neverhood Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 [Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 01:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: Bonecrusher, 04 Temmuz 2005 22:45 tarihinde demiş ki: konuya geç geldim ama birşeyler yazmadan duramıycam üzgünüm. 2- Şu örneği vermek istiyorum. Horde'a kötü, evil diyenler 1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşlarını düşünsün. Örneğin 1. Dünya Savaşında İngiltere'nin yerine Human'ları, Türkiye'nin yerine de Orcları koyun. Dünya Savaşlarında iki taraf niye vardı? Biri şeytanca şeyleri yeryüzüne getirmek diğeri de bu kötülüğe son vermek için mi taraf oldu? Hayır, Dünya Savaşlarının iyi-kötü savaşı olmadığını herkes bilir. İşte WoW'daki Horde vs Alliance savaşı da Aynen Dünya Savaşına benzer. Belirli sebeplerden ötürü anlaşmazlıklar yüzünden savaş çıkmış ve İki farklı taraf oluşmuştur. Horde ve Alliance'ı kişiliklerindeki farklılıklara göre değerlendirebiliriz, ancak iyi-kötü savaşından bahsedemeyiz. Yoksa Türklere kötü, şeytani millet demiş gibi oluruz. 2. dünya savaşıyla ilgili değerlendirmenin konuyla ilişkisi eksik yaptığın yorumda hakikaten boş olmuş . Zaten gerçek yaşanmış olayları senaryoyla karşılaştırmak biraz abes kaçıyor , hiçbir senaryo gerçek dünya mekaniklerini yansıtamıyor sonuçta . Ayrıca bu tartışmayla ilgili olarakda orklar işgalci bir ırk olarak geliyorlar azerotha , sonuç itibariyle insanlarda bıraktıkları zararları ödemeden iki taraftada eştlik vsden bahsetmek söz konusu olamaz .Zira orklar ilk geldiklerinden beri verdikleri zararla bir uygarlığı bombok ettiler . Burning legionın parçası olmaktan çıktıklarında derin pişmanlık duygusuyla hareket etmeleri lazımdı ; eğer sizin savunduğunuz kadar asil ve gururlu olsalardı . Ama öyle hareket etmediler . Ayrıca Amiral proudmoore bence yaptığı savaşta sonuna kadar haklıydı o insanların yerinde ben olsam nerden geldiği belirsiz bir ırk benim medeniyetimi yerle bir etse sonra bir anda biz kötücül etkilerden kurtulduk barış istiyoruz dese bende durmazdım adalet yerini bulanada dek yani istilacılar gezegenden atılana veya idarelerini direk insanların ellerine verene dek savaşmaya devam ederdim ki doğrusu budur . Yarın öbürgün orkların yine şeytan kanı içmeyeceklerini kimse bilemez . Yani horde kötümüdür diyecek olursanız ? evet horde oyundaki kötü taraf . War3 ve frozen throneda wow için hordeun imajı yükseltilmeye çalışılmış , ama boş bir çaba ... Ama wow çok başarılı sonuçta karşı factiondan adam kesip keyif alabiliyorsam bu oyun başarılı demektir . Birbirinin aynı yüzlerce rakibi ardarda kestiğin oyunlarda bile bu kadar keyif almıyorum.Hero rpgsi FTW . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: neverhood, 05 Temmuz 2005 01:05 tarihinde demiş ki: hani öyle ilk başlangıç demosunda müziği duyup canavarı görüp "lan horde kötü baksana hem derileri yeşil hem de koca koca silahlar kullanıyorlar kötü ya bunlar" diyorsunuz ya? demeyin... ha ha. tuttum bu lafı. :) said: caps desteğiyle racona gitmeyelim burası yeri değil yalnız bu lafı dedikten sonra caps açık yazman olmamıiş ;) @Dunedain 1. ve 2. Dünya savaşları hakkında bahsetmeme boş demişsin. Yanlış anladığın için böyle bir yorum yaptığını düşünüyorum. Bazıları Horde vs Alliance savaşının illa iyi-kötü savaşı olması gerektiğini düşünüyor. Dünya Savaşlarından örnek vermemin nedeni ise, savaşların illa iyi kötü gibi tanımlamalarının üzerinde kurulmamış olmasını anlatmak için. Horde kötü, Alliance ise kötülüğü yoketmeye çalışan iyi taraf, Horde vs Alliance ise iyi kötü savaşı.. değil. Mutlaka da bir tarafın iyi, diğer tarafın kötü olması gerekmez. Savaş, farklı görüşler, anlaşmazlıklar sonucu da çıkabilir. Orc'ları suçlamak için şimdi de pişmanlık duymadılar, yaptıklarını ödemediler gibi yorumlara başlamışsın. Şimdi birincisi, Night Elf'ler de, Burning Legion'a karşı ittifak kuran Orc ve Human birliklerine gözlerini kapatıp saldırmadılar mı? Sırf kendi ormanlarına girdiler diye birçok kişiyi katletmedi mi? Peki sonra çıkıp "ya affedersiniz, size saldırdık ama.. buyrun tazminat parası verelim" gibi şeyler söyledi mi? Yoo. Pişkin pişkin hayatlarına devam ettiler. İkincisi, Orc kendi pisliklerini temizlemek için Human'larla birlik olup gidip Burning Legion'un istilasını engellemedi mi? World Tree'yi korumadı mı? Burning Legion'un hala etkisinde olan Orc'lara savaş açmadı mı? Ancak bunlara rağmen Humanlara yaranamadı, hala "yaptıklarını ödemediler" deniyor. Peki daha ne yapmaları gerekiyor? Her orc kendisini kaynar suya atıp haşlasın mı? Ayrıca şu da var. İlk iki oyunda Humanlarla savaştı, doğru. Ancak Orcların ve İblislerin Azeroth'a akın etmesinin sebebi bir insandı: Medivh. Warcraft 2'den sonra orclar, Burning Legion'ın etkisinden kurtulmaya başlamıştı. Ama bu onlara çok fazla şeye malolmuştu. Şeytanların etkisinden kurtulan orclar, isteksiz, halsiz, sıkıntılı, güçsüz, pasif bir hale gelmişti. O kadar güçsüz düşmüştüler ki, Humanlar onlara saldırdığında hiç direnmediler. Bu isteksiz ve pasif Orcları Humanlar, kafeslere kapatmış ve üzerlerinde ego tatmini yapmıştı. Daha sonra tabii Thrall orcları birleştirmiş ve Burning Legion'a karşı Human'larla ittifak kurmuştu vs vs.. Zaten senin gibi ve Amiral Proudmoore gibi düşünenler yüzünden Horde vs Alliance kavgası tekrar patlak verdi WoW ile. Irkçı ve Faşist diyorlardı sanırım bunun için. Ya bana söyler misin, bu kadar önyargılı, bu kadar öfkeli, bu kadar benmerkezci yaklaşıyorsunuz olaya, peki "İyi" olmak bu mudur? İyi olmak insanlara bir sanş daha vermek, hatalarını affetmek, yardımsever davranmak, dış görünüşlerinden yargılamamak gibi şeyler değil midir? Hala horde kötü diyorsun aklım almıyor. Yahu "iyi ırk" demek için Orc'ların ne yapması, ne şekilde yaranması lazım Alliance'a? İyi ırk olmaları için barışçıl yaşamamaları ona buna saldırmaları, herkese karşı bencil ve önyargılı yaklaşmaları, for the light diyip iyi kalpli insanlara eziyet etmeleri, Despot ve faşist yönetimi desteklemeleri mi gerekli? Horde'lara iyi diyebilmemiz için bunları mı yapmaları gerekli illa? Warcraft 3 ve Frozen Throne'daki Orcların iyi olmasının asla ve asla WoW ile uzaktan yakından alakası yok. Orcların şamanistik inanca dönme teması WoW'dan çok önce düşünülmüş birşeydi. Hatta Warcraft Adventures adı altında oyun çıkcaktı Thrall hakkında.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Arkadaşlar. Bu iş klasik politik anlayışa dönüşmeye başladı. Şöyleki; sadece bir kaynaktan öğrenilenlerle "ben biliyorum"culuk yapıp fikir beyan ediyorsunuz. Sonrada herkes kendine göre haklıdır diyip sıvışmaya çalışıyorsunuz. Politik kargaşalar da gerçek hayatta bu şekilde oluşur zaten. O yüzden, Fikirlerinize saygı duyuyorum ama lütfen Horde un durumu hakkında fikir beyan etmek istiyorsanız sadece d&d bilginizle ya da sadece bir dergide okuduklarınız ile "bu doğru olan" anlayışı gütmeyin. said: Fefe, 04 Temmuz 2005 20:51 tarihinde demiş ki: Bakınız zaten normalde hiç kimseye göre kendi savunduğu inançlar kötü olamaz. Hitlere göre kendi kötü değildi ama Dünya'nın yarısına göre kötüydü. Hordelara göre tabiki Hordelar Kötü değildir ! Ama Druid'ün amacını düşünün savunduğu ilkeleri düşünün.Sonra Hordeların büyük Lordlarının amaçlarını düşünün... Dünya'nın yaratılışı hakkında... Şimdi; hiç kimse kendi inançlarını kötülemez diyorsun FAKAT: Ben World of Warcraft oyununda allience tarafında yer almama rağmen şunu söylüyorum ki Azeroth üzerindeki h Horde kötü değildir. Hatta son dönemdeki hükümdarların yanlış politikası sebebi ile Allience'ın bel kemiği olan Human'ların kötüleştiğini/yozlaştığını bile söyleyebilirim. bu sebeplede druid horde olamaz anlayışı yanlıştır. Burning Legion'un etkisinden neredeyse tamami ile kurtulan horde'da shamanistic kültür troll tauren ve orc'larda baskın iken diğer bir paganist din olan Druidliğin de yadırganıcak bir tarafı yoktur. Peki ben bunu söylerken dediğimin inandırıcılığı nereden geliyor diyecek olursanız; warcraft 1 den beri azeroth üzerinde yaşananları takip ederim. Warcraft 3 çıktığında oyun diğer bir çok oyuncu severi oynanışı ile cezbetmişken beni azerothtaki gelişmeler ile cezbetmişti. Çoğu pc oyuncusu canı sıkıldığında multiplayer w3 ve frozenthrone oynarken ben campaign leri tekrar tekrar oynayıp hikayeye daha fazla aşina olmaya gayret gösteriyordum. Tekrar tekrar warcraft'ın cg videolarını izliyordum. Warcraft serisinin türkçeye çevrilen ilk üçlemesini çok iyi biliyorum ve henüz çevrilmeyenleri de takip etmeye çalışıyorum. Uzun dönem yurtdışındaki azeroth (bakınız warcraft yada w3 demiyorum) fanlarının fikir alışverişlerini iyice dinledim ve blizzard'ın bir çok açıklamasını takip ettim. Level'ın fansitelerden ve Blizzard database'inden yorumlayıp türkçeleştirdiği warcraft tarihini de takip ediyorum. Bu yüzden beyan ettiğim görüşlerimin tersinde bir görüşün doğruluk payının bulunamayacağını sizi temenni edebilirim bu sebepler doğrultusunda sizden ricam lütfen her iki günde bir bu "horde kötüdür" tartışmasını yeniden başlatmayın. Aramaya inanın ve birşey söylemeden ya da sormadan önce o konu ve o konunun detayları hakkında daha önce neler denmiş öğrenin. Şu an resmen kendimi bilmişlik taslıyor gibi gördüğüm için biraz kötü hissediyorum ama saygı duyduğum ve sevdiğim bir eserin de sürekli yanlış yorumlanmasına daha fazla dayanamadım... bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır, bil de paylaşmak içindir. Ama cevapları başkalarından beklemeden önce kendi çabanız ile bulmaya çalışın. En azından aramaya inanın.... ...Üslubumu yanlış gören tüm dostlarımdan şimdiden özür diliyorum...[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Regalya Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Arkadaşlar cok guzel yazmiş hoş yazılar var. bi kaç eklenti yapmak isterim. Bildigim kadariyla tabi :> Oncelikle Night elf diye adlandirdigimiz elf kavminin Druidizm e donmesi Burnin legionun ilk gelişine dayanmakdadir Aslinda Nightelf diye birşey yokdu o donemde High born yani High elfler vardi lakin bu dangalak arkadaşlar aa magic buldum aha arcaine ne hoşmuş biraz daha kurcalayalım şunu mantıgı Burnin legionun dikkatini cekmiş ve Azeroth a getirmişdir çok haşin bi savaş başlamiştir elfler bi kaç kisma ayrilmişdir o dönemde şu açıdan Bir alllah tepenizden baksin emi ah işte yaptiniz büyüyü halt yediniz yapmioz lan biz deyip Druidzmi seçip kurtuluşu doga anada arayan kisim (Malfurion ve tayfası) güneşe sırtlarını dönen night elf kavmi Düşmanimiz çok güçlü bizde bu gücü öğrenip onlara karşı kullanalim bizde demon olalim güç de güç diyen kısım (Bakiniz illidan ve cehresi illidan da high elf idi lakin bu demon hunter işine çok kaptirdi delikanliyi bozmaz moduna girdi. demon hunterler kendilerini kör ederler diger duyularini kuvvetlendirip daha iyi savaşabilmek icin bide Hala arcaine sanatlarini kullanan highelfler sonradan illidan i lord belleyip Blood elfler olmuşlardir illidan gibi onlarda güç açıdır allahın açlari. Taurenler'le nightelfler opposite aggliment de de olsalar birbirlerine naturallerdir birbirlerine saygı duyarlar Druidizm de Ngiht elfleri geçmişlerdir doga anaya daha yakındırlar arch druid bilmemne bilmemne runetotem in cenarion circlede saglam bi yeri varmış malfurionla kankadirlar ne bilim sarhoş sahoş bu kadar gelior aklima.[signature][hline][Dreadlords] Regalya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Ayrıca Benden önce Bonecrusher'ın belirttiği herşeye katılıyorum ve arkasındayım...[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Regalya Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Bonecrusher çok hoş yazmişsin evet human mage Mediv asil denyolugu yapan Dreadlord Nazennul a yaw su Kil'Jaeden reis e bi iletsene söle söle durumlar var bi gelin gate açımmı babs moduna giren lavuk Ayrica Dalaran 2 kere yok edilmiştir 1. olarak burning legionun etkisindeki Orclar tarafından 2. olarak Kil'jaeden in kendisi tarafından[signature][hline][Dreadlords] Regalya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Rofl,regalya süper yazıosun aynen devam : ) Bu arada Medivh kötü değil bildiğim kadarıyla.Sargeras giriyor onun içine falan küçükken hatta bebekken hatta ve hatta doğmamışken.Sonradan Khadgar abimiz bu Sargerası öldürüyor falanda... Şimdi aklıma birşey takıldı.Karazhan kulesi WoW'da yok mu?Medvih orayı tamamen yıktı mı?[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Yok yıkılmadı. duruyor. wow'da açıkmı bilmiyorum ama gidilebiliyor....[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Karazhan kulesi dediğiniz Medivh's Tower mı? Warcraft 1'in haritası, Aynen WoW'da Storwind'e aktarılmış. Heveslenip gidip Medivh's Tower'ı görmek istedim. Ama ordaki kule, sıradan bir tower işte, kitaplarda anlatılan özellikler felan yok. Yıkılıp yenine başka birşey inşaa edilmiş sanıyorum çünkü küçücük birşey. ya da bilmediğim, es geçtiğim başka birşeyler var. İçi gnome dolmuş towerın :-P[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 orası tower of azura sanırım...gnomelerle dolan..eğer değilse Medvih's Tower diye bir yer varsa nerede?!?![signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Delyyyy Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 karazhan olması lazım bildiğim kadarıyla ama onun girişi kapalı şu an belki ilerde birşeyler düşünürler , bilemiyoruz bu arada bu kale nerede diyorsanız , deadwindpassde guneye gidin , zaten goruceksiniz gayet buyuk bir kale [signature][hline] [Bu mesaj Delyyyy tarafından 05 Temmuz 2005 03:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: dominic, 04 Temmuz 2005 23:47 tarihinde demiş ki: TAUREN SEHRINDE BIR DIKILI AGAC GORDUN MU?!!!1 NE SANIYORDUN SEN ADAMLAR ONLARI YEDI TABII!! lol çok sevdim bunu :D barrens da eskiden otlakmış sonra ot bitmiş taurenler barrens dan mulgore a göçmüş :P evet karazhan daki medivh in kulesi.kule tipik büyücü kulesi.sadece medivh ve uşakları ikametgah ediyor-du.kulenin içinde şu an ne var blizzard bilir, eskiden bildiğiniz düz büyücü kulesiydi.bi kaç atraksiyon var tabii de yani instancelık birşey yoktu ama tabii senaryonun devamı belli değil.şu an ne var hiçbir fikrim yok blizzard birşeyler koyabilir :). [spo1=medivh hakkında ufak spoiler]medivh e gelince medivh in yaptığı kötü davranışlar vücudunu zaman zaman devralan sargeras'a ait.yani sargeras yaptı.iyi olanları ise medivh yaptı diye özetleyebiliriz mümkün olduğunca az spoil ederek.spoilerda yazdım çünkü sargeras-medivh bağlantısını bilmeyen biri için bu kitabın sonunda öğrenilen birşey[/spo][signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Razien Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Laraken, 05 Temmuz 2005 00:23 tarihinde demiş ki: said: Engin2, 05 Temmuz 2005 00:18 tarihinde demiş ki: dwarfların büyüden nefret ettiğini daha ben yeni duydum ona bakarsanız undeadler ölü priestleri nasıl holy heal verebiliyo onlara holynin daha çok zarar vermesi lazım birde ölüyü nasıl healliyolar oda ayrı bir konu yeni mi duydun?masaüstü olayına hiç girmemişiz demekki. hangi sistem olursa olsun (bkz:d&d,forgotten realms,...) dwarf lar büyüden nefret ederler. diğer masaüstü oyunlarında değil warcraftta azerothda yeni duydum[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Fefe, 04 Temmuz 2005 20:51 tarihinde demiş ki: Bakınız zaten normalde hiç kimseye göre kendi savunduğu inançlar kötü olamaz. Hitlere göre kendi kötü değildi ama Dünya'nın yarısına göre kötüydü. Hordelara göre tabiki Hordelar Kötü değildir ! Ama Druid'ün amacını düşünün savunduğu ilkeleri düşünün.Sonra Hordeların büyük Lordlarının amaçlarını düşünün... Dünya'nın yaratılışı hakkında... hordelarin buyuk liderlerinin dusunceleri thrall = alliance a karsi sadece bir birlik olusturup savasi durdurmak . hatta ubrs deki blackhand orclari dal rend liderliginde thralli oldurup butun orclari eski vahsi hallerine dondurmek istiyor cairne [sanirim buydu tauren lideri] = cok hippi bir arkadas kendisi cicekler ot boceklerle dost olalim bize dokunani parcalariz zihniyetinde sadece ayrica elfler taurenlerle cok eskiden dosttular sylvannas ve forsakenlar = amaclari arthas ve emrindeki undeadleri yok etmek trollar = murloclarin gazabindan kurtulup thrall'a siginmislardir yok olmamak icin...[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 dal rend kılıcın adı ehe, elemanın adı rend blackhand. onlar daltonlar gibi adamlar ehe thrall ın aileyi (durotan) katledip ormana bırakıolar bebek thrallı.sonra thrallı maymunlar yetiştiriyor.şaka ehe.blackmoore diye bi insan evladı alıp gladyatör yapıyor thrallı. thrall ın amacı orcları tek bayrak altında toplamak(hehe), dünya barışı vs. ehe.gidip alliance a çakayım diye bir derdi yok şu burning legion hadiselerinden sonra.geçinip gidelim diyor.wow daki savaş da nereden çat diye fırladı anlamadım ehe o ten years have passed since the war hedesini öğrenmek lazım :D. troller baya ilginç ehe, herhalde kendi sonunu getiren warcraft ırkları arasında başı çekiyorlardır.oyun içi kitaplar var trollerin hikayesini anlatan.baya ilhinç sanırım booty bay deydiler. sylvanas boş intikamcı ve sonradan görme bi şahıs ehe.undead olduğumdan fazlasını yazmak istemiyorum aramız bozulmasın diye ehe. hunterların arcane kullanmasını bence huntera mana verenler açıklasın ehe ey blizzard duy sesimizi. çok hoş malzemesi var warcraft storyline ın.bi bitireyim şu kitapları, paylaşıcam sizlerle :D.[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Sam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 horde = kötü diye birşey yok ki. ancak undead'ler kötü sayılabilir belki, yayılmacı takılmaya başladılar diye biliyorum. arkanumon'un da karakter oynatmak için değil, wotf için ud açtığını görüyoruz yukarıda.. :-p babasıyla savaştı jaina sırf horde'ları kurtarmak için, ne oldu: "bu sadakati karşılığında evine sağ salim gitmesine izin verdiler" yazdı. lol.. bu mu yani, jaina bıraksaydı babası parçalasaydı onları oradaki bataklık ortasında bir ada yerine çok daha geniş alanlara sahip olurdu.. belli belli kişiler kötü işte, mesela grimtotem klanı var taurenlerde, başlarında ayraniç ana varmış. staghelm denyosu var night elf'lerde. (bu akşam raid düzenlemişler, biz yetişene kadar yoketmiş saldıranları odası iskelet doluydu ehe) varimathras var. böyle belli tipler bozmuş işleri anlaşılan..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 tabii ki wotf için undead açtım :P embrace the shadow, forza undead neyse de sylvanas ın buyruğu altında olmak eeöö neyse.sonra konuşalım ehe. jaina babasıyla savaşmadı, horde u hiç kurtarmadı.koskoca Güruh u bi ufak birlikle bağdaştırdın ya ne diyeyim ehe.admiral proudmore zaten hayvan geniş bi alana sahipti kendisi alyans tarafının en kral denizcisi + alyansların en sözü geçen ilk 5 adamından biri.SC de terranların birbirini yemesi gibi WC de de humanlar birbirini yiyor onla uğraştı tabii.neyse onu da sevmem zaten ehe. kötüler kimdir ? mesela varimathras demiş S.A.M. kardeş.aha böyle demon kılıklı herkes kötü bu warcraft evreninde.burning legion mensupları yani eradar ve nathrezimler ek olarak burning legion ın alt şubesi olan shadow council , shadow council e hizmet eden yalancı warchiefler bunlar kötü, pis hatta kaka.twisted netherından tut da outlands e kadar türlü karmaşa diyarlarında daha bi sürü kötü var.nokta şu: horde kötü değil.eskiden kötüymüş evet..doğru. bi de axedice kardeş demiş şeytan druid olur diye.neden olmasın warcraft da da? var mı bilmem de olursa hayır demem gerçi oyunlarda çizilen druid profillerinin pusulaları iyiyi gösteriyor.[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Sam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 yuh ufak bir birlik dediğin thrall, rexxar, vol'jin'in rahmetli pederi miydi neydi san'jin, bütün bunlar çarpıştı yahu. bir cairne eksikti yani o senaryoda.. zaten demon kötü olmayacak da kim kötü olacak, önemli olan iyilerin arasına karışmış kötüleri ayırt etmek. taurenler uzaktan aaa iyi hepsi hoş gibi gözüküyor lakin koca bir grimtotem klanı var iran'daki molla takımı gibi, başkanın iyiniyetli olmasıyla bitmiyor olay..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… n3mrut Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Ya arkadaşlar hordlar ıcın demıorum yanı kotu bı taraf olmadıgının farkındayım sadece 1 taraf daha diplomatik bi yol çizerken dier taraf birazdaha kaba sert bı yolda gıdıor hepsı bu yani en azından denilecek max eleştri bu olabılır belkı ama bu UNDEAD ler yani bunlar hord geneli ilede anlaşamayan bı ırk rept leri bile bok başlıo oyunda.Yaratmayı deil yoketmeği bellemişler ? bu ırk biraz kötülüğe dönükmü bılgı verebılırmısınız ? [Bu mesaj n3mrut tarafından 05 Temmuz 2005 07:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… neverhood Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 [Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 07:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Aranızda Warcraft ile DnD'yi bir araya getirirp kaşılaştırma yapmak isteyenler var.O arkadaşların warcraft'ın masaüstü settinglerinin pdflerini indirmelirini istiyorum.O zaman bile bildiğimiz Fr & Dl ve bilimum DnD dünyasından farklı olduğunu görürler. Ki bişey daha dikkatimi çekti çoğu kişi WoW Paladinini bilmiyor.WoW'da paladinler DnD'den farklıdır.Işık(light) dediklerin bir inanca taparlar.Tanrı inancı yoktur onlarda. Burda ışık ise saf iyilik olarak görülür.Ayrıca WoW'da öyle zaten çok fazla tanrı diyebilceğin kişi yok.Cidden aşmış adamlar, titanlar var, dragonlar var.Hatta 1 sonraki roundda ne olcağını bilen istediği adama 3 kere zar attırıp istediğini seçen dragon bile var.Süper güçdeler ama arada cidden tanrı olanlar "elune" falan gibi abla ve abilerimiz.Bi de aspectler var ama onlara tanrı diyebilir miyiz bilmiyom.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro Mirekis lvl51 Orc Shaman -Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… neverhood Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 illidan isimli bir manyak, bu lake of eternity nin sularını alıp mount hyjal civarına atmıştır ve oldu sana well of eternity bunun için nightelf toplumu tarafından 10bin yıl boyunca hapis yemiştir (müebbet abi) bu sırada druidler (MALFURION DAHIL) , yeşil dragon filosu ile anlaşma yapıp ruhsal dengeyi sağlamak için hibernationa (derin uyku)ya yatmıştır well of eternitynin üstünde de "nordrassil" olarak bilinen "the world tree" dikilmiştir ki piyasa kendine gelsin zoomumuz doğuya gidiyo insan krallıkları ve troller arasında inanılmaz savaşlar var bu doğuya sürülen şu anda çoğumuzun "high elf" olarak bildiği eski arkainmanlar (lakin bunlar aşırı arcane kullanımının getirdiği zararın farkında dozajı ayarlamaya çalışan adamlar) insanların arasından seçilmişlere bir takım büyüleri öğretirler - tam olarak 100 tane insana yüz... bu yüz insan (100) daha sonra diğer jenerasyona aktarırlar bildiklerini (hatta sonra bir takım elfler insanlar arasından sorceryye en yatkın olanın jaina olduğunu söyleyeceklerdir) neyse bir takım savaşlardan sonra humanlar (insanlar) trolleri alırlar ve troller kabile köy topluluk halinde yaşamaya mahkum olurlar, insanlar krallıklarını pekiştirirler 7 krallık - 7 insan krallığı dalaran diye bir şehir vardır bu insan büyücülerin toplandığı burdan burning legion ufak ufak akıyordur ama high elflerin krallığından gelen kadim büyücler bunları kontrol altına alıyordur her şey kral burning legionın ajanları dünyaya akıyor lan?!?! nereye kral?!?! ama her şey kontrol altında WE HAVE TOTAL CONTROL ON ALL THE NUCLEAR WARHEADS OVER THE WORLD hesabı neyse bu high-elfler (a.k.a quel'thalas çılar) dalaranın magocratları (wizard-lordlar)nı uyarırlar derler ki: "kanka, sen büyü kullandıkça Burning Legion bu dünyaya akacak yol bulacaktır, arcane : Burning Legionın akışı" ve onlara Kalimdor'un tarihini öğretirler ve Guardians of Tirisfal kurulur ve hikayemizin ana karakterlerinden biri İYİ: AEGWYNN (Guardian of Tirisfal) bu aegwynn (capsle iyi yazdım, çünkü iyi Blizzard'ın betimlemesine göre), guardiandır, sağda solda gider loose demonlara takar kafayı, gömer, çizer, böler neyse bu aegwynn demonların peşinden Northrende gider, takip eder hop onu keser hop onu böler (bu kestikleri de ZUUZUZUZUZUZUZcu tayfa için her biri en az Kazzak kadar kadim demonlar) dragonların da yardımıyla son demonu kestiği zaman kadim bir gölge kadim bir demon bununla karşılaşır o da ne? SARGERAS vs AEGWYNN gene zuzuzucu tayfa için level?? vs level 500 diyelim ve aegwynn sargerası yener level 500 slays level?? aegwynns frostbolt crits Sargeras for 1500000 Sargeras dies hesabı ama işin özü bu kadar basit değildir SARGERAS = her ne kadar hikayenin başında iyi, nötral bir titan olsa da WoW evreninde marjlarda, sebepsiz kötülüğü temsil eden bir karakterdir AeGWYNN = insanların zayıflıklarına sahip, kudretli bir insan büyücüdr ve aegwynn sargeras'ı yendiğini düşünsün, sargerasın ruhu aegwynnin bedenine yerleşir, uygun zamanı bekler... hikayemiz devam edecek Bu Entrynin özü: SARGERAS = Çok kötü İnsanlar = Politika, Sargeras ve Burning Lejyona karşı göreli iyi, lakin egoları son noktada kötü olarak tanımlanacak işlere yol açıyor Quel'thalas = High Elfler, insanlara büyüyü öğretmişler, bilgeler lakin büyüyü insanlara öğreterek son raddede "kötü" olan bir olaya yol açmışlar; geçmişlerinden ders almış, iyi karakterler, lejyonun gelmesini istemiyorlar, lakin bütün "insanımsı" ırklar gibi ilerde kötü bir şeye yolaçacak bir hadise yapıyorlar devam edecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Ractamainus, 04 Temmuz 2005 21:19 tarihinde demiş ki: ohoo yanlışlık üstüne yanlışlık. - horde kötü diye bir şey yok zaten. - ayrıca druid iyi olmalı diye birşeyde yok. evil druid vardır. dnd 3rd edition player's handbook'ta da basit bir tanımı yapılmaktadır. - evil priestde vardır. kötü tanrının rahibinin iyi olacağını beklemessin di mi? - kötü paladin'de vardır. bkz. fallen paladin = blackguard (dnd dm's guide) - herşeyden önce ilk maddeye dikkat ediniz. eet dediin gibi en azından fallen sıfatı war.blöp die paladin denmio.[signature][hline]Aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 warcraft dünyası ile gidip dnd'yi karşılaştırmak çok doğru değil. bunun üzerinde de durmak istemiyorum ama öyle bi zorladınızki yahu. "fallen" paladin ibaresi üzerinde durmayı pek bi sevdiniz ama "blackguard" nedir diyen olmadı? eğer dnd'de evil paladin var mı derseniz "evet" derim... o "evet"ide "dnd dm's guide - prestige classes" bölümüne dayandırırım. okursanızda zaten paladin özellikleri taşıdığını, sadece holy değilde tam zıttı olan unholy güçleri olduğunu görürsünüz. op paladin değil demeye devam edin siz... isme takıldı bunlarda... dnd'den çok örnek vermeyi seviyodunuz o yüzden yazmıştım onu da. neyse yahu onu geçtimde cidden druid neden shaman'a nerf istemiyo; evil'lar yeşil olup elf kampında orc avlarken?[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sonraki 4.sayfa (Toplam 10 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: neverhood, 05 Temmuz 2005 01:05 tarihinde demiş ki: hani öyle ilk başlangıç demosunda müziği duyup canavarı görüp "lan horde kötü baksana hem derileri yeşil hem de koca koca silahlar kullanıyorlar kötü ya bunlar" diyorsunuz ya? demeyin... ha ha. tuttum bu lafı. :) said: caps desteğiyle racona gitmeyelim burası yeri değil yalnız bu lafı dedikten sonra caps açık yazman olmamıiş ;) @Dunedain 1. ve 2. Dünya savaşları hakkında bahsetmeme boş demişsin. Yanlış anladığın için böyle bir yorum yaptığını düşünüyorum. Bazıları Horde vs Alliance savaşının illa iyi-kötü savaşı olması gerektiğini düşünüyor. Dünya Savaşlarından örnek vermemin nedeni ise, savaşların illa iyi kötü gibi tanımlamalarının üzerinde kurulmamış olmasını anlatmak için. Horde kötü, Alliance ise kötülüğü yoketmeye çalışan iyi taraf, Horde vs Alliance ise iyi kötü savaşı.. değil. Mutlaka da bir tarafın iyi, diğer tarafın kötü olması gerekmez. Savaş, farklı görüşler, anlaşmazlıklar sonucu da çıkabilir. Orc'ları suçlamak için şimdi de pişmanlık duymadılar, yaptıklarını ödemediler gibi yorumlara başlamışsın. Şimdi birincisi, Night Elf'ler de, Burning Legion'a karşı ittifak kuran Orc ve Human birliklerine gözlerini kapatıp saldırmadılar mı? Sırf kendi ormanlarına girdiler diye birçok kişiyi katletmedi mi? Peki sonra çıkıp "ya affedersiniz, size saldırdık ama.. buyrun tazminat parası verelim" gibi şeyler söyledi mi? Yoo. Pişkin pişkin hayatlarına devam ettiler. İkincisi, Orc kendi pisliklerini temizlemek için Human'larla birlik olup gidip Burning Legion'un istilasını engellemedi mi? World Tree'yi korumadı mı? Burning Legion'un hala etkisinde olan Orc'lara savaş açmadı mı? Ancak bunlara rağmen Humanlara yaranamadı, hala "yaptıklarını ödemediler" deniyor. Peki daha ne yapmaları gerekiyor? Her orc kendisini kaynar suya atıp haşlasın mı? Ayrıca şu da var. İlk iki oyunda Humanlarla savaştı, doğru. Ancak Orcların ve İblislerin Azeroth'a akın etmesinin sebebi bir insandı: Medivh. Warcraft 2'den sonra orclar, Burning Legion'ın etkisinden kurtulmaya başlamıştı. Ama bu onlara çok fazla şeye malolmuştu. Şeytanların etkisinden kurtulan orclar, isteksiz, halsiz, sıkıntılı, güçsüz, pasif bir hale gelmişti. O kadar güçsüz düşmüştüler ki, Humanlar onlara saldırdığında hiç direnmediler. Bu isteksiz ve pasif Orcları Humanlar, kafeslere kapatmış ve üzerlerinde ego tatmini yapmıştı. Daha sonra tabii Thrall orcları birleştirmiş ve Burning Legion'a karşı Human'larla ittifak kurmuştu vs vs.. Zaten senin gibi ve Amiral Proudmoore gibi düşünenler yüzünden Horde vs Alliance kavgası tekrar patlak verdi WoW ile. Irkçı ve Faşist diyorlardı sanırım bunun için. Ya bana söyler misin, bu kadar önyargılı, bu kadar öfkeli, bu kadar benmerkezci yaklaşıyorsunuz olaya, peki "İyi" olmak bu mudur? İyi olmak insanlara bir sanş daha vermek, hatalarını affetmek, yardımsever davranmak, dış görünüşlerinden yargılamamak gibi şeyler değil midir? Hala horde kötü diyorsun aklım almıyor. Yahu "iyi ırk" demek için Orc'ların ne yapması, ne şekilde yaranması lazım Alliance'a? İyi ırk olmaları için barışçıl yaşamamaları ona buna saldırmaları, herkese karşı bencil ve önyargılı yaklaşmaları, for the light diyip iyi kalpli insanlara eziyet etmeleri, Despot ve faşist yönetimi desteklemeleri mi gerekli? Horde'lara iyi diyebilmemiz için bunları mı yapmaları gerekli illa? Warcraft 3 ve Frozen Throne'daki Orcların iyi olmasının asla ve asla WoW ile uzaktan yakından alakası yok. Orcların şamanistik inanca dönme teması WoW'dan çok önce düşünülmüş birşeydi. Hatta Warcraft Adventures adı altında oyun çıkcaktı Thrall hakkında.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Arkadaşlar. Bu iş klasik politik anlayışa dönüşmeye başladı. Şöyleki; sadece bir kaynaktan öğrenilenlerle "ben biliyorum"culuk yapıp fikir beyan ediyorsunuz. Sonrada herkes kendine göre haklıdır diyip sıvışmaya çalışıyorsunuz. Politik kargaşalar da gerçek hayatta bu şekilde oluşur zaten. O yüzden, Fikirlerinize saygı duyuyorum ama lütfen Horde un durumu hakkında fikir beyan etmek istiyorsanız sadece d&d bilginizle ya da sadece bir dergide okuduklarınız ile "bu doğru olan" anlayışı gütmeyin. said: Fefe, 04 Temmuz 2005 20:51 tarihinde demiş ki: Bakınız zaten normalde hiç kimseye göre kendi savunduğu inançlar kötü olamaz. Hitlere göre kendi kötü değildi ama Dünya'nın yarısına göre kötüydü. Hordelara göre tabiki Hordelar Kötü değildir ! Ama Druid'ün amacını düşünün savunduğu ilkeleri düşünün.Sonra Hordeların büyük Lordlarının amaçlarını düşünün... Dünya'nın yaratılışı hakkında... Şimdi; hiç kimse kendi inançlarını kötülemez diyorsun FAKAT: Ben World of Warcraft oyununda allience tarafında yer almama rağmen şunu söylüyorum ki Azeroth üzerindeki h Horde kötü değildir. Hatta son dönemdeki hükümdarların yanlış politikası sebebi ile Allience'ın bel kemiği olan Human'ların kötüleştiğini/yozlaştığını bile söyleyebilirim. bu sebeplede druid horde olamaz anlayışı yanlıştır. Burning Legion'un etkisinden neredeyse tamami ile kurtulan horde'da shamanistic kültür troll tauren ve orc'larda baskın iken diğer bir paganist din olan Druidliğin de yadırganıcak bir tarafı yoktur. Peki ben bunu söylerken dediğimin inandırıcılığı nereden geliyor diyecek olursanız; warcraft 1 den beri azeroth üzerinde yaşananları takip ederim. Warcraft 3 çıktığında oyun diğer bir çok oyuncu severi oynanışı ile cezbetmişken beni azerothtaki gelişmeler ile cezbetmişti. Çoğu pc oyuncusu canı sıkıldığında multiplayer w3 ve frozenthrone oynarken ben campaign leri tekrar tekrar oynayıp hikayeye daha fazla aşina olmaya gayret gösteriyordum. Tekrar tekrar warcraft'ın cg videolarını izliyordum. Warcraft serisinin türkçeye çevrilen ilk üçlemesini çok iyi biliyorum ve henüz çevrilmeyenleri de takip etmeye çalışıyorum. Uzun dönem yurtdışındaki azeroth (bakınız warcraft yada w3 demiyorum) fanlarının fikir alışverişlerini iyice dinledim ve blizzard'ın bir çok açıklamasını takip ettim. Level'ın fansitelerden ve Blizzard database'inden yorumlayıp türkçeleştirdiği warcraft tarihini de takip ediyorum. Bu yüzden beyan ettiğim görüşlerimin tersinde bir görüşün doğruluk payının bulunamayacağını sizi temenni edebilirim bu sebepler doğrultusunda sizden ricam lütfen her iki günde bir bu "horde kötüdür" tartışmasını yeniden başlatmayın. Aramaya inanın ve birşey söylemeden ya da sormadan önce o konu ve o konunun detayları hakkında daha önce neler denmiş öğrenin. Şu an resmen kendimi bilmişlik taslıyor gibi gördüğüm için biraz kötü hissediyorum ama saygı duyduğum ve sevdiğim bir eserin de sürekli yanlış yorumlanmasına daha fazla dayanamadım... bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır, bil de paylaşmak içindir. Ama cevapları başkalarından beklemeden önce kendi çabanız ile bulmaya çalışın. En azından aramaya inanın.... ...Üslubumu yanlış gören tüm dostlarımdan şimdiden özür diliyorum...[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Arkadaşlar cok guzel yazmiş hoş yazılar var. bi kaç eklenti yapmak isterim. Bildigim kadariyla tabi :> Oncelikle Night elf diye adlandirdigimiz elf kavminin Druidizm e donmesi Burnin legionun ilk gelişine dayanmakdadir Aslinda Nightelf diye birşey yokdu o donemde High born yani High elfler vardi lakin bu dangalak arkadaşlar aa magic buldum aha arcaine ne hoşmuş biraz daha kurcalayalım şunu mantıgı Burnin legionun dikkatini cekmiş ve Azeroth a getirmişdir çok haşin bi savaş başlamiştir elfler bi kaç kisma ayrilmişdir o dönemde şu açıdan Bir alllah tepenizden baksin emi ah işte yaptiniz büyüyü halt yediniz yapmioz lan biz deyip Druidzmi seçip kurtuluşu doga anada arayan kisim (Malfurion ve tayfası) güneşe sırtlarını dönen night elf kavmi Düşmanimiz çok güçlü bizde bu gücü öğrenip onlara karşı kullanalim bizde demon olalim güç de güç diyen kısım (Bakiniz illidan ve cehresi illidan da high elf idi lakin bu demon hunter işine çok kaptirdi delikanliyi bozmaz moduna girdi. demon hunterler kendilerini kör ederler diger duyularini kuvvetlendirip daha iyi savaşabilmek icin bide Hala arcaine sanatlarini kullanan highelfler sonradan illidan i lord belleyip Blood elfler olmuşlardir illidan gibi onlarda güç açıdır allahın açlari. Taurenler'le nightelfler opposite aggliment de de olsalar birbirlerine naturallerdir birbirlerine saygı duyarlar Druidizm de Ngiht elfleri geçmişlerdir doga anaya daha yakındırlar arch druid bilmemne bilmemne runetotem in cenarion circlede saglam bi yeri varmış malfurionla kankadirlar ne bilim sarhoş sahoş bu kadar gelior aklima.[signature][hline][Dreadlords] Regalya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Ayrıca Benden önce Bonecrusher'ın belirttiği herşeye katılıyorum ve arkasındayım...[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Bonecrusher çok hoş yazmişsin evet human mage Mediv asil denyolugu yapan Dreadlord Nazennul a yaw su Kil'Jaeden reis e bi iletsene söle söle durumlar var bi gelin gate açımmı babs moduna giren lavuk Ayrica Dalaran 2 kere yok edilmiştir 1. olarak burning legionun etkisindeki Orclar tarafından 2. olarak Kil'jaeden in kendisi tarafından[signature][hline][Dreadlords] Regalya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Rofl,regalya süper yazıosun aynen devam : ) Bu arada Medivh kötü değil bildiğim kadarıyla.Sargeras giriyor onun içine falan küçükken hatta bebekken hatta ve hatta doğmamışken.Sonradan Khadgar abimiz bu Sargerası öldürüyor falanda... Şimdi aklıma birşey takıldı.Karazhan kulesi WoW'da yok mu?Medvih orayı tamamen yıktı mı?[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Yok yıkılmadı. duruyor. wow'da açıkmı bilmiyorum ama gidilebiliyor....[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Karazhan kulesi dediğiniz Medivh's Tower mı? Warcraft 1'in haritası, Aynen WoW'da Storwind'e aktarılmış. Heveslenip gidip Medivh's Tower'ı görmek istedim. Ama ordaki kule, sıradan bir tower işte, kitaplarda anlatılan özellikler felan yok. Yıkılıp yenine başka birşey inşaa edilmiş sanıyorum çünkü küçücük birşey. ya da bilmediğim, es geçtiğim başka birşeyler var. İçi gnome dolmuş towerın :-P[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 orası tower of azura sanırım...gnomelerle dolan..eğer değilse Medvih's Tower diye bir yer varsa nerede?!?![signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delyyyy Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 karazhan olması lazım bildiğim kadarıyla ama onun girişi kapalı şu an belki ilerde birşeyler düşünürler , bilemiyoruz bu arada bu kale nerede diyorsanız , deadwindpassde guneye gidin , zaten goruceksiniz gayet buyuk bir kale [signature][hline] [Bu mesaj Delyyyy tarafından 05 Temmuz 2005 03:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: dominic, 04 Temmuz 2005 23:47 tarihinde demiş ki: TAUREN SEHRINDE BIR DIKILI AGAC GORDUN MU?!!!1 NE SANIYORDUN SEN ADAMLAR ONLARI YEDI TABII!! lol çok sevdim bunu :D barrens da eskiden otlakmış sonra ot bitmiş taurenler barrens dan mulgore a göçmüş :P evet karazhan daki medivh in kulesi.kule tipik büyücü kulesi.sadece medivh ve uşakları ikametgah ediyor-du.kulenin içinde şu an ne var blizzard bilir, eskiden bildiğiniz düz büyücü kulesiydi.bi kaç atraksiyon var tabii de yani instancelık birşey yoktu ama tabii senaryonun devamı belli değil.şu an ne var hiçbir fikrim yok blizzard birşeyler koyabilir :). [spo1=medivh hakkında ufak spoiler]medivh e gelince medivh in yaptığı kötü davranışlar vücudunu zaman zaman devralan sargeras'a ait.yani sargeras yaptı.iyi olanları ise medivh yaptı diye özetleyebiliriz mümkün olduğunca az spoil ederek.spoilerda yazdım çünkü sargeras-medivh bağlantısını bilmeyen biri için bu kitabın sonunda öğrenilen birşey[/spo][signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Laraken, 05 Temmuz 2005 00:23 tarihinde demiş ki: said: Engin2, 05 Temmuz 2005 00:18 tarihinde demiş ki: dwarfların büyüden nefret ettiğini daha ben yeni duydum ona bakarsanız undeadler ölü priestleri nasıl holy heal verebiliyo onlara holynin daha çok zarar vermesi lazım birde ölüyü nasıl healliyolar oda ayrı bir konu yeni mi duydun?masaüstü olayına hiç girmemişiz demekki. hangi sistem olursa olsun (bkz:d&d,forgotten realms,...) dwarf lar büyüden nefret ederler. diğer masaüstü oyunlarında değil warcraftta azerothda yeni duydum[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Fefe, 04 Temmuz 2005 20:51 tarihinde demiş ki: Bakınız zaten normalde hiç kimseye göre kendi savunduğu inançlar kötü olamaz. Hitlere göre kendi kötü değildi ama Dünya'nın yarısına göre kötüydü. Hordelara göre tabiki Hordelar Kötü değildir ! Ama Druid'ün amacını düşünün savunduğu ilkeleri düşünün.Sonra Hordeların büyük Lordlarının amaçlarını düşünün... Dünya'nın yaratılışı hakkında... hordelarin buyuk liderlerinin dusunceleri thrall = alliance a karsi sadece bir birlik olusturup savasi durdurmak . hatta ubrs deki blackhand orclari dal rend liderliginde thralli oldurup butun orclari eski vahsi hallerine dondurmek istiyor cairne [sanirim buydu tauren lideri] = cok hippi bir arkadas kendisi cicekler ot boceklerle dost olalim bize dokunani parcalariz zihniyetinde sadece ayrica elfler taurenlerle cok eskiden dosttular sylvannas ve forsakenlar = amaclari arthas ve emrindeki undeadleri yok etmek trollar = murloclarin gazabindan kurtulup thrall'a siginmislardir yok olmamak icin...[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 dal rend kılıcın adı ehe, elemanın adı rend blackhand. onlar daltonlar gibi adamlar ehe thrall ın aileyi (durotan) katledip ormana bırakıolar bebek thrallı.sonra thrallı maymunlar yetiştiriyor.şaka ehe.blackmoore diye bi insan evladı alıp gladyatör yapıyor thrallı. thrall ın amacı orcları tek bayrak altında toplamak(hehe), dünya barışı vs. ehe.gidip alliance a çakayım diye bir derdi yok şu burning legion hadiselerinden sonra.geçinip gidelim diyor.wow daki savaş da nereden çat diye fırladı anlamadım ehe o ten years have passed since the war hedesini öğrenmek lazım :D. troller baya ilginç ehe, herhalde kendi sonunu getiren warcraft ırkları arasında başı çekiyorlardır.oyun içi kitaplar var trollerin hikayesini anlatan.baya ilhinç sanırım booty bay deydiler. sylvanas boş intikamcı ve sonradan görme bi şahıs ehe.undead olduğumdan fazlasını yazmak istemiyorum aramız bozulmasın diye ehe. hunterların arcane kullanmasını bence huntera mana verenler açıklasın ehe ey blizzard duy sesimizi. çok hoş malzemesi var warcraft storyline ın.bi bitireyim şu kitapları, paylaşıcam sizlerle :D.[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 horde = kötü diye birşey yok ki. ancak undead'ler kötü sayılabilir belki, yayılmacı takılmaya başladılar diye biliyorum. arkanumon'un da karakter oynatmak için değil, wotf için ud açtığını görüyoruz yukarıda.. :-p babasıyla savaştı jaina sırf horde'ları kurtarmak için, ne oldu: "bu sadakati karşılığında evine sağ salim gitmesine izin verdiler" yazdı. lol.. bu mu yani, jaina bıraksaydı babası parçalasaydı onları oradaki bataklık ortasında bir ada yerine çok daha geniş alanlara sahip olurdu.. belli belli kişiler kötü işte, mesela grimtotem klanı var taurenlerde, başlarında ayraniç ana varmış. staghelm denyosu var night elf'lerde. (bu akşam raid düzenlemişler, biz yetişene kadar yoketmiş saldıranları odası iskelet doluydu ehe) varimathras var. böyle belli tipler bozmuş işleri anlaşılan..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 tabii ki wotf için undead açtım :P embrace the shadow, forza undead neyse de sylvanas ın buyruğu altında olmak eeöö neyse.sonra konuşalım ehe. jaina babasıyla savaşmadı, horde u hiç kurtarmadı.koskoca Güruh u bi ufak birlikle bağdaştırdın ya ne diyeyim ehe.admiral proudmore zaten hayvan geniş bi alana sahipti kendisi alyans tarafının en kral denizcisi + alyansların en sözü geçen ilk 5 adamından biri.SC de terranların birbirini yemesi gibi WC de de humanlar birbirini yiyor onla uğraştı tabii.neyse onu da sevmem zaten ehe. kötüler kimdir ? mesela varimathras demiş S.A.M. kardeş.aha böyle demon kılıklı herkes kötü bu warcraft evreninde.burning legion mensupları yani eradar ve nathrezimler ek olarak burning legion ın alt şubesi olan shadow council , shadow council e hizmet eden yalancı warchiefler bunlar kötü, pis hatta kaka.twisted netherından tut da outlands e kadar türlü karmaşa diyarlarında daha bi sürü kötü var.nokta şu: horde kötü değil.eskiden kötüymüş evet..doğru. bi de axedice kardeş demiş şeytan druid olur diye.neden olmasın warcraft da da? var mı bilmem de olursa hayır demem gerçi oyunlarda çizilen druid profillerinin pusulaları iyiyi gösteriyor.[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 yuh ufak bir birlik dediğin thrall, rexxar, vol'jin'in rahmetli pederi miydi neydi san'jin, bütün bunlar çarpıştı yahu. bir cairne eksikti yani o senaryoda.. zaten demon kötü olmayacak da kim kötü olacak, önemli olan iyilerin arasına karışmış kötüleri ayırt etmek. taurenler uzaktan aaa iyi hepsi hoş gibi gözüküyor lakin koca bir grimtotem klanı var iran'daki molla takımı gibi, başkanın iyiniyetli olmasıyla bitmiyor olay..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
n3mrut Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Ya arkadaşlar hordlar ıcın demıorum yanı kotu bı taraf olmadıgının farkındayım sadece 1 taraf daha diplomatik bi yol çizerken dier taraf birazdaha kaba sert bı yolda gıdıor hepsı bu yani en azından denilecek max eleştri bu olabılır belkı ama bu UNDEAD ler yani bunlar hord geneli ilede anlaşamayan bı ırk rept leri bile bok başlıo oyunda.Yaratmayı deil yoketmeği bellemişler ? bu ırk biraz kötülüğe dönükmü bılgı verebılırmısınız ? [Bu mesaj n3mrut tarafından 05 Temmuz 2005 07:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neverhood Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 [Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 07:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Aranızda Warcraft ile DnD'yi bir araya getirirp kaşılaştırma yapmak isteyenler var.O arkadaşların warcraft'ın masaüstü settinglerinin pdflerini indirmelirini istiyorum.O zaman bile bildiğimiz Fr & Dl ve bilimum DnD dünyasından farklı olduğunu görürler. Ki bişey daha dikkatimi çekti çoğu kişi WoW Paladinini bilmiyor.WoW'da paladinler DnD'den farklıdır.Işık(light) dediklerin bir inanca taparlar.Tanrı inancı yoktur onlarda. Burda ışık ise saf iyilik olarak görülür.Ayrıca WoW'da öyle zaten çok fazla tanrı diyebilceğin kişi yok.Cidden aşmış adamlar, titanlar var, dragonlar var.Hatta 1 sonraki roundda ne olcağını bilen istediği adama 3 kere zar attırıp istediğini seçen dragon bile var.Süper güçdeler ama arada cidden tanrı olanlar "elune" falan gibi abla ve abilerimiz.Bi de aspectler var ama onlara tanrı diyebilir miyiz bilmiyom.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro Mirekis lvl51 Orc Shaman -Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neverhood Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 illidan isimli bir manyak, bu lake of eternity nin sularını alıp mount hyjal civarına atmıştır ve oldu sana well of eternity bunun için nightelf toplumu tarafından 10bin yıl boyunca hapis yemiştir (müebbet abi) bu sırada druidler (MALFURION DAHIL) , yeşil dragon filosu ile anlaşma yapıp ruhsal dengeyi sağlamak için hibernationa (derin uyku)ya yatmıştır well of eternitynin üstünde de "nordrassil" olarak bilinen "the world tree" dikilmiştir ki piyasa kendine gelsin zoomumuz doğuya gidiyo insan krallıkları ve troller arasında inanılmaz savaşlar var bu doğuya sürülen şu anda çoğumuzun "high elf" olarak bildiği eski arkainmanlar (lakin bunlar aşırı arcane kullanımının getirdiği zararın farkında dozajı ayarlamaya çalışan adamlar) insanların arasından seçilmişlere bir takım büyüleri öğretirler - tam olarak 100 tane insana yüz... bu yüz insan (100) daha sonra diğer jenerasyona aktarırlar bildiklerini (hatta sonra bir takım elfler insanlar arasından sorceryye en yatkın olanın jaina olduğunu söyleyeceklerdir) neyse bir takım savaşlardan sonra humanlar (insanlar) trolleri alırlar ve troller kabile köy topluluk halinde yaşamaya mahkum olurlar, insanlar krallıklarını pekiştirirler 7 krallık - 7 insan krallığı dalaran diye bir şehir vardır bu insan büyücülerin toplandığı burdan burning legion ufak ufak akıyordur ama high elflerin krallığından gelen kadim büyücler bunları kontrol altına alıyordur her şey kral burning legionın ajanları dünyaya akıyor lan?!?! nereye kral?!?! ama her şey kontrol altında WE HAVE TOTAL CONTROL ON ALL THE NUCLEAR WARHEADS OVER THE WORLD hesabı neyse bu high-elfler (a.k.a quel'thalas çılar) dalaranın magocratları (wizard-lordlar)nı uyarırlar derler ki: "kanka, sen büyü kullandıkça Burning Legion bu dünyaya akacak yol bulacaktır, arcane : Burning Legionın akışı" ve onlara Kalimdor'un tarihini öğretirler ve Guardians of Tirisfal kurulur ve hikayemizin ana karakterlerinden biri İYİ: AEGWYNN (Guardian of Tirisfal) bu aegwynn (capsle iyi yazdım, çünkü iyi Blizzard'ın betimlemesine göre), guardiandır, sağda solda gider loose demonlara takar kafayı, gömer, çizer, böler neyse bu aegwynn demonların peşinden Northrende gider, takip eder hop onu keser hop onu böler (bu kestikleri de ZUUZUZUZUZUZUZcu tayfa için her biri en az Kazzak kadar kadim demonlar) dragonların da yardımıyla son demonu kestiği zaman kadim bir gölge kadim bir demon bununla karşılaşır o da ne? SARGERAS vs AEGWYNN gene zuzuzucu tayfa için level?? vs level 500 diyelim ve aegwynn sargerası yener level 500 slays level?? aegwynns frostbolt crits Sargeras for 1500000 Sargeras dies hesabı ama işin özü bu kadar basit değildir SARGERAS = her ne kadar hikayenin başında iyi, nötral bir titan olsa da WoW evreninde marjlarda, sebepsiz kötülüğü temsil eden bir karakterdir AeGWYNN = insanların zayıflıklarına sahip, kudretli bir insan büyücüdr ve aegwynn sargeras'ı yendiğini düşünsün, sargerasın ruhu aegwynnin bedenine yerleşir, uygun zamanı bekler... hikayemiz devam edecek Bu Entrynin özü: SARGERAS = Çok kötü İnsanlar = Politika, Sargeras ve Burning Lejyona karşı göreli iyi, lakin egoları son noktada kötü olarak tanımlanacak işlere yol açıyor Quel'thalas = High Elfler, insanlara büyüyü öğretmişler, bilgeler lakin büyüyü insanlara öğreterek son raddede "kötü" olan bir olaya yol açmışlar; geçmişlerinden ders almış, iyi karakterler, lejyonun gelmesini istemiyorlar, lakin bütün "insanımsı" ırklar gibi ilerde kötü bir şeye yolaçacak bir hadise yapıyorlar devam edecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Ractamainus, 04 Temmuz 2005 21:19 tarihinde demiş ki: ohoo yanlışlık üstüne yanlışlık. - horde kötü diye bir şey yok zaten. - ayrıca druid iyi olmalı diye birşeyde yok. evil druid vardır. dnd 3rd edition player's handbook'ta da basit bir tanımı yapılmaktadır. - evil priestde vardır. kötü tanrının rahibinin iyi olacağını beklemessin di mi? - kötü paladin'de vardır. bkz. fallen paladin = blackguard (dnd dm's guide) - herşeyden önce ilk maddeye dikkat ediniz. eet dediin gibi en azından fallen sıfatı war.blöp die paladin denmio.[signature][hline]Aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 warcraft dünyası ile gidip dnd'yi karşılaştırmak çok doğru değil. bunun üzerinde de durmak istemiyorum ama öyle bi zorladınızki yahu. "fallen" paladin ibaresi üzerinde durmayı pek bi sevdiniz ama "blackguard" nedir diyen olmadı? eğer dnd'de evil paladin var mı derseniz "evet" derim... o "evet"ide "dnd dm's guide - prestige classes" bölümüne dayandırırım. okursanızda zaten paladin özellikleri taşıdığını, sadece holy değilde tam zıttı olan unholy güçleri olduğunu görürsünüz. op paladin değil demeye devam edin siz... isme takıldı bunlarda... dnd'den çok örnek vermeyi seviyodunuz o yüzden yazmıştım onu da. neyse yahu onu geçtimde cidden druid neden shaman'a nerf istemiyo; evil'lar yeşil olup elf kampında orc avlarken?[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar