Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Necronomicon


venorik_velglarn

Öne çıkan mesajlar

Deli arabın yazdığı bu kitap gerçek mi acaba? İnternette dolaşırken bikaç versiyonuna rastladım, baya ilgimi çekti. Babil'de ortaya çıkmış gerçek necromancy kitabı. Okuyan deliriyormuş. Şu anda orjinali Vatikan'da bulunuyormuş.. Vaybe gerçek artifact.
Biyerde okumuştum, 1980 almanca basımı bi ara kadıköy sahaflarda görülmüş. Bulursam almak isterdim, Call of Cthulhu oyunlarında deli atmosfer yaratır! Amazonda falan da satıyor adamlar ciddi ciddi. Saçma bir soru olucak ama, elnde olan varmı acaba? :)[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet versiyonları var..(e-book yani) Zati -rivayet tabi bu- sadece bir tane kitap varmış o da İngiltere'de müzede gizli bir oda da duruyormuşşşş..
Ama nettekiler sahtesi sanırsam... Delirmedim daha. En azından ben hala akıl sağlımın yerinde olduğunu sanıyorum
Bitirirken:Lülürürlrülrülürlü hatta kangaroooooo
Yazarı Bakırköy'de ziyaret edebilirsiniz..[signature][hline]MONO(b)LOG
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi. piyasada(nette vs..) satılan necronomiconların ne kadar orjinal olduğuna dair hiç bir kanıt yoktur.

ikincisi.necronomicon un var olup olmadığı yoksa sadece lovecraft ve crowley tarafından uydurulan bir şey mi olduğu uzun süredir tartışılagelen bir konudur.bu konuyla bağlantılı olan cthulhu mezhebi gibi.

necronomicon hakkında bazı kısa bilgilere değinecek olursak:

I.S.730 lu yıllarda Abdul Alhazred tarafından yazılmıştır.
Alhazred yemenli bir araptır.İskenderiyeden punjaba kadar bir çok yeri ziyaret ettiği bilinir.zamanlarının çoğunu yalnız geçirmesi ve insanlarla pek muhattab olmaması ve ölülere ilgili merakı yüzünden "deli" diye adlandırılır.

orjinal el yazmasının varsa nerde olduğuna dair iki görüş vardır.birincisi, ingiltere british museum dadır ve kimseye gösterilmemektedir.ikincisi ve daha çok inanılan görüş zaman içinde kişiden kişiye geçerek, şu an bilinmeyen bir kişnin elindedir.zaman içinde elinden geçtiği rivayet edilen kişilerden bazıları goethe,erasmus,hitler,lovecraft vs.en son bilinen bilgi alaister crowley tarafından sahip olunduğudur.

peki batı dünyası necronomiconu nasıl tanıdı?

necronomiconun batı dünyasında ünlü olması h.p. lovecraftın öykülerinde cthulhu mythosu ve older ones ı dayandırdığı kitap olarak necronomiconu göstermesiyle başlar.ama bundan da önce 1487 de dominic rahibi Olaus Wormius tarafından latinceye çevrildiği ve klise tarafından el konulduğu veya imha edildiği bilinmektedir.

necronomicon un içeriği hakkında kitabın kendisi gibi pek fazla bilgi yoktur ama genel anlamda ölüler ve doğaüstü olaylarla ilgili olduğunu, akademik dil olarak da occultism içerikli olduğunu söyleyebiliriz.

necronomicon ne demektir?

necronomicon kelime yapısı olarak incelendiğinde gerçek bir şahaserdir.eski yunanca bazlı olan isim nasıl telaffuz edildiğine ve nasıl ayrıştırıldığına göre farklı anlamlar içermektedir. bunlardan bazıları: ölülerin yasası,ölü yasalar,ölülerin yasalarının görüntüsü,ölüler üzerine çalışma vs. olarak türkçeye çevrilebilir.

kısacası kitap hala insanların çoğu için sır perdesidir ve öyle kalmaya devam edecektir.[signature][hline]Drink From Me And Live Forever..Love Never Dies
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gercegi de ilginc olabilir ama.

- Vee onunuzde iki tane iskelet ayaga kalkıyor

* DM bu sırada bikac kelime okur kitaptan iki tane iskelet masanın ustunden kalkar *

- Size saldırıyolar

* iki iskelet oyunculara saldırır *

- Ama ama ben bunu bi oyun sanıyodum

*Son sozler*

- Atmosfer yaptık olum iste daha ne istiyonuz[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe sahte de olsa olur. Amaç atmosfer tabi. Oyuncular kasıyolar kitabı buluyorlar oyunda, biri soruyo abi tipi nası tasvir et biraz? Aha böyle-->Arkamdan kitabı çıkarıyorum süpriz
O skeleton geyiği güzelmiş:)
Aslında çok da kaptırmak istemiyorum zaten frp severiz diye adımız sataniste çıkmış, bide öyle büyü kitapları ritüeller necromancy uğraştık mı linç ederler valla:D[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten gidicen mezarlıga onca ayin bilmemne mum parası falan kaldırdığın adam ölümlü hayatında veznedarmış ne anladım öyle necromency den :D

bu arada grubun paladini kitabın tasvirini istemeden direk ben yakıyorum kitabı derse kitabı elemanın kafasına nası geçiriceğini görmek isterim...aaa hakkaten ne zaman oynıcanız geliim izlemeye hehehe
[signature][hline]don't panic!

[Bu mesaj eldebaren tarafından 24 Ağustos 2005 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

söyle bişey var cthulhu oyunlarında büyü denilen şey yapanı öldürür ya da delirtir. onun için necronomicon u değil bulmak, adlarını duydukları anda korkudan kaçmaları gerekli. kaçmıyorlarsa oyunu bırakın iyi yönetememişsin oyunu. -kişisel değil tabi genel olarak söylüyorum :)))


cthulhu oyununun ana kitabında şey yazar, bu bir combat oyunu değildir! zaten insanlar dışında bişeyle karşılaştığınız anda sanity check atarsınız. tutarsa biraz tahta gider, tutmazsa direk delirirsiniz. yani o oyunun sonu hep ölümdür, ya da mezhebe katılıp rahip falan olacaksınız :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten çok iyi bilmiyorum call of cthulhuyu. Büyü yapması gerekmez elemanların, kitabı bulmaları, yoketmeleri, saklamaları, vs yapmaları gerekir DMde hayalgücü tükenmez:)
Kasış bir projem vardı zaten, Call of Cthulhu larpı yapmak.. Baya kasar ama..[signature][hline]velglarn fanzin çok yakında!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 27 Ağustos 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
lovecraft kitabın vrlıgını kesinlikle yalanlıyor ve asla bole bisi olmadıgını hepsini kendinin uydurdugunu soluyor
oleyse kesinlikle vardır diyorum
ehuehueh

aynen katılıyorum ama bence varasa vatikandadır yada simdi onun ne oldugunu bilmeyen bir turkun elindedir cunku biz kitap okumayız onun icin kimse delirmiyodur[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki:
Hakkari de yola döşenen mayın
blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki:
Allah Karayollarının Belasını versin !!!

[b]MALkavianX, 28 Ağustos 2005 13:24 tarihinde Karaköy vapur iskelesinde demiş ki /b]
Abi yok bide disardan zenci ithal etmisler...!!!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
oo süper konu hortlamış.
masters of horrorun bi bölümünde bu necromoniconu açıyodu adam. yannız kitabı falan o kadar güzel yapmışlarki. insan derisinden, içinde detaylı ayin teknikleri falan var. kopuk bişeydi.
bide dotada var necronomicon, çok işlevsel ve pek kullanılmayan bi item. :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kitaptaki rune lar gerçek ama büyülerin nasıl yapılacağı anlatılmıyor. büyü yaparken ortamda ne olacak, büyüleri yaparken nelerin kullanılacağı gibi. en azından güçlü büyülerin. necronomicon doğrudur ve şu an bilinen hiç bir kopyası yoktur. ayrıca kitapçılarda satılanlar yalandır, kanmayın.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 00:40 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben sarmak istiyorum bu olaya ciddi ciddi bu kitap gerçekmi acaip merak ediyorum yoksa masaldan ibaretmi *araştırmaya başlar*


Bu konu hakkında herhangi bişey bilen yada beni bi kaynağa yönlendirebilecek olan varsa email---> [email protected]

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 03:35 tarihinde, ulfang tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...