Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sokak kopeklerimi oldurulsun kedilerimi oldurulsun

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Vallahi diyecek bir söz yok.
Sokak köpekleri adam olamıyormuş okuyup. Evcil köpekler olabiliyor mu varmı diplomalı köpeği olan?
Bu dünyadaki bir canlının kendi halinde yaşayıp karnını doyurup yaşlanıp geberip gitmesi için illa adam mı olmaları gerekiyor?
Yani illa sizin amacınıza mı hizmet edecek her varlık?
Köpeklerin bizim yaşam alanımızı işgal ettiğini düşünüyordunuz, asıl insan kavmi bu dünyadaki bütün varlıkların yaşam alanını, yaşama hakkını işgal ediyor.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Mesaj tarihi:
Pirvan senden harakiri bekliyoruz =).
Ben valla memnunum işgalimden, varsa bir kedi ya da köpek bu işgalden rahatsız olan gelsin yüzleşsin benimle hehe.
Ben rahatsız olursam yüzleşirim çünkü.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Mesaj tarihi:
ehe bakıyorum da Absolut tartışmada 1000 Sam gücünde konuşuyor :)
said:
HellHound, 30 Temmuz 2005 00:46 tarihinde demiş ki:
sokak kopeklerinin kisirlastirilmasini, barinaklarda korunmalarini falan utopik buluyorsunuz ama tinerci, kapkacci gibi tayfalarin egitimle topluma kazandirilmalari utopik diil yani sizin gozunuzde...

said:
Pirvan, 30 Temmuz 2005 02:17 tarihinde demiş ki:
Bu dünyadaki bir canlının kendi halinde yaşayıp karnını doyurup yaşlanıp geberip gitmesi için illa adam mı olmaları gerekiyor?
Yani illa sizin amacınıza mı hizmet edecek her varlık?
Köpeklerin bizim yaşam alanımızı işgal ettiğini düşünüyordunuz, asıl insan kavmi bu dünyadaki bütün varlıkların yaşam alanını, yaşama hakkını işgal ediyor.

valla haklısınız ikiniz de, katılıyorum[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Temmuz 2005 03:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
YOk canım yani burdan üstün insan ırkı olduğumuz için bizler bu dunyanın üzerinde tum haklara sahibimiz değilmi?
Ben cok merak ediyorum tum bu kopek ve kediler olmasa bu sefer fareler böcekler basınca tuh hata mı yaptık diceksiniz?
Bu hayvanlar keyiflerinden yerleşmediler bu sokaklarımıza.
Bir arkadışımızın dediği gibi sorumsuz anne ve babaların "ay ay ay bebegimize yeni oyuncak aldık bakın "hav" diyor "aaa miyav dedi" diye alıp buyuyunce de "aman tanrım ne zormuş bakması" diyip onca güzel hayvanı sokaklara terk edip sonrada " hayvanlar yaşantımızı işgal etti soyunu kurutun" diye yaratılmadı bu hayvanlar.
Hayat çemberinde nasıl sizin bir yeriniz varsa onların da var.
O hayvanların sokakta olması dolaylı olsada hepimizin suçuysa o zaman suçunuzu kabul edip ona göre davranmalısınız. Nasıl çocuğunuza kadar sorumluluğunuz varsa bu hayvanlara karşı da sorumluluğunuz var.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani / Gizli Ninja2

Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion
Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki:
accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 30 Temmuz 2005 10:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
1 senedir Sydneydeyim, su ana kadar sehir merkezinde veya civarinda 1 tane bile basi bos kedi veya kopek gormedim. Belediye sehirde dolasan kedi-kopek bulursa toplayip sehrin cok uzaklarindaki alanlara birakiyor veya bazi barinaklarda uremelerini kontrol altinda tutuyor. Sehirde kedi-kopek yok, fare-bocekte basamamis.. Tertemiz isliyor duzen.. Tabiki Turkiye'de sokaktaki hayvanlarin oldurulmesinden yana degilim ama sayilari eger gereginden fazlaysa bence oldurulmeliler.[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher - Retired
Sungur - Undead Rogue - Level 60 - Shadowmoon/US
Kadavra - Night Elf Druid - Level 4x - Illiadan/US
Now in Sydney, Australia...
Proud employee of;
Swissotel Sydney
Hilton Sydney
Mesaj tarihi:
@diab
tmm doru diosun sorumluluğumuz var.
Biz zaten onlar olmasın demiyoruz ki,sonuçta onlarında bu doğaya katkıları var.
Bizim savunduğumuz,biryerde fazla olmamaları gerektiği.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
yanlış hatırlamıorsam sen onların öldürülmesi taraftarıydın?[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani / Gizli Ninja2

Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion
Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki:
accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 28 Temmuz 2005 17:02 tarihinde demiş ki:
ok ozaman bi yerde uzlaşmak lazım.
Gerekmedikçe öldürmek yanlış diyip düzeltiyorum.
Uzaklaştırılmalı

Demekki yanlış hatırlıyormuşsun.
Benim zaten kızgınlığım insanla-hayvanı bir tutana ve "belediyeciler ödürülsün" diyen düşünme yetisi gelişmemiş yaratıklara.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Ya şimdi öldürülsünler diyecem ama ölmelerinide istemiyorum. en iyisi toplanıp barınaklara yollansınlar.[signature][hline]Nation: Elmorad
Server: Diez
Nick: Armas2
Clan: Domates
LvL: 58 Assassin
Deactivated...
Arma orc sin olarak deimos da doğacak.
Mesaj tarihi:
öldürmek mi..Allah ın verdiği canı o alır ancak.Kuduz olmadıkları sürece ne öldürülmesi...Hastalık yaydıklarını dusunuolarsa aşılama yapılsın.[signature][hline]''SESSİZ OL Kİ BÖYLECE SENİ ZEKİ SANSINLAR''
AL PACİNO
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 30 Temmuz 2005 02:50 tarihinde demiş ki:
Pirvan senden harakiri bekliyoruz =).
Ben valla memnunum işgalimden, varsa bir kedi ya da köpek bu işgalden rahatsız olan gelsin yüzleşsin benimle hehe.
Ben rahatsız olursam yüzleşirim çünkü.

Köpek yüzleşmeyecek sizinle ama doğa yüzleşecek çocuklarınızla. Yapay, mutsuz, kirlenmiş bir dünyada yaşayacak insan diğer türler olmadan.

Ayrıca "belediyeciler öldürülsün" lafının espri olduğunu anlamıyorsanız hayatta başarılar size..[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Mesaj tarihi:
said:
Gallant, 29 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:Sokak köpeği(veya kedisi) adı üstünde sokakta yaşamaktadır. Ancak sokak bu hayvanları doğal yaşam alanı değil bizim yaşam alanımız, nasıl kutup taki ayıya karışmamız, çöldeki aslanı avlamamız doğru değilse, şehirde insan hayatının birinci öncelik olduğu göz önüne geliyor.

bi kere düşünmeden konuşuyoruz.

bu hayvanların doğal yaşam alanı şehirlerdir. ormanlar ya da meralar değil. neden dersen çünkü bugün 1 milyon yıllık fosillerin yanında da köpek iskeleti bulursun. onlar bizimle birlikte bu hale geldiler. en cırtlak olanları seçtik bizi uyarsınlar diye, en dayanıklıları seçtik bizi kurtarsın diye, en sürüye uygunları seçtik çobana yoldaş olsun diye.

"insan nüfusu; tarım olmadan yirmi milyonu geçemezdi" der bazı kaynaklar. m.ö.4000 de kedileri ambarları farelerden korusunlar diye besledik. en son evcilleştirlen hayvandır kedi. bizimle birlikte yaşadı şehirlerde. onlar olmasaydı belki, eskiden şehirler farelerden geçilmeyecekti! büyük salgınla yok olacaktık ? kim bilir?

bu kadar dar bakmayın.

bu hayvanların bu yolda bu medeniyette payı vardır. bir prof. veteriner bu insan medeniyeti mi yoksa inek medeniyeti bilmiyorum demişti. evet bu onbinlerce yıllık insan ve inek ortaklığında acaba kim kime benzedi ? biz daha avcı, daha vahşi mi olduk ? yoksa sebzelere mi yöneldik ?[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Mesaj tarihi:
Evcil hayvanlar zaten yeterince alınıyo, sokak köpeği başka 1 milyon yıl önce bize napan köpecik başka.

Bana hiç sormayın, sokak köpekleri dayımı ısırmışlardı.Ben de ısırılmaya çok yaklaşmıştım.Sokaktan geçen arabanın önüne atlıyıp karşıya geçerek kurtuldum.Kovalandım.Burda köpekler kamp kurmuş kaldırımda tehlike oluşturduğunu düşündükleri insanları ısırıyolar.Ve burası Kozyatağı.3 kişi hastanelik oldu burda.Dayımı da ısırdılar.

Ben köpekleri çok severim.Favori hayvanım kutup ayısıdır (!! ne alakaysa).Hayvan severdim ama bana bunları yapan bu köpeklerden nefret ettim.Bunun gibi köpekler kesinlikle öldürülmeli.Not: Bu köpekler kuduz değiller.Sadece grupça dolaşıp insanları ısırıyolar.Aptal iki insan da yüz verip sabahları yemek veriyo bunlara.[signature][hline]Allaha bin şükür satanistiz.
Mesaj tarihi:
Her ikiside öldürülmesin ama uçan böcükleri öldürebilirler gecenin bi yarısı monitörümün önüne gelen sineklerden nefret ediyorum onları katletsinler kedilerin köpeklerin pek zararı yok.[signature][hline] _Kusuk_

Aut disce aut discede.
Mesaj tarihi:
said:
KahnX, 30 Temmuz 2005 19:00 tarihinde demiş ki:
Evcil hayvanlar zaten yeterince alınıyo, sokak köpeği başka 1 milyon yıl önce bize napan köpecik başka.

Bana hiç sormayın, sokak köpekleri dayımı ısırmışlardı.Ben de ısırılmaya çok yaklaşmıştım.Sokaktan geçen arabanın önüne atlıyıp karşıya geçerek kurtuldum.Kovalandım.Burda köpekler kamp kurmuş kaldırımda tehlike oluşturduğunu düşündükleri insanları ısırıyolar.Ve burası Kozyatağı.3 kişi hastanelik oldu burda.Dayımı da ısırdılar.

Ben köpekleri çok severim.Favori hayvanım kutup ayısıdır (!! ne alakaysa).Hayvan severdim ama bana bunları yapan bu köpeklerden nefret ettim.Bunun gibi köpekler kesinlikle öldürülmeli.Not: Bu köpekler kuduz değiller.Sadece grupça dolaşıp insanları ısırıyolar.Aptal iki insan da yüz verip sabahları yemek veriyo bunlara.

AEHOHAEIHAE bende bu hafta penguen almamıştım bedava oldu valla şura süper özellikle.

"Burda köpekler kamp kurmuş kaldırımda tehlike oluşturduğunu düşündükleri insanları ısırıyolar."[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Mesaj tarihi:
said:
armra, 30 Temmuz 2005 18:42 tarihinde demiş ki:
said:
Gallant, 29 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:Sokak köpeği(veya kedisi) adı üstünde sokakta yaşamaktadır. Ancak sokak bu hayvanları doğal yaşam alanı değil bizim yaşam alanımız, nasıl kutup taki ayıya karışmamız, çöldeki aslanı avlamamız doğru değilse, şehirde insan hayatının birinci öncelik olduğu göz önüne geliyor.

bi kere düşünmeden konuşuyoruz.

bu hayvanların doğal yaşam alanı şehirlerdir. ormanlar ya da meralar değil. neden dersen çünkü bugün 1 milyon yıllık fosillerin yanında da köpek iskeleti bulursun. onlar bizimle birlikte bu hale geldiler. en cırtlak olanları seçtik bizi uyarsınlar diye, en dayanıklıları seçtik bizi kurtarsın diye, en sürüye uygunları seçtik çobana yoldaş olsun diye.

"insan nüfusu; tarım olmadan yirmi milyonu geçemezdi" der bazı kaynaklar. m.ö.4000 de kedileri ambarları farelerden korusunlar diye besledik. en son evcilleştirlen hayvandır kedi. bizimle birlikte yaşadı şehirlerde. onlar olmasaydı belki, eskiden şehirler farelerden geçilmeyecekti! büyük salgınla yok olacaktık ? kim bilir?

bu kadar dar bakmayın.

bu hayvanların bu yolda bu medeniyette payı vardır. bir prof. veteriner bu insan medeniyeti mi yoksa inek medeniyeti bilmiyorum demişti. evet bu onbinlerce yıllık insan ve inek ortaklığında acaba kim kime benzedi ? biz daha avcı, daha vahşi mi olduk ? yoksa sebzelere mi yöneldik ?

Sonuçta insan bunları kendisi için yaptı. Sonradan kendisine tehdit olduğunu da gördü ve kontrol altına aldı. Bunu ben dar bakmak olarak görmüyorum. Bir zamanlar ambarı korudular diye şimdi sokaktaki çöp torbaları parçalayıp etrafa mikrop saçsınlar, insanlara saldırsınlar istemiyorum.

said:
Afterdeep, 30 Temmuz 2005 10:26 tarihinde demiş ki:
1 senedir Sydneydeyim, su ana kadar sehir merkezinde veya civarinda 1 tane bile basi bos kedi veya kopek gormedim. Belediye sehirde dolasan kedi-kopek bulursa toplayip sehrin cok uzaklarindaki alanlara birakiyor veya bazi barinaklarda uremelerini kontrol altinda tutuyor. Sehirde kedi-kopek yok, fare-bocekte basamamis.. Tertemiz isliyor duzen.. Tabiki Turkiye'de sokaktaki hayvanlarin oldurulmesinden yana degilim ama sayilari eger gereginden fazlaysa bence oldurulmeliler.

+1 Bazı arkadaşlar biraz duygusal davranıyor, hepsi kesilsin, defolup gitsinler, kedilere köpeklere ölüm, gibi bir ideolojiye sahip değiliz, hatta hayvan sevgisinin aşılanmasını, evcil hayvan kavramının yaygınlaşmasını istiyoruz.

said:
Pirvan, 30 Temmuz 2005 17:37 tarihinde demiş ki:

Köpek yüzleşmeyecek sizinle ama doğa yüzleşecek çocuklarınızla. Yapay, mutsuz, kirlenmiş bir dünyada yaşayacak insan diğer türler olmadan.

Sokaktaki başıboş köpekle hayvan sevgisi aşılanmaz.

said:
Absolut, 29 Temmuz 2005 14:27 tarihinde demiş ki:
2 kere kızımın bebek arabasına sokak köğekleri taciz etti ve şu an köpek kelimesinden dahi rahatsız olup ağlamaya başlıyor. Anneside bende köpek delisi insanlarız 2mizinde evlenmeden önce köpeğimiz vardı ama kızımızın 3-5 tane başıboş hayvan yüzünden köpeklerden korkması üzüyor. Kimse bilmiş bilmiş şirin bi köpek bulun sevsin alışır demesin çocuk ve bebekle bilgisi olmayan yorum yapmasın.

Pirvan baba olduğunda Allah korusun böyle bir durum senin başına gelmesin, bence oturup başka açılardan da bakmalısın.
Mesaj tarihi:
Ne kadar popülist olduğu düşünsemde sabah gazetesinden 2 tane 1999 yılına, 1 adet 2000 yılına ait köşeyazısı ile 2004 yılında çıkmış bir haber:

http://arsiv.sabah.com.tr/1999/10/30/l10.html
http://arsiv.sabah.com.tr/1999/08/10/y08.html
http://arsiv.sabah.com.tr/2000/01/11/y08.html

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/04/11/cpsabah/gnc109-20040410-101.html
(Haberin son kısmı iç acısı okurken utandım bunları yapanlardan, haberin geneli zaten olumlu olarak neler yapabileceğimizi ortaya koyuyor.)
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 27 Temmuz 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
said:
hellspe, 27 Temmuz 2005 01:52 tarihinde demiş ki:
bence o anketi yapanlar öldürülsün
[signature][hline]Fcuk The Rest

Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

Saint Joseph'li ultimacılar
Mesaj tarihi:
herkes kendi kedisine köpeine sahip çıkıp sokaa bırakmasa böyle şelere gerek kalmiicka aslında ama bence ikiside öldürülmesin yaa yazık ... nerde görülmüş böyle saçma şeyler?? bi bakım evi yaptırılsa yada çoalmaları önlense çok daa mantıklı olur herşey bence... :(
  • Yeni Oluştur...