Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 mustafa sandal vs-iron maiden-metallica- linkin park ( linkin park gibi grup dünyaya bir daha gelmez gibi bir lafım vardı -dark tranquillity- in flames- son olarak şimdi sadece cradle ve dimmu dinliyorum.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 said: Bone, 28 Ağustos 2005 20:48 tarihinde demiş ki: küçükken kayahan, ibrahim tatlıses, ve çocuk müzii... ilkokulda çocuklara hitap edecek popüler müzikler. Barış Manço, Grup Vitamin, Komedi Dans Üçlüsü... ortaokulun başlarında. pop ve club müzikleri. Macarena, Captain Jones, Backstreet Boys... Ortaokulun sonlarında pop ve rock (98-99, NR1 TV izler dururdum). Şebnem Ferah, Kargo, Jennifer Lopez, Britney Spears... Lise başlarında blues, rock ve jazz. Misal Şebnem Ferah, Rammstein, Brooklyn Funk Essentials... Lise zamanında metale giriş yaptım. Metallica, Blind Guardian, Rhapsody... Üniversite ile Hard Rock ve Heavy Metal üzerine daha çok dinlemeye başladım. Nightwish, Iron Maiden, Motorhead, Opeth... üç aşşağı beş yukarı böyle olması lazım. arada verdiğim örnekler dışında da o tarzda dinlediğim şarkılar, gruplar ve şarkıcılar oldu elbet. arada en çok hatırladıklarımı örnekledim. o zmanlar kargo war miydi ya ben yeni cikti saniodum =)[signature][hline]Mandoo, 05 Ağustos 2005 19:53 tarihinde demiş ki: yok abi darth maul yavaştır..darth katana olsa kesin alır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 ben her genç gibi eminem ilk çıktığında eminem dinliyordum baya baya.sonra ablamdan duya duya radiohead dinlemeye başladım,o zamanlar en sevdiğim şarkı the hole-northen star'a tekabül eder.daha sonra ilk aldığım yabancı albüm sanırım coldplay,rush of the blood to the head tarzı bir adı vardı.sonra arkadaşlardan duyup blind guardianla,opeth dinlemeye başlarım,adeta bir metalci olurum.saatlerce durmadan opeth dinlerim screamler brutaller hoşuma gider,yapmayı denerim.tam bu aralar dumanın bir albümünü bulurum türkçeye sararım,mor ve ötesi olsun duman olsun piyasadaki çeşitli abidik grupları dinlerim.akabinde pink floydu keşfederim bir süre pink floyd dinlerim(ki hala dinlerim ama bu manyak gibi dinlediğim dönem oluyor)taki king crimsonun in the court of the crimson king albümünü dinleyene kadar.o dönemde tam bir proggresive rock delisi olup çeşitli forumlardan,bloglardan adı sanı ülkemizde duyulmamış proggressive grupları dinlerim(o dönemden kalan ufak çaplı bir proggresive arşivimde mevcuttur hala,camelda çok dinlemişimdir o ara).bu aralar kesmeşekeri keşfederim,pilli bebek,grizu,the climb gibi çeşitli türk grupları dinlerim.brutallar,screamler artık gürültü gibi gelmeye başlar eski metalci kimliğim gider yerine proggresive ve türkçe rock gelir.1-2 sene böyle takılırım sonra tam emin değilim ama blonde redhead-elephant women dinleyip hayran olurum,indieye sararım.interpol olsun the killers olsun çeşitli gruplar dinliyerek tam anlamıyla bir indie hayranı olurum. şu anda en çok dinlediğim tarz indiedır.ama hala bir pink floyd olsun king crimson olsun dinlerim,severim,saygı duyarım.tabi tüm bu evrelerde frank sinatra,tanju okan,buena vista gibi üstadlardan alakam kesilmez. kesin arada hatırlamadığım dönemlerde vardır ama kabaca böyle bir şey herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 yonca evcimik tayfun duygulu tarkan mustafa sandal sezen aksu metallica almora cengiz kurtoğlu orhan gencebay metallica gülşen metallica ACDC radyo tatlıses benim evrelerim de bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 ahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 bende farkettimde şimdi benim beğeni de giderek geçmişe doğru gidiyor. şimdiki zamandan başladıydık zamanında 60ların sonuna kadar indim şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Penthesilea said: Hatirlamadigim kadar kücükken Harun Kolcak hastasiymisim Sora Backstreet Boys falan ehe Sonra offspring vs Sonra Metallica ile metale gecis Lisede Pentagram falan Lise son - üniversitede melodic death&black, gothic ve semfonik metal[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?burdan da chill out, lounge falan oldu simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 senko said: bende farkettimde şimdi benim beğeni de giderek geçmişe doğru gidiyor. şimdiki zamandan başladıydık zamanında 60ların sonuna kadar indim şimdi. +1 küçüklükten bu yana hiç sıkılmadıklarım jacksons 5>michael jackson>the beatles>elvis presley>cranberries(hala yer yer .okunu çıkartmaktayım)>alanis morisette>björk büyüdükçe büyüdükçe her tarzdan bi nebzem en abuk playlistleri yaptım durdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 asi bir ergenken eminem dinlerdim, liseye geçince indie rock, lise 2de tool hep, lise sonda slipknot tarzı daha çok, üniversiteye başladığımda bunlardan arınıp trip-hop, ninja tune, goa, chill out ve lounge'a terfi ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Ben pek değişmedim aslında, sadece yeni şeyler eklendi, artık sevmiyorum dediğim yok. Küçük çocukken klasik ve jazz&blues dinlerdim, sonra power metal eklendi buna (heavy metal, black metal gibi türleri hala dinleyemem birkaç istisna dışında), progressive metal dinlemeye başladım(hala favori türüm), minimalism ve post rock'ı keşfettim, progressive rock dinlemeye başladım. Minimalism ile post rock arasında türk halk müziğini sevebileceğimi keşfettim eğer televizyonla ses eğitimi almamış garip insanlar garip orkestralarla çalmazsa da Erkan Oğur gibi insanlar yaparsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulgar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 topici cok beğendim açan arkadaşı yürrrrerekten kutluyorum. ortaokul zamanları metallica lise de pantera death megadeth slayer falan filan şu sıralar metallin yanında ambiant chillout arada electronik tabiki metal de dinliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Abimin non-serviam'ları ile metalden girdim. Sonra alternative rock, pop gittim. Daha sonra elektroniği keşfettim. Bu aralarda world'e taktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 orta1 den itibaren duzenli olarak rock metal.. son 2-4 senedir de blues.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 küçüklük - ilkokul zamanlarında barış manço, grup vitamin vs. + michael jackson ortaokulun sonlarına doğru, bomfunk mc's, limp bizkit, linkin park, metallica vs. lise - metallica, megadeth, iskandinav metali (in flames. dt vs.) üni başları - pink floyd, led zeppelin + klasik müzik vs. son olarak, elektronik müzik(goa trance; Infected Mushroom, Astral Projection vs. , electronica, downtempo, chillout) , klasik rock ve klasik müzik devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 6-12 yaş piyano hocasıydı konservatuardı klasik muzik dayadılar hep,her hafta cuma konserlerine gidilirdi fln ders dönüşü elimize bi dvorak,ravel,schuman vs verilirdi,şimdi düşünüyorum fena yapmamışlar aslında.tabi benim 90lar pop sevgime engel olamadılar asla ortaokuldanken ablam ergen metalci olmuştu.death,rotting christ,moonspell kasetleri fln vardı,sonra pink floydcu oldu,özenti oldugumdan bende aynı yolu izledim. annemin thm sevgisinden istemsiz repertuar yaptık bi de kendimize.2 haftaya bir yapılan meyli,sazlı,neyli,şiirli rakılı buluşmaların da etkisi oldu sanrm sdfg.bu yuzden muzik hocaları tarafından hep kullanıldım ak.mezuniyetinde nar danesi diye sahnede oynatıldım./sdfgh lisede pos.la dt ile tanıstım,prog ufkumuzu actı ki hala da severim. şimdiler de neyi kaliteli bulursam dinliyorum.etniği bir ayrı seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 ilkokuldan hazirliga kadar dayimin 60-70-80ler kasetleri, arada mecburen turkce pop, hazirliktan lise1 e kadar capitol radio ne calarsa, turkce rap daha tam yayilmadan once bir sene rap, universitede trance. klasik rock ve 97de capitol radio'nun caldigi her seyi her zaman dinleyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Prosciutto said: küçüklük - ilkokul zamanlarında barış manço, grup vitamin vs. + michael jackson ortaokulun sonlarına doğru, bomfunk mc's, limp bizkit, linkin park, metallica vs. lise - metallica, megadeth, iskandinav metali (in flames. dt vs.) üni başları - pink floyd, led zeppelin + klasik müzik vs. son olarak, elektronik müzik(goa trance; Infected Mushroom, Astral Projection vs. , electronica, downtempo, chillout) , klasik rock ve klasik müzik devam. evet bu yolda ilerliyorum ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 pop>rap>rock&metal>reggae>herşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Az sonra buraya contemporary jazz, bebop, fusion dinleyip ne kadar elit ve taviz vermeyen bir sahsiyet oldugunu anlatacak. Lutfen birisi yapsin bunu, yalvariyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vongspawn Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 kulağıma hoş gelen herşeyi dinlerim. LA NOLİY?! (anlamayana açıklama; A.K.T. esprisi.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 tehee ciddi düsününce ne cok deişmişim nan dio insan dsfsd bi bakalım... Hayal meyal hatırladığım dönemlerdn babam ve kuzenimin bak bu Madonna çok ünlü vs demesiyle Madonna ile tanışmamla başlar müziğe olan ilgim tabii aynı gün izlediğim MJ BillyJ klibininde etkisi büyüktür netekim ... Çikolata renkli sanatçılarlar vs derken bir yağdır mevlam su bi sezen aksu bi michael jackson bi çelik ateşteyimhateşteateşşşte fln ordan oaraya sürüklenen bi kulak , her müzik yer yutar o dönem de. Tam bir müzik tarzı yoktur ama bir moonwalker in yeri ayrıdır bünyede tabii.. Sonrasında, ortaokul dönemi Nirvana ile tanışılır okulda bu ne amk ile dışlanır garipsenir ve memleketim güllerinden Şebnem Ferah ve Özlem Tekin tanınır en azından insanlarla kaynaşma konusunda daha bir kolaydır zira ne dinlediğinizi artık az cok anlıyorlardır.bu dönem uzuuuuuuuunca bir süre devam eder , araya Aslı , Teoman gibi yerli rok müziğinin canpareleri de katılır. ya sonra? Lise ile artık bişeyleri değiştirme ihtiyacı da başlar dürter hep içinden bişeyler , tınılar yetmez, hep duyduğu ama dinlemeye bile tenezzül etmediği Metallica ya el atar bi türlü beenemez, arayışlar devam eder , bu sırada Judas Priest, BonJovi gibi albümlere ulaşılır, herşey iyi güzel derken : o ergen bunalımı başlar... İlk aşk, ilk ayrılık... Ama hemen imdada o dönemde ciddi popülerleşmeye başlayan Anathema yetişir , Alternative 4 Albümü ile bi anda devrim yapar bünyenin müzik zevkinde , Yeni arkadaş bulunması ve hatun kişisinin ilgilendiği müzikten dolayı dinlence müzikleri de sertleşir , In Flames , Sentenced tarzı hem daha hızlı hemde halen Anathemanın melankolisini unutturmayan gruplar çıkar , (kızın bir vokalist olması ve size özel , Insanity Crescendo söylemesi de çok etkili tabii bunda.) arkadaşlarla toplanmak , tek evde 8-10 kişi hörörörö diye multi oyun + death metal artık sıradan birşeydir. Edit : Bu dönemde ayrıca ekstra olarak bir Marily Manson eklenir ki kendisinin etkileri uzun vadede olacaktır. Sonrasında üniversite hayatı başlar , çantamda bir Anathema Judgement Albümü ve Katatonia Last Resort ile izmir yollarına düşülür.Ev arkadaşlarının hörörörö baskıları ile Danzig , Radiohead, HIM dinlenmeye başlanır sevilir, tarz edilir artik siyah tshirt zorunlu değildir. Okul sonrası Istanbula dönülür, şehir değişmiştir bir kadıkoye cıkılır o ne? alayına black metal modundadır herkes , "???" şeklinde bilinçsizce gezilir devorzum mevorzum derler o ne der bilmez ki artık kuşağı değişmiştir burda ki , kendini toparlaması zaman alır zira birtürlü ayak uyduramaz black metal denilen şeye anlamaz da, o an için öğrendiği yegane yöntemi uygular : "Kulağına hoşsa , Dinle." yıllar içinde bu kulağa hoş gelme elenir elenir ve en sonunda kendine bir tarz yakalar , Edit 2 : Eski dönemden kalma MM alışkanlığı yine ortaya çıkar aynı dönemde keşfedilen gavurun Industrial Punk dediği biraz da yeni yetme cıvırların dinlediği müziği yakalar , hoşdur stress attırır , bünyeye 2 doz klasik müzik , 2 dozda Ipunk verdikçe iyidir herşey, Yeni arkadaşlar , hatun kişisinin ısrarı ile VNV Nation AphexT gibi daha elektro müzik yapan gruplarla tanışılır simdiyse yaş ve kemalin birbirine yaklaşması , para görmesi vs derken bilinçsizce club,tecno,trance ve bilimum mekan müziğine doğru bir keyfi kayma mevcuttur ... nerden nereye geldik ak demektedir malum şahıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 PrudenT said: Prosciutto said: küçüklük - ilkokul zamanlarında barış manço, grup vitamin vs. + michael jackson ortaokulun sonlarına doğru, bomfunk mc's, limp bizkit, linkin park, metallica vs. lise - metallica, megadeth, iskandinav metali (in flames. dt vs.) üni başları - pink floyd, led zeppelin + klasik müzik vs. son olarak, elektronik müzik(goa trance; Infected Mushroom, Astral Projection vs. , electronica, downtempo, chillout) , klasik rock ve klasik müzik devam. evet bu yolda ilerliyorum ben de son evre haric bence boyle devam ediyorum. niye boyle oldu ama ya bir turlu cozemedim. cogu 80 tayfasi boyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Çocuklukta Burak Kut, Mustafa Sandal tarzını takip ettim. Ortaokulda MTV müzikleriyle coştum RHCP, JLo, Eminem falan. Liseye başlarken Papa Roach'a takıldım bi süre. Hemen ardından Cradle of Filth, Iron Maiden ve Pantera ile tanıştım. Lise sonda inanılmaz bi In Flames ve Children of Bodom fırtınası yaşadım. Liseden sonraki ÖSS döneminde southern rock ile tanıştım. Bu dönemin sonuna doğru Dissection, Slayer, Anthrax ve Pantera dinledim. Üniversiteye ilk girdiğim zamanlarda KISS ile tanıştım ve Black Sabbath'a daha çok dikkat etmeye başladım. Burası bi dönüm noktasıdır. Bu dönemlerde KISS, Judas Priest, Black Sabbath ve Pantera'yı ömrümün sonuna kadar sevceğim gruplar olarak sabitledim. Sonra çok kısa bi dönem jazz ve blues geldi, ardından Rainbow ile tanıştım. Bi süre hard & heavy takıldıktan sonra alakasız bi dönüş yapıp, new wave ve indie'ye geçiş yaptım. New Order, The Smiths, The Cure gibi gruplar dinledim. Sonra 70'ler akımına kapıldım. Pink Floyd, Yes, Blue Öyster Cult, Dire Straits, Deep Purple, Black Sabbath ve Rainbow dönemi. En "tepe" dönem budur heralde. Sonra yine ilginç bi yolla Jane's Addiction'a geçiş yaptım. İşte o sıralar Jane's Addiction'u az önce bahsettiğim listeye yerleştirdim. Sonra baya yoğun bi şekilde southern rock, country, blues rock dinler oldum. Ve işte geldik şimdiye. Şu sıralar surf rock dinliyorum. Baya bi underrated gördüm bu türü. Gerçi kabul ediyorum herkesin seveceği bi diil, ama yine de çok esgeçilecek bi tür değil. Çok yetenekli gruplar var. Enstrümenta bi şeyler dinlemek istiyosanız bi göz atın derim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Müzik sevmiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 merhaba ben once rock dinliyodum, sonra biraz daha dinledim, hala calıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar