venorik_velglarn Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Deli arabın yazdığı bu kitap gerçek mi acaba? İnternette dolaşırken bikaç versiyonuna rastladım, baya ilgimi çekti. Babil'de ortaya çıkmış gerçek necromancy kitabı. Okuyan deliriyormuş. Şu anda orjinali Vatikan'da bulunuyormuş.. Vaybe gerçek artifact. Biyerde okumuştum, 1980 almanca basımı bi ara kadıköy sahaflarda görülmüş. Bulursam almak isterdim, Call of Cthulhu oyunlarında deli atmosfer yaratır! Amazonda falan da satıyor adamlar ciddi ciddi. Saçma bir soru olucak ama, elnde olan varmı acaba? :)[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 İnternet versiyonları var..(e-book yani) Zati -rivayet tabi bu- sadece bir tane kitap varmış o da İngiltere'de müzede gizli bir oda da duruyormuşşşş.. Ama nettekiler sahtesi sanırsam... Delirmedim daha. En azından ben hala akıl sağlımın yerinde olduğunu sanıyorum Bitirirken:Lülürürlrülrülürlü hatta kangaroooooo Yazarı Bakırköy'de ziyaret edebilirsiniz..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venorik_velglarn Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Amazona baktım ingilizce versiyonları vardı, sahte mi bunlar? Sahte de olsa eski yazılarda resimli falan necronomiconu oyunlarda kullanmak deli olurdu..[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
misanthrope Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 birincisi. piyasada(nette vs..) satılan necronomiconların ne kadar orjinal olduğuna dair hiç bir kanıt yoktur. ikincisi.necronomicon un var olup olmadığı yoksa sadece lovecraft ve crowley tarafından uydurulan bir şey mi olduğu uzun süredir tartışılagelen bir konudur.bu konuyla bağlantılı olan cthulhu mezhebi gibi. necronomicon hakkında bazı kısa bilgilere değinecek olursak: I.S.730 lu yıllarda Abdul Alhazred tarafından yazılmıştır. Alhazred yemenli bir araptır.İskenderiyeden punjaba kadar bir çok yeri ziyaret ettiği bilinir.zamanlarının çoğunu yalnız geçirmesi ve insanlarla pek muhattab olmaması ve ölülere ilgili merakı yüzünden "deli" diye adlandırılır. orjinal el yazmasının varsa nerde olduğuna dair iki görüş vardır.birincisi, ingiltere british museum dadır ve kimseye gösterilmemektedir.ikincisi ve daha çok inanılan görüş zaman içinde kişiden kişiye geçerek, şu an bilinmeyen bir kişnin elindedir.zaman içinde elinden geçtiği rivayet edilen kişilerden bazıları goethe,erasmus,hitler,lovecraft vs.en son bilinen bilgi alaister crowley tarafından sahip olunduğudur. peki batı dünyası necronomiconu nasıl tanıdı? necronomiconun batı dünyasında ünlü olması h.p. lovecraftın öykülerinde cthulhu mythosu ve older ones ı dayandırdığı kitap olarak necronomiconu göstermesiyle başlar.ama bundan da önce 1487 de dominic rahibi Olaus Wormius tarafından latinceye çevrildiği ve klise tarafından el konulduğu veya imha edildiği bilinmektedir. necronomicon un içeriği hakkında kitabın kendisi gibi pek fazla bilgi yoktur ama genel anlamda ölüler ve doğaüstü olaylarla ilgili olduğunu, akademik dil olarak da occultism içerikli olduğunu söyleyebiliriz. necronomicon ne demektir? necronomicon kelime yapısı olarak incelendiğinde gerçek bir şahaserdir.eski yunanca bazlı olan isim nasıl telaffuz edildiğine ve nasıl ayrıştırıldığına göre farklı anlamlar içermektedir. bunlardan bazıları: ölülerin yasası,ölü yasalar,ölülerin yasalarının görüntüsü,ölüler üzerine çalışma vs. olarak türkçeye çevrilebilir. kısacası kitap hala insanların çoğu için sır perdesidir ve öyle kalmaya devam edecektir.[signature][hline]Drink From Me And Live Forever..Love Never Dies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldebaren Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 gerçeğini napıcan abi necromencer mısın sahteyi kullan işte amaç oyuna renk katmak deil mi? :)[signature][hline]don't panic! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 eski 1 eskiden daha iyi bi tane topic vardı amazondan linki verilmişti onu bulamadım orda daha yararlı bilgiler bulabilrisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Gercegi de ilginc olabilir ama. - Vee onunuzde iki tane iskelet ayaga kalkıyor * DM bu sırada bikac kelime okur kitaptan iki tane iskelet masanın ustunden kalkar * - Size saldırıyolar * iki iskelet oyunculara saldırır * - Ama ama ben bunu bi oyun sanıyodum *Son sozler* - Atmosfer yaptık olum iste daha ne istiyonuz[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venorik_velglarn Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Hehe sahte de olsa olur. Amaç atmosfer tabi. Oyuncular kasıyolar kitabı buluyorlar oyunda, biri soruyo abi tipi nası tasvir et biraz? Aha böyle-->Arkamdan kitabı çıkarıyorum süpriz O skeleton geyiği güzelmiş:) Aslında çok da kaptırmak istemiyorum zaten frp severiz diye adımız sataniste çıkmış, bide öyle büyü kitapları ritüeller necromancy uğraştık mı linç ederler valla:D[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldebaren Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 zaten gidicen mezarlıga onca ayin bilmemne mum parası falan kaldırdığın adam ölümlü hayatında veznedarmış ne anladım öyle necromency den :D bu arada grubun paladini kitabın tasvirini istemeden direk ben yakıyorum kitabı derse kitabı elemanın kafasına nası geçiriceğini görmek isterim...aaa hakkaten ne zaman oynıcanız geliim izlemeye hehehe [signature][hline]don't panic! [Bu mesaj eldebaren tarafından 24 Ağustos 2005 23:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 yazış bunlar..ya vatikan lafı doğru olabilir bak...adamlar delikanlı gibi gerçek incili çıkartmıyorlar ya ortaya..bile bile yalan olunmazki be baba..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cdkutusu Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 söyle bişey var cthulhu oyunlarında büyü denilen şey yapanı öldürür ya da delirtir. onun için necronomicon u değil bulmak, adlarını duydukları anda korkudan kaçmaları gerekli. kaçmıyorlarsa oyunu bırakın iyi yönetememişsin oyunu. -kişisel değil tabi genel olarak söylüyorum :))) cthulhu oyununun ana kitabında şey yazar, bu bir combat oyunu değildir! zaten insanlar dışında bişeyle karşılaştığınız anda sanity check atarsınız. tutarsa biraz tahta gider, tutmazsa direk delirirsiniz. yani o oyunun sonu hep ölümdür, ya da mezhebe katılıp rahip falan olacaksınız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venorik_velglarn Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2005 Ya zaten çok iyi bilmiyorum call of cthulhuyu. Büyü yapması gerekmez elemanların, kitabı bulmaları, yoketmeleri, saklamaları, vs yapmaları gerekir DMde hayalgücü tükenmez:) Kasış bir projem vardı zaten, Call of Cthulhu larpı yapmak.. Baya kasar ama..[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2005 lovecraft kitabın vrlıgını kesinlikle yalanlıyor ve asla bole bisi olmadıgını hepsini kendinin uydurdugunu soluyor oleyse kesinlikle vardır diyorum ehuehueh[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN BonePART's Blog Last Update: 17.08.2005 THE GREAT OBSESSION Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Okuyanlar eskiden delirirmiş.Biz alışığız böyle şeylere :)[signature][hline]GERGE - Concerto for Electric Guitar No.1 Op.30 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 said: BonePART, 27 Ağustos 2005 20:30 tarihinde demiş ki: lovecraft kitabın vrlıgını kesinlikle yalanlıyor ve asla bole bisi olmadıgını hepsini kendinin uydurdugunu soluyor oleyse kesinlikle vardır diyorum ehuehueh aynen katılıyorum ama bence varasa vatikandadır yada simdi onun ne oldugunu bilmeyen bir turkun elindedir cunku biz kitap okumayız onun icin kimse delirmiyodur[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki: Hakkari de yola döşenen mayın blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki: Allah Karayollarının Belasını versin !!! [b]MALkavianX, 28 Ağustos 2005 13:24 tarihinde Karaköy vapur iskelesinde demiş ki /b] Abi yok bide disardan zenci ithal etmisler...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 d&r lara bile düştü artık o kitap .. :D içinde büyüler falan var baya baya açıklanmış şekilde , kırdırtcaklar kafayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 oo süper konu hortlamış. masters of horrorun bi bölümünde bu necromoniconu açıyodu adam. yannız kitabı falan o kadar güzel yapmışlarki. insan derisinden, içinde detaylı ayin teknikleri falan var. kopuk bişeydi. bide dotada var necronomicon, çok işlevsel ve pek kullanılmayan bi item. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ya benim bildiğim Lovecraft ve dCrowley yarattı tamamen. Ama gerçek olmasını ve okumayı o kadar isterdim ki.. Aslında iyi kötü Lovecraft'ın her yazdığını yaşayabileceğimiz bir sanal gerçeklik olayı olsa ne güzel olurdu yaa. Adam hasta yazmış yani, muhteşem hayal gücü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Şu anki dünya Lovecraft ın kitaplarındaki gibi olsaydı dünyada kafası sağlam insan kalmazdı alayı kafayı yerdi=) Neyse benim için o kadar farketmez ciddi tahta kaybı var zaten bir eksik bir fazla o kadar koymaz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 o kitaptaki rune lar gerçek ama büyülerin nasıl yapılacağı anlatılmıyor. büyü yaparken ortamda ne olacak, büyüleri yaparken nelerin kullanılacağı gibi. en azından güçlü büyülerin. necronomicon doğrudur ve şu an bilinen hiç bir kopyası yoktur. ayrıca kitapçılarda satılanlar yalandır, kanmayın. [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 00:40 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Off, şöyle bir gün bir harabe gezerken tesadüfen bulsam, okumayı öğrensem çaksam iki büyü manyak olur var yaa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 dimi ya şöyle görünmez olsan fireball atsan teleport olsan ne bilim. pratik bi iki büyü öörensem yeterde artar bana sdsadasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Görünmezlik + teleportla dünyadan tam zevk alırsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 ya ben sarmak istiyorum bu olaya ciddi ciddi bu kitap gerçekmi acaip merak ediyorum yoksa masaldan ibaretmi *araştırmaya başlar* Bu konu hakkında herhangi bişey bilen yada beni bi kaynağa yönlendirebilecek olan varsa email---> [email protected] [ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 03:35 tarihinde, ulfang tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 ulfang bir gün tanımadıın birinden bir mail alırsın sonra böyle atraksionlu olaylara girersin diye düşünüyosan o sadece filmlerde oluo mehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar