Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dişler İptal!

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

narkoz rullz, acı falan yok=)

4. round bugün, birazdan gececegim karşıya, diş çektirme ihtimalim de var, tırsıyorum=)

sufentacım, kalmayacak zaten dişim, ona yanıyorum ben de=([signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Üzülme sen eksik diş sorun olmaz.Bu arada bende alttaki 20li yaş dişleri yok,yani baştan şanslıyım.İşin komik tarafı ortodontistimin bunu söylerkenki hali.
-Yeni nesil işte 20li yaş dişlerin yok
-Nasıl yani 20lik dişlerim çıkmayacak mı?
-Yo üsttekiler duruyo(hehehe)
-Hadi ya...
-Evet zaman ilerledikçe çıkmayacak,evrimle alakalı.
-Bence sorun yok
-Ama yinede çektirmemiz lazım
-Yooo
-Zamane çocuğu seni(burada koptum)

Olay böyle,aslında azıcık konuşmaları değiştirmişimdir belki;)[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!"
Bruenor Battlehammer
Sosyal ağlarda paylaş

said:
circirbocugu, 22 Ağustos 2005 11:22 tarihinde demiş ki:
Igne acıtmıokı dısı sadece agzının seklı kayıo takınca ama bı acı falan cekmıosun ole duruo korkucak bı sey yok ama kopru sanırım daha kotu....

nasıl birşey bilgin varmı? önden bir tanesini ( boşluk olan yerin) arkadan bir tanesini ( boşluk olan yerin) ve boşluktaki 2 diş için 4 tane kaplama yapacaz dedi. tek bildiğim 2 sini kesicek. diğerlerine iğne demir gibi birşeymi takıcak?[signature][hline]Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

bitiremedik hala

Round 4 ( 23 Ağustos Salı )

- Sol alt azı dişi ile çiğneme dişine dolgular yapıldı
- Kaplamalar yerleştirilir, sonra takılmasından vaxgeçilir ( zaten siniri alınmış olan diş srun cıkarttı, ertelendi ertesi güne o yüzden)

Round 5 ( 24 Ağustos Çarşamba )

- 2 tane kaplamadan sağ alt çiğneme dişine takılacak olan sorunsuz bir şekilde takıldı
- Kanal tedavisi yapılmış olan ( sol üst çiğneme dişi ) dişe kaplama yerleştirilirken ben bayagı bir zorlanınca orayı düzeltti biraz daha doktor ama ben kıvranmaya devam ettim, biraz daha düzeltip ertesi güne attı tekrar
- Alt kesici ( sağ taraftaki) diş, dolgu için temizlendi, hazır hale getirildi

Round 6 ( 25 Ağustos Perşembe )

- Kaplama takılamayan dişte sorunu çözmek için diş etinden kesildi baya, diş içeride kalmıştı çünkü, onu meydana cıkarttı
- Tekrar ölçü alındı o dişten kaplama için
- Üst kesici dişlerden teki kırılmıştı, onu biraz daha düzelttik, kısa oldu diğerlerinden biraz daha ama dokunmayacagız şimdilik

hala bitiremedik ne yazık ki, ön kesici dişin dolgusu var, takılacak bir kaplama daha var, bir iki ekstra daha cıkabilir belki
o arada diğer çekmeyi planladığı 20 yaş dişini çekmekten de vazgeçti düzgün bir şekilde cıktığı ve sorun cıkartmayacagına inandığı için, önümüzdeki aylarda ilgilenilecek gibi gözüküyor onunla

7. seans bugün, bitirememesi garanti gibi gözüküyor, pazartesi günü 8. seansı görecegim gibi

bu arada kesinlikle söyleyebilirim, kanal tedavisi ve 20 yaş dişlerinin çekilmesi anestezi olmadan yapılan son 3 seanstan kat kat daha iyiydi, şu son 2 gündür kıvranıyorum acıdan ciddi anlamda, bugün de öyle olacak gibi gözüküyor...

telefonu düzelttik sonunda, internete girmekte sıkıntı yaşamayacagım en azından=)[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
DevArt
Sosyal ağlarda paylaş

Round 7 (26 Ağustos Cuma )

-kaplama gelmemişti henüz, bir şey yapmadık o yüzden o dişe
- altta dolgu yapılacak olan dişteki çürük temizlendi

Round 8 ( 29 Ağustos Pazartesi )

- Kaplama takıldı en sonunda, biraz düzeltildi falan, bitirdi orayı ( bitmedi tabi yine)

burada hemen belirteyim, kaplama feci sorun cıkarttı tabi, tam düzeltilmemiş, zaten normalde hassastı agrı yapıyordu, o da geldi üstüne

bi de diger kaplama ( sağ alt çiğneme dişi) yapılan yer agrı yapmaya başladı biraz, korkuluyor ondan da şu anda, kanal tedavisi de yapılmıştı üstelik

Round 9 ( 30 Ağustos Salı )

- Üstte kaplama yapılan diş düzeltildi baya, bu sefer oturdu şekle, ama hassassiyet devam ediyor
- Öndeki kesici dişe porselen dolgu yapıldı

evet, şu anki durumda işleri bitirdik gibi gözüküyor
sol tarafta yemek yiyemiyorum hala, hassasiyet devam ettiği için, önümüzdeki 2-3 gün deneyecegim kaplamalı dişleri, ağrı yaparlarsa diş hekiminin yolu bir kez daha gözüküyor, ki kesinlikle yapacaklar gibi gözüküyorlar.[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
DevArt
Sosyal ağlarda paylaş

kontrollerinize gidin , çok önemli.
diş etlerimde sorun vardı misal benim , çekiliyordu.

ama fırçalama yöntemiyle bu sorunu aştım.
şimdi sağlıklı dişlerimle etrafa gülümsüyor , bayanlara selam ediyorum.[signature][hline]valandil ownz j0o!
gonna break down the doors.
WoW - Kelvin /BL , Xrzug /TM
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
AHAHAH selam,

bir rutini gerçekleştiriyoruz bir kez daha, nasıl mı oluyor:

- 9 ay diş fırçalama
- 10. ay dişlerinde sorun çıksın
- 12.aya kadar sabret, sıkıntı baya artınca 1-2 hafta doktora git
- sonra tekrar 9 ay diş fırçalama

Bu fasılın 12. ayındayım yine, savaş alanına döndü ağzım

3 tane diş için,

- Dün 2 kanal tedavisi yapıldı, kaplama için örnekler alındı, mikroplar temizlendi, 2 tane çivi takıldı
- Bugün, dişetlerimin yarısını teslim ettim doktora, mütemadiyen tuzlu gargara
- Yarın, kaplamalar takılacak inşallah.

Bravo diyebiliyorum kendime sadece
Sosyal ağlarda paylaş

Ortodontiste ilk gittiğimde 32 dişin bana fazla geldigini alttan ve üstten ikişer tanesinin cekilerek tel takılmasi gerektigini soyledi. Tedaviye başladıktan sonra kadın vazgeçti ve çekimsiz yapmaya karar verdi. Hırs mı yaptı nedir anlamadım.
Tel takılı 6 aydır, bu dislerin buraya düzgün dizilmesi bana hala imkansiz geliyor, iki yıl taktıktan sonra bişeye benzemesse veya cıkarttıktan bikac ay sonra eski haline donerse skandal olur.
Sosyal ağlarda paylaş

alışkanlık işi fırçalama ya bi kere alışınca rahat edemiyorsun fırçalamadan gerisi geliyor...

yiğit geçmiş olsun dişçi eziyeti rezalettir işler bittikten sonra düzenli fırçalama o da yetmiyor dişipi falan en azından şimdikinden aha düzenli başlarsın emin ol diş taşlarını temizlediğinde dünya varmış diyeceksin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...