Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alliance değil gayliance... (av ve wsg hikayesi)

Jaan

Öne çıkan mesajlar

Normalde alterac valley ve warsonga çok giren biri değidlim. zamanında bir iki deneme için girmiştim. hem her akşam mc de 1-2 boss kesecez diye kastığımızdan zamanım olmuyordu. Şimdi artık mc yi 2 günde onyxia yı toplam 45 dakika da (instance a giriş ve çıkış) kestiğimiz için bayağı boş zamanım olmaya başladı. Baktım herkezin elidne unstoppable force var benim neyim eksik dedim av ye girmeye başladım.

av için sıra beklemek işkence ama girince resmen aksiyona dönüyor oyun. genelde girdiğidme alliance hep çoktan kaybetmiş oluyorudu. bir türlü yeni başlayan av ye giremedim ilk başlarda. Genede gözlemlerim için yeterli olmuştu.

alliance ın son base inde savunma var aslında savunma değil. kaçacak yer kalamdığı için alliance oraya sıkışmış. listede sayıca eşit gözüküyoruz ama map e basınca haritanın çeşitli yerlerine dağılmış afk olmamak için gezinen tipleri görebiliyorsunuz. Sorun şu ki ölmek size hiç bir şey kaybettirmiyor. şu dps özürlüsü paladin halimle kalabalığın arasına girip 2-3 frag yapıp ölüyordum(nasıl yaptığımı anlatırım) ama diğer oyuncularda tık yok. hepsi sürekli kahramanca geri çekiliyor.
av de olayın shaman vs paladinle alakası fazla yokmuş. Hiç bir shaman bana sorun çıkartmadı :D. olay taktik ve oyun bilgisiyle alakalıymış...

örnek bir horde saldırısı: warriorlar ve shamanlar önden girip milletin arasına dalıyorlar. alliance da bu yemi yiyip onlara dalıyor. arkadan priestler ve mage ler gelip kalabalığı dağıtıyorlar resmen. hunterlar da en arkadan gözlerine kestirdklerini indiriyorlar.
kaç defa bağırdım shaman ve warriorlarla fazla oyalanmayın clothuserlara dalın önce diye ama dinleyen yok. alliance zerg mantığıyla ilk önüne çıkana dalıyor :D sonra 4 mageden birden aoe yiyip kendini mezarlıkta buluyor :D
işin komiği horde o kadar rahat ilerliyor ki resmen önüne katıp süpürüyor alliance ı.
dün bir kaç türkle konuşuyordum admalar "karşıda nihillium ve infernal affairs(guild isimleri böle bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam) varsa direkt /afk yapıyorum" diyordu. Ya bu nasıl bir korkudur allah mı bunlar. tamam adamların üzerlerinde iyi itemlar olabilir ama bu onları herşeye immune ypacağı anlamına gelmez ki alliance da da bir çok playerda çok sağlam itemlar mevcut. (bende bile kaç tane epic var.) bazıları da horde 1 fazla mezarlıkla başlıyor bizim binalarımza arkadan giriyor geyiği yapıor. aslında bunlar biraz dengeyi bozuyor ama kesinlikle bahane değil.

daha şu ana kadar girdiğim av lerde alliance kazanamadı hatta bir defa bile horde u geri atamadı. resmen utnaç vericiydi.

av de çok sıra olunca wsg ye gireyim dedim. demez olaydım.

grup bir geldi lvl 51 rouge mu ararsın. maçın ortasında çıkan adam mı ararsın herkez toplanmış.

işte wsg de shaman vs paladin dengesizliği gözler önüne çıkıyor. sebep wsg de olay hıza dayanıyor. ve shaman da 2 tane snare var biri area effect earthbind totem ki kırsanız bile son effect üzerinizde kalıyor onu da clenselemek lazım. diğer frostshock dmgında değilim yavaşlatma olayı feci. paladin de de cleanse, bof (purge lenebiliyor) ve shield var. aslıdna kağt üzerinde eşit gibi görünüyorlar ama araya world cooldown denen 1 sn lik şey giriyor.
diğerlim horde bayrağı aldı ve shaman earth bind attı. o arada biri totem e vursa bile herkez bir sn liğine yavaşlamış oluyor. ki paladinin o alandaki herkezi cleanselemesi en az 4-5 sn. bu arada bayrak taşıyan elemana stun attım diğerlim. eğer o 6 sn içinde ölmezse yolda hiç ölmüyor. shaman yol boyu earth bind totem dizebiliyor. her biri bizi 1 sn yavaşlatsa (hemen kırısak bile) horde için çok büyük avantaj sağlıyor.

biz bayrağı alsak ben de bayrak taşıyıcısını heallasam diyorum. cleanse heal bof atıyım diyorum ama 3 ü bir arada olmuyor. heal 2.5 sn ye ve inanın 2.5 sn pvp de çok uzun bir zaman ayrıcana karşı da earth shock var counter var var oğlu var. hadi diğelim sınırları zorladım shield açtım healliyorum. gene de 2.5 sn de bayrak taşıyıcısının ölebildiğini gördüm. bof atsam purge leniyor anında. cleance atsam üzeirndeki 1 effect i götürüyor (cripling poison da sayarsa 2 effect).

kısacası wsg de shaman ın ezici bir üstünlüğü var ama bence bu da bahan e değil. sonuçt diğer klasslar bu oalaylar sırasında odun topluyorsa o zaman sinir oluyorum. warrior un hamstring i var mage in frost nova sı var. oraya giren preistler hep shadow mindflay leri var. warlock un pet i var seduce u var. rougeların binbir türlü yavaşlatıcı effect i var. ama alliance playerları taktik özürlü oldukları için bir defa bilem bayrak alamadık.

hala şasnımı av de deniyorum sırf eğlencesine ama bu kafayla alliance zor kazanır diyorum (anca karşsına noob ordusu veya az sayıda horde çıkarsa kazanır)[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

aslında shamanın abartıldığı kadar ezici bir üstünlüğü yok wsg'de.
wolf form için en etkili yöntem, root. alliance'da da bir sürü night elf druid bulunuyor. mutlaka bayrağı alıp wolf formla kaçmaya çalışan shamanı durduracak bir druid çıkıyor. aldından mageler, warriorlar ve shamanlar kafasına üşüşüyor. shaman oracıkta ölüyor :)

hiç shaman olmasa da bayrağı alıp sayı yapabilen ekiplere çok rastlıyorum :)
önemli olan takım çalışması ve sistemli şekilde saldırı/defans.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.

[Bu mesaj Bone tarafından 27 Ağustos 2005 14:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

av'da anlattığın olayı yaşıyordum ben de aynen. allliance'taki çoğu kişi grup oyunundan nasibini alamamış, bencil insanlar oldukları için herşeyden önce lootlayacakları cesetlere odaklanıyorlar savaş alanında. ha bi de canları azalırsa kaçmaya başlıyorlar, o kadar.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

warsongu bilmem de bl de av yi genelde alliance alıyo .. horde bi kere sabırsız + ytrli sayıda horde player yok , yani biri çıkınca yeri dolmuyo 40 vs 39 oluyo direk.. warsongda shaman g. form // totem lerden fln kaynaklı bi de pek tabiki daha organize oldugu için genelde horde alıyo dogrudur..
Sosyal ağlarda paylaş

evet jaan'ın dediğine benzer bir durum mevcut wsg'de, av'de de mevcut hatta ED sunucusunda. hem şaman pvp'de (iyi oynanırsa) daha etkili (jaan'ın yazdığı gibi aynen wsg) hem de horde racialları bariz olarak üstün alliance'dan. stun resist, war stomp, wotf ve nispeten berserk gibi gerçekten iş yapan olayları yok alliance'ın. horde priest scream atınca hepimiz dağılıyoruz ama bizim bizim priest atınca hemen ud rogue'lar biniyor tepesine olduğu gibi..

şimdi arathi basin de wsg gibi hıza dayalı bir alan olacak gibi, hem merak ediyorum ama öte yandan fazla umudum da yok..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 27 Ağustos 2005 14:34 tarihinde demiş ki:
aslında shamanın abartıldığı kadar ezici bir üstünlüğü yok wsg'de.
wolf form için en etkili yöntem, root. alliance'da da bir sürü night elf druid bulunuyor. mutlaka bayrağı alıp wolf formla kaçmaya çalışan shamanı durduracak bir druid çıkıyor. aldından mageler, warriorlar ve shamanlar kafasına üşüşüyor. shaman oracıkta ölüyor :)

hiç shaman olmasa da bayrağı alıp sayı yapabilen ekiplere çok rastlıyorum :)
önemli olan takım çalışması ve sistemli şekilde saldırı/defans.

evet bu anlattığın 10 kişi şamanın başına üşüşürse filan oluyor bone'cuğum, biz 10vs10'dan bahsediyoruz.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 27 Ağustos 2005 16:03 tarihinde demiş ki:
evet jaan'ın dediğine benzer bir durum mevcut wsg'de, av'de de mevcut hatta ED sunucusunda. hem şaman pvp'de (iyi oynanırsa) daha etkili (jaan'ın yazdığı gibi aynen wsg) hem de horde racialları bariz olarak üstün alliance'dan. stun resist, war stomp, wotf ve nispeten berserk gibi gerçekten iş yapan olayları yok alliance'ın. horde priest scream atınca hepimiz dağılıyoruz ama bizim bizim priest atınca hemen ud rogue'lar biniyor tepesine olduğu gibi..

şimdi arathi basin de wsg gibi hıza dayalı bir alan olacak gibi, hem merak ediyorum ama öte yandan fazla umudum da yok..

hıza dayalı fakat wsg gibi küçük bir harita değil
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 27 Ağustos 2005 16:03 tarihinde demiş ki:

şimdi arathi basin de wsg gibi hıza dayalı bir alan olacak gibi, hem merak ediyorum ama öte yandan fazla umudum da yok..
Fear için alliancedede trinket var[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar shaman acmis bi sahis olarak Same laf anlatma cabalarina donmek sart oldu.

Alliance taktik yapmiyo. Evet bu kadar basit. Su ana kadar oynadigim butun charlarda (USA Shaman, EU Rogue Shaman Mage) her zaman 2 vs 2 olsun 1 vs 1 olsun 1 adim otesii dusunuyo adamlar. alliance kotu oynuyo yada beceriksiz dmeiyorum sadece nedense taktiksel oynamiyo. Yere attigim earthbindi kesmeyen roguelar mi dersin, heal atmayan druidler mi.

Ozellikle WSG de Allylar cil yavrusu modeli haydeeeeleeee diye kosturuyo. Tam olarak nasil level kasiyosunuz yada ne gibi instancelar war bilmiğyorum ama aptal bi skeilde bi leveli Kalimdorda bi leveli Azerothda kasmak zorunda olan horde oyunculari icin PvP yi orenmek sart oluyo. Ozellikle STV de 1 gun PVP ye giris dersine bedel ama allylar tam olarak napiyolar cozemedim.

Magenin uzerine kosarken arkadan hamstring vurmak icin gelmesi gereken warrior druide atlamis onna takiliyo bizim druidde partyden /lol /lol /spit felan yapiyo kendine durmadan rej ve heal basiyo. Mage desen orda 1/4 canli bir UD rogueya polymorph atmaya kasiyo. Eh dogal oalrak bole olunca bende flameshock melee earth shock yapinca NERF SHAMANNNNN diye topic aciyolar.

Peki takitksel ally yok mu. Tabiki war size 3 paladin 1 rogue bide healerdan olusan bi ally grubuyla WSG de cektigimiz cileyi anatiyim. Paladin bayragi aliyo Earthbind atiyorum rogue totemi kesiyo 3 paladinden biri cleans atiyo kosmaya devam ediyolar biz toplandik ally basesini kapadik rogue bekliyoz palalari ana rogue nerde. Dogal oalrak rogue yok adam bi anda bizim healerin ustunde cikti biz donup amaneeey derkene paladinler ayni metodla terbiyesizce iceri girdi ilk pala onden kosarken arkadakiler basti shieldi gitti bizim bayrak.

Eh yane oluyo gayet yapan yapiyo. Yane IA ve Nihilum cidden enfes guildler sabah aksam kasiyolar ama sonucta char bunnar belirli kisintilari var. Her yerde kaybip Shamanlari suclamak yerine taktiksel oynasa all,ianceda ayni sansa sahip bizle. Tabe 1.3 vs 1 favoring alliance BL de hala tam 40vs 40 olmuyomus BG ama napalım 1 shaman dunyaya bedeldir diyip kacıyorum.

Bu arada dip not.

GIMPED FEMALE PALADIN SAM[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 17.08.2005

THE GREAT OBSESSION
Sosyal ağlarda paylaş

hmm sizin serveri pek bilmedigimden bir sey diyemem ama bizde de farkli durum yok

neyseki su anda belli bir takimimiz var
geneld ehep ayni takimla katildigimizdan pek sorun yasamiyoruz wsgde

2 kere cok guzel takimla girdigimiz halde birinde yenilip birinde de cok zorlandigimiz mac hatirliyorum

birinde heriflerde 5 rogue vardi ki horde tarafinin en iyi roguelari adamlar

digerinde de 4 shaman vardi :) felegimi sasirmistim o gun magele
keske shamani bize verselerde uber paladini alsalar paladin dovmek daha kolay oluyor :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında AV'de karsımıza cok iyi organize olan alliance raidleri de cıkmıyor degil. hatta BL forumlarına bakarsanız denline sudurki son 2 haftadır horde kazanamaya basladı ama acıklamada veriliyor; alliance her zaman 40kisi olurken horde genelde 15randomla baslıyor (bircok kez 15 kisiyle 40 kısıye karsı basladık hatta en son seferde 20 kısıye yukselıp kahramanca defans bile yaptık. hatta ve hatta KB sıralamasında ilk 3 ud mage di :)

hordeunda dile getirilemesi gereken bir kotu tarafı ıse su, egerki horde biraz AVde kaybedecegını dusunurse 40 kısı dırekt 25 ksııye dusuyor. dun gece 1-3 sularında alliance ın kaybedecegı taa bastan bellı ıken bıle adamlar son dakikaya kadar 40 kısı kaldı. ha nası kaldı cıkan olmadımı oldu ama illaki yerine birileri girdi. horde ise kaybeden bir AVye kesınlıkle gırmıyor egerkı gırdıyse yanlıslıkla dırekt /afklıyor...)[signature][hline]Your best buddy for managing WoW mods
Da Blog
BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Guild raidlerine girmemişsin galiba hehe.

Ben bi gün Vision, ardından FiRe of DUNE ile girdim warsonga, FiRe of DUNE ile girdiğim maçta karşıda Nihilum vardı, 10 dakka sonra cebimde madalyayla (3 skor yapınca veriliyor ya hani) dışarıya çıktım. Vision'un karşısında random grup vardı, tek gördüğüm "xxx captured the horde flag", "yyy captured the horde flag", "zzz captured the horde flag", "You create: [madalya]"(adını unuttum ^^).

Random gruplarda her zaman 2-3 dandik kişi bulunur, ve organizasyon yetersizliğinden bu gruplar kolayca ezilip geçilir.[signature][hline]Ufo!!11!1!1!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pha, 27 Ağustos 2005 17:27 tarihinde demiş ki:
Jaan senin şanssızlığın randomla girip organize raidlere denk gelmen birazda.
Dün wsg/av de hep bize denk geldin mesela.

sendeki ortamdan kaçma hızını hiç bir mage de göremedim. deli ettin beni wsg nin ortasında. :-P

sonra bir ara av de 2 paladin seni sıkıştırdık gene kaçtın.

ama durumu çok farklı clothuserlar da var horde da. Bir şekilde arkasına geçiyorum kalbalığın bir bakıom mageler aoe yapıor su içiyor hunter bir şeyler yapıor bende aralarında consecration ypaıorum su içine mage e vuruyorum vengance efecti çıkmasa (bayağı sesli ve jan janlı bir efect diretk parlıyorsunuz ben retro paladinim diye) beni farketmeyecekler :D hatta düşük health i olanları öldürüyorum. sonra fark ediyorlar kalbalığın arasıdna bir paladin onlara vuruyor diye :D

av ve wsg de çeşitli yaptırımlar olmalı. örneğin girince otmatik raid e katılmak gibi. sonra bitmeden afk yapıp çıkınca honor puanı kaybetmek. sonra killing blow geyiği ortadan kalkmalı.

aslında pvp yei en değişitecek şey combat sisteminde olabilir. oyunda combat sistemi çok hareketli ve melee klassların çok eksisi var kalbalıkta. sonuçta bir mage dibinden rahatça geçebilir. oyunda klassların melee rangeinden öle rahat geçme olmasa otomatik atak yeseler felan. bölece melee klasslar cidden bir işe yarar.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

Keşke Sam'in dedigi Warstomp yerine Shadowmelt im olsaydı diyorum bende..
Kaç kere bizim son base'e 2 tane elf warr ın son bayragımızın biraz uzangında shadowmelt le pusuya yattığını gördüm..
Hem warr hem stealt durup bekliyor..
Bence çok avantajlı shadowmelt.. 2sn stunın yerine ona sahip olmak isterdim açıkcası[signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor
Sosyal ağlarda paylaş

Abi /afk ile cikmak bence zaten aptal bidi ya
direk nebulada alt + f4 yaopmak gibi
jkaldirilmasi laizm
olur u ole ya
razorjimmy yapti gecen gun
yerlere yattim
adam ice mage

6 taner allay cevresini sardi paladinler felan
iceblock basti iste allyalr sıkıldı
dans felan ediyolar
cold snap basti bi daha ice block basti
adamlar cidden koptu falan
sonra /wave yapti
/afl yapti cikti
mahuahuauha
adam reagent toplamaya giriyo zaten
kasmadi[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 17.08.2005

THE GREAT OBSESSION
Sosyal ağlarda paylaş

shamanın ezişe sebep olması bayrak alması diil bayrak alanı coldshockla durdurmasıydı, sonra peçle shapeshiftlerin slowu kaldırması geldi sorun benim için bitti gibi oldu, sonra ben druidi bıraktım o gün bu gündür hala pvp rpyi bekliyorum :p
neden shaman böyle sorun çıkartıyodu: lvl 30-40 bgsinde bayrak alıcı her zaman tek başıma ben oluyodum, 3 4 kişi defenderız diye pullanıyodu gerisi haritanın ortasında savaşıp ölüyodu... taktik: travella yukarı gidip içeri girerken kediyle saklanılır, track humanoid açıp savunma tayfaları nerde bakılır, genelde 2-3 kişi oluyodu, anında elfe dünüşüp bayrak alınır heal over time atılır, etraftaki savunucuların slowlarını kullanması beklenir koşarken, coldshocklar falan girdikten SONRA cat olunup sprint dışarı, dışarda küçük heal over time ve nature's grasp atılıp travel form doooooru base e ama oda ne, geriye kalan 9 kişi bayrağı bizim basede tutamamışki... neyse ya en iyisi gidip warcraft 3 oynamak[signature][hline]trees and i are one...
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlıs yazmısın . Olay tamamen Random Ve grupla girmekten ibaret.ozellikle BL serverinda Alliance populasyonu Hordeye gore cok cok yuksek ve bu yuzden AV ye grupla girmek sanırım 5-6 saat alir ve kimse bunu beklemez.

AV de Nilihum TSA ve IA gibi iyi guildker karsıında /afk den baska bir cozum yoktur arkadasım. sen Av ye level 51 lerle ustunde epic parcasi olmayan insanlarla,

Full Epic Setli ,Ventrilo dan haberleserek dusunulmus taktiklerle oynayan kişilere karsı şansın yoktur.

Ayrica Random larda ise genelde Alliance kazanır.Cunku zaten grupsuz olarak giren horde cok nadir BG lere.Burdada Horde oyuncularinin ne kadar honor Point delisi oldukları gibi bişi olusuyor.Sahsen WG de Biz Random oyuncular genelde eglenip Adam kesmek ve bi yandanda bayrak almak isterken horde ler etraftaki milleti unutup direk bayraga hucum ediyorlar.

Ayrica Shamanlar Wg de IMBA dir. hem Ghost Wolf olur bayrak kacirir druid edasiyla,hem ghost wolf olur bayrakciyi frost shocklar hem bayrakcıyı healler hem adam oldurur e daha ne.[signature][hline]Tamonikiden-Hunter
Burning Legion Alliance
Pain Train

[Bu mesaj Tamonikiden tarafından 28 Ağustos 2005 04:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...