Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter artık yeter ! Daha Kaç Can İstiyorsunuz ???

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Amerikadaki üniversitelere her yıl toplam 1.5 milyon kişi çok rahat başvuruyodur.

bunun amerikadakileri var ve dünyanın her yerinden bu üniversitelere başvurular var. Tamam orda 77'den fazla üniversite var ama sonuçta bu amerikadaki rakam 1.5 milyondan fazla kesinlikle. Bizim okullar da Application / Accept / reject sistesmi ile alsa bence çok mantıklı olabilir bütün hayatını 3 saatin yönlendirmesini saçma buluyorum. Türkiyede adı sanı kulağa hoş gelen zaten sayılı üniversite var. Sabancı Koç Boğaziçi ODTÜ İTÜ Marmara belki bi de. Ama şimdi bu üniversiteler dışında da 70 tane üniversite var. Bunlara da tabii ki başvuru olucak amerikada kötü üniversitelere başvuru olduğu gibi. Lise başarısı 3 yıla yayılmış bilinçli bi çalışmadır. İnsanlar hakettiğini elde eder böylece. SAT gibi bir sınav da yaparsın. Türkiye için. insanlar ondan aldıkları puanlarla da ek olarak başvurularına artı puan kazandırır. SAT sisteminin aynısı olarak. Yani bu ÖSS'ye girip de sınav sırasında ezan okunması dışarda kaza olması trafik olması kornaların çalınması sıranın rahatsız olması arkandakinin kusması etmesi bunlar eğer senin koskoca iki yılını emeğini heba edicekse bu sistem işe yaramıyodur insanları üniversiteye soksa da anlamsız kaçıyodur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Raistin, 20 Temmuz 2005 22:09 tarihinde demiş ki:
said:
Shadowcast, 20 Temmuz 2005 20:26 tarihinde demiş ki:
said:
Diablo, 20 Temmuz 2005 18:26 tarihinde demiş ki:
ben şahsen çalışkan notları iyi bi ögrnci degilim olamıcamda zaten.ama lgs dede olmuştu bana.orta sonda 4 zayıfım geldi.okulla alakam yoktu dersaneye falanda gitmedim kasmadım 80 net yaptım mesela

seneye öss ye giricem.bu sefer dersaneye gidiyorum.ama dersaneye gitmemin yararlı olmcagını bilsemde gidiyorum.kazanamssam üzülmem bi daha girerim.ama kazancagımada inanıyorum.cunku cok rahat bi yapım var ve kendimi strese sokamıyorum.heycan yapmıorum.ondan sanırım yararlı olabilir :)

Olmaz.
Ben LGS 0(sıfır) bilgi ile girdim.8. sınıf ile alakam yoktu.sonuç roberti kazandım(gitmedim istanbul o ayrı)
LGS ile ÖSS çok ayrı konseptler.LGS de zaman sınırı yok ve tamamen genel yetenek soruları.
SAKIN benim düştüğüm hataya düşme

lgs de zaman sınırı yok? malmısın kardeş?

Ağzını topla seviyeli ol.mal babandır senin.Öss de zamanla yarışıyosun lgs de 100 soruya 120 dakika gibi bi süre veriyolar.LGS de hemen herkes bütün sorulara bakabiliyo.Peki öss de?
Anadolu lisesi sınavlarına girip kazanmış bir insanın sınavda süre yok demesi mantıksız olduğuna göre laf sokmak için konuşuyosun.Neyse....
Sosyal ağlarda paylaş

yoo 100 soruya 100 dakika veriliyo...
oss'de de 180 soruya 180 dakika verilmiyo mu?
oss'de bakamiyosa bu dikkatini o kadar uzun sure bi bi kac yerde tutamadigindandir. ayrica bolumlerin farkli puanlara sahip oldugundan. LGS'de de matematik sorusu 4-5 sosyal sorusuna esit olursa, kimse sosyal bolumune bakmaz, matematik bolumunu tam yapmaya calisir...

"dıger ulkelerdekı sınavlar bıreyın hayatı meslek gelısımıne yonelıkken"
hangi ulkede bu boyle? amerikada degil... avrupada IB diplomasi almayani adam yerine koymuyolar zaten. nerden bahsediyosun?[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 20 Temmuz 2005 22:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 20 Temmuz 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz. ÖSS tabii ki olacak, her önüne gelenin üniversiteye alınmasını beklemek abesle iştigaldir. Hatta şu an gereğinden bile fazla üniversite var, daha az sayıda ama çok daha kaliteli mezun vermeleri gerekiyor. Ana sorun mesleki eğitimin yoksunluğu ve genel gelir seviyesi düşüklüğü. Her önüne gelen üniversite bitirmek istiyor, bir allahın kulu da ben şu işin ustası olacağım demiyor.

kızın dersanenin en iyilerinden biri oldugunu soylemiş.ama bu tek sınawlık sistemden dolayı bole calışkan bi ogrenciye ikinci bir şansda verilemiyo işte sorunda burda.[signature][hline]Fröyt Demiş Ki ;
Bazen pipo Sadece pipo
Sosyal ağlarda paylaş

insan kazanınca da kendini kötü hissediyo...düşünsenize belki ben kazanmasaydım, kazanmayan birinin önünü açmış olacaktım...[signature][hline]dinler halkların afyonudur...
yanılgılarımız olduysa bile burjuva rejimlerinin yanılgılarıyla karşılaştırılınca çok insancaydı...
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin morali bozuk...sonuçtan memnun bir kişiye bile raslamadım daha =/

seneye ilk kez girecek olanlar ise daha da umutsuz..yeni sistem korkusu sarmış herkesi

[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"

[Bu mesaj helena tarafından 21 Temmuz 2005 03:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ama devlet napsin
üniversiteye çalışan insan alıyolar..
5 bin kişi mi ne (yanlış hatırlamıyorumdur umarım) 0 çekmiş..
bu insanlar üniversiteye layık mı mesela?
sınav böle durumlarda iyi..ama sistem kötü tabi..
bu arada üzüldüm olaya başın saolsun[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

said:
amon, 21 Temmuz 2005 01:38 tarihinde demiş ki:
insan kazanınca da kendini kötü hissediyo...düşünsenize belki ben kazanmasaydım, kazanmayan birinin önünü açmış olacaktım...

Ee, eğer kazanmayı senden çok haketseydi zaten sen değil o kazanırdı. Demek ki ondan fazla haketmişsin ki onun yerine sen kazanmışsın. Bu durumda üzülecek bir şey yok ki, ha o kişi açıkta kaldı diye üzülürsün tamam, ama kendini suçlarcasına üzülmenin mantığı yok.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pipo_14, 21 Temmuz 2005 01:08 tarihinde demiş ki:
kızın dersanenin en iyilerinden biri oldugunu soylemiş.ama bu tek sınawlık sistemden dolayı bole calışkan bi ogrenciye ikinci bir şansda verilemiyo işte sorunda burda.
nasi ikinci sans verilmiyo... sonraki sene bi daha girer canim. madem istedigi kadar iyi yapamadi, tercih yapmaz sonraki sene okul puaniyla beraber girer...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

ÖSS süper mantıklı bir sistem dediğim zaten yok ancak sorunun kaynağı o değil. Siz sonuçlarla uğraşıyorsunuz sebeplerle değil. ÖSS mesleki eğitim olmaması ve herkezin üniversiteye girmek için bir tarafını yırtmasının doğal bir sonucudur. Mühim olan bir çok kişiyi üniversiteye girmeden önce meslek sahibi yapabilmek ve bu işi anlının akı ile yapabilmektir. Ne yazık ki memleketimin meslek liseleri sefil durumda, onlar düzeltilse ve bir çekim merkezi haline gitrilebilinse zaten sorunun büyük kısmı giderilir. Bu tabii ki başlı başına yeterli bir çözüm değil ancak o yolda atılması gereken en büyük ve köklü adım.

said:
Soulbringer, 20 Temmuz 2005 21:23 tarihinde demiş ki:
said:
fedaykin, 20 Temmuz 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz. ÖSS tabii ki olacak, her önüne gelenin üniversiteye alınmasını beklemek abesle iştigaldir. Hatta şu an gereğinden bile fazla üniversite var, daha az sayıda ama çok daha kaliteli mezun vermeleri gerekiyor. Ana sorun mesleki eğitimin yoksunluğu ve genel gelir seviyesi düşüklüğü. Her önüne gelen üniversite bitirmek istiyor, bir allahın kulu da ben şu işin ustası olacağım demiyor.

Sn Fedaykın soylevınızde bır rahatlık sezınlıyorum yanı sankı bu yılları gerınızde bırakmıs havası...

Sımdı ÖSS dıye bır sacmalık sadece bızım ulkemıze aıt dıger ulkelerdekı sınavlar bıreyın hayatı meslek gelısımıne yonelıkken bızımkı CALISAN INEKLEYEN Kapar PAStayı modulunde asıl sorun ıse cocuk o yuksek puanla yuksek ama ıstemedıgı bır yere gırıyor yıllarca okuyor mezun oluyor ama fotografcılıgı benımsıyor yanı nasıl desem sıstem bastan kokmuşşBaşı ezmek lazım...
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 21 Temmuz 2005 08:44 tarihinde demiş ki:
nasi ikinci sans verilmiyo... sonraki sene bi daha girer canim. madem istedigi kadar iyi yapamadi, tercih yapmaz sonraki sene okul puaniyla beraber girer...

ya butun yıl emek veriliyo ama hemde başarılı bi ogrencisin niye bir yılın ziyan olsunki..bu sistemde yıl sonu sınawa gir ne yaptıysan o yapamassan sistem sana bay bay dio ...ve tum emegin bir senelik ugraşın bitiyo.[signature][hline]Fröyt Demiş Ki ;
Bazen pipo Sadece pipo
Sosyal ağlarda paylaş

KArdeşim kalabalık diyorsunuz,öss olmalı diyorsunuz siz.Fakat almanyanın sisteme bir bakın,adamlar bizim kadar kalabalık bir ülke ve onlar da öss sınavı tarzı birşey yok.İlkokuldan sonra herkes yeteneğine göre okullara gidiyor.Neden bu sistem bizde uygulanmaya çalışılmıyor?Onuda anlamış değilim...[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü üniversite sayısı ve kalitesi teyerli değil fransa da da üniversite kasmak diye bir şey yok paris te üni ye gidecem diye de bir şey yok adam nasıl geldiyse gayet doğal bir şekilde kendi şehrinin ünisine gidiyor buraya gelen fransız hocalar bizim sisteme çok şaşaırıyorlar :D[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...