Pyro Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 said: Joker, 07 Temmuz 2005 01:18 tarihinde demiş ki: said: Pyro, 07 Temmuz 2005 01:16 tarihinde demiş ki: metabolizma yava$ladıgı ıcın desem yeterınce acık olur mu acaba? çok açık oldu bence yarısı sil onun biz idare ederiz :lol: a$agıdakı daha açıklayıcı bak eheh. said: Joker, 07 Temmuz 2005 01:16 tarihinde demiş ki: mesela bi sorunum olsa vücudum çok az laktik asit üretse ne olur? öyle bir sorunun olmaz.dınlenırken bıle az da olsa uretıyorsun ztn ama cok kas faaliyetı yaptıgında laktık asıt uretımı artar bunun nedenı de yorgunluk hissi ile dinlenmeye ıhtıyac duyulması saglamak ve kalbin atı$ hızını yava$lamasını yardımcı olmak.eger laktık asit uretılıp yorgunluk hissi olmasa yogun kas faaliyetleri nedenıyle kalp kirizi gecirimi olurdu.[signature][hline]Pyro dêãth øwñz lìfê [Bu mesaj Pyro tarafından 07 Temmuz 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir]
huun Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 kas beyin ne kadar isterse o kadar calisir . oksijen kaynakli besin yetmezse havasiz enerji elde etmek icin laktik asit elde eder kimyasal yollarla. o da yetmedi kas erimesi diye bir hastalik var . zorla kasi gereginden fazla kas kendi kendini yiyor calismak icin .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 said: Mandoo, 07 Temmuz 2005 01:19 tarihinde demiş ki: peki neden sadece uyurken büyürüz?(boy uzaması manasında) geceleri az uyuyanlar cücemi kalır illa? bi de benim boyum 191 ben çok mu uyudumda böyle oldu???? Yok o dediğin süt içmekle alâkalı :D. Aslında olabilir yav. süt ürünlerinde laktik asit var. Yani süt ürünleri uyku getirir. Uyuyunca da büyürüz. Nasıl oldu mu ? :)
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 valla ufaklığından beri süt içen bi arkadaşım orta boyda , ben öküz boyutlarındayım tezini çürüttüm ehe :9[signature][hline]chuck!
Pyro Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 said: Mandoo, 07 Temmuz 2005 01:19 tarihinde demiş ki: peki neden sadece uyurken büyürüz?(boy uzaması manasında) geceleri az uyuyanlar cücemi kalır illa? bi de benim boyum 191 ben çok mu uyudumda böyle oldu???? geceleri somatotropin(büyüme hormonu) daha fazla salgılandıgı ıcın uyurken daha cok salgılanır ki sorunun cevabı da bu.az uyanlar cuce kalmaz ama yıne normale gore daha az salgılandıgı ıcın kısa olabılırler. cucelık ve boyun cok uzaması da ya hormonların cok az salgılanması ya da ırsi olarak olur.[signature][hline]Pyro dêãth øwñz lìfê
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 benimde sevdiğim birşeydir. gerçi daha birkaç saat önce komşunun biri "günümüzü sen öldürüyorsun, alınma vallahi" diyerekten uyumama bir eleştiri yapmış ve biraz kırılmama,uyuz olmama neden olmuş şey. şimdi ben gece 6'ya kadar oturup öğleden sonra 3-4 gibi kalkacağım. benim cevabım ise "tatildeyim, siz bana bağlı değilsiniz" vb. oldu. hmm.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 kemikler ve genelde kaslar kullanim sirasinda yikima ugrar,yapim ise dinlenmede olur,bu sayede dinlenirken buyuruz.[signature][hline]Neyse o.
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 önünde öss falan var heralde arkadaşın. ben bulamadım uyumaya çözüm bütün sene zombi gibi gez(eceğim)dim. keşke bulunsa beah.[signature][hline][EOF]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 birileri söylemiştir heralde. ama ben yine söyliyim. vücudun ihtiyacı yok uykuya. yani kasların filan. beynin var.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Neden gülüyoruz Neden uyuyoruz Abi sen dünyayı mı sorguluyosun ya ..boşluğa mı düştün .. Noluyo sana :) Walla ne bilim yoga yap[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away
sheref Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 uyumadan beyin dinlenmez, beyin dinlenmezken tüm organlar hızlı çalışır, böylece yorulunur.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|gececi|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
CusTodeM Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 sıkılınca uyuyorum... zman geciyo[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life
slayer__ Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ilk sayfayı okudumda çok sıkmış arkadaşların bazıları :) kreatin fosfat laktik asit üretmez doğrudan atp üretimini sağlar laktik asit ise oksijensiz solunum sonucu açığa çıkar ve bizi yorma gibi bir etkisi yoktur bize yorgunluk hissi veren beyin salgılarıdır bu beyin salgılarının olma nedenide kanın ph değerinin düşmesi ve canlılık faaliyetlerinizi sürdürmeniz içindir. yorulursunuz dinlenirken laktik asitler karaciğerde glikojene çevrilir yada oksijen oluşursa krebse girer fln fln.(yani uyumanız gerekmior laktik asidin yok edilmesi için) kısaca laktik asitle ilgisi yok uyumanızın 24-48 saat uyumazsanız başınız çok ağrır zorlamayın motoru yakarsınız uyumak uç beyinle ilgili tam olarak niye uyuyoruz bilmiyorum ama uç beyin bunu sağlıyo
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Önce gülmek, sonra uyumak... Abicim çok mu sıkılıosun, Joker? =)[signature][hline]Silent dance with death...
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 uyku güzeldir ya, uyuyun. ben de 2. art arda ikinci strat baron runımdan sonra beynimin kesin ve kesin sağ kulağımdan çıkmaya çalıştığına kanaat getirince uyuma kararı aldım. şimdi de bu kararı yürürlüğe koyuyrmhormzz..[signature][hline]- sauron is back frodo. - faking nuub!
Loli-pop Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 bende uyuyicam ama sabaha gidiyorum uyursam bi daha kalkamam diye korkuyom o yüzden yatamıyorum...:([signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış...
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Uyuyken büyürüz çünkü vucut diğer şeylere enerji harcamak yerine kendini yenilemeye daha fazla enerji ayırabilir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
MeSh Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 uyumak bana da saçma geliyor.. yani hayatının beşte ikisi direk uykuya gidiyor. Düşündükçe uyuz oluyorum ama şu an için elden birşey gelmiyor. Yakında(10.000 yıl sonra) dinlendirici kabinler yaparlar uyku 30 dk'ya düşer :P[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 30 dakka da olmaz be.Ya bilmiyorum misal benim kafa gece duruyor.Direk yatıyorum kalktığımda zehir gibi oluyor. laz mıyım neyim hehe. Uyku guzel bişi ama tadında bırakmakm lazım[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 vucuddan çok ruh dinleniyor bence[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 hepsi dinleniyo :)[signature][hline]go2hell
Saykoleo Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Ben bildiklerimi söliim yanlış olabilir emin değilim :) : 1-Beyin sadece glikozdan oksijenli solunum yaparak enerji üretir, laktik asit çıkışı olmaz, çünkü laktik asit fermantasyon(oksijensiz solunum) ürünüdür. 2-C~P'ler kasın depo enerjisidir(ATP depo edilmediği için C~P halinde depoluyo kas enerjisini), ihtiyaç halinde kullanılır (ATP'ye dönüştürülüp tabi ki),yani kaslarda: C~P + ADP <-> C + ATP reaksiyonu vardır. <- : Dinlenme sırasında kreatin fosfata yeniden enerji depolama -> : Kasılma sırasında C~P' den ATP enerjisi üretme 3-Kaslar oksijen yetersiz olduğunda, yani oksijensiz solunum yapamadıklarında, laktik asit fermantasyonu yaparlar, laktik asit beyindeki bazı merkezleri uyararak yorgunluk hissi verir. Uykumuzun gelme sebeplerinden biri kandaki laktik asit konsantrasyonunun artmasıdır. Bu yüzden süt ve süt ürünleri tüketince uykumuz gelir (sindirilmiyor olsa gerek). 4-Uyku galiba, vücut için bir toparlanma süresi, C~P' lerin yenilenmesi için yapılıyor olabilir, tam emin değilim o konuda...[signature][hline]Mekteb-i Sultani
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 aynı şeyleri solemişiz sayko dogru hatırlıosun[signature][hline]go2hell
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 son 2 haftadır felan uyku gibi bir aktivitem olmadığı için cevap veremeyeceğim :) mutlumuyum mutluyum :)[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream.. I have a problem that i cannot explain.. I have no reason why it should have been so plain.. Have no questions but i sure have excuse.. I lack the reason why i should be so confused..
Masteis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 bilgisayarın başında beyinsiz zombiler gibi oldugum için sadece parmaklarım ve gözlerim çalışıyor . Ha uyumuşum ha bilg. Başında olmuşum[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯| Solda!t Ownz Solda!t --> Masteis - [ AOTG ]
Öne çıkan mesajlar