Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

en sevdiğiniz peynir ne?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sert beyaz inek peyniri.
Eski kaşar ama ayak gibi kokacak, o kadar eski kaşar.
Bir gravyer peyniri.

Bu 3 peynir dolabımda tıka basa dolu olsun...Yanında da çay stoğum ve 3 öğün simidim olsun, aylarca sıkılmadan yerim...
Mesaj tarihi:
Öyle deme dynun ya, bazı şarapları boş bulunup almış olunca bir içiyorsun ki harbiden tadı bir şeye benzemiyor. İşte o durumlarda beyaz şarapsa gazoz, kırmızı şarapsa kola ile harbiden içilebilir ve aynı zamanda da alkollü bir içecek elde edilebiliyor.
Mesaj tarihi:
ne bileyim yahu kötü şarap içeceğime bira alırım. param varsa şarabı geçip tekila alıyorum zaten. zevk meselesi gerçi de bi de övmüyolar mı "şargoz" diye
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
kahvaltılık için tahsildaroğlu ezine iyidir.yağlı,biraz da yumuşak,lokum kıvamındaki ezine daha da iyidir.şarabın yanına yada tadımlık keyifler için de danish blue'yu tek geçerim.
Mesaj tarihi:
ricotta, pecorino, parmesan, mozzarella, izmir tulum.
ha sorsan 6 aydır pınar tostluk kaşardan başka bişey yiyomuyum hayır ne yazık ki.

ha hellimi unutmuşum bak hellim yiyorum arada.
Mesaj tarihi:
moncici said:

Hellimi en az 6mm kalınlığında dilimlere bölüp travada hafif kızartıcaksınız, tadı peynir ve kaşar karışımı.
Mesaj tarihi:
Qualance said:

moncici said:

Hellimi en az 6mm kalınlığında dilimlere bölüp travada hafif kızartıcaksınız, tadı peynir ve kaşar karışımı.

tabi ki, zaten hellimi kızartmadan yiyene kız vermiyolar bizim orda
Mesaj tarihi:
sanırım bütün peynir türlerini seviyorum ya. erasmusdayken fransız bir arkadaş rokfor mudur nedir öyle bir şey yedirmişti, ama has fransız olanından, bir tek onu pek sevememiştim.
  • Yeni Oluştur...