Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Age of Empires'ın ustune strateji tanımam!


ExtRaFlush1R

Öne çıkan mesajlar

StarCraft 'ı yüzüne yüzüne sallıyorum...[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında...
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.


farkob, geçen gün demiş ki: Hava çok sıcak abi ya bu sıcakta salmazlar beni karşıyakaya...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sc nin büyüklüğü yadsınamaz şimdi.
Hernekadar konsepti bana uymasada güzel oyundur sc ama benı sıkar uzay ortamları...

Ben ortaçağ adamı olduğum için derim ki

Age of..

hatta gidip şimdi alıp yükliicem kapışırız ok?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında


DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ExtRaFlush1R, 15 Temmuz 2005 16:35 tarihinde demiş ki:
abi starcraft ne ki cok dar bi oyun yapcakların cok sınırlı ve fix bi kac sey war herkez onu tekrarlayıp duruyo

said:
huun, 15 Temmuz 2005 16:41 tarihinde demiş ki:
sc dar bir oyunsa aoe strateji bile degildir

+
said:
Bonecrusher, 07 Temmuz 2005 14:23 tarihinde demiş ki:
sc hakkında uzun uzun tartıştık aslında.
söylenecek herşey söylendi.

yine de sc'yi sc yapan bence
ordu basıp yollamaktan
ordu üreticek bina yapmaktan
birim anti birim yapmaktan
daha geniş bir taktik imkanına sahip olmasıdır.

mesela aoe çok sevilse de, oyun şu hale geliyor: "atlı üretip sana saldırıyorsa, hemen anti atlı üretip sen de o atlılara saldır"
aoe konuşan arkadaşların muhhabetleri genellikle şu tarzda oluyor "10 bina dikip her birinden onlarca paladin yolladım, ama adam 25 bina dikip her birinden onlarca fil basmış, dağıldım ve yenildim.."

sc'de ise istersen microya ağırlık ver, istersen macroya, sonuçta elinde bolca strateji var.

10 bcruiser yolladı diyelim adam, eğer bcruiserlara destek kuvvet de eklememişse, kolayca dağılabilir o bcruiserlar. ancak yanlarında etkili birkaç birim de varsa, düşmanı silip süpürebilir.

işte sc'yi benzer stratijerden ayıran bu. kasıp en iyi birime ulaşma oyunu değil. stratejiler de birim - anti-birim ile sınırlı değil. destek kuvvetleri sayesinde çok değişik taktik imkanları var.
sadece en iyi üniteyi üretmekle oyun kazanılmıyor.

sc'yi sc yapan bence bu
[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AoE AoK AoC yani hepsinde micromanagement var, bir sürü strateji de var (Flush, TC Push, Goth infantry spam, Wall Defence, Naval Rush, Rapid Expanding...). Unit anti-unit olayı ise oyunun üzerine kurulu olduğu bir sistem değil. Tabi ki mevut ama oyun ondan ibaret değil. Çoğu zaman aynı ünitlerle savaşırsınız. Hatta çoğu oyunda unit yapmaya bile gerek duyulmaz. En iyi unitin research lerini yapıpta o unitten üretmek ve bütün parayı ona ayırmak da tabi ki mevcut olan birşey ama yine tercih edilen birşey değil. Sadece AoE series hakkında konuşabiliyorum zira Starcraft bir kere oynadım. Ama eminim saydıklarımın hepsi Starcraftta da vardır. Yalnızca AoK da yok sanılmasın maksadım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bonecruser ,senin o mubahbbetlerini dinledigin adamlar noob bence bu oyunu gercekten severek bi oynasanız hastası oluncak bi oyun 10 bina basıp dalmak herkezın dusunceyı her oyunda war olan bısey ama sadece bu kadarla sınıırlı bı oyun dııl..
her ırkın kendıne ait ozellıklerı olsun ya nebılım bı dunya strajiler war girin bi arastırın recordları ındırın ne bicim saldırıolar..ne taktikler..
hele o 4v4 maclar da aldıgım zevki hıc bı oyunda almamısımdır yardımlasma..taktikler..ırk secımleri en ince detayı na kadar ayarlanır fln..
ne bilim age of tan sonra basladıgım ıcındır sc bana kotu geldı yapacakların sınırlı belki age ofa olan buyuk askımdandır:D neyse ne herkezin fikirleri degisebilir ama hic oynamayan warsa su age of u acilen baslamasını tavsiye ederim..
ayrıca age of kapısmak ısteyen ler duydum galiba:D ben demıstım ya ben 7v1 yapmıstım dıe ..ben genelde oyleyım 1v1 yapmam 3v1, 4v1 fln :D ama bi ark war dusunun beni 20 dakkada ezip gecıo..onun ıcın kendıne guvenen warsa ark la ben 2v2 herzaman heryere gelırım nekdr uzzak olursa...
iste AGE OF sevgisi budur !!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sc ve warcraft II nin ustune oyun tanımam stratejik anlamda. Ha ageof da olabilir ama kesinlikle bu ikiliyi gecemez hicbir konuda.[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti

nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
puahau lameriz zaten!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi aoe'yi sevebilirsiniz, sc'nin tarzını sevmeyebilirsiniz anlarım da.

aman gelip de, bu arkadaş gibi, sc'de yapılabilecek pek bir şey yok, dar bir oyun demeyin. hele bunu aoe ile karşılaştırarak hiç demeyin gözünüzü seveyim.

biraz aklı olan, iki oyunu da adam akıllı oynamış bir insanın bunu zikretmesi ahlaka aykırıdır, zira düpedüz yalandır be ehoe[signature][hline]ben BombaciMulayim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ExtRaFlush1R, 16 Temmuz 2005 15:38 tarihinde demiş ki:
ben demıstım ya ben 7v1 yapmıstım dıe ..ben genelde oyleyım 1v1 yapmam 3v1, 4v1 fln :D
Durup dururken topic acip ben soyle yaparim boyle yaparim deyip, bir de ustune devasa oyun kulturun (!) ile SC'yi yerin dibine sokuyorsun, biz de hep bir agizdan "gr4Ls1n b@bz" diyoruz sana o halde. Hey allahim..[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SC ile warcraft 3 en zevk aldığım oyunlar AoE yide çok oynadım zamanında ama bende blizzardın üstünlüğü var.


Varsa rakip gelin bende 5v1 7v1 falan tercihim değildir şöyle varsa 35v1 gelsin.

Benimde bi ark var beni 2 dakkada yeniyo gelin varsa grubunuz 83v2 yapalım...[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated
Now my blind eyes see other Can NOT


[WoW] Valandir nightelf warrior[60]
Burning Legion
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah blizzarda basvuralim tescilli sc fan site olsun burasi .

her ne kadar sam in sc uzerine engin fikirlerini dinlemediysekte artik zafer sc nin dir . acik acik konusalim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Age of da taktik namına bir halt yoktur en güzel örneğini veriyorum.

Elite Aoe turnuvalarında ( Dünya çapında ayrıca ilk çıktığı zamanlar Conquerors adına konuşacam ) milletin yüzde 95 inin Hun olup Rush yapmaya çalıştığı görülmüştür o yüzden oyunun turnuvalarda oynanabilirliği tatışılmış ve kaldırılmıştır.

Ama Sc de bitmek bilmeyen micro çeşitliği sayesinde hep ayaktadır.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aoe ms in baskilariyla turnuvalarda 1 sene kadar daha varligini gostermistir ne var ki bu 1 sene icersindeki turnuvalarda hun bugli bir irk oldugu icin oynanmasi yasaklanmistir .

sc de 3 irk vardir 3 de birdir . facasi yiyen istedigle oynar . aradaki asil vark budur .

taktik yonden bir tartisma ise zaten komik bir o kadarda gereksizdir[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sc deki ırkların arasında devasa farklar vardır. Irkınızı oyun biciminize gore secersiniz ve bilimum stratejiyi ona gore ayarlarsınız.

Warcraft'ta ( 3'ten bahsediorum ) kafadan pro'ların butun cogunlugu rush yapmaya dayalıdır. Ama isin guzel tarafı en hızlı gelisen ırk Undead olsa bile en yavas gelisen orclarla bile rush yapabilen oyunu daatabilen gorulmustur. Aynı sekilde kafadan frozen throne'u koyarsak her ırkın 4'er tane herosu ama oyun icinde genelde 3 ten fazla yapılmaz zaten bu 3'lunun de auraları saymazsak 3'er den 9 tane buyusu vardır. Bunların yanında ordularda priest benzeri ( humanlardan ornek verebiliorum sadece aklımda onnar kalmıs ) bir cok buyu atabilen ya da bilimum atraksiyon yapan unit'ler vardır. Hepsini ayarlamak eminim ki aoe'deki ctrl+n sag click ile esdeger degildir.[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti

nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
puahau lameriz zaten!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm turune gore cok degisir strateji dedigin sey dallı budaklı bisi sonucta. İcinde mcro barındırır macro barındırır, taktik barındırır, uzun zamanla planlama ister, acil olarak karar verebilmeyi ogretir. Her oyunda bunların bazıları vardır ona gore bence "en kral strateji" sudur demek mumkun degil. Ama yine starcraft digerlerine gore agır basıyor. Dort tane oyun yazıcam mesela aralarında cok fark var oynanıs acısından, tamam biri digerlerinden cok ayrı ama sonucta aynı noktaya cıkıyor.

Warcraft 3 taktik ve gerilla savası oyunudur bi nevi. Kauıp vermeden adam almak, heronu oldurmeden exp kazanmak. Oyunun esas amacı budur, istedigin kadar macron super olsun eger bunları iyi yapamazsan yenilirsin. Oyun tamamen bunun etrafında doner. Bu yuzden parmak hızına ekran basında terlemene bakar butun olay. Warcraftta iyi bi micro biraz da sansla herseyi cozer.

Rome:Total War(ya da herhangi bi total war oyunu), hem bi taktik hem bi strateji oyunudur. Neyi nerde yapacagını bilmek cok onemlidir, ufak da olsa bi hata affedilmez. Tarihten kopmus bi parca gibidir. Unitelerde moral, stamina gibi degerlerin olması oyuna bi derinlik katar. Zaelotlara hydra dance yaparmıs gibi hoplite'lara velite dance yapamazsınız mesela. Benzer ama aynı degildir kesinlikle. Parmaktan cok tecrube gerektirir, ama beyin kası kısmı biraz tartısılabilir. Arada sırada cok fantazi seyler cıksa da yapılacak seyler yaklasık olarak aynıdır.

Age of'u cok sevemedim nedense. Dogru micro da vardır macro da, gidilecek cok yol vardır vs ama oyun sonucta mass unit anti-unit'e kayıyor. Bilmiyorum belki de sorun bende ama ustteki iki oyunda da buldugum ( eheh total war serisinden kıyaslama olarak shogun vardı o zamanlar =) ) bi zenginligi bulamadım. Rakibin herosuna son saniyede bi chain lightning atmanın zevkini, ya da tepeden asagı preatorian cavalry/chivalric knights/warrior monkların kostururken rakibin onlerinde cil yavrusu gibi dagılmasını goremedim. Renksiz tatsız tuzsuz gibi geldi.

Starcraft ise tam tersine cok renkli bi oyun kanımca. Sesler animasyon grafikler... Evet grafikleri cok iyi olmayabilir ama o atmosferi iyi yakalıyor. Siege tank'ın acılma sesini bu kadar sevdiren aynı zamanda nefret ettiren baska bi oyun var mıdır dunyada? Ya da dark tempların vjııyyt sesini, bi observerın ekrandan gecerken hafif bi sekilde gozukmesi. Bunlar hep scyi sc yapan detaylardır.

Micro/macro dengesi cok iyi oturtulmustur dengeli oyuncunun da bu oyunda sansı vardır, cok iyi micro yapanın da cok iyi macro yapanın da. Warcraft stili de oynayabilirsiniz oyunu, heryere expansion alıp rakibinizi kurutarak da. İlla ikisinde de asmıs olmanız gerekmez birisi cok cok iyi yapabiliyosanız o zaman yine de oyunu alabilirsiniz, ama en iyi yol tabii ki dengeli olandır. Dengeli olan oyunu alır eheh =) Hem uzun vadeli strateji/planlamayı hem de acil dusunmeyi anında hareket etmeyi gerektirir. Hata affetmez. Parmak hızı da cok onemlidir tecrube de. Bir suru strateji oyunun iyi yanlarını icinde barındırır.

Yani bayagı uzun yazdım ama demek istedigim sey, age of tek oyun degildir bir suru alternatifi vardır.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...