Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World Of Warcraft'ın yanında iyi gidebilecek bir mmorpg?

Bone

Öne çıkan mesajlar

WoW'dan sıkılmadım. Ancak bir süredir bir başka mmorpg daha oynamak istiyordum. Ağustosta WoW'un yanında onu da oynamayı düşünüyorum.

Ancak hangi oyun olacağına tam karar veremedim.
Ragnarok gibi oyunlarda bir level atlamak için oyunun başlarında bile yüzlerce yaratık kesmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum.
WoW'un quest sistemi sayesinde kolayca level atlama imkanından sonra bir daha böyle hamallıklara girmeyi pek düşünmüyorum.

Shadowbane'in Screenshotlarına baktım. "Öğhh" diye kusasım geldi. WoW'la kıyaslanınca grafikleri 10 yıl öncenin oyunları gibi duruyor. WoW'un grafiklerinin ne kadar güzel olduğunu bir kere daha anladım :)

Ayrıca mmorpg'lerde genelde dünyanın bir hikayesi olmaz, boş boş dolaşırız.
Oyun sadece oraya buraya serpiştirilmiş yaratıklardan oluşur. Biz ise amaçsızca bunları keseriz.
Oysa WoW'da sürekli aynı questleri yapsam bile sıkmıyor. Belirli bir nedenden dolayı yaptığını hissettiriyor size oyun. İnteraktif bir dünya hissi veriyor.

Birçok oyunda oyun iki düğmeye basmaktan ibaret oluyor. Oysa WoW'da atlıyorsun, zıplıyorsun, yüzüyorsun, her classın bir sürü farklı özelliği var felan filan. Oyunun içinde bol aksiyon var, oyuncuyu hiç sıkmıyor. En önemlisi zıplamak zaten. WoW'da oynadıkça, bazı eski oyunlarda da zıplama tuşunu arar oldum :)

WoW bu anlamlarda çok doyurucu. Ancak farklı dünyalar görmek, farklı karakterler kasmak istiyorum. Farklı mmorpg'ler oynamak istiyorum.
Bu durumda sizce WoW'un yanına ne iyi gider?
Aklıma gelen oyunlar
Shadowbane, Planetside, Asheron's Call 2, Lineage 2, City Of Heroes, Anarchy Online, SWG, Ragnarok Online.
Aralarında en çok düşündüğüm Anarchy Online var. Grafiklerine baktım, hala göze güzel gözüküyorlar. Özellikle yaratık kaplamaları felan çok hoş.

Oynadığınız MMORPG'ler arasında, WoW yanında iyi gideceğini düşündüğünüz birisini tavsiye edebilir misiniz bana?[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

daoc'un dünyası ne kadar zevkli peki?

eve mi? valla duyduğum ve okuduklarıma göre wow'la çok alakasız birşey o. yazdıklarımın çoğu onda yokmuş.
ticaret micaret yapıyormuşuz ordan oraya gidip geliyormuşuz. freelancer tarzı gibi bir oyun istemem açıkçası.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

freelancer gibi değil.Zaten olamaz çünküğ freelancer deli gibi bağlantı istiyor.Daha farklı daha zevkli wow gibi değil ama epey farklı birşeyler iyi gelebilir.Mesela skiller var onda level yok,ve skıllerı sadece basıp traın edıyorsun yanı sen oyunda olmadanda onlar traın edıyorlar.Tabi bazıları var 1 ay felan alıyor.Epey zevklı bir oyun[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

baya farklı diyorsun, wow gibi değil diyorsun.

e ben yukarda anlattıklarım paralelinde, wow'a benzer, wow yanında iyi gidebilecek bir mmorpg istedim :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Temmuz 2005 02:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bilom canım =) ama sanmıyorum wow türünde ondan iyi olabilcek bişi ya da onun havasını verebilcek bişi.Çunku sen bu oyundan once bu oyunla ılgılı 3 oyun oynamışsın limdi o oynattığın adamlardan biri oluyorsun.Zaten bu sebeb olmasa benim wowu 2 dakka oynamam sırf atmosfer =)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

ama o hissi de iyi veriyor sonuçta.
sadece geçmişine dayanmıyor, oyunun içini de geçmişinden geri bırakmıyor :)

hikayenin derinliği, questler sayesinde boş boş yaratık öldürmenin önüne geçilmesi, zıplama hoplama aksiyon, geniş bir dünyayı didik didik etme
bunlar oyunda hoşuma giten etmenlerden. eminim wow'a benzer başka oyunlar da vardır.
(hayır 3 oyun 2 ek paketten oluşan bir serinin devam oyunu niteliğinde bir mmorpg olsun demiyorum)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

:)

dünya açısından benzemesine gerek yok da,
oyun yapısı açısından benzesin yeter. wow'dan sonra bocalamak istemiyorum. ayrıca benzeyen bir yapısı olursa daha kolay sevebilirim, wow'un yanında iyi gider..[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Temmuz 2005 05:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet kesinlikle guild wars, questle lvl atlama sistemi ve gelişen hikayeye mevcut, wow gibi net anlaşılır bir oyun mekaniği var hatta daha da sade gibi, tonlarca skill var aralarından istediğin gibi seçebiliyorsun ama belli miktarda, birbirinin aynı olmuyor her sınıf. instance'lı maceralar ama şehirde insan dolu, wow'a benzeyen bir yapısı var ama bazı açılardan daha güzel. en iyi kısmı da aylık ücreti yok, wow'a bakarken ona da bakabilirsin. lvl atlamak için harcamak gereken süre daha da az hatta..

şu aradığın özelliklere en uygun oyun guild wars gördüklerim arasında..

ha ayrıca senin 24 warlock filan vardı, daha oynamadan oyunu başka arayışlara girdin hayırdır? :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 24 Temmuz 2005 02:24 tarihinde demiş ki:
daoc'un dünyası ne kadar zevkli peki?

eve mi? valla duyduğum ve okuduklarıma göre wow'la çok alakasız birşey o. yazdıklarımın çoğu onda yokmuş.
ticaret micaret yapıyormuşuz ordan oraya gidip geliyormuşuz. freelancer tarzı gibi bir oyun istemem açıkçası.

Daocun dünyası pek zevkli değil. Ama pvpsi çok zevkli. RvR deniyo onda (realm vs realm) çünkü genelde pek 1v1 savaş olmuyo :) 3 ülke var üçü birbirine saldırıyor. Savaşlar kale sistemi üzerine kurulu,bölge bölge keepler ve towerlar var. Bunları kuşatıyorsun,çeşitli kuşatma silahları falan var. Baya bi zevkli kapışma yani. Ama öte yandan classları mahvetmiş yapımcı firma. Onu nerf bunu buff falan derken içinden çıkması zor bi dengesizlik oluşmuş. Aslında daoc'un savaş sistemi WoW'da olsa başka bi oyun aramazsın birdaha.[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid
Burning Legion

Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle AO olmaz. Oyun inanılmaz miktarda kendini tekrar ediyor. Güzel, güzel olmasına da, wow'dan sonra attan inip eşşeğe binmek gibi..

Eve Online'daki hikaye olgusu inanılmazdır. Gerçek hayattaki gibi bölge kontrolleri, politikanın olması ise cabası. Ama aksiyon daha azdır (elbette yeri gelince fazlası var, fleet çarpışmalarını örneklemeyiniz. Wow'da aksiyona rastlama ihtimali eve'den daha fazla.) ve herkesi tatmin etmez eve.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
eger oturmuş bir sistem bir oyun istiyorsan daoc ama genelde oyun 50den sonra başlıyor
diğer türlü guild wars iyi gidebilir[signature][hline]Wow:Satanix 60 NE Rogue of BL , Satanix UD Rogue of The Maelstrom
Daoc:(iskoç)Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL
Trex lvl 50 Bm
Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation
Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl.
Horizon:Satanix The Dragon..
Sosyal ağlarda paylaş

Valla farklı karakter kasıcam her karakterin bir sürü özelliği olsun diyosan kesinlikle DAoC derim.[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58:
Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun.
gay olduk geeey

Sosyal ağlarda paylaş

Ha şöyle bir olay var.Bi kere asıl RvR için 50 olmalısın.
Ortalama bir oyuncu 1.5 ay gibi bir sürede 50 olabilir.
Ama 50 olduktan sonra artifactiydi(özel itemlar) master levellar dedinmi oyundan zevk alman için rahat bi 5 ay geçmesi gerekiyor.
Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim
piyasadaki en keyifli savaş sistemi daoc ta[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58:
Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun.
gay olduk geeey

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...