metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 ya verdiğin örnek biraz saçma olmuş. ordu'dan bahsediyorsun da, ordu dediğin sırf disiplin yani. üniversitede saça sakala karışılmıyor biliyorsun ama başörtüsüne karışılmıyor. ya başörtüsüyle üniversiteye giren kadın türbanla nasıl girsin, türbana yasak koyarsın başörtüsüne serbest dersin olur biter. sonuçta başörtüsü takmamakla kafalarındaki düşünceyi de silip atamıyorsun; hangi amaça hizmet etçekseler zaten ediyorlar.[signature][hline];;suitfly [Bu mesaj metboy tarafından 14 Eylül 2005 12:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Sadece meraktan soruyorum Turban ve Başortusunun şekil ve takılma olarak farkları nedir? bana cıkıp biri ideolojil olarak takılıo demeyin Gordugunuzde nasıl ayırt ediyorsunuz?[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 o diil de bi bizim başbakanımız bakanlarımızın eşleri başörtülü ortadoğuda.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. [Bu mesaj Sly-One tarafından 14 Eylül 2005 12:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 NAA Sen şimdi Topkapı Sarayı'ndaki ayak izinin de Hz. Muhammed'e ayit olduğunu sanıyorsundur Allah bilir (bu konuya 2 3 ay öncesinde müze müdürü zaten açıklık getirmişti, tabi anlayana)!!! Okumaya o kadar çok üşeniyorsun ki, dün verdiğim linklere bile bakmamışsındır sen... İslam karşıtları diye nitelendirdiğin kesim İlahiyat mezunu, ilim, irfan ve gerçekleri görmüş kişiler... Düşün bir, sence Kuran 3495^13 kez yakılsa dahi, sence dinini muhafaza etmek isteyen insanlar bunu ulu orta açığa dökerler mi??? [spo1=Aynı siteden alıntı...]Bazı İslam kaynaklarında, Osman döneminde çoğaltılan nüshaların bir kısmının bugün elde olduğu iddia edilir. Örneğin, bir kopyanın Taşkent'te olduğundan söz eden çok sayıda kitap vardır. Yine bazı İslami Türk kaynaklarında Topkapı Müzesi'ndeki Kuran'ın da Osman zamanından kaldığı söylenir. (Turan Dursun'un bu makalesinin üzerinden geçen sürede , 2000 yılına gelindiğinde, Yemen'deki Ulu Cami'de yapılan restorasyon çalışmaları sırasında dünyanın en eski Kuran'ının bulunduğu The Guardian gazetesinin haberinde açıklanmıştır. Bu Kuran üzerinde yapılan incelemeler, günümüzdeki Kur'an'ı tutmadığını göstermektedir. ) [/spo] Sen şu an sanıyorsun ki, karşında dinden, imandan feyz almamış, Allahsız tosbanın teki var!!! Ben üniversiteye girdiğim yıllarda İlahiyat okumayı düşünmüş birisiyim. Senin düşünce kalıplarını havada 40 taklada atsam zaten değiştiremem ve bunu yapmaya da çalışmıyorum, çünkü burnunun önündeki sis tabakasını kaldıramıyorsun daha...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 [Bu mesaj Keyzar tarafından 14 Eylül 2005 12:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 verdiğin site çok tarafsız meaaşşallah, nasıl inanasım geldi bak şimdi.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 İngiltere'de ismini hatırlamadıgım muzeleride gezmeni tavsiye ediyorum sana... Cok bilgili arkadasım Sadece meraktan soruyorum Turban ve Başortusunun şekil ve takılma olarak farkları nedir? bana cıkıp biri ideolojil olarak takılıo demeyin Gordugunuzde nasıl ayırt ediyorsunuz?[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Naa, 14 Eylül 2005 12:36 tarihinde demiş ki: Sadece meraktan soruyorum Turban ve Başortusunun şekil ve takılma olarak farkları nedir? bana cıkıp biri ideolojil olarak takılıo demeyin Gordugunuzde nasıl ayırt ediyorsunuz? türban tümden sarılıyor böyle ve iğneyle başın sağında (belki de sol tam bilmiyorum o kadar) bir yerlerde tutturuluyor. başörtüsü denen şeyde iğne yok, eşarbın iki ucu çenenin altında bağ yapılıyor. türbanlılar diye genellemeyin. cidden aralarında çok farklı akımlar var. restorana gidip bira içeni bile var (ve buna kimsenin karışmaya hakkı yok) hatta bazılar çarşaflı veya türbanı politika malzemesi yapanlara da kızıyor özgürlüklerini kısıtlamak istedikleri için. bu arada türban yasağında bir kaç şeyi düzeltmek istiyorum, burda dine veya inanca bir müdahele yok, müdahele edilen şey eylem. ayrıca din üzerinden tartışmayın boşuna laik devlette kanunlar sureleri ve ayetleri takmaz pek..[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Cidden farklı mıymış? Nereleri değişikmiş cidden merak ettim. Bakabileceğimiz bir kaynak var mı? edit: link vermişin zaten tamam...[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... [Bu mesaj Redeagle tarafından 14 Eylül 2005 12:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 show tv'de göstermişti zamanında görünüşleri alakasızmış aslında, yani hiç olmazsa onlar öyle göstermişti.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Yani Olayı değiştiren bir igne? Gecen ordu'nun mezuniyeti vardi ve oraya bir cok başortulu bayan girdi. (iğnesizinden) Ordunun hicde bir şey kaybettigini dusunmuyorum.[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Metboy Sen anladığım kadarıyla ya üniversiteye yeni girdin, ya da hala lise öğrencisisin(bunu diyorum, çünkü o kesimden tiksinecek kadar bir arada kalmamışsın bellki)... Nasıl karışılmıyor kardeşim ya!!! Osmangazi, Marmara ve daha aklıma gelmeyen niceleri, sakalı (topsakal dahil) zamanında yasaklamış üniversiteler... Hala anlayamadığın şey ne biliyormusun? Bugün türban yasağı kaldırılır, yarın dizüstü etek yasaklanır, ertesi gün kara çarşaf serbest kılınır, bir sonra ki gün türbansız giriş yasaklanır vs... Gözünüzü iyi açın ve gelecekte Laik Türkiye'yi neler bekliyor bir bakın!!![signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tBF Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Siz boşuna tartışıyorsunuz ama neyse herşeyin bi kuralı var yasada yazana uyulmalı geriside kimseyi bağlamaz ben demiyorum türban giymeyin kardeşim diye giysinler en doğal hakları ama kurallara uysunlar.Hee şimdi kurallar saçma falan diyen olursa da şunu belirteyim bunu diyen Atatürk saçama anayasa saçma demek ister.Alın bana inanmayan okusun öğrensin ne nedir. http://www.islamiyetgercekleri.org/turbanhukuk.html[signature][hline]Heşeyi sevin kendinizi özellikle. İyi insan olun mutlu olun. Saf olmayın kullanılmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 demogoji yapmayalım canım. görünüşteki farkını sordun söyledim. bir tek iğne falan değil. görünümde tonla fark var başörtüsüyle türban arasında.[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Keyzar, 14 Eylül 2005 12:54 tarihinde demiş ki: Metboy Sen anladığım kadarıyla ya üniversiteye yeni girdin, ya da hala lise öğrencisisin(bunu diyorum, çünkü o kesimden tiksinecek kadar bir arada kalmamışsın bellki)... Nasıl karışılmıyor kardeşim ya!!! Osmangazi, Marmara ve daha aklıma gelmeyen niceleri, sakalı (topsakal dahil) zamanında yasaklamış üniversiteler... Hala anlayamadığın şey ne biliyormusun? Bugün türban yasağı kaldırılır, yarın dizüstü etek yasaklanır, ertesi gün kara çarşaf serbest kılınır, bir sonra ki gün türbansız giriş yasaklanır vs... Gözünüzü iyi açın ve gelecekte Laik Türkiye'yi neler bekliyor bir bakın!!! keyzar üniversiteye yeni girdim ben. o anlayamadığım sandığın şeyleri 3493 kere düşündüm zaten, ama başörtüsü şeriat simgesi değildir. senin dediğin şekilde bir sisteme geçmeyi kimse yediremez içine - başta ordu -. sen de bunları anla. başörtüsünü paranoya haline getirmişsiniz. takan her kadın şeriatçı sanki, üniversiteye girildiği gibi şeriat gelcek sanki. başörtüsü ne siyasi birşeydir ne de laik cumhuriyete karşıdır bana göre. ha senin dediğin gibi bundan ileri gidilip laik cumhuriyete karşı bir adım atılırsa o zaman halk zaten cezayı hakkedene verecektir.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Aradaki tek fark İĞNE Seninde soledigin gibi biri cene altından baglanıyor digeri yanlardan ve alttan igneleniyor.[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Yazık, burada tartışanların çoğu (ilk bir ikisayfayı okudum ilk örnek metboy mesela) türban ve başörtüsünün farkını bilmeden bilgisiz bir fanatizmle saldırganlaşmış.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 rewendor ilk sayfayı okumakla yetinmeseydin türbanla başörtüsünün farkını 40 kere yazdığımı görürdün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Başından sonuna okudum topici, hayretle farkettim ki herkes okullar ve kamusal alanlarda "sadece" türbanın yasak olmadığının farkında değilmiş gibi mesaj atmış. Arkadaşlar, sevgili patiler, ülkemizde "kamusal alanlarda türban yasağı" yok; "kamusal alanlarda dini veya ideolojik simge yasağı" var. Konuyu muhtelif radikal islamcıların yaptığı gibi düşünce özgürlüğü kisvesi altında "türban sorunu" olarak ortaya koymak veya buna çalışmak hem aynı -ve çok haklı- yasak nedeniyle kendini özgürce ifade etme hakkı elinden alınan (!) diğer ideoloji ve dinlere ve bunların savunucularına saygısızlık, hem de ikiyüzlülük veya haydi en yumuşak ifadeyle aymazlıktır bence. Lütfen önce bu konuda anlaşıp ondan sonra devam edelim. Birde olayı dini tartışma boyutuna getirmemeye ve gaza gelip birbirimize saygısızlık etmemeye dikkat edelim rica edeceğim. [Bu mesaj Nefr tarafından 14 Eylül 2005 13:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Takılış olarak yada işlevi olarak pek bir fark goremeiyorum Cogu kişi gibi temel fark olarak biri ideolojik amaclar ugruna takılıyor digeri dini vazife Bunun farkını gordugunuzdre nasıl anlıyorsunuz? Takılış bicimleri arasında cokda fark yok..[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Naa, 14 Eylül 2005 12:49 tarihinde demiş ki: İngiltere'de ismini hatırlamadıgım muzeleride gezmeni tavsiye ediyorum sana... Eğer böyle birşeye inanıyorsan, ki inanıyorsun, önce Müslümanlığından utan!!! Senin Kutsal Kitabının orjinali, elin İngiliz'inin müzesinde ne arıyor hah??? İslam alemi bu kadar acizde mi, bunu İslam ülkelerinden birinde sergileyemiyoruz!!! [spo1=Bu konuyla ilgili bir örnek...]Romen tarihi Osmanlı'yı yerin dibine sokmaktan ibarettir. Kazıklı Voyvoda ve Romen Krallığı döneminde hüküm sürmüş birkaç kraldan öte kahramanları(onlar öyle nitelendiriyor) yoktur ve okullarından okutulan tarih kitaplarında, Krallarından birisinin(adını hatırlayamadığım) Osmanlı İmparatorluğunun canına okuduğundan bahsedip, anlı şanlı tarihlerinin altın sayfalarına işliyorlar. Peki bu kralın kılıcı nerede biliyormusunuz??? Topkapı Sarayı'nda ve yıllardır Romen hükümeti bu kılıcın iadesini rica ediyor. Anlayan anlar ne demek istediğimi...[/spo][signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 [Bu mesaj Keyzar tarafından 14 Eylül 2005 13:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 siz hala tepişiyor musunuz yahu[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 neft üniversitelere che tişörtüyle girilebiliyor, bu ideolojik simgedir bana göre. veya boynumda üç hilal kolyesiyle de girebiliyorum bu da ideolojik simgedir bence. bana göre sadece üniversitelerde (devlet kurumlarını geçiyorum çünkü devlet kurumlarında çalışanlar devletin birer parçasıdır, ve devletin dini olmadığı için bu kaçınılmaz olarak yasaklanmalıdır) başörtüsü (TÜRBAN DEĞİL) takmanın serbest bırakılması bütün bu olaylara çözüm getirir. böylece ne radikal islamcı kesim istediği siyasi rantı sağlar ne de laik olduğunu sanıp da dine saygı göstermeyen bazı solcu kesimler.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Naa, 14 Eylül 2005 12:59 tarihinde demiş ki: Aradaki tek fark İĞNE Seninde soledigin gibi biri cene altından baglanıyor digeri yanlardan ve alttan igneleniyor. bu şekilde ucuz popülizmle hiç bir yere varamazsın söyliyim baştan. olsa olsa insançlı saf insanlara "bah bah sorun iğneymiş vah vah.." dye gaz verirsin o kadar. zaten klasik yönteminiz bu sen ve senin gibilerin. kültürel donanımının tribünlere oynamaktan başka bir halta yeteceğini de sanmıyorum.. aradaki fark birinin SİYASİ SİMGE OLARAK KULLANILMASI. görünüşteki fark BAĞLANMA BİÇİMİ. ben konuşmuyorm daha fazla.. son sözüm; 1-türban yasağı saçmadır. 2-ya giyim kuşam özgrülüğünü veya ifade özgürlüğünü savunursunuz ya da ciyak ciyak bağrınmaya devam edersiniz. oyun dini inançları kural olarak kabul etmiyor çünkü. [signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! [Bu mesaj Rahan tarafından 14 Eylül 2005 13:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Boynundaki 3 hilal kolyesi ile girebiliyor olman bunun yasak olduğu gerçeğini değiştirmez. Anlamı ancak görülemediği veya daha kötüsü terbiyesizce, hukuk dışı olarak müdahale edilmediği anlamına gelir. Gelgelelim türban gözden kaçması sanki biraz daha zor birşey. Che tişörtü ise tam olarak siyasi bir simge olmasa da, zaten yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Metboy Başörtüsü konusunda ki hassasiyetini anlıyorum. Benim ailemde de başörtüsü takan birçok kadın var, ama çıkarılması gereken yerde neden? ne için? demeden çıkarıyorlar, çünkü yasaların bunu gerektirdiğinin bilincindeler... Ayrıca öne sürdüğün fikir akla yatkın birçok açıdan ve sorunları indirgemeye de uygun bir çözüm kanımca... Che, gamalı haç, vs... bunlar Türkiye'nin bütünlüğünü bozacak derece de büyük tehtidler değil...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 [Bu mesaj Keyzar tarafından 14 Eylül 2005 13:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar