Nartanesi Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Bu yazının yazarını bilmiyorum, ama üniversiteyi İstanbul'da okumuş her İzmirli yazmış olabilir... Insan omrunun en guzel dort senesini; onsekizimden yirmiikime kadarini bagisladim Istanbul'a. Her kosesinin kiymetini bilerek soludum ve kazidim hafizama. Ama ne Bebek'te yenen dondurma, Galata Kulesinde saclarimi ucuran ruzgar, ne Uskudar sahilinde icilen cay, ne Nevizade' deki buzlu raki serinletemedi icimi henuz yarisi kurumus Izmir balkonu kadar... Istanbul' da ask, hep biraz huzundur. Gozlerinizden tasan mutluluk ve umudu zapteder, salamazsiniz, utanirsiniz cevrenizdeki yasam cilesi mesgulu milyonlardan. Serin serin oksarken ruzgar, tokatlamaya baslar. Kizkulesi sadece ayrilik anlatir. Beyoglu sadece siz icip unutasiniz diye vardir. Kapalicarsi'da kaybolursunuz ne aradiginizi da unutarak. Anadolu Kavagi'nda tum dertlerden siyrilmis; nefis bir baligi raki ile sularken kacan vapur, tum yollarinizi kapatir. Hicbir kartpostala sigmayan Karakoy- Uskudar, Besiktas-Kadikoy, Eminonu-karsikiyiheryer vapuru manzarasi dururken, neden gozlerini yere diker insanlar? Tum askimla kollarimi acip; dort bir yanina sarilmak istedim Istanbul' un; Beyazit sahaflarini sevdim, sivil polis ciktilar; Beyoglu Tuneli sevdim, bir salata yemeye yetmedi param; Uskudar'i sevdim Kadikoy' e kadar diye almadi taksici; kosmaya kalktim Yenikoy sahilboyu okkali soz geldi kulagima. Balkonsuz ve elli metrekare bir evde hergun icin bir cizik atarak doldurdum dort seneyi, kollarim bosta kalinca. Izmir hep kalbimin ilk ask kosesinde tazecikti. Temmuz sicaginda yanan ayaklarimi lastik pabuclarla beraber yikadigim Karsiyakadaki cami avlusu, Kemeralti'nin her sokagini gezerek aradigim seftali-muzcusu, limonlu tursu suyu, her kose basi midyecisi, Kordon' da buz gibi bira ve gun batimi, Guzelbahce'de taze balik ve yakamoz. Pazarda secmece sebze, Izmir tulum- dunyanin en guzel peyniri-, buldan bezi gomlekler... Izmir' i Izmir yapan muhabbettir. Herkes acelesi yokmus gibi yasar. Plazalar olmadigi gibi, plazadan tasan insan guruhu da yoktur. Acik hava tiyatro ve konserlerine yarisinda girebilir Izmir insani, kalbinde sanata saygisizlik asla yoktur, Akdeniz havasindan oldugunu sanatci da bilir ve ayiplamaz. Yanik tenle gezer yilin sekiz ayi tum Izmir, erkeklerde sort, kadinlarinda rengarenk ucusan etekler... Herkes herkesi bilir gibidir. Market kuyrugunda bile muhabbet kurulur, kaynasilir. Tum evler balkonludur ve yazin mutfakta yemek ayiptir. Kimsenin gozu kimsede kalmaz ve kalin perde sektoru zayiftir. Gece yarilarindan sonra bile sahilde yuruyus yapan kadinlar vardir, aceleleri yoktur. Bisiklete biryerden biryere gitmek icin binilir ve Bostanli sahilinde guresmek serbesttir. Tum kizlar guzeldir, cunku tenleri yanik, saclari uzun ve sagliklidir, hepsi yuzme bilir ve sever, dolayisi ile incedir bedenleri. Vapurlar zevk icindir, belki bu yuzden hic inmeden geri gitmek ucretsizdir. Elele gezilebilir her semtinde, opusene gulumseyerek bakilir. Siraya girer insanlar, itisme yoktur. Pideci doludur her semt ve pide lahmacunla neredeyse ayni fiyattir. Cigdem citlenir yaz aksamlari sahil boyu, kaynamis misir ve dondurma yenir. Ne kadar kaybolursan kaybol, biryerler mutlaka denize cikar ve bu hayatin en buyuk lutuflarindandir. Ask hep gulumsemektir Izmir' de, siniri gectiysen hasret. Istanbul'dan otobuse binip uyuyakaldigimiz sevgili ile Sabuncubeli'nde gozlerimiz actigimizda elele tutusmamiz dort sene boyunca, rastlanti midir, Izmir midir? Bu aksam balik pisiricisine ugramali, baliklar pisene kadar sahile inip, bir yarim saat yurumeli. Balkon'da yenen baligin yanina buzlu raki eslik etmeli, yarin belki Cesme' de oluruz, sandaletleri meydana cikarmali. Sevdikce daha cok sevmeli. Uzattigim kollari bos cevirmedi bu sehir diye, sukretmeli.[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raptor_Skeleg Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 çok güzelmiş :)[signature][hline]iletişim hedeleri msn: [email protected] icq: 163404139 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 7 senedir Izmirdeyim.. Aslen Istanbulluyum. Acikcasi ilk 4 sene icin, ben de benzer seyleri Istanbul icin yazabilirdim.. Ama bir turlu kabul etmek istemedigim bir sehir, sanirim yavas yavas kanima isledi.. Ara sira Istanbul`a gittigimde, dumur oluyorum.. Oysaki butun kucuklugum orada gecti :) Bana o kadar yabanci geliyor ki.. Insanlar o kadar medeni degilmis gibi geliyor ki.. Inanilir gibi degil. Izmir guzel bir sehir. Kucuk, ama guzel bir sehir.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 izmir'im beeniiiiiim.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deviss Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 ne izmir ne istanbul,Ankara gibisi yok.Denizimiz'de yok derdimiz de ehehe... Bu arada yazı güzelmiş...Bende ankara için bişiler karaliyim eheh..[signature][hline]ICQ E-mail MSN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Vallaha bencede ankara gibisi yok. Turlu sebeplerle 1 sene[insallah daha fazla olmaz] izmirde kalmak zorundayim, ve ankaram burnumda tütüyor resmen, tamam izmir guzel, kucuk, sirin, nispeten modern, ama o guzel deniziyle bile ankaraya pek yaklasamiyor. Herkes bisey diyecektir muhtemelen, o yuzden, herkesin gozbebegi memleketi diyelim. olsun bitsin.[signature][hline]The Clash Of Honor Calls To Stand When Others fall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 ben bir İzmirli olarak bana fazla birşey ifade etmiyor bir ankara. sonucta bu İzmirli'nin bir göz aşkı vardır...Deniz. Aslında düşünüldüğünde istanbul için de aynı aşkı hissetmesi gerekir ama yok. Bir İzmirli için Kordon'u Alsancak'ı Karşıyaka'sı Göztepe'si vardır. En fazla bir gün de rahatlıkla tamamlanabilir bir İzmir turu. Ama bir istanbulda, ankarada hissedemezsiniz tüm şehri bir ucundan diğer ucuna gezmenin zevkini. İzmir'li olmak bir başkadır. Emin olun.[signature][hline]Her şey aslında sadece kalbimden akıp giden bir "Nil"di. [i]Hayatta en büyük sevgileri hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevgisini hak etmeyecek kadar özelsin sen N[/u]il...[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 izmir'iiim, canım beniiim! ps: tuborg kırmızı amma koyuyomş be arkadaş ahae.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrinsiPaL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 ne kadar güzel bir yaz olmuş bu böle... her yönüyle anlatıyor izmir'imin güzelliklerini... ince ince acıtmadan dokunduruyor istanbul'u kirletenlere :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Güzel bir yazı olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Eğer İzmir'i sevmemek için gezmediyseniz, İzmir'i sevmemek gibi bir lüksünüz olamaz... Burası öyle bir yerdir ki, insanlar hoşgörülü, şehir nispeten derli topludur... Ve öyle büyük bir gerçek vardır ki, kaybolsanız bile, bir şekilde denizin nerede olduğunu görüp yolunuzu bulabilirsiniz. Ben bunu yaşadım...[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 aynen eno :) "lan deniz ne taraftaydı? du bakim. şurdan dönelim" diye diye yol bulmuştum bi keresinde.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Süpersin Nartanesi. Binlerce öpücük binlerce reşekkür bu yazı için sana. Okudum ve ilaç gibi geldi valla. Yazı süper İzmir süper. Bu yazıya Çeşme' de köyün trafiğe kapalı yolu üstünde sağ tarafta yazları sakızlı dondurma yapan bir yer var onu da eklemek gerek. Supangle üstüne sakızlı dondurma yemeden sakın çeşmeden gelmeyin. Bu zevk Türkiyede başka hiç bir yerde yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diomedes Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 valla çok güsel bir yazı tebrikler arkadasım[signature][hline]ÖLÜM NE ZAMAN VE NASIL GELECEKSE GELSİN TABUTUMA SARI LACİVERT ÇİÇEKLER ATILACAKSA MEZAR TAŞIMDA "FENERBAHÇELİYDİ" YAZILACAKSA CENAZEMDE ''MARŞIM'' OKUNACAKSA ÖYLE ÖLÜM HOŞ GELSİN!!!!!! Pati Sözlük!!! Diomedes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deviss Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Ankaraya gaziosmanpaşa dan bakarsan denizden ötesini görürsün.AtaTower'a çıkın ve oradan bir ankaraya bakın...O zaman dediklerimizi anlarsınız... Gerçi eskiden daha güzeldi,botanik parkı,seymenler parkı filan çok güzeldi...Şimdi tinerci arkadaşların mekanı oluverdi o güzelim yerler ah ahh... Herkese memleketi güzel +1 diyorum tabiikide...[signature][hline]ICQ E-mail MSN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 izmirin farkı yapma değil doğal olması zaten =) tamam kordon fln dolgu ama genede insan eli az değmiş en güzel şey güzelyalı alsancak yada karşıyaka mavişehir arası kordonda yürümek heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deviss Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 o zaman en güzel yer kapadokya ???.[signature][hline]ICQ E-mail MSN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Burda bu kadar çok izmir aşığının olduğunu görmek ne güzel ya...[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 ne kadar kaybolursan kaybol.. hep denize cıkıyorsun ve bence izmiri izmir yapan şey deniz :). çok güzel bir yazı. kharon senide esefle kınıyorum.. Izmir ki tek şehirdir bence insanların böyle samimi olduğu (çoğunluk). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Hehe. lethecim. Kaybolunca kolayca yolunu bulabildigin sehir guzel oluyorsa en guzel sehir eskisehir? hatta hatta gelibolu, oradada nereye baksan deniz goruyorsun iste... :P Hem ben demiyorum ki izmir cirkef, berbat bi yer fln. Sadece ankaram ve oranin ortami bana daha samimi geldigi icin oyle dedim. Yoksa buranin cici bi yer oldugunu kabul etmiyor degilim. Ustune ustluk vapurunu, havasini, denizini cok seviyorum. Ama Deviss inde dedigi gibi, bi atakuleden bakinca ankaraya, o manzaranin verdigi zevki bana izmirin neresine bakarsam bakayim alamiyorum. Neyse, ozur dilerim konunun biraz ankara VS izmir olayina dondugu icin, baya guzel bi yazi, gercekten insanin "evi" dedigi yeri cok guzel acikliyor... Birde deginmeden gecemiycem, evet buranin kizlari guzel :P, insan birine bagli olmasina ragmen burayi gorunce kabahat isleyesi geliyor. Burada evli kalmak zor zanaat azizim. hehehe.[signature][hline]The Clash Of Honor Calls To Stand When Others fall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 izmir'in istanbul'dan en öenmli farkı bence pazar günleri öğleden sonraya değin sokağa adım atılmamasıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 3 aydır ist teyim gözümde tütüyor izmir.[signature][hline]Elleme orama burama ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 üniversteyi istanbulda okuyacak olan birinin okumaması gerek bunu, kötü oluyor :)[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 *!izmire taşınır*[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki: her fake için topik açarsak adamlar kendilerini bi bok (kaka)zannedip tekrar tekrar gelirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 yanlış bunlar yanlış. izmirden bi kaç tane var istanbulda. bi de fazlası var. öyle bi yer istanbul işte. trabzonu özlersiniz beykoza gidersiniz, izmiri özlersiniz fenere gidersiniz, gaziantepi özlersiniz aksaraya gidersiniz :) sükunet de istanbulda, kargaşa da; eğlence de, dert de; samimiyet de, husumet de.. öylesine büyük ki istanbul ve büyüklüğü öyle detaylı ki, insanı korkutuyor tabii. halbuki korkmayın. :=)[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar