armra Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 paticik forumları/siyasi arena paticik forumları/felsefe . . böyle gider konu dışında zaten geyik ağır basıyor daha da basar olur bu konularda had kavramı önemli atıp tutmakla olmaz! mazallah[signature][hline]Show No Mercy
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 rahan banı basmıyor modlar adam açık açık küfür etmezse, yaşamadınız siz bu olayları burada o yüzden davulun sesi uzaktan hoş geliyor doğal olarak..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 e peki o zaman siyaset bölümüne post yazabilmek için bir şart olsun nebleyim 2 aylık üye olmak falan gibi, yada siyaset bölümünden ayrıca banlanılabilsin. geçen gün kıbrıs konusunda nerdeyse hiç bi sorun çıkmadı o kadar da kıllı bi konuydu?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Siyaset ve Din tartışması yapılmamasından yana olduğumu, yapılacak ortamın BURASI olmadığı kanısındayım... Ema abla demişti bir ara,burası KAVE değil diye...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004]
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 daha geçen yıl kurban bayramı kutlayanları yobaz ilan eden tipler geziyordu etrafta, kıbrıs konusunda bile hemen birisi çıktı "vatan hainlerini görüyoruz işte" deyip gitti, insanlar sayfalar dolusu argüman yazmışken. elin ağzı torba değil ki büzesin.. rahan olmayacak duaya amin demeyin işte gayet gereksiz birşey. gereksiz olduğu kadar da zararı var hani, zararsız olsa biz de isteriz..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Popeye Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 hemen belirteyim politika için bölüm açılmayacak yormayın kendinizi :)
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 sam ve mumi +1[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 açılırsa "bisikletli kamikaze" olarak ilk giriş yapacağım yer olacağından hiç şüphen olmasın pop ;) Yanlız Tarih bölümüne kayıyor siyaset :) Dikkatimi çekti,siyasal tüm topikler oraya yığılmaya başlamış...
LiquiD Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 sam bu konunun ateşli bir taraftarısın gördüğüm kadarıyla. senin fikrini doğrulamak namına ortaya koyduğun şeyler hakkında diyecek bir şeyim yok, doğrudur hepsi. ancak politika hakkında derinlemesine konuşulmasının, senin anlattığın gibi kötü yanlarının olması yanında, konuşulmamasının da kötü yanları vardır. zira ağza bir "yeri burası değil" lafı pelesenk olmuş gidiyor. e neresi be kardeşim? illa paticik dışı başka forumlar açılacak ona, oralara mı gidilecek? yoksa rakı masaları mıdır yeri? paticik her şeyden önce bir forumdur, iletişim ana amacıdır. bu iletişimin içine, geyikten politikaya kadar her şey girebilir. ha, belirli kurallar vardır, bir siyasi kimliğin propagandası yapılmaz, yapılırsa da bu işin modu vardır. ancak tamamen politikadan arınmak nereye kadar? (kendimden örnek vermiyorum bunları, olabilecek şeyler diye söylüyorum): evde aile: -sus, sen bilmezsin. lisede: -sus, sen bilmezsin. arkadaşlar arasında: geyik arasında kaynar gider. bizim kuşak zaten apolitize edilmiş, bir de bunu körüklemenin ne manası vardır? bunun hiçbir şeye faydası yoktur. adabıyla konuşulduğu sürece, her vakit politikadan bahsedilmelidir. ayrıca bu, "karşıdakinin kafa atamayacağını bildiği için ağzına geleni.." söyleme hadisesi, bir yandan dediğin saçmalamaları ve yersiz propagandaları ayyuka çıkarırken, bir yandan da gayet özgür bir fikir alış-verişi platformunu ortaya çıkarmaktadır. bu işin iyi-kötü yanları vardır. ancak kötü yanları pekala ortalama bir moderasyon ile halledilebilir. ancak bu işi toptan reddetmek, kakadır, kötüdür, hadi burada da apolitize olalım demek, kanımca kötüden de kötüdür.
LiquiD Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 yanlış anlaşılmasın, ayrı bir politika bölümü açılsın demiyorum. zaten gereği de yok, olduğu kadarı iyidir. ancak olduğu kadarına da sürekli eleştiri getirmek sam gibi, kanımca ilk mesajımda belirttiğim kötünün kötüsü yanları ayyuka çıkarmaktadır.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 bombacı birader, evet, "yeri burası değil". neden mi? paticik bir forum ve buranın en çok hoşumuza giden tarafı (çoğunluğun fikri bu) belli bir saygı ve sevgi çizgisinin korunuyor olması tartışmalarda. bu seviyenin korunmadığını gördüğüm yegane konular şunlar: siyaset, din, futbol. futbol bölümüne de girmiyorum zaten, nasılsa gerçek hayatta da fazla konuşmam. bir diğer bölümde şakalaştığım insan bir top oyunu için bana köpek diyebiliyor çünkü. yine bir siyaset/din başlığında bana yobaz denebiliyor fütursuzca. herkesin tartışma adabı aynı değil ki, işin içine bir de nasılsa konuştuğun kişi ile yüzyüze olunmadığı için hisedilen rahatlık duygusu girince hakaretler, aşağılamalar gırla gidiyor. gerçek hayatta gayet güzel siyaset tartışır, konuşurum, adabıyla. sanal ortamda da adabıyla konuşurum. ama öyle insanlar geliyor ki, zıvnadan çıkartıyor kelimenin tam anlamıyla. hani bir söz vardır, "cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçtür" diye, o sözü söyleyen adam konfüçyüs'e beş basar bence.. :) inanamıyorsunuz ya da aklınız almıyor herhalde, abarttığımı sanıyorsunuz ama böyle insanlar var gerçekten. bunlar egosunu tatmin etsin diye bu güzelim forumu karıştırmak bana zerre kadar mantıklı gelmiyor. ayrıca "bizim kuşak zaten apolitize edilmiş" görüşüne de katılmıyorum, insanlar gündelik hayatta zaten hergün konuşuyor ne konuşacaksa. adabıyla konuşulabilse burada da konuşulsun isterdim ama olmuyor işte. insanlar birbirine söveceğine, düşmanlaşacağına tartışması eksik kalsın birazcık.. bu konu açıldıktan karşı çıkanların başında olmamın nedeni bunu isteyen arkadaşların durumu genel yöneticilerin tembelliğine/vurdumduymazlığına bağlamaması. görsünler ki başka kullanıcılar da karşı, yoksa kendimi niye yorayım, zaten admin gelip "hayır açmıyoruz" deyince sonuç gene aynı..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
LiquiD Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 yahu ben forumu açılsın demiyorum sam'cim. ama sen ne bileyim, bu tarz konuların hepsine gelip, biraz konuşup, "zaten bunun yeri burası değil" diyor ve başlıktan çekiliyorsun. ayrıca bizim kuşak nasıl apolitize edilmemiş? hangi kuşaktan bahsediyoruz? 75+ ve hatta biraz da 70-75 arası tamamen apolitize edilmiştir, ki bunu kişi veya kurumlar değil, sistem kendi kendine becermiştir. kişi ve kurumlar aracı olmuştur bu oluşuma. buna katılmamanı anlayamadım açıkçası, bu bariz bir gerçektir, karşı çıkanını da ilk kez görüyorum.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 ilk paragrafının cevabı son paragrafımda vardı zaten.. apolitik halimiz buysa demek öyle olmasak nasıl oluruz bilmiyorum.. daha da girmyeceğim bu konuya çünkü gene politika tartışması başlatmış olacağız.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
LiquiD Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 eheh, neyse yahu, sen çevren ve burası tabanlı mı düşünüyorsun ki bu apolitize olayını? gerçekten, çok çok fazla, gencin durumu, ne bileyim bir köylü çiftçiden bile daha vahim. en azından oradaki adam yıllanmış artık, geçmişi var; gencin geçmişi de yok.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 yorum yok arkadaşlar, başka sorunuz yoksa burada bitiriyoruz toplantıyı.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 politika din gibi ne kadar konusursan konus deişmicek kavramlari tartismak sadece insannari uzuyo baska hc bi işe yaramaz ben burda ayni ilgi alani ayni hobbylerim oldugu icin insannarala birlkteyim sagci solcu musluman budist ler diye deel ayrica 20 yilda sunu orendim politka tartismak salakca bisi sonuc herkes kendi bildigini okur[signature][hline] happiest man in the world: Diablesse's Husband BonePART - Pepelek Saplar Birliği OnursalBaşkanı ve Kurucusu BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa Berteollio Bonepartelli of Familia Leetranos Kill me again, or take me as I am; for I shall not change. Bonecrusher, 10 Mayıs 2004 01:05 tarihinde demiş ki: ben bi halt yapmam otururum yer içer uyurum
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Up diyorum ama devam etmesini istemiyorum =) sadece siyasetten kaçmıyalım diyorum eheueu...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben!
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 BAna göre siyaset apayrı birşey,herkes yapamaz...Eğitimini görmüş ya da bu konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olan biri yapmalı.[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 ramses illa atlıcaksın dimi =) ha sazanım ne yazdık oraya =) abi devam ettirmeyelim zaten bu konuda çok feci tartışmıştık sadece bazı kişiler görsün diye upladım.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben!
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 e niye uplıyon biz bişeyler yazmayacaksak :P[signature][hline]Azı dişimi çektirdim. Bu sefer cidden fitilim. Dokunmak ne kelime; yaklaşmanızı bile tavsiye etmem... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Siz hala okumadınız mı?
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 son nokta koyulmuş uplamanın alemi ne[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Forseti Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Bence siyaset tartışılmalı ama yüzyüze öyle bilgisayarın başındaki insanların toplandığı bir yerde değil mesela bu tarz bir ortamda hiç değil...[signature][hline]Seref gecen gun cok igrenc bir insansin [Bu mesaj Forseti tarafından 24 Temmuz 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Apolitizm kötüdür. Evet. Ancak Türkiye'de -ne üzücü- siyaset değil, siyasi görüş tartışılır. İşte sorun burada! Gözünü kin, nefret bürümüş partizanlar "Ulan sen benim partime nasıl laf atarsın" modunda yazılar yazıyorlar (Solu,sağı hepsi için geçerli. Alınan partizan patiler olmasın :)) Kati yanlışlarda bile "tartışamayalım bunları" dedirtecek kadar kara bir bağnazlık bu.. Objektif olmaktan uzak, gerçekliğe erişememiş, futbol takımı tutar gibi parti tutan adamla değil forumda bölüm, ayrı bir site kursan dahi "tartışamazsın". Yapacağın şeyin adı tartışma değil "kör dövüşü" olur sanırım... Umarım bir gün farklı görüşleri de kabullenecek kadar medeni ve aydınlanmış bir toplum olmayı başarırız.İşte o zaman tartışabiliriz[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Olmasın. Sonra gelip "şeriatçı bablar go to iran, ülkücü baplar kahrolun faşistler, defolun lan gomünüsler" diyenler çıkıp duracak.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: forgiver, 24 Temmuz 2005 21:11 tarihinde demiş ki: son nokta koyulmuş uplamanın alemi ne ya anlamıyorum ki nasıl okuyorsunuz... anlattım orada neden upladığımı.....[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben!
Öne çıkan mesajlar