bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Forumlarda siyaset yasak bir iki konu dışında tabiki.Ben siyaset yapılmasından yanayım. Peki gerek forumlarda gerekse gerçek hayatımızda ülke siyasetimizden politik tartışmalardan kaçmak girmemek doğrumu? Kısaca apolitik olmak doğrumudur? Ben doğruluğuna inanmıyorum.Çünkü siyaset bizimle ilgileniyorken bizim onla ilgilenmemiz yanlış.Siyaset bizim üzerimize kurulu ayrıca özellikle gençlerin siyasi tartışmalara girmemelerinide çok yanlış buluyorum.Çünkü ülke siyaseti gelecekte bu gelen yeni nesile emanet olucak. Ve doğrularını yanlışlarını tartışarak siyasette daha bir söz sahibi daha çok bilinçli olabiliriz... Ben kendi adıma siyasi tartışmaları seviyorum ülkem hakkında konuşmak veya politika yapmak bu beni bilinçlendirdiği gibi siyasette doğruları yanlışları ayırmamıda ona göre davranmamıda sağlıyor. Peki sizce apolitik olmak doğrumu?[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
555 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 evet doğru bence[signature][hline]Life won't be both hell and bliss, Or it can be nothing at all TEŞHİRCİ TİKKY TUĞÇEGÜL
UltraPsycho Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Bence nerde nası konuşucağını bilirsen serbest olabilir.Ama bi iki kendini bilmez bu kuralı bozacağından,aşırıya kaçacağından yasaklanması ii olmuş bence...[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 evet şimdi farkettim onu :=) Gereksiz sözcük kullanmaktan anlatım bozukluğu [signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? [Bu mesaj blackchaos tarafından 09 Mayıs 2004 16:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 politika tartışıma açık olmalıdır elbet, ancak ipin ucu bi kaçtı mıydı, politik ayrımcılık doğuverir.[signature][hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki: goddammit arya mestırs! hadi şokoleti yemeye gidelim
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Bence tartışılmalı ama politik gruplaşmalar çıkarsa paticikte komik olur. Faşistler, liberal demokratlar, komünistler falan diye :P[signature][hline]Computer games don't affect kids; I mean if PAC-MAN affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
armra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 doğru olan akıllı hareket etmek siyaset şu , bu fark etmez beyninle yapacaksın yani başka yerinle değil (içgüdüsel olaylara girmeyelim :)[signature][hline]Show No Mercy
-Mandrake- Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 gündemdeki konular zaten tartışılıyo kıbrıs meselesi gibi ama olayın içine ideolojileri karıştırırsak karışır ortalık,estel doğru diyo tartışmalarda "sus faşist" "hadi lan yobaz" gideriz sonra bide laf olsun torba dolsun yarım yamalak biligsiyle katılanlar olunca cıvıyo,
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 gerçek hayatta konuşulsun ama burada konuşulmasın.. yüzyüze durduğu adama söylemeyeceklerini forumda nasılsa kafa atılmayacak diye düşünmeden söyleyebilen insanlarımızın sayısı az değil zira..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 İlla eğitimini görmen gerekmiyorki? Eğer herşeyi üstadına bırakırsak saçma olur.Tabi herkesinde konuşmaması gerekir. Ama sonuçta ben gençlerin siyasetten uzak kalmasını açıkcası benimsemiyorum.Çünkü siyaset bizimle ilgileniyor onu boşveremeyiz.Nasıl ki kendi değerlerin için tartışıyorsan ülke siyasetide senin bi değerin olması gerek.Onun için fikirler sunman ve savunman gerekir.[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
-Mandrake- Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 tabi herşeyi üstadına bırakmıcanda siyaset gibi ciddi konular da cıvıyan adam benim hevesimi kaçırır yazıcağım varsa da yazmam hiç konuşulmuyo değil zaten en son yök tasarısı tartışılmıştı mesela
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Bence belli sınırlarda konuşulmalı Yasak olmamalı yani burda
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Çok çok yanlış bence. Lumpen derdi bunlara bizim Karl the Marx bab.[signature][hline]Bıdı?
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 bence en önemli konuları.. mesela genel seçim, yerel seçim gibi şeyler dışında siyaset konuşulmamalı.. siyaset forumları var.. siyaset tartışmak istiyorsan oraları kullanırsın.. ama burası PC oyunu ağırlı bir forum. "hadi siyaset tartışalım" demek yanlış olur.. Dediğim gibi bazı istisnalar çıkacaktır.. Ama onlar dışında siyaset ve din konuşulmasına kesinlikle karşıyım..
Forseti Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Politika açık olmalıdır ama yüzyüze olan bir ortamda evde ekranların başında oturan "klavye delikanlılarıyla" değil. Böyle bir ortamda kavgadan başka bir yere gitmez.[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki: Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Pascal Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Aha bi ara siyaset bölümü açılsın mı diye tartışırken şunları demiştim: said: Pascal, 27 Nisan 2004 20:20 tarihinde demiş ki: Sayın Pati, sayın bölüm yetkilileri ve sayın paticik sakinleri, Bilindiği gibi son günlerde forumumuzun Paticik’le ilgilenen paticik.com. bölümünde yeni alan topiği altında siyaset bölümünün açılmasını savunuyorum. Bu noktada tartışmalarda zikrettiğim ve cevap alamadığım bazı konular var. Ayrıca cevap vermek istediğim bazı sözler var İzninizle başlıyorum: said: 26 Nisan 2004 17:57 tarihinde demişim ki: O zaman tecavüz edilme ihtimali var diye tüm kızlar bekaret kemeriyle gezsin. seken kurşunda ölme ihtimalimiz var diye can yeleği kask falan giyelim hatta hiç dışarı çıkmayalım. Sapık dolu dışarısı Cevap isterim açıklama isterim. kimse buna cevap vermedi tek yaptığınız : “Politika olursa kavga çıkar” demek. “Kimse kimsenin Siyasetle ilgili fikrini öğrenmek istemiyor” demek. Peki oyunlarla ilgili, sporla ilgili vb. ile ilgi fikrini niye öğrenmek istiyor. Veya konuya şu açıdan yaklaşalım. Bu bölümlerin açılmasının amacı diğer insanların o konudaki fikrini öğrenmek midir? Yoksa fikir alışverişi yapmak mıdır? said: Sam, 26 Nisan 2004 19:44 tarihinde demiş ki: ... politika konuşup da birbirini kırmaktan başka ne yapıyor insanlar?... Sam'im, tosunum, bu noktada yeni bir şey başlatıp insanların kavga etmeden politik gündem hakkında fikir alış verişi yapmalarını sağlayabiliriz. said: Azmodai, 26 Nisan 2004 22:22 tarihinde demiş ki: ... paticik'e takilmamizin amaclari farkli. acik konusayim ben Sam gibi bir adamin siyasi dusuncesini bilmek istemem, veya ghaldzarin mesela... Azmom, hemşom, çözüm basit, açılacak bölüme girmezsin olur biter. Tıpkı sam'in spor bölümüne girmediği gibi. said: ghaldszar, 27 Nisan 2004 00:14 tarihinde demiş ki: ... Yok biz illa yaş ortalaması 18 yaşın altında bir forumda lisede öğrendiğimiz siyaset bilgimiz ile ona buna bok atıp bu arada herkesin huzurunu bozcaz diyorsanız toplanın hafta sonları bir yerde yiyin birbirinizi... Bence bu yaklaşım internet insanına yakışan bir yaklaşım değil. Birincisi forumdaki herkesin siyaset bilgisinin lise temelli olduğuna inanmıyorum. İkincisi forumdaki herkese kavgacı, birbirini yiyecek insanlar olarak bakmak biraz paranoya gibi geliyor bana. said: Sam, 27 Nisan 2004 02:18 tarihinde demiş ki: ... burada gelmiş adam daha 5 post atmadan bana yobaz diyor, karşı karşıya dursak diyebilir mi? ... çünkü o adama hayatında çok kişiyle yüz yüze konuştu ve yüz yüze konuşmanın adabını toplumda öğrendi. Yüz yüze konuşulmayan ama diğer insanlarla yine de ilişki kurulan sanal alemde daha yeni olduğu için adabını bilmiyor. Bu nokta da yapılacak şey aile büyüklerinin o kişinin küçüklüğünde yaptığını burada yapmak. Ne yapar dı Anne baba Sosyal hayatta terbiyesizlik yapan çocuğa? Cezalandırırdı. O zaman Paticik ailesinin büyükleride yazışma adabına uymayanı o bölümden uzaklaştırarak cezalandıracak. Böylece bir ceza sonra olmadı iki ceza sonra kişi yaptığı yanlışı anlayacak ve bir daha tekrar etmeyecek. said: Bonecrusher, 27 Nisan 2004 03:10 tarihinde demiş ki: bir işin içine siyaset ve din girince, o topicte kavgalar çıkıyor, topicler kitleniyor.. gereksiz yere uzuyor.. bilmem anlatabildim mi? Şuan vaktim yok ama size yakında kitlenmiş ve kitlenme sebebi politika ve din olmayan olmayan pek çok topic’ten örnek yollayacağım. said: Bonecrusher, 27 Nisan 2004 03:13 tarihinde demiş ki: daha ayrıntıya girmek için siyaset bölümü açtık diyelim.. insanlar günlük temel siyaseti değil de, partilere, milletvekillere, ona buna şuna laf atmaya başlıycak. bu forumun amacı bilgisayar oyunları üzerine. özel siyaset forumları var, orda tartışılabilir.. Eğer dediğin konulara giren bir topic olursa daha uzamadan kilitlenir kişi ısrarcı olursa bölüme yazması engellenir Bu forumun bilgisayar üzerine bir forum olduğunun bende farkındayım. Peki... spor bölümü niye var? Konu dışı niye var? Garbage niye var?, edebiyat niye var?... Hadi spor bölümü var çünkü spor oyunları var diyelim. Peki siyaset temelli. Yönetim temelli hiç oyun yok mu? onlarda var. Demek ki siyaseti de konumuz dahilinde görmemize engel yok. Edebiyat bölümü var çünkü bu gençler ot değil edebiyatla ilgileniyorlar diyelim. E ot değillerse siyasetle de ilgilensinler gündemi yorumlasınlar. Konu dışı var, çünkü bu gençler birbirleriyle sadece bilgisayar konusunda konuşmayacak kadar çok yönlü diyelim. E o zaman siyaset gibi insanın varlığından itibaren var olan bir olguyu dışlayacak kadar ilkel mi bu gençler? Garbage var çünkü geyiğe bayılır bu gençler. Gelsinler siyasi geyik de yapsınlar said: ghaldszar, 27 Nisan 2004 04:30 tarihinde demiş ki: ...Ben de yakında bir kampanya başlatıcam zaten yeni bölümler açılsın olaylarına karşı bölümler azaltılsın diye kampanya başlatıcam... neden? Artı bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Ya benım anlatmak istediğim Forumlarda siyaset yapılıp yapılmaması değil... (Zaten forumlarda bencede doğru önüne gelen yazı yazıyor susturamıyorsun gerçek hayatta bilip bilmeden konuşana 2. cümlesinde sustuturlar daha...) Birey olarak siyasetten uzak kalınıp kalınılmaması...[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Natural Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 blackchaos'a katiliorum kesinlikle.ya bişeyden ne kadar uzak durablirsin ki?sonuçta burda bi potansiyel var.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Anti-Chemical kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 ben katılmıyorum. türkiyede siyasi görüşlerin o kadar cıvığı çıktı ki artık tartışılacak bir konumda olmadığı kanısındayım ayrıca insanların uzlaşmaya varamadığı 2-3 şeyden biride kesinlikle siyaset..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ? BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 şimdi burtaya yazı yazabilen her üyenin klavyesi var değil mi? ve yazdıklarının önüne geçemeyeceğimizde ortada (eline klavyeyi alan yazıyor hesabı) peki burada kaç üyenin gerçek anlamda politika bilgisi ve politik gelişmeleri yorumlaya bilme kabiliyeti var? (mesela benim bilgim kıt hiç girmiyorum tartışmalara) hadi hepsini geçelim bu forumda ülkücü de var yobaz da var sosyalist de var komunist de var kapitalist var hâlâ karmaşa içinde olan (ben) var. yani fikir birliği yok, sabır yok o yok bu yok şimdi böyle bir topluluğun siyaset bilimleri bölümü adı altında tartışma yapması akıl kârı mı? hiç sanmıyorum siyaset tartışmasında olan moderatörlere olucak onlar uğraşacak ve hiç bir moderatörün böyle bir yükün altına girmek isteyeceğini sanmıyorum hem moderatörlerde objektif olamazsa kendi içlerind tartışırlarsa iş daha beter olmasın politik tartışma fln bir kıbrız meselesi vs konuşulacaksa konu dışı var tarih bölümü var o yeter[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim. Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Sam, 09 Mayıs 2004 16:50 tarihinde demiş ki: yüzyüze durduğu adama söylemeyeceklerini forumda nasılsa kafa atılmayacak diye düşünmeden söyleyebilen insanlarımızın sayısı az değil zira.. demokrasi zaten bu oluyo, insanın kafa atılmadan -saçma, dogma veya değil- düşündüklerini dile getirmesi. ilk tırsıntım tartışma adabı denen şeyden yoksun olmamız, tartışmalar çoğunlukla fikirlerin çatışması değil kişilerin çatışması olarak algılandığından, faşist, yobaz, kominist (bilerek yanlış yazdım =P) gibi kelimeler uçuşuyo.halbuki bir tartışma da, insanlar yoktur sadece ve sadece fikirler vardır ikincisi ise insanların politik görüşlerini bir kimlik olarak algılaması. herhangi bir şekilde, birisinin fikri eleştirildiğinde, bunu kişiliğine bir hakaret olarak algılayıp sinirleniyor.vay senmisin bana laf eden diye akla mantığa sığmayan şekillerde tartışmaya girişiyor. üçüncüsü de bir konu hakkında bilgili bir insanın, karşısında bilgi zayıflığından dolayı farklı düşünen bir insan olduğunda ona hatasını eze eze göstermesi. amaç karşındakini senin gibi düşünüyor yapmak olmalıyken, bilgiyi bir silah gibi insanların canını acıtmak için kullanan kişiler. ayrıca bilip bilmeden konuşanlar olcak vs. diyorsanız gayet basit bir olay var, eğer o adamın bilip bilmeden vızırdadıklarını kendi bilgilerinizle, bulduğunuz kaynaklarla çürütemezseniz, asıl bilip bilmeden konuşan kişi muhtemelen sizsinizdir. oke? edit:cümle düşüklükleri [signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. [Bu mesaj Rahan tarafından 10 Mayıs 2004 16:57 tarihinde değiştirilmiştir] Dragonmax Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 tarih bölümünde çatır çatır siyaset konuşuluyo, burayı niye meşgul ediyosunuz ki alalala[signature][hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Designer® :hrr: Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar! AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Qui Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: blackchaos, 09 Mayıs 2004 16:50 tarihinde demiş ki: Tabi herkesinde konuşmaması gerekir. Bu lafı black sölemiş ama tam tersini düşündüğüni biliyorum haliyle ona cevap olarak atmıyorum post'u. Bu cümleyi benimseyenlere sadece. Forumlarda da ağzı olan konuşuyor, bi halt değilsiniz edalarıyla gezinenler var. Herkes siyaset olsun başka bir konu olsun fikrini belirtmelidir. Bilgi eksiğiniz olsa bile bu böyle, zira biligi paylaştıkça büyür. Türkiye de genel bir eğilim var zaten: "Büyüklerimiz bilir şeklinde". O büyükler biz bişeyler söylemedikçe hiç bi halt bilmezler. Var olduğunu sandığımız demokrasimizin işlemesi, gerçek demokrasi olabilmesi için yanlış bile olsa onlara düşüncelerimizi iletmezsek bunun adı ne olur? Ama işin uygulama kısmına gelince ülke çıkarlarını, yada çoğunluğun çıkarlarını belki orta yolun bulunması açısından eğitimin önemli olduğu bir noktaya geliyoruz. Gerçi bizde iş yapan kısım eğitimden koklamamış olanlar ya.. neyse.. Haliyle her fikrimizi belirtmeli, paylaşmalı, almalı, vermeliyiz. Ama şu dünyayı ben kurtarıcam (yada bu fikir kurtarıcak), hepiniz bunu kabul edin ayaklarınıda bir tarafa bırakmak gerek. Sentez ve uygulama kısmı çok farklı kanımca..[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter [Bu mesaj Qui tarafından 10 Mayıs 2004 22:16 tarihinde değiştirilmiştir] Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Rahan, 10 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki: ayrıca bilip bilmeden konuşanlar olcak vs. diyorsanız gayet basit bir olay var, eğer o adamın bilip bilmeden vızırdadıklarını kendi bilgilerinizle, bulduğunuz kaynaklarla çürütemezseniz, asıl bilip bilmeden konuşan kişi muhtemelen sizsinizdir. oke? edit:cümle düşüklükleri o iş değil öyle, belli ki net ortamında fazla politik tartışmada bulunmamışsın, 'cahil gücü' denen kavramı deneyim etmemişsin.. "kafa yemeyeceğini bildiğinden karşındakine istediğini söyleyebiliyor" derken aşağılama, hakaret etme, küçük düşürmeyi kastettim. haddini bilmiyor, kendine sınır çizmiyor insanlar. edep anlayışı kayboluyor. paticik'te bunu engelleyecek kadar rafine bir ortam yok maalesef..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 walla boşver rafine mi değilmi banı yedimi cehennemin dip deliğine kadar yolu var öyle adamların, modlarımız canavar gibin çalışıolar.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Önceki 1 2 3 4 Sonraki 1.sayfa (Toplam 4 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/1117724-politika-ve-siyasetten-kacmak-do%25c3%25b0rumu/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Ya benım anlatmak istediğim Forumlarda siyaset yapılıp yapılmaması değil... (Zaten forumlarda bencede doğru önüne gelen yazı yazıyor susturamıyorsun gerçek hayatta bilip bilmeden konuşana 2. cümlesinde sustuturlar daha...) Birey olarak siyasetten uzak kalınıp kalınılmaması...[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 blackchaos'a katiliorum kesinlikle.ya bişeyden ne kadar uzak durablirsin ki?sonuçta burda bi potansiyel var.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Anti-Chemical
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 ben katılmıyorum. türkiyede siyasi görüşlerin o kadar cıvığı çıktı ki artık tartışılacak bir konumda olmadığı kanısındayım ayrıca insanların uzlaşmaya varamadığı 2-3 şeyden biride kesinlikle siyaset..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ?
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 şimdi burtaya yazı yazabilen her üyenin klavyesi var değil mi? ve yazdıklarının önüne geçemeyeceğimizde ortada (eline klavyeyi alan yazıyor hesabı) peki burada kaç üyenin gerçek anlamda politika bilgisi ve politik gelişmeleri yorumlaya bilme kabiliyeti var? (mesela benim bilgim kıt hiç girmiyorum tartışmalara) hadi hepsini geçelim bu forumda ülkücü de var yobaz da var sosyalist de var komunist de var kapitalist var hâlâ karmaşa içinde olan (ben) var. yani fikir birliği yok, sabır yok o yok bu yok şimdi böyle bir topluluğun siyaset bilimleri bölümü adı altında tartışma yapması akıl kârı mı? hiç sanmıyorum siyaset tartışmasında olan moderatörlere olucak onlar uğraşacak ve hiç bir moderatörün böyle bir yükün altına girmek isteyeceğini sanmıyorum hem moderatörlerde objektif olamazsa kendi içlerind tartışırlarsa iş daha beter olmasın politik tartışma fln bir kıbrız meselesi vs konuşulacaksa konu dışı var tarih bölümü var o yeter[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Sam, 09 Mayıs 2004 16:50 tarihinde demiş ki: yüzyüze durduğu adama söylemeyeceklerini forumda nasılsa kafa atılmayacak diye düşünmeden söyleyebilen insanlarımızın sayısı az değil zira.. demokrasi zaten bu oluyo, insanın kafa atılmadan -saçma, dogma veya değil- düşündüklerini dile getirmesi. ilk tırsıntım tartışma adabı denen şeyden yoksun olmamız, tartışmalar çoğunlukla fikirlerin çatışması değil kişilerin çatışması olarak algılandığından, faşist, yobaz, kominist (bilerek yanlış yazdım =P) gibi kelimeler uçuşuyo.halbuki bir tartışma da, insanlar yoktur sadece ve sadece fikirler vardır ikincisi ise insanların politik görüşlerini bir kimlik olarak algılaması. herhangi bir şekilde, birisinin fikri eleştirildiğinde, bunu kişiliğine bir hakaret olarak algılayıp sinirleniyor.vay senmisin bana laf eden diye akla mantığa sığmayan şekillerde tartışmaya girişiyor. üçüncüsü de bir konu hakkında bilgili bir insanın, karşısında bilgi zayıflığından dolayı farklı düşünen bir insan olduğunda ona hatasını eze eze göstermesi. amaç karşındakini senin gibi düşünüyor yapmak olmalıyken, bilgiyi bir silah gibi insanların canını acıtmak için kullanan kişiler. ayrıca bilip bilmeden konuşanlar olcak vs. diyorsanız gayet basit bir olay var, eğer o adamın bilip bilmeden vızırdadıklarını kendi bilgilerinizle, bulduğunuz kaynaklarla çürütemezseniz, asıl bilip bilmeden konuşan kişi muhtemelen sizsinizdir. oke? edit:cümle düşüklükleri [signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. [Bu mesaj Rahan tarafından 10 Mayıs 2004 16:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Dragonmax Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 tarih bölümünde çatır çatır siyaset konuşuluyo, burayı niye meşgul ediyosunuz ki alalala[signature][hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Designer® :hrr: Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar! AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: blackchaos, 09 Mayıs 2004 16:50 tarihinde demiş ki: Tabi herkesinde konuşmaması gerekir. Bu lafı black sölemiş ama tam tersini düşündüğüni biliyorum haliyle ona cevap olarak atmıyorum post'u. Bu cümleyi benimseyenlere sadece. Forumlarda da ağzı olan konuşuyor, bi halt değilsiniz edalarıyla gezinenler var. Herkes siyaset olsun başka bir konu olsun fikrini belirtmelidir. Bilgi eksiğiniz olsa bile bu böyle, zira biligi paylaştıkça büyür. Türkiye de genel bir eğilim var zaten: "Büyüklerimiz bilir şeklinde". O büyükler biz bişeyler söylemedikçe hiç bi halt bilmezler. Var olduğunu sandığımız demokrasimizin işlemesi, gerçek demokrasi olabilmesi için yanlış bile olsa onlara düşüncelerimizi iletmezsek bunun adı ne olur? Ama işin uygulama kısmına gelince ülke çıkarlarını, yada çoğunluğun çıkarlarını belki orta yolun bulunması açısından eğitimin önemli olduğu bir noktaya geliyoruz. Gerçi bizde iş yapan kısım eğitimden koklamamış olanlar ya.. neyse.. Haliyle her fikrimizi belirtmeli, paylaşmalı, almalı, vermeliyiz. Ama şu dünyayı ben kurtarıcam (yada bu fikir kurtarıcak), hepiniz bunu kabul edin ayaklarınıda bir tarafa bırakmak gerek. Sentez ve uygulama kısmı çok farklı kanımca..[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter [Bu mesaj Qui tarafından 10 Mayıs 2004 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Rahan, 10 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki: ayrıca bilip bilmeden konuşanlar olcak vs. diyorsanız gayet basit bir olay var, eğer o adamın bilip bilmeden vızırdadıklarını kendi bilgilerinizle, bulduğunuz kaynaklarla çürütemezseniz, asıl bilip bilmeden konuşan kişi muhtemelen sizsinizdir. oke? edit:cümle düşüklükleri o iş değil öyle, belli ki net ortamında fazla politik tartışmada bulunmamışsın, 'cahil gücü' denen kavramı deneyim etmemişsin.. "kafa yemeyeceğini bildiğinden karşındakine istediğini söyleyebiliyor" derken aşağılama, hakaret etme, küçük düşürmeyi kastettim. haddini bilmiyor, kendine sınır çizmiyor insanlar. edep anlayışı kayboluyor. paticik'te bunu engelleyecek kadar rafine bir ortam yok maalesef..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 walla boşver rafine mi değilmi banı yedimi cehennemin dip deliğine kadar yolu var öyle adamların, modlarımız canavar gibin çalışıolar.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Öne çıkan mesajlar