Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cola Turka reklamı (devam)

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

eline sağlık ema abla, kiss çoluk çocuk for me.. :)

ben reklamı seyrettikçe daha da beğeniyorum doğrusu, bir ara içeyim şundan çok merak ettim. kola düşmanı babam bile içmeyi düşünüyor, maksadına ulaşan reklam böyle oluyor sanırım.. :)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 11 July 2003 17:48 tarihinde demiş ki:
bu reklamı yapan adamlar niye bu kalitede dizi yapmıyorlar acaba güleriz biz de habire[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al.
EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam.

2-3 dakikalik ortalama bir reklam filmi 100-150 bin $ a cekiliyor. bu cekim maksimum 10 gunde suruyor. Dizilerin cekimi 1 hafta yayini ortalama 40 dk surmesine ragmen televizyon kanallarinca 1 bolume ayrilan para `asmali konak`ta bile 120bin $. Yani reklam cekmek daha karli.[hline]blinded by fear of life

[Bu mesaj Dojorel tarafından 11 July 2003 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

belkide colanın en fazla korktugu sey basına geldi,yıllardır kendi forumulleri calınsmasn anlasılmasın diye panik haldelerken,pepsi bile bi turlu tam tadı yakalayamzken sanırım turka cocacola ya en fazla yaklasan(ve cıdden nerdeyse anlasılmycak kadar tadı benzyen) tad oldu..[hline]aente is alone on this way..
aente as known as banshee..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Emaleth, 11 July 2003 16:24 tarihinde demiş ki:
tartışın tartışabildiğiniz kadar.
konuyu saptırmamaya özel dikkat göstermenizi de rica ediciim.
hodri...

Konunun kitlenmesi talihsizlik olmuş, kimse birbirine hakaret etmeden düşüncelerini aktarıyordu. ColaTurka ve Ülker'e bağlantılı olarak bir sohbet vardı.[hline]...bir Aliba hayranı...
Sosyal ağlarda paylaş

"Milliyetçi kola, nası bi şey ola?"

Amerikalılar Kuzey Irak'ta Türk karargâhını basıp 11 askerimizi esir alırken gösterime girdi 'New York'ta Bir Morning' reklamı. Ve yüreğimizin yağları eridi: Alın işte, kendi evinizde, yurdunuzda kendi silahınızla-kolanızla vuruyoruz sizi, Türkleştiriyoruz, ey gafil Amerikalılar!
Planlasan bu kadar olmaz. Bir tarafta 'çiğnenen onur' muhabbeti ve beraberinde epeydir unutulan, silinen 'Çirkin Amerikalı' lafının yeniden dolaşıma girmesi, ve tam o sırada New York'ta Bir Morning reklamı: Sokaklarda Türk bayrakları, Beşiktaş karnavalı. İşe giden şaşkın Amerikalı o şamatadan ürkmüş, kendini kafeye atıp bir kahve söylüyor ki,yanı başındaki kovboy çoktan 'dem'ini tutmuş elindeki Cola Turka ve tesbihiyle. O da Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla mest. Nasıl çaktı Sergen? Henüz dünyadan (Cola Turka'dan) habersiz dostuna 'gerçek'leri gösteriyor; yanına oturan adama hesap ödetilir mi hiç? 'Bendensin' diyor, 'bendensin!'. Çoluk çocuk nasıl, yengeye selam, falan filan.
İşte böyle oluyor insan (Amerikalı) içince kolanın Turkalısını! İçiyorsun, güzelleşiyorsun. İçiyorsun, Türkleşiyorsun. Amerikalı olsan bile... Vaaay be, ne kolaymış ve de ne 'Kola'ymış ama.
Daha önce de Almanları Türkleştirmiştik böyle. Fıkrayı bilirsiniz: Hans arkadaşıyla rakı içiyormuş.
İkinci kadehte oflayıp poflamaya başlamış. Arkadaşının solunum sorunu çektiğini düşünen Franz paniğe kapılmış, 'Ambulans çağırın, ambulans' diye barıayağa kaldırmış. Hans, mütevekkil bir edayla arkadaşını yatıştırmış, 'Otur' demiş, 'otur, bir şeyim yok'. Rakısından bir fırt daha çekmiş, peşinden bir of daha, 'Ne olacak bu Almanya'nın hali?'
* * *
Reklamcı arkadaşlar Cola Turka kampanyasında fıkradan yola çıkmışlar anlaşılan. Fıkra da reklam da misyoner iksir başrolde. İki Türk içince memleketi kurtarır, iki Alman içince de. Rakıda böyle, Cola'da da. İçiyorsun güzelleşiyorsun, Türkleşiyorsun.
İçenin bir kimliği yok fıkrada da reklamda da. İçilen-yerin, ülkenin de kıymeti harbiyesi yok. Dedik ya, sihirli iksir var. Anında her şeyi, herkesi değiştiriyor, 'bizden'leştiriyor. Reklamcılar fıkradaki Hans muhabbetini dibine kadar götürmüşler. Şaşkın Amerikalı eve gittiğinde ne görüyor? Kafedeki kovboyda izlediği kimlik transformasyonu oraya, evine de girmiş! Biber dolmalar, hiçbir anlam verilemeyen kayınvalide-kayınpeder lafları, derken sofradakiler çekince Cola Turka'yı hep bir ağızdan başlıyor Dağ başını duman almış marşı... Sonrası alaturka fasıl olsa gerek.
Haliyle, şaşkın Amerikalı daha fazla direnemiyor değişime. Çekiyor bir fırt Cola Turka, bıyıklanıveriyor.
* * *
İletişim uzmanlarına göre 'pozitif miliyetçilik'miş bu. Bence tam tersi. Negatiften, eksi'den başlıyorsunuz her şeye, bütün milliyetçiliklerde olduğu gibi:
Amerikalı'nın kolayla size yaptığını (sözlerinizin arasına İngilizcenin sıkışması, örneğin) ayniyle siz karşı tarafa yapmışsınız, yapacakmışınız gibi 'tahayyül' ediyorsunuz... Düşlüyorsunuz. Turkish rüya yani!
İşin komiği, ne Amerika'nın haberi var bundan, ne de Amerikalı'nın. Kendi kendine gelin güvey olma durumu. Çünkü söz konusu ürün (ve reklam) sadece iç pazara yönelik. E, ne çıkıyor bundan? Kulakların çınlasın Çetin Altan: Türk'e Türk propagandası. Yakışııır. Başka ne olacak ki... Unutmadan, aynı türden 'yerli kola-milli kola'lar dünyanın başka yerlerinde de var. Mekke Cola, Arap Cola vb vb. Amerikan kolacılarının; Coca Cola ve Pepsi'nin hangi numaralarla harici unsurları nasıl sildiğini bir başka zaman konuşuruz. Şu kadarını söyleyeyim: Aşırı milliyetçi, ırkçı stratejilerle... Kolanın mayasında var yani bu millilik.

Zeki Coşkun (Radikal)

11/07/2003[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok."
Sosyal ağlarda paylaş

Wala o kola üstadı kimdir bilmiyorum ama benim önüme gelsin anlarım hemde hiç kaçmaz pepsiyi zaten ele kolaturka ile cocacola cidden yakın tadları ama belli ediyo yinede kendisini

Bu arada doğru o amerikadaki cola ile türkiyedeki cola nın tadları aynı deil amerikadaki daha güzel türkiyede onunda suyu çıkmış malesef =(

Bu arada bu thread e diğer threaddeki gibi siyaset fln karışmasın mümkünse ben şahsen hiçbi cevap yazmicam başka konuların karıştırılmasına
Bu threadin asıl amacı Colaturka nın tadı..
Sosyal ağlarda paylaş

abi allah var Ülkerin gıda mühendislerinin hakkını yemiyelim tadı baya yakın coca cola'ya.

ama asit'i çok az.çok daha asitli olsa süper olur,hatta bi daha coca cola içmem.en büyük eksiği bu bence.yoksa tanıtım ve tat çok iyi.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim burda bulamadım, gittim allaan dağında buldum, denedim, çok memnun kaldım. tadı cocacola'ya baya benziyo, ama yine de fark anlaşılıyo. cidden güzel olmuş ama keşke cola diye çıkarmasalarmış. ne bileyim, süpertronik gazlı içecek falan deseler daha orijinal olurmuş gibi geliyo.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 11 July 2003 21:00 tarihinde demiş ki:
hmm
iyi de türkiyee satılan coca cola ile amerika weya ne biliyim almanyadakinin tatları farklı oluo.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

bundan emin misin? bana pek de farkli gelmemisti.[hline][i]blinded by fear of life
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...