Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa bizimle şaka yapmasın!!

elaidi

Öne çıkan mesajlar

said:
EagleEye, 05 Eylül 2005 13:56 tarihinde demiş ki:
yalnız 3 ekimde harbiden kabul edilmezsek görüşmeleri kesecekmi onu çok merak ediyorum ben.
Görüsme evresi biticek, aglama evresi baslicak
"piliz bab, prd, alin bizi kthxbye"[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

eaheuhea şimdi fark ettim 4/3 nedir ya :D[signature][hline]Eski bir Türk bakkalı zam yapacak;
''Kahve Yemen'den gelir, yollar ırak/Beş para yetmiyor on para bırak.''
Bu bakkaldan alışveriş yapan birinin cevabı;
''Kahve Yemen'den gelir, yollar sapa/Beş para yetmiyorsa dükkanı kapa...''
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ayri ayri bisürü post attim ama, 3 Ekim'de bizi reddetmezler.
Don lastigi gibi uzatacaklar, cünkü bizim de iki arada kalmamizi istiyorlar, böyle onlarin yanasmasi seklinde yasamamiz islerine geliyor.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 05 Eylül 2005 14:08 tarihinde demiş ki:
said:
elektrot, 05 Eylül 2005 14:05 tarihinde demiş ki:
Birine hakaret edeceksem maymun şeklinde bir resmini çizip eline vermem, beni dava etmesini engeller yani, öyle mi ?!

neyin ne olacağını sende iyi biliyorsun laf oyununa gerek yok.orada çizilen kedi köpek maymun fil eşek hepsi belli iğnelemeler ve dokundurmalar için çizildi.Zaten o sanatçılarda mahkemeye çıkıp hakaret etmek için değil insanlara başka yönden olayları düşündürmek için çizdik dediler.Sen maymunu çizip verirsen hakaretini etmiş olursun dolaylı yoldan,engellemez.

Hakaret veya iğneleme, bu farkı çizdiklerinle anlatamazsın. Yanlış anlama, ben kesinlikle o karikatüristlere ceza verilmesini savunmuyorum, aksine o ilk kedi karikatürü bile hayatımda gördüğüm en güzel karikatürlerden biriydi, onda ne buldular anlamadım.
Benim anlatmak istediğim birine maymun demekle onu maymun gibi çizmek arasında bir fark yoktur. Eğer birini hakaret kabul ediyorsan, diğeri de öyledir. Mandoo'nun başbakana maymun demesine kızıp, başbakanın maymun resmine gülerek bakıyorsan bir sorun var demektir.
Açıkçası mandoo'nun başbakana maymun demesi beni hiç rencide etmedi bir vatandaş olarak (ona oy vermiş olsaydım, belki olurdum). Ha, o söze katılıyorum şeklinde de anlaşılmasın bu yazdıklarım.
Michael Moore her programında Bush'a "Idiot" diyor, belki bir gün biz de level atlayıp bazı şeylerin fikir serbestliği içinde kabul edilebileceğini anlarız ama ben görür müyüm bilmiyorum.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Sosyal ağlarda paylaş

abd ve düşünce özgürlüğü? lol

orada herşey el altında yapılıyor, merak etmeyin.

fahreneit 9/11 çekildiğinde filmi gösterime sokmayı kabul eden sinema sahipleri tehdit almıştı, dağıtımcı firma değişmişti, moore'a tehdit telefonları yağmıştı.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elektrot, 05 Eylül 2005 14:33 tarihinde demiş ki:
Hakaret veya iğneleme, bu farkı çizdiklerinle anlatamazsın. Yanlış anlama, ben kesinlikle o karikatüristlere ceza verilmesini savunmuyorum, aksine o ilk kedi karikatürü bile hayatımda gördüğüm en güzel karikatürlerden biriydi, onda ne buldular anlamadım.
Benim anlatmak istediğim birine maymun demekle onu maymun gibi çizmek arasında bir fark yoktur. Eğer birini hakaret kabul ediyorsan, diğeri de öyledir. Mandoo'nun başbakana maymun demesine kızıp, başbakanın maymun resmine gülerek bakıyorsan bir sorun var demektir.
Açıkçası mandoo'nun başbakana maymun demesi beni hiç rencide etmedi bir vatandaş olarak (ona oy vermiş olsaydım, belki olurdum). Ha, o söze katılıyorum şeklinde de anlaşılmasın bu yazdıklarım.
Michael Moore her programında Bush'a "Idiot" diyor, belki bir gün biz de level atlayıp bazı şeylerin fikir serbestliği içinde kabul edilebileceğini anlarız ama ben görür müyüm bilmiyorum.

Mooreında hukuksal yönde davaları var ve yerine göre ceza alırsa hapse bile girebilir.Sonuçta istediğini diyebilirsin kendi özgür vicdanındır ancak hukuksal yöndede hesabını verebileceğin laflar etmelisin,arkasında durabileceğin laflar etmelisin.İnsanlar arkasından yazar,sayar,söver önüne gelince süt dökmüş kedi kesilirler (bkz Emin Çölaşan)

karikatüristlerin davasının düşme sebebi mahkemeye hakaret etmediklerini sanatlarını yaptıkları yönündeki ifade sonucuydu.T.C. basbakanına hakaret etmek kişiye değil herkese karşı saygısızlıktır.Sen oy vermemiş olabilirsin,seçilmesine katkıda bulunmamış olabilirsin ama demokrasi olan bir ülkede büyük oy çoğunluğuyla başa geçiyorsa ve başbakan sıfatını alıyorsa saygı göstermek ZORUNDASIN.Saygı göstermiyorsan,görmezsinde.Yumurta atarım,arka bahcede yakalarım ayakları pek fazla söken numaralar değil.[signature][hline]shinsetsu desu..

[Bu mesaj Apache tarafından 05 Eylül 2005 14:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Karikatüristlerin davası düşmedi bildiğim kadarıyla, her bir resim 5 milyarlık bi cezaya çarptırıldı, yani farkı anlatamadılar.
Büyük oy çoğunluğu almış birine saygı göstermek zorunluluğu NİYE? O zaman bize yıllardır niye "Kral Çıplak" hikayesi anlatılıyor? Hepimiz kral giyinik diye düşünmek zorunda mıyız?
Mandoo başbakanla ilgili kişisel görüşünü "maymundur o" diyerek açıklamak yerine "çirkin bir adam o" ya da "salakça fikirleri/sözleri var" ya da "sevmiyorum ben o adamı" deseydi ne değişecekti?
Mandoo başbakanla karşı karşıya gelse yumurtayı atma cesaretini gösterir miydi bilmiyorum, ama benim başbakana böyle bir husumetim olsa ve onunla aynı mekanda bulunma fırsatım olsa, bulunmamayı tercih ederim.
Moore meselesi beni ilgilendirmiyor, ben sadece gördüğümü söylüyorum.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi çıplak kral ile recep tayyip erdoğanın ilişkisini anlayamadım.kralı bilmiyorum ama recep tayyip erdoğan T.C. nin başbakanı konumundadır o yüzden saygı gösterilmelidir,insan olarak sevmeyebilirsin.Mandoo işi argoya vurduğu için tepkimi ortaya koydum.maymun,öküz,manda,angut demekle çözülecek iş değil bu.[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

Saygı göstermek sorunda olunan bir şey değildir, saygı oyla kazanılmaz. Sokaktaki Mehmet efendi ile baştaki tayyip efendi arasında fark yoktur. Saygı oyla değil davranışla kazanılır aynı Sezer'in kazandığı gibi. Benim saygı sıralamama konuda bahsi geçen kişiler üzerinden gidersek

Ahmet Necdet Sezer > sokaktaki mehmet efendi > tayyip efendi[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 05 Eylül 2005 14:56 tarihinde demiş ki:
Saygı göstermek sorunda olunan bir şey değildir, saygı oyla kazanılmaz. Sokaktaki Mehmet efendi ile baştaki tayyip efendi arasında fark yoktur. Saygı oyla değil davranışla kazanılır aynı Sezer'in kazandığı gibi. Benim saygı sıralamama konuda bahsi geçen kişiler üzerinden gidersek

Ahmet Necdet Sezer > sokaktaki mehmet efendi > tayyip efendi

saygı oyla olmasa bile ünvanla kazanılır.saygı göstermesen bile yaşadığın ülkenin başbakanına hakaret etmek etik yönden ahlaksızlıktır.ayrıca üç beş kişinin oylarıyla kazandığı demiş birisi.çoğunluğun oylarıyla kazandı ve barajı yüksek bir şekilde geçmişti.Sezer neyi kazanmış,adam tarlalara konulan korkuluk gibi gücünü hissettiremiyor medyada ve mecliste.ünvanına göre bazı kişilere saygı göstermek zorundasın.sokaktakı mehmet efendıyle olan ilişkini bilmediğim için yorum yapmıyorum.[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

Hakaret etmek farklı şey saygıyı kazanmak apayrı şey. Hiç bir ünvan hiç kimseyi hiç bir saygı seviyesi kazandırmaz, olsa olsa sahte gülücükler kazandırır. Ayrıca makam ile kişi yapışık iki şey değildir. Örneğin "Başbakanlık doğası gereği gözü dönmüş kişileri barındırır" kuruma, "başbakanın gözü dönmüş" ise kişiye yönelik bir sözdür.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elaidi, 05 Eylül 2005 11:30 tarihinde demiş ki:

Biz osmanlı imparatorluğunun mirası değiliz. Bu ülke kurulurken evet sıfırdan kuruldu. Tırpanlarla taşlarla sopalarla kuruldu. Osmanlı imparatorluğunun ordusuyla kazanılmadı Kurtuluş Savaşı. Neyin mirasıyız allah aşkına? Atatürk Osmanlı'dan gördüğü taktiklerle kazandırmadı bu savaşı bize.

yavas salla

bu cumhuriyetin polisi 160. kurulus yılını kutladi bu sene .

ataturk un kurdugu devletin daha pek cok kurumu bu durumdayken sanirim ataturkcuyum ben wohoo diyerek bizzat ataturkun fikirleriyle celisiyorsun ya neyse .

konunun ozune donersek avrupa isleri buraya kendisi getirdi kendisi temizlesin nasil basariyorsa . akp ve ya degil hangi hukumet olsaydi benzer durumda ayni tepkiyi verirdi .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 05 Eylül 2005 11:29 tarihinde demiş ki:
Tarihinize sahip çıkın siz osmanlının devamı olmayıpta ne olduğunuzu zannediyorsunuz ?

burda gelip osmanlı propagandası yapıyorsunuz da,
osmanlının "devamı" değiliz biz.
biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılıp, kendi topraklarımızı kurtardık.
Bazıları Eski Osmanlı İmparatorlarını her durumda anıp saygı gösterirken, Mustafa Kemal hakkında iki laf etmez. Aynı hataya düşmeyelim lütfen.

Hem Osmanlı'nın "devamı" olmak bize bir kar getirmez. Onlar gibi Avrupa'ya esir düşmüş, İslam Devletlerini kullanalım derken karşılarına almış, sürekli azınlık isyanlarıyla uğraşan, buna karşın Halkından aldığı parayı sadece İmparatora harcıyan bir Devletin "devamı" olmaktansa, geçmişi olmayan bir millet olmayı tercih ederim :)

said:
elaidi, 05 Eylül 2005 11:30 tarihinde demiş ki:
Biz osmanlı imparatorluğunun mirası değiliz. Bu ülke kurulurken evet sıfırdan kuruldu. Tırpanlarla taşlarla sopalarla kuruldu. Osmanlı imparatorluğunun ordusuyla kazanılmadı Kurtuluş Savaşı. Neyin mirasıyız allah aşkına? Atatürk Osmanlı'dan gördüğü taktiklerle kazandırmadı bu savaşı bize.
[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.

[Bu mesaj Bone tarafından 05 Eylül 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 05 Eylül 2005 14:59 tarihinde demiş ki:

saygı oyla olmasa bile ünvanla kazanılır.saygı göstermesen bile yaşadığın ülkenin başbakanına hakaret etmek etik yönden ahlaksızlıktır.

Hmm şimdi sokağı trafiğe kapatıp Atatürk'e hakaret edenlere neden hiç bir halt yapılmadığını düşnüyorum hala...[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Sosyal ağlarda paylaş

apache bir kompleks uğruna abuk subuk şeyleri savunuyorsun..altta kalmayı bi kabul edin..[signature][hline]Eski bir Türk bakkalı zam yapacak;
''Kahve Yemen'den gelir, yollar ırak/Beş para yetmiyor on para bırak.''
Bu bakkaldan alışveriş yapan birinin cevabı;
''Kahve Yemen'den gelir, yollar sapa/Beş para yetmiyorsa dükkanı kapa...''
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı İmp. değil M.Kemal Atatürk'ün mirasıdır bence...
Eğer sizin gibi düşünürsek göktürklerin mirası olur :)
Osmanlı farklı bir devletti TC farklı bir devlet.Osmanlı atalarımız olabilir ama kesinlikle onlardan miras kalmadı Türkiye...[signature][hline]''ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Gothic_Angel, 04 Eylül 2005 15:29 tarihinde demiş ki:
Benim babam insan .....
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimizn atalari Osmanli vatandasiydi. Hatta Yunanlilarin, Araplarin, Balkan ulkelerinin tamami ve daha bir cok bolgenin insanlarinin atalari Osmanli vatandasiydi. Butun bu insanlar birer Osmanli vatandasi olarak 600 sene bir arada yasadilar. Ama degisen kosullar neticesinde milliyetcilik dogdu, ve butun bu inanlar ortak yonleriyle degil, farkliliklariyla ayrismak istediler. Neticede Cok uluslu imparatorluk tarzi devletlerin omru doldu ve Osmanli'da ayni diger avrupali imparatorluklar gibi dagildi ve bitti.

Turkiye Cumhuriyeti Osmanli'nin devami degil, onun anti-teziydi. Egemenlik Padisah'in degil egemenlik milletindi artik. Osmanli Imparatorluguna altindagelisen ve onun korumasi altinda degil, onun dusmanligina ragmen dogmus bir cumhuriyetti. Ama insanlar Osmanli vatandaslarinin torunlariydi ve bizde oyleyiz. Yani Rum kokenli bile olsaniz Osmanli'nin devamisiniz. Devletimiz Osmanli'nin devami degil ama bizim dedelerimiz Osmanli vatandasiydi, yani birey olarak o kulturun devamiyiz. Yukarda saydigim diger toplumlarda Osmanli kulturunun devami, kendileri kabul etmesebile oyleler.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 05 Eylül 2005 22:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanli mirasi deyince benim aklima kulturel miras geliyor dostum. Ornegin muzik, yemekler, ve mimari vs. gibi hadiseler. Bu acidan bakarsan sadece Turkiye degil bir cok bolge ulkesi Osmanli mirasindan faydalanmaktadir. Ama kimse kabul etmek istemez bunu.

Ozellikle Osmanli muzigi ve mutfagi bu gunku kulturumuzde onemli yer tutar. Bi de edebiyat tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...