ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 sabah sabah haber üstüne haber geçmeyi sevmiyorum pek ama gözden kaçırılacak gibi de degildi bu http://www.milliyet.com.tr/2005/09/23/siyaset/asiy.html haber linkte var, özeti de yargının boğaziçi ve sabancı üniversitelerinin ortak düzenleyecegi ermeni konferansının yapılmasını yasaklamış olması. 3 ekime yaklaşırken ilginç bir sürpriz olmuş bu da.[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine raistlinn i kalbimde yaşatıyorum CusTodeM 3 Eylül 2005'te Rock'n Coke'da demiş ki: Karı istiyorum yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Iyi olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Sonra çıkıp yargıya neden güvenilmiyor diyorlar, önce hakimler oturup en az benim kadar yasaları bilsinler sonra hukukun üstünlüğünden bahsetsinler. Bir konferasın katılımcılarının ne olduğu, içeride ne konuşulacağı mahkemeleri zerre ilgilendirmediği gibi içeriğini sormaya da yasal olarak hiç bir hakları yok. Neymiş efendim panelde karşı görüş olacakmıymış onu bilmeleri gerekiyormuş... SANANE BE.... Mahalledeki dedikoducu koca götlü kadınların ne derece merek etme hakkı varsa o hakimlerinde ancak o derece hakkı var. Tek umut verici nokta 3 hakimden 2'sinin bu şekilde kocakarıcılık oynaması, diğerinin yetki alanımızda değil diyerek muhalefet şerhi koyması. Aziz Nesin memleketin %70'i aptal derken oranı cidden güzel tutturmuş. Gelelim olması gereken boyuta. Bir konferansın gerçekleşip gerçekleşemeyeceği idarenin işidir yani buna sadece okul yönetimi, YÖK ve valilik müdahale edebilir. Kısaca buna başbakan, hakimler, sokaktaki Mehmet Efendi veya diş hekimi Gülçin hanım müdahale edemez. Burada bir yetki aşımı vardır ve derhal bu 2 hakim görevden alınıp hizmet içi eğitime gönderilmeli ve ancak bir sınavdan sonra yeterli hukuk bilgisine sahip olduklarına kanaat edildikten sonra tekrar göreve başlamalıdırlar. Ayrıca bundan önce baktıkları bütün davalarında güvenilirliği sarsıldığından o kişilere de temyiz yolu doğmuştur.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 iyi olmus bence. bunların ne yapmaya cakistiklari amaclari belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Bir sürü gerizekalı ile uğraşmaktan sıkıldım, Abdullah Gül'e saçını başını yolduğu bu günlerde ona başarılar diliyor ve bu konu üzerine söylediği bir sözün altını bir kez daha çiziyorum; Kendi kendine bu kadar zarar veren ülke az bulunur. 3 Ekim'e giderken içerde ve dışarıda bu işi engellemek için çalışanlar son gayretlerini gösteriyorlar. Bunlara yenileri de eklenirse benim için sürpriz olmaz. Kendi kendimize zarar vermekte üstümüze yok."[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" [Bu mesaj fedaykin tarafından 23 Eylül 2005 09:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 dun gece ntv de brisi canli yayina katilmisti avukat ti sanirim tam hatirlayamiorum bu tedbir kararirnin bugun bsavuru yapilarak kaldirabilecegini falan soyluordu[signature][hline]Rainy Durex Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 3 ekime giderken 3 ekime giderken. bu ne ya herseyi 3 ekime baglıyolar. terorist saldırısı olur 3 ekim bayrak yakılır 3 ekim eylem yapılır 3 ekim. 12 eylülün protesto edilmesine bile izin vermiyo adamlar neymis son gunlerde provakasyonlar artmıs mıs! kulliyen yalan. orda simdi kesin olay cıkıcak polislerimiz tekmeleri tokatlari coplari indircekler milletin kafasına ab den fırca yicez diye 3ekimden 1 hafta sonrasına ertelediler. neyi saklamaya calisiyoruzki. avrupali zaten biliyo bizi. istediğimiz kadar kamufle olmaya calisalim bosa hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: fedaykin, 23 Eylül 2005 09:33 tarihinde demiş ki: Bir sürü gerizekalı ile uğraşmaktan sıkıldım, Abdullah Gül'e saçını başını yolduğu bu günlerde ona başarılar diliyor ve bu konu üzerine söylediği bir sözün altını bir kez daha çiziyorum; Kendi kendine bu kadar zarar veren ülke az bulunur. 3 Ekim'e giderken içerde ve dışarıda bu işi engellemek için çalışanlar son gayretlerini gösteriyorlar. Bunlara yenileri de eklenirse benim için sürpriz olmaz. Kendi kendimize zarar vermekte üstümüze yok." [signature][hline]Absolut, 22 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki: Belki yenildik ama dana gibi bağırdık diye hava atan bir biz varız herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Fedaykin'in ilk mesajında dediğini al, ben demişim gibi kullan. O derece +1[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Valla haklı yapılsın konfrerans atalarımız katletmisse ermenileri sende konfreransımı katledecen korktugun bir seymi var senimi yargılayaklar atalrının yaptıgı seyden yapılan katliamlar karsılıklı ayrıca T.C. osmanlı devletinin devamı deil yani osmanlı bir sey yaptıysa bu bizi baglamaz kac kac nereye kadar madem olmadıu böle bir katliam soykırım artık ne denirse tam anlamıyla cıkacan eldeki veriler devlet arsivlerini acacaksın sonuna kadar Birlersmis Milletleerden cagırcan temsilcilerini ermenisini fransızını rusunu inglisini almanını vs vs onlar soykırımı isbatlasınlar bizde olamdıgını tüm ülkeler nezdinde kararı alınır yani sanki soykırım yapılmıs da biz yok böle bisi inkar ediyomusuz gibi engellemek neden demokratik bir ülke isek eger her türlü düsünceye saygı duymak gerekir bir avukat cıkmıs basvurmus savcılıga engellenmis yani sacma olaylar bunlar bogazici sabancı vs vs üniversiteler catısında prof lar esliginde bir konferans sonucta T.C. proflarıda bulunacak ama iste bir takım kıt zihinler engelliyor[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: fedaykin, 23 Eylül 2005 09:17 tarihinde demiş ki: Aziz Nesin memleketin %70'i aptal derken oranı cidden güzel tutturmuş. Valla Rahmetli o zaman icin iyi söylemis simdiyi görse %95 falan derdi bu arada yüzde icinde bende bulunabilrim bi genelleme söyledigim[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 sanki dünyayı başımıza yıkacaklarmış gibi korkuluyor, üstelik "henüz yapılmamış" bir konferanstan bahsediyoruz. gerçekten kıt beyinlilik bu, başka bişey değil. bizim ülkemizde hükumet olsun, tarihçiler olsun zerre kadar kendilerine güvenebilseydi bu konuda, bu tarz konferanslara güler geçerlerdi, "bırakın istediklerini konuşsunlar, biz gerçekleri biliyoruz, biz de bi konferans düzenleriz" derlerdi ve kendi bildiklerini savunurlardı, istediklerini de çağırırlardı. böyle yapmıyolar "aman yasaklayın, aman çok kötü bi karar çıkacak cısss" diyolar. yasakla, cıssss demekle hiçbi yere varamayız. kısacası fedaykin +23625432[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 fedaykin +1[signature][hline]O şimdi Google... Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 T.C Osmanlıyla hiç bir alakası olmayan(devamlılık anlamında) hatta kurucusunun Osmanlı tarafından suçlu ilan edildiği demokratik bir hukuk devletidir.Yapılan bir soykırım vardır.Bunu kimse inkar edilemez.Hem bu soykırım karşılıklı olmuştur ve savaş zamnıdır.Avrupa'nın istediği bunu bize inkar ettirerek daha da suçlı duruma düşürmek ve soykırımı bize mal etmektir.Bence yapılması gerekn bu soykırım iddalarını kabul edip olayın T.C ile hiç bir ilgisi olmadığını tamamen osmanlı devletinin mok yemesi olduğunu açıklamaktır.Almanya'da da 2. Dünya Savaşı sırasında büyük bir yahudi soykırımı olmuştır ama Almanya bunu hiç bir zaman inkar etmemiştir(nasıl edecek ki :))Dolayısıyla bu durum ne zamandır ülke gündemini meşgul etmekte.Bunu kabul edip önümüze bakmak ülke için en hayırlısıdır.Konferansları,mitingleri vs. engelleyerek hiç bir yere varamayız.Dahası kendimizi daha kötü duruma düşürürüz.Bu engellemeler hem bizi soykırım konusunda daha şüpheye düşürür,hemde özgür düşüncenin yasaklandığı demokratik olmayan bir ülke konumuna getirir edik:aceleden olumş kusura bakmayın[signature][hline]Viva la creativa!!! Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle... [Bu mesaj St_Dreamer tarafından 23 Eylül 2005 13:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Soykırım ile katliam çok farklı iki şeydir, hukuki boyutundan tutunda ahlaki farkına kadar. İkisini karıştırmamakta fayda var.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: St_Dreamer, 23 Eylül 2005 13:22 tarihinde demiş ki: Bence yapılması gerekn bu soykırım iddalarını kabul edip olayın T.C ile hiç bir ilgisi olmadığını tamamen osmanlı devletinin mok yemesi olduğunu açıklamaktır. Oh be![signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom- Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki: iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim.. Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Böyle çözümler kısa vadede olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Ne denilebilir ki, bir de utanmadan demokratik bir ülkeyiz diye geçiniyoruz. Alın size demokrasi.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: St_Dreamer, 23 Eylül 2005 13:22 tarihinde demiş ki: Bence yapılması gerekn bu soykırım iddalarını kabul edip olayın T.C ile hiç bir ilgisi olmadığını tamamen osmanlı devletinin mok yemesi olduğunu açıklamaktır. haklısın ya ne kadarda basit dimi cozum. sen hala olayı ve bu iddiaların nedenini bilmiyosun. bi kere sen osmanlı ayrı bisey deilsin. sen sadece devletinin adını deistirdin yonetim seklini deistirdin. havadan gelen insanlar turkiye cumhuriyetini kurmadı. ayrıca ataturk osmanlı devletinin tum borclarını ustlenmisti. simdi diceksinki ne alaka? al sana alaka! simdi evet sen eger gercekten bu sozde soykırım iddialarını kabul edersen adamlar senden once tazminat isticekler ve bu olay toprak istemeye kadar gidicektir. ayrıca tarafsız (!) avrupa ulkeleri ve abdnin ve insan hakları mahkemesinin alacağı kararda bellidir simdiden. kısaca bu olay o kadar basit bise degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 @gokhaan:peki sence bu toplantı gerçekten yasaklanmalı mı? yoksa konferansı yapmalarına izin verip, karşı bi konferans daha mı düzenlemeli? burda tartışılan şey soykırım oldu mu olmadı mı değil, bu konferansın yasaklanması. ayrıca st_dreamer iyi söylüyosun ama "resmi" tarih bu soykırım iddiasını hep yalanlamıştır, yoksaymıştır, şimdi çıkıp da resmen "kem küm aslında olmuş ama bizle alakası yok" dersek güvenilirliğimiz sarsılmaz mı biraz?[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 @gökhaan Elbette havadan gelen adamlar kurmadı.Ama kuran adamların düşünce yapısı osmanlıdan çok çok farklıydı.Bir kere yönetim biçimi monarşiden halkın egemenliğine dayanan cumhuriyet oldu.Laik bir devlet teşkilatlanması kuruldu.Eğitim alanında(harf inklabı),din alanınd(tekke ve zaviyelerin kapatıması),sosyal alanda(kıyafet inklabı,fes ve sarığın yasaklanması) ve pek çok alanda inklaplar yapıldı sence bunlar az buz şeyler mi T.C yi osmanlıdan bağımsız yeni bir devlet olarak tanımlamaya yetmeyecek şeyler mi? Ha öte yandan diğer söylediklerinde haklısın(ız) biraz üstün körü düşünerek yazmışım.Ama başka çözüm yolu görebiliyor musunuz bu sorun hep bizim önümüze tecvid pilavı gibi getirilmeyecek mi?Ne yapılası lazım o zaman?Hem konuda çok farklı yerlere kayıyor uzatmayalım isterseniz[signature][hline]Viva la creativa!!! Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: sir, 23 Eylül 2005 13:53 tarihinde demiş ki: @gokhaan:peki sence bu toplantı gerçekten yasaklanmalı mı? yoksa konferansı yapmalarına izin verip, karşı bi konferans daha mı düzenlemeli? burda tartışılan şey soykırım oldu mu olmadı mı değil, bu konferansın yasaklanması. simdi ortada bi yargı kararı var buna mudahale etmek dogru olmaz :=) yok yapılabilir izinde verilebilri ama benim bu konferans hakkında okuduklarım tamamen turkiye cumhuriyeti aleyhine konusmaciların katilacagi konusulacagıydı. o yuzden rahatsızım. ayrıcı adalet bakanı bugun diyoki: - bu karar sadece bogazici ve sabancı universitesini kapsar. yarın baska bi universitede yapılacak diyo konferans icin. peki daha bi kac oncesine kadar bu adalet bakanı deilmiydi bu turk milletini arkadan hancerliyen bi harekettir diyen? yani bilmiyorum garip seyler donuyo onu anlıyamıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 ohh iyi olmus[signature][hline]Nightwish Power | McLaren | Kimi Raikkonen will be a jeolog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 e saçma bi karar, mantıklı bi dayanağı da yok bakanın, sıkışıp kaldı bu yüzden de, kendiyle çelişiyor. türkiye cumhuriyeti aleyhine konuşmak ne demektir? henüz yapılmamış bi toplantı nası konuşabilir devlet aleyhine? hem bunlar sokaktaki adamlar değil, türkiye'nin en iyi üniverstelerinde öğretim görevlisi olan profesörler; bu adamlar mı türkiye cumhuriyeti aleyhindeler?yüzlerce genci yetiştirdiler bu ülkeye hizmet etsinler diye. bırakalım konuşsunlar bi yahu.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Bölücü içerikli olacağına dair sağlam bir kanıt yoksa yasaklamaları hatalı..[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 politikayla bilimin ne kadar alakası varsa hukuğunda bilimle o kadar alakası olabilir yani hiç. saçma bi karar. ama bi yandan da yoğurdum ekşi deyip avrupadan poh pohlanan zevzeklerin varlığı da aklıma geliyor bi garip oluyorum sinirlenip oha falan oluyorum yani..[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar