Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Faruken Bayraktare

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu adam hakkında düşünceleriniz veya yorumlarınız nelerdir?

Karikatür dergilerinde kerhane esprileri ve osuruk muhabbeti üstüne senaryolar yazan, baloncukları bir tuhaf, cinsel organlar üzerine yoğunlaşan ama çizimlerini hiç beğenmediğim bir adam kendisi.

Uzun zamandır Hürriyet'te Sütaş reklamı tadında karikatürler çiziyor. Bu çizdiği karikatürleri hiç beğenmiyorum. Günden güne daha çok kabak tadı veriyor. Zaten bu adamın yaratıcılığı sınırlıydı, "yapanzi edenzi" gibi garip cümleler kullanıyordu. Bu tarzını Sütaş karikatürlerine yansıtamadığı için, iyice tatsız tuzsuz şeyler çıkıyor.
Sevimli görünsün diye tüm hayvanlara düşük kaş ve gülüş eklemekten öteye gitmiyor. Karikatürlerdeki espriler de bu "sevimli görüntü" üzerine yaslanılmaya çalışılıyor. Ama hep aynı mimik çizdiğinden, birkaç bölüm sonra sıkılmanıza neden açıyor.

Faruken Bayraktare'yi sevmezdim. Her gün her gün "düşük kaşlı sırıtan inek"leri görmek iyice bayılmama neden açıyor.
Neden ısrarla aynı bayık esprileri yayınlıyorlar nedenini anlamıyorum.
Zaten gördüğüm kadarıyla hayvanlı esprilerde Selçuk Erdem ve Erdil Yaşaroğlu'dan daha iyisi yok. En azından "düşük kaş, sırıtan yüz"den farklı mimikler kullanarak sevimli gösterebiliyorlar.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Mesaj tarihi:
bende adamı sevmiyorum yeteneksiz, belli bir seviyesi bile yok... karikatürleri anlamlı bir şey içermekten uzak.. ama bone haksız oldugun bi yer var.. sen o adamdan daha ii ve anlamlı karikatürler cizebiliomusun? cizebiliosan hatan yok ama cizemiosan adamı bu kadar ezmeyede hakkın yok. yada en azından ben böyle düşünüyorum (sadece bu konuda degil, birinni kötüleyeceksne bi konuda ondan daha ii olman gerektigine inanıyorum)

[Bu mesaj Agent_47 tarafından 09 Eylül 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Agent_47, 09 Eylül 2005 17:30 tarihinde demiş ki:
sen o adamdan daha ii ve anlamlı karikatürler cizebiliomusun? cizebiliosan hatan yok ama cizemiosan adamı bu kadar ezmeyede hakkın yok

eleştirmek için birisinden daha iyi olmak gerekmez. birisinin yaptıklarını beğenmemek için de ondan daha iyi yapmak da gerekmez. saçmalamaşsın.
eğer dediğin gibi birisini eleştirebilmek için ondan daha iyi olmak gerekseydi, kimse "eleştirmen" olamazdı.
Steven Spielberg'ü mesela eleştiremezdik. Oysa o adamın da hataları olabiliyor.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 09 Eylül 2005 17:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Agent_47, 09 Eylül 2005 17:30 tarihinde demiş ki:
bende adamı sevmiyorum yeteneksiz, belli bir seviyesi bile yok... karikatürleri anlamlı bir şey içermekten uzak.. ama bone haksız oldugun bi yer var.. sen o adamdan daha ii ve anlamlı karikatürler cizebiliomusun? cizebiliosan hatan yok ama cizemiosan adamı bu kadar ezmeyede hakkın yok. yada en azından ben böyle düşünüyorum (sadece bu konuda degil, birinni kötüleyeceksne bi konuda ondan daha ii olman gerektigine inanıyorum)

[Bu mesaj Agent_47 tarafından 09 Eylül 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]

hemen vaz geç o inanıştan. çok yanlış. ne yani ben şimdi bir sinema filmini eleştirmek için iyi bir yönetmen mi olmalıyım? örneği çok çabuk buldum, biraz daha düşüneyim daha iyileri gelecektir aklıma[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Mesaj tarihi:
eleştirmek ayrı şey kötülemek ayrı şey... spielberg ün filmleiren ay bunlar ne dandik içerigi yok vb diye atıp tutamaz kötüleyemessin ama gidip xxx filminde xxx yerinde soyle bi mantıksızlık var, veya o işten azıcık anlıyosan surada ışık yanlış kullanılmış vb şeklinde eleştirebilirsin tabi bunlar benim görüşlerim kimseyi baglamaz
Mesaj tarihi:
said:
bLackcha0s, 09 Eylül 2005 17:31 tarihinde demiş ki:
öyle bi yazı olmuş ki içimden allah belanı versın Faruken demek geldi

Azuahuhauhauh , +1.Allah belanı Faruken amca kampanyası başlatalım auzhauhuas , yarıldım bitirdiniz bein ayy[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Mesaj tarihi:
Açıkcası istedigim film hakkında istedigimi derim bu benim o konuda bilirkişi olmamı gerektirmez. Haa dediğimiz arkasında duracak kanıtlarım varsa ve haklı isem zaten kimseye de konuşmak düşmez.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Günün Ruh Hali: Asabi

Mesaj tarihi:
ben severim kendilerini :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kötülemek de bir eleştirmektir.
övmek de bir eleştiridir.
sonuçta ben adamın işini tenkit ediyorum, değerlendiriyorum.
bu bu şeylerini beğenmiyorum, bundan dolayı adamın çizimleri hoşuma gitmedi diyorum.
çizimleri daha çok hoşuma giden kişiler var diyorum, onlar gibi şöyle şöyle yapamıyor diyorum.
sen çıkmışsın "daha iyisini beceremiyorsan eleştirme" diyorsun.

dediğim gibi ben istersem Atatürk'ü de eleştiririm, Steven Spielberg'i de, Faruken Bayraktare'yi de. Birisini eleştirmek, doğrusu ve yanlışlarını tartışmak için daha iyisini yapmak gerekseydi, kimse hatalarının farkına varmaz, daha doğrusu mevcut hataların farkına varmazdı.

ya tamam anlamıyorsan fazla uzatma
konu iyice kaydı zaten..[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 09 Eylül 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bu sütaş karikatürlerini çiziyor dimi _? Eğer oysa
bence çok abuk okumaya değmiyor zaten bi espirisi yok.
"Sizinkiler" de ki espiriler daha güzel
Sütaş için diyorum bunları
diğer çizimlerini hiç bilmiyorum[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Mesaj tarihi:
hurriyette cizdikleri zaten bos seyler. eskiden lemanyaktaydi sanirim dedigin gibi karikaturleri vardi, onlar yine okunabilcek kalitedeydi ama artik cizmiyor sanirim. gerci lemanyak almiyorum ama olsun. yigit ozgur derim baska birsey demem =)[signature][hline];;suitfly
Mesaj tarihi:
illa hayvanlı diyorsanız dediginiz gibi selçuk erdemin gerek çizimi gerek espirileri olsun ustune tanımam ama faruken bayraktarede bence fena cizmiyor acıkcası lemanyak yada lombakta bu 2 tane paso bir döneme giden 2 kardeşmiydi neydi onu ciziyordu sanırsam? yani oysa fena degildi bazı bolumleri hostu eski dergileri kurcalamadımda aklımda o kalmıs
Mesaj tarihi:
acikcasi bende ceremdeki herkeste sutas karikaturlerini seviyoruz

bazen cok komik seyler oluyor[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Sütaş karikatürlerinde Selçuk Erdem'in ineklerini kullanıyor. (Evet Selçuk Erdem'in bir çiftliği var ve çiftliğinde inekleri var)

"nzi" ekini de bir ara dilime bulaştırdığı için ayrı bir düşmanlığım var. (Bone dövmezse ben döveceğim o kadar yani)

Selçuk Erdem demişken, demin bir forumda bu ayki Penguen'den bir Selçuk Erdem karikatürünü koymuşlar. Onu linkliyeyim. (Star Wars Turk forumlarında gördüm)

http://img362.imageshack.us/my.php?image=selcukerdem0pq.jpg[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
adamın karkikatrlerini pek bilmem ama yazıyı okuyunca allah belanı versin faruken diyesim geldi:P[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

MSN|Blogs of my life|Myrande
B@B th3 G3NK

MALkavianX, 28 Ağustos 2005 13:24 tarihinde Karaköy vapur iskelesinde demiş ki:
Abi yok bide disardan zenci ithal etmisler...(!!!!)
Mesaj tarihi:
bende hiç sevmiyorum zaten ilk başlarda çizerken selçuk erdem özentisi geliyordu sonradan onuda beceremedi okumaya değmez bi bolum halıne geldı zaten geğmiyordu da .

aynı zamanda birinden daha iyi olmak gerekmez birini eleştirmek için .[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Mesaj tarihi:
Adamın zati Çiftlik hayvanlarıyla yaratacağı espri sayısı sınırlı.Paso inekler,öküzler trene bakıo vs..[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction..
[b]MSN:[email protected][b]

[b]Maxen, 08 Eylül 2005 14:25 tarihinde demiş ki:

Ban San O Biz Siz Ortam ..
Mesaj tarihi:
Eheh yorumlar yüzünden allah cızırtını versin Faruken demek geldi içimden ama şansen tanımıyorum:)[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Mesaj tarihi:
*!muhalif olur*

Bi kere Faruken harika çiziyor bence çoğu karikatüristten iyi.O sizin kuruntunuz.Siz daha çöp adam çizemeden eleştiriyorsunuz.

Ayrıca
@bone ; Her sevmediğimiz kişi için topic açıcaksak oooooo
bende bi sürü kişi sevmiyorum topic mi açıyım[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

bLogger oLdum ben!
Mesaj tarihi:
said:
bLackcha0s, 09 Eylül 2005 18:01 tarihinde demiş ki:
Gidenzi gelenzi gibi cümlelerin yaratıcısı Mansur Şebboy değilmiydi ?

Yaratıcısı olduğu yönünde bir iddiam yok zaten. Rezil-i Rüsvan okurken dilime bulaştırdı.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
  • Yeni Oluştur...