konferansı!

ben nerde amac demokrasi yazmisim onu bi goster bakalim, demokratiz diyenlerin uyguladigi cifte standarttan bahsettigimi anlamamis olman imkansiz,

Nihat Genc farkli dusundugu icin, alternatif oldugu icin, bati'nin dayatmalarini kabul etmedigi, sorguladigi, dur bi dakka dedigi icin konferans'a alinmiyor, hatta bu yuzden Iletisim tarafindan artik kitaplari yayinlanmiyor, sizin demokrat bilim adamlari tarafindan sansure ugradi. Limon dergisinin yazarida mi resmi tez oldu simdi?
Mesaj tarihi:
Ben sıze bırsey anlatım ozaman.
Abant İ.Baysal unıde okuyorum.Jeopolıtık dersınde bu olaylar gundeme geldı bende dedım ki:Bizde dusunce suc deyıl dusunceyı soyleyınce suc oluyor.Dogru yanlıs tartısılır konusulur ama once konusulmasına ızın verılmelı.
Hoca:Bızı ıcten yıkmaya calısıyorlar.Bakın cocuklar bunlar oyun O.Pamugu kınayın hepınız okumayın kıtaplarını yakıyorlar bence cok dogru.Yedıgı kaba pıslıyor adam.
ben:Hocam adamın kıtaplarının ne sucu var?Ayrıca bu adamın o sozlerı soyleyebılmesı bızı avrupaya demokratık bır ulke olarak tanıtmazmı?
Hoca:Bızım bazı seylere demokrasıden fazla ıhtıyacımız var.
Bende en son ''Kitapların yakıldıgı yerde en sonunda ınsanlar yakılır'' lafını hatırlattım ve sustum.
Tahmın edebılecegınız gıbı hocanın demokrası anlayısı sonucu nasıl olduysa jeopolıtıkten kaldım ustelık benım calıstırdıgım arkadaslarım aa ıle gectı.
İtraz edecektım bırde ne goreyım:
Ogrencının aldıgı not Ogr.Elemanının takdır ettıgı nottur.
Yanı bu ulkede demokrası yok arkadaslarım.[signature][hline]Absolut, 09 Eylül 2005 01:55 tarihinde demiş ki:
TV Show yapmaksa futbol, FB bu alemin dansözüdür.
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 23 Eylül 2005 18:38 tarihinde demiş ki:
konferansı ermeniler mi düzenliyor yoksa türkler mi?
konuşacak kişiler türk mü yoksa ermeni mi?

ermeniler ve arkadaslari duzenliyor, konusmacilarin cogu ermeni.

Tarkan'in sarkilarini Rusca soyleyen bir Rus sarkicinin olumle tehdit edilip sinirdisi edildigi bir ulke, bize konferans verecek yani. Bizim dusuncelerimizi ifade ettigimiz bir konferans'in ermenistan'da yapilsaydi neler olurdu ?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Eylül 2005 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Passanger, 23 Eylül 2005 18:36 tarihinde demiş ki:

Bende en son ''Kitapların yakıldıgı yerde en sonunda ınsanlar yakılır'' lafını hatırlattım ve sustum.

Oyle mi, Orhan Pamuk'un hangi kitabi yakildi?

Hayali dusmanlar yaratiyorsunuz. Resmi tarihte bunlardan biri.

Avrupa kendisine baksin once. Kendi islerine uymayan bir adam cikti mi, yargisiz infaz da yapiyorlar, fikirlerini begenmedikleri adam cikinca tutuklama da yapiyorlar. Kendi baslarina gelince her halti da yiyorlar. Avrupa bana bir sey ogretebilecek konumda degil.
Mesaj tarihi:
ama demokrat olmalarına izin bile verilmiyodu ki az kalsın. neyse ki düzenlenecekmiş.

öncelikle ben burada taraf falan değilim, soykırım var mıdır, varsa kabul edilmeli midir falan bunlar apayrı tartışma konuları.

nihat genç'i de takip ederim, bazı yazıları çok güzeldir, bazen çizgiyi aşar. sözkonusu yazısını da akşamda okudum, hak verdiğim yanları da vardı, çok ağır kaçan yanları da vardı. zaten yayınevinden kovulması da çok yanlış bir karardı. onun başlığını da burada ben açmıştım hatta.

kimin çağrılıp çağrılmayağına da konferansı düzenleyenler karar verir, hukukçular da bunlara ağzını açıp gık diyemez.

ancak bu iş çok ciddi boyutlara ulaştı, muhakkak yapılması gerekiyor bu toplantının, devletin söz sahibi olabilmesi için. bugün ertuğrul özkök aynen şöyle yazmış, altına imzamı atarım:

"İsviçre Mahkemesi, "Soykırım yoktur" diyen Doğu Perinçek'i, "Bunu söylemeniz suç değildir" diyerek davayı düşürüyor.

Biz ise İstanbul'da, aralarında "Soykırım vardır" diyen insanların bulunduğu konferansa izin vermiyoruz.

İşte bu kararlar yüzünden ben de ne Orhan Pamuk, ne de bu konferans hakkındaki eleştirilerimi rahatça yazabiliyorum."

ek: adamlar pislikler yapıyo diye biz de yanlış kararlar verebilir miyiz? biz demokrasi adına üstümüze düşeni yapmalıyız, ondan sonra herşey tartışılır, görüşülür.

[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.

[Bu mesaj sir tarafından 23 Eylül 2005 19:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
BBC'de alt yazı geçiyor Türk başbakanı Ermenilerin düzenlediği konferansı engelledi diye. Dışardaki insanlar için nasıl gösteriliyor işte. Böyle çat diye düşüncesiz sonuçları belirsiz kararlar anca zarar getiriyor.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Mesaj tarihi:
bence cok sacma birşey bu erteleme kararı ermenistanda turklerle ilgili bir konferans ertelense kıyameti koparırız ama[signature][hline]bende BAL'lıyım (sadece BAL'lılar anlar)
Mesaj tarihi:
Tabii BBC oyle yazar, zaten amac o. O alt yaziyi gecebilmek, Turkiye'nin AB'ye girmesini engellemek amac. Bu konferansi sponsor edenlerin amaci da o.

Gozunuz aydin, basladi konferansiniz.

Tek tarafli, alternatif ve bagimsiz fikirlere yer vermeyen bir konferansin 'bilimsel' oldugunu kabul etmiyorum.
Mesaj tarihi:
Fedaykin -10
Beyler saçmalamayın İsveçre'de ermeni soykırımı yoktur diyeni tutukluyorlar onlar çağ dışı barbar falan mı oldu yurt dışında karizmaları mı zedelendi. Kendinizle tarihinizle barışık olun biraz , yok biz osmanlı değiliz soykırımı onlar yaptı bize ne demekle olmaz bu işler .Bizim osmanlı devletiyle alakamız yoktur demek şu anda çok borçumuz var türkiye devletini kapadık yeni türkiye devletini kurduk demekle aynı şeydir hainliktir . Alınan karara gelince bencede yanlıştır ama böyle tepki gösteririlmemelidir ve nihayetinde gene konferans gerçekleşicekmiş işte.
Mesaj tarihi:
said:
demirbilek2, 23 Eylül 2005 18:56 tarihinde demiş ki:
said:
Passanger, 23 Eylül 2005 18:36 tarihinde demiş ki:

Oyle mi, Orhan Pamuk'un hangi kitabi yakildi?

Hayali dusmanlar yaratiyorsunuz. Resmi tarihte bunlardan biri.

Avrupa kendisine baksin once. Kendi islerine uymayan bir adam cikti mi, yargisiz infaz da yapiyorlar, fikirlerini begenmedikleri adam cikinca tutuklama da yapiyorlar. Kendi baslarina gelince her halti da yiyorlar. Avrupa bana bir sey ogretebilecek konumda degil.

Bak arkadasım anlasamıyoruz.Ben ne orhan pamugu savunuyorum nede konferansı.Ben ınsanların dusunme ve konusma ozgurlugunu savunuyorum.
Avrupa belkı sana bırsey ogretecek konumda deyıl ama ben avrupadan cok sey ogrenecegıme ınanıyorum.Daha ronesansı bıle tam ogrenemedım nerde bugunlere kadar gelmek?
Fıkır sahıbı olmadan once dusunmek gerekır.Devletın kutuphanelerınde bıle orhan pamuk kıtapları yakıldı.Hafızamız zaten toplum olarak zayıf.Gordumkı senınkıde zayıf.
Bence asıl hayalı dusman yaratan sensın.3-5 bılım adamının konusması ne turkıyeyı baglar.Nede o konunun dogru oldugunu.Bunlar turkıyenın kabugundan cıkmasını ıstemeyen 12 eylul zıhnıyetınden kurtulamayan ınsanların savlarıdır.O zamanda ne demıslerdı ortanın solu moskova yolu.
Avrupanın turkıyeye karsı planları yokmu?Var.Ama avrupa trenını kacırırsak dogu ekspresıne bınerız arkadasım.
Turkıye a.b'ye uye olamasa bıle muzakereler surecınde cok buyuk yol katederız.Demokrası konusunda.Toplumsal yasam konusunda.Toplumsal saglık konusunda.Egıtım konusunda.Ekonomı konusunda.Tabı bu surecte bagımsızlıktan tavız verılmemelı.[signature][hline]Absolut, 09 Eylül 2005 01:55 tarihinde demiş ki:
TV Show yapmaksa futbol, FB bu alemin dansözüdür.
Mesaj tarihi:
ne abnin bize ihtiyacı var ne de bizim abye sadece kafaların değişmesi lazım o kadar sonra zaten hersey kendiliğinden yoluna girer[signature][hline]Remember, respect is everything!
Mesaj tarihi:
@ Passenger:
Cevabin icin tesekkurler, bir kac noktaya deginmek istiyorum:

said:
Passanger, 24 Eylül 2005 19:32 tarihinde demiş ki:
Bak arkadasım anlasamıyoruz.Ben ne orhan pamugu savunuyorum nede konferansı.Ben ınsanların dusunme ve konusma ozgurlugunu savunuyorum.

cok guzel, aynen ben de katiliyorum. O zaman niye bagimsiz arastirmacilarin / tarihcilerin katilmasina izin verilmedi bu konferansa? onlarin dusunme ve ifade ozgurlugu yok mu acaba? Bu konferans tek bir gorusu temsil ediyor. Dolayisiyla 'bilimsel' olma niteligini kaybetmistir. Mesela Nihat Genc niye geri cevrildi?

Kendi gorusleri disindaki butun iddialar 'resmi tez' adi altinda bastan reddetmisler. Oysa resmi tezle ilgisi olm ayan onlarca yorum var. Resmi de olsa gayri resmi de olsa, herhangi bir olasiligi reddettigin anda 'bilimsel' niteligini kaybedersin. Kaybettiler de zaten. DanisIkLI Dovus denir buna.

said:
Avrupa belkı sana bırsey ogretecek konumda deyıl ama ben avrupadan cok sey ogrenecegıme ınanıyorum.Daha ronesansı bıle tam ogrenemedım nerde bugunlere kadar gelmek?

Ronesans'a kadar gitmeye gerek yok, daha 8-10 sene once Avrupa'nin gobeginde Srebrenica'da islenen soykirima ve bu olaylara AB'nin tepkisizligine bakmak yeterli. Ya da Almanya'nin Solingen sehrinde 1993 senesinde 20 yasindaki Turk kizini ve kucagindaki bebeklerini canli canli yakanlar da Avrupaliydi.

Avrupa bir tek Londra, Paris degil. Hep bunu diyorum cikin turistik rotanin disina gidin bakalim kirsal bolgelere orta-kucuk sehirlere, goreceginiz Avrupa taniyacaginiz insanlar nasil bakalim?. Ama gercek Avrupa budur, orada yasarsan anca anlayabilirsin. Yoksa 15 gun geziyle falan Avrupa ogrenilmez, en az 3-4 sene yasamak lazim.

said:
Fıkır sahıbı olmadan once dusunmek gerekır.Devletın kutuphanelerınde bıle orhan pamuk kıtapları yakıldı.Hafızamız zaten toplum olarak zayıf.Gordumkı senınkıde zayıf.

Hakkaten Orhan Pamuk'un hangi kitaplari hangi devlet kutuphanelerinde yakilmis ben hatirlayamiyorum.Belki de hafizam zayif, sen hatirlatirmisin? Iddiani ispat et bakalim. ;)

Ha tabii gecerli kaynak gostermeden bir sey ispat edilemeyecegini de hatirlatayim. Ornegin ciddi kabul edilen bir gazete'den link verebilirsin eger gercekten olduysa bu olay. ispat edebilirsen ben de kabul edecegim. Edemezsen de, senin hafizan zayifmis diyecegiz ama!

said:
Bence asıl hayalı dusman yaratan sensın.3-5 bılım adamının konusması ne turkıyeyı baglar.Nede o konunun dogru oldugunu.Bunlar turkıyenın kabugundan cıkmasını ıstemeyen 12 eylul zıhnıyetınden kurtulamayan ınsanların savlarıdır.O zamanda ne demıslerdı ortanın solu moskova yolu.
Avrupanın turkıyeye karsı planları yokmu?Var.Ama avrupa trenını kacırırsak dogu ekspresıne bınerız arkadasım.

Bunlar aslinda Turkiye'nin AB'ye katilmasini istemeyen Ermeni diasporasi ve AB'deki bazi gruplarin isi ama sen istedigin gibi gorebilirsin.

Neden sence bu olaylar, tam da katilim muzakerelerinin baslamasina 2 hafta kala oluyor dersin? Hem Fransiz hem de ermeni tv.lerinde haberleri her gun seyrederim, bu konuda nasil dusunduklerini biliyorum. Neden PKK birden canlandi son 3-4 ayda? Ermeni diasporasi lobi yapiyor, buyuk sermayeye sahip ve cok aktif. Bizim mucadelemiz bunlarladir bu gun.

Avrupa 'trenini' kaciralim diye bir iddiada bulunmadim, onun icin bu savini uzerime almiyorum.

said:
Turkıye a.b'ye uye olamasa bıle muzakereler surecınde cok buyuk yol katederız.Demokrası konusunda.Toplumsal yasam konusunda.Toplumsal saglık konusunda.Egıtım konusunda.Ekonomı konusunda.Tabı bu surecte bagımsızlıktan tavız verılmemelı.

Turkiye AB'ye katilmasin demiyorum ki. Ben cok da sevmem Avrupa'nin politik yaklasimlarini ama bence AB'ye katilsak bizim icin cok guzel olur. Ama katilcaz diye de kimsenin soykirim iddiasini falan kabul edecek degilim.

Saygilar,

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 24 Eylül 2005 23:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@demirbilek:bi kere anlaşamadığımız nokta şu, bilimsel bir konferansa "ben de katılmak istiyorum" diye gitmezsin, konferansı düzenleyenler çağırırsa gidersin, çağırmazsa gitmezsin. kaldı ki gazeteki köşe yazısını kullanarak sana alenen küfür ve hakaret eden bir adamı konferansına çağırmazsın (nihat genç).

o konferansa katılanların hepsi "soykırım vardır" demiyor, ama hepsi de resmi tezin yanlış olduğunu savunuyor, ortak noktaları bu. resmi tezde eksikliklerin, yanlışlıkların olması "soykırım var, kabul etmeliyiz, tazminat ödeyelim" anlamına falan gelmiyo, konferanstan da böyle bir karar çıkmayacak, çıksa bile türkiyeyi zerre kadar bağlamaz.

her ülkenin iyi ve kötü yanları vardır, her toplumun lekeler ve de gurur duyduğu olayları vardır. avrupa bizden bazı konularda üstün, bazı konularda biz avrupadan üstünüz. bu, avrupadan bişey öğrenemeyeceğimiz, adamların hiç bir insani yönü olmadığı anlamına gelmez. kaldı ki ülkeler arası ilişkiler, çıkarlar üzerine kuruludur. bu konferansın gerçekleşmesi, ülkemizin "lehine"dir.

hani diyosun ya "Bunlar aslinda Turkiye'nin AB'ye katilmasini istemeyen Ermeni diasporasi ve AB'deki bazi gruplarin isi ama sen istedigin gibi gorebilirsin." işte biz bu konferansın düzenlenmesini engellersek onların ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz; onların vermek istediği Türkiye tanımına farkında olmadan uymuş oluyoruz. bunu anlatmaya çalışıyorum en başından beri.

kaldı ki bu olaylar 3 ekime iki hafta kala planlanmadı, daha önceden gerçekleşmesi planlanıyodu ancak "ertelendi".

ab'ye girmek için soykırımı kabul edicez diye bişey yok, ama bu konferansın yapılması demokrasinin ve üniverste özerkliğinin gereğidir, bu gereği yerine getirmeden de ne ab'ye gireriz ne ifade özgürlüğü sağlarız.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 23 Eylül 2005 09:33 tarihinde demiş ki:
Bir sürü gerizekalı ile uğraşmaktan sıkıldım, Abdullah Gül'e saçını başını yolduğu bu günlerde ona başarılar diliyor ve bu konu üzerine söylediği bir sözün altını bir kez daha çiziyorum; Kendi kendine bu kadar zarar veren ülke az bulunur. 3 Ekim'e giderken içerde ve dışarıda bu işi engellemek için çalışanlar son gayretlerini gösteriyorlar. Bunlara yenileri de eklenirse benim için sürpriz olmaz. Kendi kendimize zarar vermekte üstümüze yok."

ya okuduktan sonra bişey diyemedim..hep söylemek isteyipte söyliyemediğim mesaj budur..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
said:
St_Dreamer, 23 Eylül 2005 13:22 tarihinde demiş ki:
Bence yapılması gerekn bu soykırım iddalarını kabul edip olayın T.C ile hiç bir ilgisi olmadığını tamamen osmanlı devletinin mok yemesi olduğunu açıklamaktır.

iyide zaten bu zmana kadar sorun böle yapıldıı için bnüyüdü..
adamlar siz yaptınız dedi biz hayır osmanlı dedik hatta olmadı bile dedik : )
sonra osmanlı zatn sizsiniz ampül abiler dediler.. biz yapmadık öle bişi dendi..
herkez biliyo ama kimse sölemiyo : )
edit: bişiler konuşmaya çalışanlarında önü kesiliyo.. neden 3ekim..alkıışşş
[signature][hline]Sanırım içmek,
ertesi sabah tekrar hayata dönülebilen ve her gün tekrarlanabilen bir intihar biçimidir.

[Bu mesaj Creus tarafından 25 Eylül 2005 02:38 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...